Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Igen, mert még csak az asztalon van nem a végleges helyén.
Helló!
Van egy Lg dvd íróm, nemrégen vettem kb. 3 hónapja használom és most ha tdk dvd-t teszek bele akkor azt írja ki, hogy üres a lemez, még arra is amit ezzel írtam ki. A philips-et azt beolvasta. Mi lehet a probléma?
Azt elfelejtettem írni, hogy amit kaptam hozzá cd volt program és a frimware-t azt már frissítete.
Szia4
Használj Philips lemezt. Bár el nem tudom képzelni, hogy márkák között válogat. Nem a pluszosakat nem kedveli?
Mindegyik negatívos! De nem értem, hogy mi történhetett! Felpörgeti a lemezt,hogy csak na és felkínálja, hogy kiírhatom!
Sziasztok.A kérdésem a következő lenne:van egy asztali dvd felvevőm,és a táp nemhajlandó elindulni.Méregettem,de sem dióda,sem ellenállás hibát nem találtam.A rezgő körben kicseréltem a kondit,de semmi.Az IC lábait nézegettem,ott 190 volt körüli fesz van,sajna megállt a tudományom.Köszönöm előre is a segítséget.Képeket mellékeltem.
Mérd meg a 68u 400V elkon a feszültséget , ha ott 190V van csak , akkor cseréld a kondit .
Szekunder oldalon is érdemes az elkokat megnézni ..
Szia! Ha a tipus ill modellszámot megadnád lehet hogy többen tudnának segíteni!
Hali.Ejj,ez meg sem fordult a fejemben.Igazad volt,a kondin is max.140V volt csak.Kicseréltem,de 47u- tudtam bele tenni,ezt találtam.Most kb 280körüli fesz van a primer oldalon,de a táp nem indul be.Megpróbálom a többit is cserélgetni.köszi a tippet
Nekem lenne mégegy tippem.Kellene lennie a táp részben egy tranzisztornak lcázott diódának.Általában hűtőbordára van erősítve és a képen is ott van.Általában nem szakad meg teljesen,de a lábakon csak 200-350 között mérsz rajta,ha el van nyúlva.A normál mérésnek 500 felett kell lennie.Nézd meg azt is,egy próbát megér.
Azt írta, hogy minden ellenállás és diódát megmértél ..., primer oldalon van még 2db. elko ezeket is érdemes cserélni .
Szia!
Egy kis okosság a VIPer szabályzó IC-ről:Bővebben: Link
Sziasztok.Nos,amire jutottam...primer oldalon is kicseréltem a kis kondikat,és megnéztem amit meszy18 mondott,de csak a secunder oldalon van hűtőbordára szerelve alk.rész,a panelon U5,U6-ként jelölve.Ahogy ezeket néztem,a +5,+12,-12feszt állítják elő.A VIPer ic minden lábán 280-290fesz van,a linkből kiderült,hogy nagyon gyorsan leáll a védelem benne.Primer oldalon Tr jó,a secunder oldalon van egy Tr-nak álcázott(talán?) IC-->U3 a panelon.Sajna most sem indul még
Ha primer oldalon minden passzív alkatrész jónak bizonyult, akkor a IC-t cseréld! Primer oldalomn a műszered - ágát a hálózati puffer negatívjára tedd! Az IC "source" lába 0V-on van!
Szia kadarist.Mértem,ahogy mondtadEredmény:nemtudom,hogy melyik a source lába, 1,2 lábon 0v, 3-4összekötve,5-lábon 289v, 6-üres, 7,8 0v.Ezek szerint ic halott Ez egy VIPer53 KSW731-es.Ilyenem nincs,de van üzemképes dvdlejátszóban VIPer22A KGS545,vagy 5MO2659R V34.Talán valamelyik jó lenne helyette,vagy az áramfelvétel miatt ezek gyengék?És kapható amúgy ez az IC? Köszi választ!
Szia. TL431 ebben nincs,az infót viszont köszönöm.
Nem akarok bele vau, de mint ha tranzisztor lenne. Vagy mégse?
Szia!
Egy tokozás alapján nehéz eldönteni, hogy mi van a tokon belül. Vajon ez egy tranzisztor?:Bővebben: Link A konkrét tápegységben valószínű, hogy egy TL431-as feszültségreferencia IC.
Igen van. Az olvasó fejen lévő lencse ragasztva van.Ez a ragasztó melegedésre "felolvad" és a lencse "elmászik" valamilyen irányba. Megváltozik az olvasási szög, ebből adódóan vagy CD-t, vagy DVD-t nem tudja olvasni. Sajnos ebben az esetben komplett fejet kell cserélni. Üdv.: forman
U.I.: Ja és függ a lejátszó élettartama attól is . hogy üveg vagy műanyag a lencse.
Sziasztok.Bocsi kadarist,igazad van.Az tényleg egy to92 tokozású ic,a panelon is jelölve van U3-ként.Kivettem,megnéztem,AZ431 van ráírva.Nem nagy összeg.Bővebben: Link
Viszont a VIPer53 ic beszerzése körülményesebb nekem.A sinitől szoktam rendelni,ott az ic egy ezres,a postaköltség meg 1700.hmmm.Most mit csináljak?Veszprémbe néztem az ic-t,ott nincs is.pech.
Valami bontott panelon biztosan találsz egy 431-et.
A viperát pedig rendeld innen:Bővebben: Link Regisztrálj, aztán esetleg rendelj meg még valamit mellé.
Köszi a segítséget,ott van TL431 is,megrendelem és remélem utána jó lesz.Majd jelentkezem.
Sziasztok!
A dvd lejátszóban a lézernek a csúszkáját mivel szokták megkenni mert a dvd feléig kb. megy rendesen utána meg elkezd szaggatni. Ha kézzel mozgatom akkor is érezni egy kicsit hogy szaggatottan jár. Alkohollal már lemostam a csúszkát mert megvolt már száradva a gyári zsírja és tele volt apró szöszökkel. Ha bárki tud rá megoldást azt megköszönném. Üdv Imi
Szia!
Vegyél szintetikus műszerzsírt. Valami ilyesmikre gondolok:Bővebben: Link
Hello!
Szilikonzsír nem jó hozzá, mert az volna itthon?? Köszi a válaszod. Imi
Hello! egy Millenium MN 9601 dvd lejátszóm van és az a baja hogy akármit rakok bele mindig azt írja ki hogy nodisc! Tud valaki megoldást rá? kössz a segítséget
|
Bejelentkezés
Hirdetés |