Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító javítás
 
Témaindító: Sosi, idő: Aug 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 9
(#) gunfero hozzászólása Jan 26, 2009 /
 
Én kipróbáltam az alufóliadarabka felragasztást és működött az egyik gombnál, viszont nem működött mindegyiknél.

Lehetséges hogy az IC, vagy valami más romlott el benne?
(#) pintyu válasza gunfero hozzászólására (») Jan 26, 2009 /
 
Ahol nem működött ott próbáltad pl. egy csipesszel összezárni az érintkezőket? Lehetséges hogy a fólia szakadt valahol...
(#) gunfero válasza pintyu hozzászólására (») Jan 26, 2009 /
 
Igen, még félig összerakott állapotban is próbálgattam, biztos hogy nem ott van a hiba.

Végül is nem annyira fontos legfeljebb átrakom a csatornát máshova, meg nem használom a csatorna- lehetőséget.
(#) Spd hozzászólása Jan 23, 2010 /
 
...szerintem meg nem kéne olyan távirányítót árulni, ami gallyra megy két év nem intenzív használat mellett is...

Magyar Orion tévénk távirányítója még mindig tökéletesen működik, habár a tévé már nemigazán, ötéves Thomson tévémhez meg már a második távirányító is használhatatlan (az eredeti + egy utángyártott)... ráadásnak valami olyan normálatlan gumiból van, amihez nem ragad a pillanatragasztó (következésképp semmi más oldószeres ragasztó se), viszont most, hogy írtátok megpróbálom a gumiragasztót, végülis kézenfekvő ötlet :yes: hogy nekem miért nem jutott eszembe... no mindegy.

OFF
Vettem somogyis programozható távirányítót is, ami teljesen jól kézhezáll, kellemes nagy gombok vannak rajta, szép kéken világít (le kéne cserélni fehérre a ledjeit), és ami nem képes megtanulni a Thomson távkapcsot, mert az valamiféle ugrókódot használ, gondolom prellegés ellen... egyszer akciós volt, mindjárt kettőt vettem, mert szomszédom tévéjének a távirányítója is behalt (persze Thomson). Gondoljátok hogy örültem neki...
ON
(#) jdani hozzászólása Feb 12, 2010 /
 
hali. Lenne egy távirányítóm, ami nem működik. Amikor beteszem az elemet, az infra LED csak villog, amikor lenyomok egy gombot, akkor nem villog. (mintha fordítva működne...) Mit lehet vele kezdeni?
(#) titi válasza jdani hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Nincs valamelyik gombja leragadva?
(#) jdani válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
a gomb részei nincsen is rajta, így nicns mi leragadjon
(#) titi válasza jdani hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
A panel másik oldalán mi van?
(#) jdani válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
semmi alkatrész, csak ez

DSC08606.JPG
    
(#) titi válasza jdani hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Na, erről beszélek, hogy valamelyik nem záródik-e, pl. egy kis kosz, vagy ragacs miatt?
Ott az egyik sarkában elég érdekes a panel, vagy csak a rossz fényviszony miatt?
(#) jdani válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
azzal kezdtem az egész ,,javítást,, hogy átmostam alkohollak, egy csepp kosz sincs rajta.
(#) jdani válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Igazad volt, egy pici kosz zárta össze. Pedig kefével át,,dörzsöltem,,. Most nagyítóval újra megnéztem, és egy kis bigyusz zárta össze. Kösz! (bocs, kicsit rossz fókusz)

DSC08607.JPG
    
(#) titi válasza jdani hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Megjavult?
(#) jdani válasza titi hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Meg hát!. Egy műanyag lap volt a gomb. Ki voltak domborítva, és valami áramot vezető porral be volt fújva a lyuk. Az megrepedezett, és leváltott, és pont összezárta az egyik gombot, amitől mindig adott egy jelet.
(#) jdani válasza titi hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
De miért van a távirányítónak 200mA körüli fogyasztása?.... Amikor benyomok egy gombot, kb 250mA, de amikor nem nyomok semmit, 200mA körül, így az elem 5 perc alatt lemerül. Most vettem bele, de 5 perc múlva már nem is megyen...
(#) jdani hozzászólása Feb 13, 2010 /
 
