Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem a börzézés kilőve
![]()
Már értem mire gondolsz és ha csak sima katódkövető hidalását nézzük , akkor is ez szituáció .
Valóban csökken a kivehető teljesítmény is , a kimenő közepének földelését érdemes kipróbálni , igazad van. Működő képességében ennek ellenére biztos vagyok .
Igen, erre gondolok. Működüképes természetesen, de nagyon nagyon gazdaságtalanul.
![]()
Nem tudom, fontos-é, majd eldöntitek, mindenesetre - szerintem - használható információ!
Fontos, de a "kuya sem foglalkozik vele" általában, nem is tudom láttam-e egyáltalán gyári készülékben olyat, ahol betartják a csőelhelyezésre vonatkozó ajánlásokat (-persze kérdés, hogy mit nevezünk zárt doboznak...
![]()
töbnyire ez az egyik oka - pl nálam - a "kinncsövesnek"
![]()
Ha eljutok a próbáig , beszámolok a mérések eredményeiről .
Esetleg 2- 3W összejöhet . Meghajtása sem tetszik , nem kis feladat meghajtani ebben a formában ezt a csövet .
Sziasztok Csöves Testvéreim!
Szeretnék kérni tőletek valamit. Nincs valamelyikőtöknek olyan fehér képkimenője, 2db, és 2db hibás EM4-es csöve ? Nagyon megköszönném, ha valakinek esetleg akadna. Csere alapot megbeszéljük privátban. Előre is köszönöm: Müszi
Rafinált egy kapcsolás, szerintem előtorzított jelet csinál a trióda vezérléséhez (kiváncsi lennék mi van a 6N13S rácsán), ezzel nyújtja a hasznos karakterisztikát. A 10 W erős tulzásnak tűnik akkor is, ha így van. 200-250 V között (2*) lehet a táp, kiló körül a kimenő (vagy itt fojtó).
![]()
330 V szerintem is sok, 180-250 V között kéne megnézni... lehet, mégis inkább 1,5-2 K között (pse-ben 0,8-1 K-val)..
![]()
Imi!
Ez lenne az általad épített PL500 végleges kapcsolási rajza? Bővebben: Link Ha igen, akkor kérlek hozd el a börzére holnap, hogy lefényképezhessem, mert ezt nem tudom olvasni, vagy tegyél fel valahova egy nagyobb felbontású rajzot róla. Úgy néz ki most már meglesz a 4db junoszty trafó, már csak az összes többit kell beszereznem ![]() Apropó hálótrafó...azt tekertetnem kell mindenképpen szerinted? Vagy létezhet olyasmi ami jó ehhez? Lehet, hogy ez nagyon hülye kérdés volt, de lövésem sincs erről, és a csövezésről. na jó arról egy hangyányi csak. Milyen feszültségek mellett milyen áramokra képes trafót keressek ehhez vagy készíttessek? Van egy ilyen nagy batár hiperszil magom, ezzel lehet mit kezdeni hálótrafónak? Állítólag 300W-ra képes ez a mag. A vasmag 5cm széles, és a fém mérete rajta 11X11cm. A többit most nem tudom lemérni. Ha ez elegendő lenne hálózatinak, akkor esetleg valaki hozzáértővel megtekertetném ezt hálózatinak hozzá. Még soha nem használtam.
Imi!
Amit hapro linkelt rajzot, az az a PP, amit meghallgattam nálatok?! :hide:
Szia Zolikám!
Holnap mindent átbeszélünk, mit hogy lehet megcsinálni. Egyébként ez az a kapcsolás, amit nálunk Janival kb 1,5 óra alatt összeraktunk, és pár napot élt nálunk. Ricsinek is mutattuk, erősen elcsodálkozott, ilyen hangot még nem hallott Junoszty-trafótól. ![]() Manapság már Jani a PL500 nagyhatalom.
Nem, azt Janival szereltük össze. Amit Te hallgattál, az már a lebegő fázisfordítós verzió volt.
Akkor ezzel holnap nyüstöllek még! :yes:
![]()
..NA MÉG EGY PRÓBÁLKOZÁS...AZUTÁN LASSAN FELADOM
Miért akarsz midnenáron SRPP végfokot ?
Beüzemeltem a QQE06-40 csövet.
A kis tesó sem szólt rosszul, de ez a cső magasan jobb. Úgyhogy nem kérdés, ez lesz készre építve. A cső bekötést nem kiröhögni, még nincs foglalatom hozzá ![]()
Itt a megoldás, ez szerintem egy nagyon jó kapcsolás, érdemes megépíteni.
![]()
...hurrá
![]() ....a trafó elkészítése persze nem része a dokumentációnak ![]() ..ide kisebb vas is elég lehet, mert nem folyik egyenáram a primeren, a másik kérdés a kivehető teljesítmény ![]()
Igy van, SM74-re egy 2 K-s kimenő szerintem jó lenne (légrés nélkül persze).
![]() A teljesítmény kényes kérdés, 3-7 W között valahol, nem tudom mennyi maradékfeszültség kell SRPP-ben, szerintem 5-7 W körül megcélozható 2 K-s kimenővel, kisebbel még nagyobb is (1,2-1,5 K kimenővel). ![]()
800 ohmos kimenőt használ a kapcsolás, 7 cm2 vason (3,2*2,2 cm). 3*200 menet a primer 0,35-ös dróttal és közte 2*60 menet (4 ohmra 2*40) 0,55-ös drót párhuzamosan. A teljesítmény szerintem 7 W.
![]()
...ezt gyorsan kinyomoztad
![]()
Synola
Ha jól fejtettem meg (nehezen boldogulok külföldiül), az SRPP-s változatra 5 W-ot ad meg, a PSE fojtótekercsesre 8 W-ot. Nézd át, szerintem minden benn van. ![]()
..igen, köszi, közben én is mazsolázgattam a szövegből, bár az angolom enyhénszólva is "poor"
![]()
Egy csöves erősítőt építek. A kimenőtrafó adatlapján ott van, hogy anód illesztő ellenállás: 2500 ohm. Ez mit jelent? Kell hozzá 2,5 k ellenállás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |