Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Színes lcd vezérlés PIC-kel
Hello
Van egy hp photosmart fényképezöm de maga a cuc tönkre ment az lcd-ét szeretném hasznositani ha lehet valamilyen formában(ora,mérömüszer,mp3....stb) lehet ilyet? köccy
Lehet. Csak tudni kéne a kijelzőről valamit. Ismerni kellene, hogy milyen formában lehet vele kommunkiálni. És ezután fogsz egy PIC-et vagy egy PC-t, és programozol...
Hát, tehetsz fel képet, de azzal nem kerülünk sokkal közelebb. A kijelző kommunikációs normáját kell megtalálni (internet, adatlapok, hosszas kutakodás). De programozás az kelleni fog mindenképp. Legalább egy PIC.
hi
komoly feladat, sztem szines telójét ( Sony Ericcson t610) könyebb!, biztos nem lehetelen, de ha még lábkiosztást se találsz hozzá, akkor elég nehézkes. de leírhattál volna valami számot. , de asszem ezekbe csak sor meg oszlopmeghajtó van.üdv
Én is csatlakoznék a téméhoz, de egy újjabb kérdéssel.
Nekem is szimpatikus megoldás a mobil kijelzők használata. Nem ismer valaki valami olyan típust amit a lehető legegyszerűbben lehet programozni... (nekem a fekete fehér is megfelel). Sajnos amiket én néztem telefon kijelzőket azok általában spi-vel komonikáltak vagy i2c-vel. De nem találtam hogy milyen parancsokat lehet nekik küldeni. Szóval tud valaki valami egyszerűbb kilyelzőt ami esetleg "megfelelően" van dokumentálva?
Keress rá gugliban: 3310 display to lpt
A régebbi nokia kijelzőket szinte azonnal rá lehet kötni az lpt portra, magam is ilyesmin munkálkodok, csak még nem találtam hozzá kijelzőt boltban csak az új áráért lehet venni ilyesmit.
Hát anno írtam pic-re egy kis szösszenetet ami, szöveget és grafikát írt ki egy 3310-es nokia kijelzőre.
Így sikerült: így sikerült Linkelést javítottam, hogy ne nyomja szét az oldalt! Moderator
a kijelző 2000ft
nem egy húdenagy összeg érte!
Addig oké, de ha megveszem és nem is működik a gepemmel vagy mitomén akkor azért az sok. Azért ezt nem lehet 100%-ra mondani, hogy jól fog működni.
Nézd... sok elkötnivaló nincs rajta. A kijelzők meg működnek rendesen, PIC-el biztos. Gépre nem kötöttem, abban nincs semmi érdekes
ezt szeretném mert ez már meg van azt viszont tudom hogy 8"-es
Hello Slope!
Megkérhetnélek hogy közkinccsé tennéd a kapcsrajzot ahogy a NOKIA kijelzöt PC hez vagy PIC hez kötötted? Engem igencsak érdekelne a dolog!!!! Üdv: Ardwaark
nem rajzoltam le, nem szoktam dokumentálni...
A PIC progit viszont megkeresem, abból ki tudod hámozni (csináltam egy deklarációs részt). Ja és pascal-ban írtam, és egy kicsit kuszán (sok volt a foltozgatás)... ha így jó akkor majd elküldöm.
Nézz körül itt is:
http://serdisplib.sourceforge.net/index.html Én már elkezdtem pár kijelzőt begyűjteni, van már 3210, 3310, 6210, 7110, A2618s, sőt egy 6610-es is van, csak sajnos nem az a fajta, amiről valahol írták, hogy viszonylag könnyen beüzemelhető, hanem a másik gyártóé, aminek állítólag szívás a meghajtása. Én hibás telefonokkal eggyütt vettem őket, csak aztán sok telefon mégis működőnek találtatott, és azokat inkább nemesebb célra használnám, mintsem hogy szétbontsam őket. Még 2 link 6610 kijelzőhöz: http://www.deramon.de/nokia6610lcd.php http://www.myplace.nu/mp3/yabbse/index.php?topic=1.0
Kaptam egy Epson L1F 10085 LCD kijelzőt , Nokia 3300-ba való. Infót nem találok róla. Ha valamelyikőtők esetleg belebotlik akkor
hali találtam valamit hátha igy tudtok segíteni unipack UP20D01.köszi
Kis angol infó az lcd-ről:
Idézet: „The UP20D01 is a 2.0" color TFT-LCD slim module for AV display applications. It accepts alternated RGB signals. The COG (chip on glass) assembly technology is used in this display. Specifications: * Input signals: alternated RGB * Number of dots: 528(W) x 220(H)dot * Active area: 40.13(W) x 30.36(H)mm * Screen size (diagonal): 2.0inch * Dot pitch: 0.076(W) x 0.138(H)mm * Color configuration: RGB delta * Back light: CCFT * Brightness: 250cd/m^2 * Overall dimensions: 54.27(W) x 42.6(H) x 7.7(D)mm * Weight: 30 g Features: * Provide an excellent contrast ratio and superior color image * Built-in long lifetime CCFT back light unit * Offer the flexibility of selecting the best viewing direction through the Top/Down and Left/Right scanning pins * Main applications: digital still camera, pocket monitor, handy TV ” van egy ilyen sor benne Idézet: ez pontosan mit is jelent szinekénti jel vagy mi??„Input signals: alternated RGB” Ez az oldal ahonnan van az infó Köszi a segítséget elöre is |
Bejelentkezés
Hirdetés |

lehet ilyet?
, de asszem ezekbe csak sor meg oszlopmeghajtó van.
boltban csak az új áráért lehet venni ilyesmit.