Na nem tudom minek, nem is csináltam vele semmit, de msot már csak állandóan világít az infra, nem pedig villog mint azelőtt.
(#) elektrorudi válasza jdani hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Pl. ha kifolyt a sav az elemből, csinálhat zárlatot az IC lábai között.
Ha viszont látszólag minden OK, akkor az IC halálozott el. Van ilyen.
Nekem kb 3 hónapja halt meg a SetTopBox távirányítója, "csak úgy". Minden alkatrészt kicseréltem benne, de továbbra sem működött.
Természetesen se égen, se földön nem lehet kapni, mert egy kínai szarcsomagot felvásárolt a T-home és alkatrész utánpótlás nincs !
Még szerencse, hogy egy T-ponton megszánt az egyik eladó, és adott egyet... :worship:

(#) bazzeg hozzászólása Feb 27, 2010 /
 
Sziasztok Látom sok jó megoldás van itt a távirányitók érintkező javítására, tisztítására, de nekem kicsit fúrfangosabb kérdésem lenne. Csinált-e már valaki, vagy ötlete van-e arra, hogyan lehetne megcsinálni a távirányító gombjait, amiket kicsit már megviselt az idő és letöredezett a tetejük. Kapcsolószőnyegről (gumi) van szó, és összerakott állapotban, ami kilóg a műanyag házból azok vannak letöredezve. Képet is mellékeltem. Megköszönném a jó ötleteket, instrukciókat.

Kép 003.jpg
    
(#) Spd válasza bazzeg hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
No ilyet még nem láttam o.O Ellenben ha én lennék az állam, akkor kötelezném a "tartós használati cikk" gyártóját, hogy nem használhat öregítőt a műanyagokban...

Ha pergeg szét a gombok megmaradt felszíne, akkor nemigen lehet ragasztással pótolni, úgyis lejön hamar.

Kell venni 1-2 ezerért egy utángyártott távirányítót, ha létezik, vagy buherálni... Én is ezen a buher megoldáson gondolkozok, van egy Thomson tévém, ami igaz, csak 50Hz-es, de 70 centis, és amíg a a tévécsatornák nem térnek át a szélesvásznú adásra illetve nem kezdenek el árulni 70-80cm-es féle 4:3-as lcd tévét, addig nem tervezek újat venni... Egyébként úgy látszik nem létezik megbízható távirányító, sem gyári, sem utángyártott a Thomsonhoz, legalábbis 5 év alatt nekem kettő kopott el...

A terv: egyszer régen vettem (valami 50Ft-ért) egy billentyűzetet, amiben rendes nyomógombok voltak. A bőre már rég nincs meg, de a billentyűket és gombokat eltettem belőle Kéne nekik egy paneltáblát és dobozt csinálni, és már volna is egy fahin távirányítóm a tévémhez Robosztus, randa, de elnyűhetetlen
(#) Buffoon hozzászólása Ápr 2, 2010 /
 
Sziasztok! Ötletet várok, a következő ügyben. Van egy 2-3 éves Samsung távirányítóm és sehogyan sem jövök rá hogy hogyan lehet takarítás céljából szétszedni, roncsolás nélkül. Pedig a kezdetek óta szemezek már vele. Aki szerelt már ilyet, és segítene hasznos információval, az jó lenne. Sem az elemek alatt nem látok rögzítő elemet, sem az alján húzódó cinke alatt. Feszegetni nem akarom amíg nem tudom pontosan hol is kéne. Ötlet?
(#) elektrorudi válasza Buffoon hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Roncsolás nélkül nem fog menni.
Kis fülek vannak benne. Elvileg ha be lehetne nyomni a tetejének az oldalát, akkor menne, de nem lehet, mert egy perem megakadályozza ezt. Tehát csak kifelé lehetne húzni... Ahhoz viszont csavarhúzó kell .... ergo: roncsolás.
(#) greatman válasza Buffoon hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /
 
Műanyag kártyával próbálkozz, pl. régi hitelkártya, telefonkártya, vagy nekem ami legjobban bevált, az a kártya, amiből kitöröd az új sim kártyát. Egy helyen valahogyan közé nyomod, aztán tolod végig a résben.
(#) Buffoon hozzászólása Ápr 2, 2010 /
 
Köszönöm a gyors választ.
(#) greatman hozzászólása Ápr 2, 2010 /
 
Egy megoldás távirányító javításhoz, ha valaki még nem tudja: Bővebben: Link

A dolog működik, kipróbáltam.

Egy másik megoldás: Bővebben: Link

Ezt még nem próbáltam távirányítón, habár egy műanyag lapra kifújtam, megszárítottam, és 1 - 2 mm távolságra pár száz ohm volt az ellenállása. A gombok is kb. hasonló ellenállást produkálnak, elképzelhető hogy működhet a dolog, csak marha drága.
(#) didyman válasza Spd hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /
 
Szerintem 5 év alkatrész-élettartammal semmit sem lehet tartós fogyasztási cikknek nevezni.
(#) lewi hozzászólása Okt 12, 2010 /
 
Sziasztok!

Adtak nekem egy kapunyitó távirányítót, amiről leesett a kvarc. Azt kérték, hogy rakjam vissza, mert ugye a nékül ne megy. Én a "régi" leesett kvarcot megpróbáltam visszaoperálni de nem igazán ment, mivel a lába tőből le voltak szakadva. Addig addig ügyeskedtem, hogy nem csupán a viát szedtem le a nyákról a túlhevített pákával, hanem még egy SMD kondit is sikerült leoperálnom. A leges leg nagyobb gondban azzal vagyok, hogy azt a kondenzátort jól félreraktam, hogy semmi baja ne essék, de mit ad ISTEN, az egyik pillanatban ott van még, s a másik pillanatra jéggé fagyott helyét találom. :@
Most képet nem tudok sajnos csatolni a nyákról, De annyit tudok róla mondani, hogy egymás mellett volt, sorosan kötve két kondenzátor, melyek két pólusa közül az egyik a kvarcra ment, a másikat pedig egy kis ic valamely lábára valószínűsítem, de nem vagyok benne biztos, mert bemegy az ic tokozata alá. A kavrc felöli kondenzátor kezdett el láthatatlan formában létezni, annyit tudok róluk mondani, hogy SMD kondi, ilyen kerámia jellegűnek tűnt, valamint sárga színe volt. Sajnos nincs műszerem, amivel ki tudnám mérni, hogy a megmaradt kondenzátor milyen értékű, és lövésem sincs, hogy milyen értékű kondenzátor veszett el. A hozzá tartozó kvarcra az van írva, hogy 13.5750.
Esetleg tudna valaki segíteni a javításban?
Esetleg, hogy olyan kvarc ot hol tudok szerezni?
ui: ha az még segíthet a rejtelmes icre a következők vannak írva:
5100
82
és keresztbe: 0436

Ez egy 16 lábú ic.
És úgy nagyjából ennyi. Holnap próbálok egy jó minőségű fényképet csinálni, hátha tudok vele segíteni.

Köszönök minden nemű segítséget! lewi
(#) attrax hozzászólása Jan 19, 2011 /
 
Egy autó távirányítójával az a gondom ,hogy egyre gyengébb lett az érzékenysége napról napra ami egyértelműen az elemcserére sarkallt.Azonban új lítium elem berakása után is csak nagyon közelről működik/nyílik az ajtó.
A vezérlőegységet kiszereltem de nem látok rajta semmi tuningolnivalót csak egy trimmert amit ha eltekerek ért.szerűen abszolut nem működik.Visszaállítva a legjobb érzékenység is 1m.Mi a fene lehet vele?Régen ment 10m-ről is.
(#) dog18 hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Sziasztok! Nemrég vettem egy TV-t használtan, eredeti távirányítójával. A távirányítóval van némi problémám, ugyanis -úgy tűnik- az előző tulajdonos meglehetősen sokszor használta az 1-es, 2-es, 3-as, valamint a kikapcsoló gombot, és ezek csak akkor reagálnak ha nagy erővel nyomom le őket. Mit tudnék tenni annak érdekében, hogy ezek a gombok is rendesen reagáljanak?
(#) Buffoon válasza dog18 hozzászólására (») Jan 22, 2011 / 1
 
Ha szét tudod szedni, akkor enyhén alkoholos, denaturált szeszes, kontakt javító folyadékos (egy a lényeg hogy a gumit nehogy oldja, és ez ajánlott tesztelni semleges felületen) szóval a panel, és a gombok érintkező felületét óvatosan tisztítsd át, pl. egy fültisztító pálcikára tekert a fenti folyadékkal nedvesített vattával. A panel általában állja ha kontakt spray folyadékkal vékonyan befújod és szépen letörölgeted, az imént említett eszközzel.
(#) dog18 válasza Buffoon hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget, megtisztítottam, ahogy mondtad, és most már tökéletesen működik.
Következő: »»   2 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem