Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   29 / 1116
(#) Baxi válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 25, 2009 /
 
Hi
Én kezdeném:
- a nyomógombbal hogy nem e ragadt be (hátha, olcsóbb a cserélye )
- nincs e valami túlhúzva a biosban
- elem az alaplapon, bios állítgatás
- tápegység
- alaplap
(#) abcdabcd válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 25, 2009 /
 
Azt nem írtad úgy láttam legalábbis azt az 1 hozzászólást olvastam amire válaszoltam hogy szabályosan kapcsol ki a gép, akkor tényleg lehet a bekapcsoló gomb beragadása is(vagy valami 'vicces' program a windowsban hívhatjuk vírusnak is, persze a bekapcsolást már nehezebb ráfogni)

- viszont ha p3 as a gép az alaplapi elem csere is praktikus lehet elég furcsa hibákat is tud okozni, pl olyannal is találkoztam hogy a gép kiírta h rossz a processzor és megállt az 1. képernyőnél bekapcsoláskor, az elem cserével rögtön 'megjvault'

- szoval az elem párszáz ft és kb megint 6 évig jó... ez a része...
(#) Norby14 hozzászólása Jan 5, 2010 /
 
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 500GB-os Seagate wichestert, beraktam a gépbe, felraktam rá az XP-t jó is meg minden csak annyi van, hogy a piros HDD LED egyfolytában világít és a vinyó olyan mintha egyfolytában tötene, halk kattogások jönnek belőle pár mp-enként. Aki tud valami megoldó problémát az írjon! Előre is köszönöm!
(#) Norby14 hozzászólása Jan 5, 2010 /
 
Újabb fejlemény!
Mivel a winchester SATA II-es csatlakozású, és volt itthon másik adatkábel hozzá, kicseréltem de úgy sem jó. Ezután visszaraktam az IDE csatlakozású 40GB-os Maxtort winchestert, így már nem világít, csak adatmásolás közben! De mivel nem kell a régi csak az új, olyan zavaró, hogy világít a LED! Esetleg a BIOS-ban kéne valamiféle beállítást végezni? (AMI BIOS-om van.) Ezért kellene segítség ha valaki tudna!

Végül: azt vettem észre, (még mielőtt nem raktam vissza a régit) hogy bekapcsolom a gépet, halványan világít a piros LED, és egy pár másodperc múlva, már rendesen világít, természetesen míg ki nem kapcsolom a gépet.
(#) tungsram válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Na ha meg van még a régi vinyód akkor azt tedd fel masternek. Ezt pedig állítsd át SLAVE-nek. Próbáld meg feltenni a HDD-regerenátor progit és inditsd el . Ha szektorhiba van kiszedi. Az én vinyóm is is per pillanat is ilyen mert ünnepek volt. A NET-röl le lehet szedni elvileg ha viszont nincs meg akkor átküldöm.
(#) tungsram válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
De most egyáltalán megy a géped?
(#) Norby14 válasza tungsram hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Igen, a vadonat új winchesterrel betölt a gép, jó minden csak annyi, hogy egyfolytában ég a HDD LED. Egyébként átnéztem a HDD Sentinel nevű programmal és nem talál rajta semmilyen hibát. Az előző írásodra válaszolva: a régi winchestert nem szeretném megtartani, csak ezt az egyet, így zavar ez, hogy világít a LED.
(#) abcdabcd válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Így első körben minek kéne egyáltalán a HDD regenerator?

Ha a winchesterre egyébként telemásolva sem jelentkezik hiba, a SMART adatok jók akkor (ill, ha HDD sentinellel nézted az is pont arra jó), akkor esetleg valami alaplapi dolog lehet lehet hogy a SATA HDD aktivitásának a kijelzésével van probléma... a HDD ledet az alaplap kezeli...
(#) Norby14 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 5, 2010 /
 
Nem tudom, esetleg akkor már csak tényleg a Bios-ban kellene valamit állítani, ha lehet.
(#) ptesza válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Az is lehet.

Valószínű a többi régi eszközzel akad össze , meg kell nézni ,hogy a cd-dvd-irók udma üzemmódban vannak -e? Biosban is ,és az eszközkezelőben is.Ha PIO lenne akkor át kell állítani , és ha nem veszi be akkor ki kell húzni őket.
NTFS fájlrendszert választottál telepítésnél?

Sata drivert végülis bevette , de telepítés indulásnál lehet megadni neki másikat.(F6)
(#) kokozo válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Szia!
másik sata portal is ezt csinálja? ki kellene próbálni egy másikkal is hátha azzal megjavul meg nyomni egy bios resetet.
(#) ptesza válasza kokozo hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Bios reset??

A többi beállítás, ami jó volt eddig azok elvesznek?
Lessz probléma...
(#) Ronin hozzászólása Jan 6, 2010 /
 
Sziasztok. Van most nálam egy alaplap, az a baja, hogy csak egy pillanatra indítja el a tápot (a táp jó egy Chieftec GPS 350 FB.... ), a venti fel sem pörög rendesen.
Valami nagyobb baja lehet, vagy megtehetem azt próbából, hogy összezárom a Feketét+zöldet, hátha úgy meg menne?
(#) kokozo válasza ptesza hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
probléma? igen persze.. direkt úgy csinálják a biosokat hogy ha reseteled soha többé ne induljon el a gép.. ja és ha az elem lemerül is új alaplapot kell venned .. te se gondolod komolyan, hogy egy bios reset annyira nagy probléma.. sőt.. lehet hogy az alapbeállítások jobbak mint amit egyes userek beleállítanak modván hogy így a tuti..
(#) kokozo válasza Ronin hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
alaplap tipus?
(#) Ronin válasza kokozo hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
(#) ptesza válasza kokozo hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Te nem a problémát gyógyítod. Ha van egy kis gond akkor mindjárt újratelepíted a win-t? Te tudod , de ez favágó módszer.
(#) abcdabcd válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
A probléma nem biztos hogy ilyen egyszerű, egyszer olvastam valamit, hogy a sata eszközökhöz a hdd led hogy kapcsolódik és nem ugyanúgy, mint az ide eszközökhöz és ez okozhat gondot a működésében, már nem tudom hol olvastam, viszont a google azt mondja arra hogy "SATA HDD LED ALWAYS ON" azaz sata hdd led mindig ég, hogy elég sok helyen előfordul
Bővebben: Google

szoval ki tudja mi okozza... de nem te vagy egyedül... és akkor ezek szerint talán működhez teljesen rendben is az eszköz
(#) Norby14 hozzászólása Jan 6, 2010 /
 
Köszönöm az eddigi válaszokat! De sajnos nem sikerült a Google-féle megoldás, mindjárt kipróbálom a Bios-ban amit írtatok.
(#) Norby14 hozzászólása Jan 6, 2010 /
 
De már írtam, most benne van az IDE-s vinyó és azzal jól működik. Mert ha pl. csak a SATA-ás vinyót használom akkor villog, ha a másikat is akkor is. Tehát csak akkor áll fent a probléma, hogy ha egyedül van rákötve a SATA-s winchester.
(#) Stadi válasza Ronin hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Nem lehet, hogy zárlat van a táp valamelyik kimenetén?
(#) (Felhasználó 5823) válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Az alaplap típusát légyszi, egyáltalán tudja a SataII. mert ha nem akkor is csinál ilyen gyönyörűségeket!
(#) Ronin válasza Stadi hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Ha az lenne, akkor lenne 12V meg 5V? Terheltem is a tápot, nem volt gond vele.
(#) Ronin válasza Ronin hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Annyi van, hogy a -12 volt helyén olyan -5.8 V-ot mérek.
De kipróbáltam a lapot másik táppal is, azzal is ugyanezt csinálja.
(#) bozot hozzászólása Jan 6, 2010 /
 
sziasztok kezdo vagyok es erdeklodni szeretnek, p4 es gepem van es mostanaban bejelenkezik az msn em es ki is lep ha tudna valaki segiteni megkoszonem, mart 3 szor ujratelepitettem es megis koszonom elore is
(#) Stadi válasza Ronin hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Nem is azt mondtam, hogy a táppal van gond.

Ezt tudod tenni: Az alaplapban csak a proci legyen (hűtővel; egy olyan, ami biztos jó és kompatibilis az alaplappal), semmi más, és köss rá egy csipogót (speaker). CMOS reset, aztán dugd rá a tápot. Ha rendesen indul a bekapcsoló gombbal (csipog), akkor jó, ha nem, akkor az alaplap kuka. Esetleg ha púpos kondikat látsz rajta, akkor még azok cseréjével lehet próbálkozni.
(#) Ronin válasza Stadi hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Így tettem, de ugyanazt csinálja.
Púpos kondit nem látok.
Akkor ennek annyi.
Kösz a segítéget.
Még valami a -12 helyén az -5.8 az mennyire zavaró, egy másik tápnál ez -10 volt.
(#) Stadi válasza Ronin hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Kétlem, hogy manapság bármi is használná azt a kimenetet. A PC tápoknál a negatív feszültségek még a PCjr, XT korszak bipoláris technológiájának maradányai.

Egyébként a -10V sem felem meg a szabványnak, mivel ezen a kimeneten 10% a megengedett tűrés.
(#) Ronin válasza Stadi hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Ok, kösz.
(#) ptesza válasza Stadi hozzászólására (») Jan 6, 2010 /
 
Pontosan így van ahogy leírtad. Annyit még hozzátennék , volt már többször is úgy ,hogy a DDR ramok lábait áttöröltem egy kis textil darabbal amin WD-40 volt , és megjavul. A proci 100% ,hogy jó? Vagy a videókártya? Most jól jöhet a fiókban lakó 10 éves S3 videokártya. Amennyiben semmi bepp nincs akkor lehet ,hogy tényleg kinyiffant. Ha a kondik jók akkor előfordulhat , hogy a FET-ek valamelyike adta fel a harcot. Nekem még nem sikerült kiforrasztanom egyet sem mert nincs akkora pákám.Egyébként a kondikon nem mindig látszik ,hogy rossz.
Következő: »»   29 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem