Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 84
(#) attila1 válasza mofesa hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Szia. Ezt hogy érted?Az egyik csatorna nem szól.( L-R ?)Scarton nem adja ki?Az RCA csatlakozókat próbáltad?Rá tudod kötni erősítőre,és optikai,vagy koaxiális csatikat ellenőrizni?Ha tudod,ezeket próbáld ki.Olyan ritkán van,hogy egyik oldal elnémul.
(#) mofesa válasza attila1 hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

A következő a helyzet.Egyik csatorna sem működik.Rca megoldású a videó kimenet,de a tv fele nem megy hangkimenet(ezt múltkor elnéztem),csak a hat hangszóró felé az is tüskés megoldással.
(#) F-Yoci válasza mofesa hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Üdv! Akkor először egy soft reset kéne csinálni a menüből, hátha a proci bolondult meg, ha ez nem jön be, lehet, hogy végfok hibás, ehhez viszont lehet, hogy nem ártana egy szakember, mivel elég bonyolult SMD digitális végfok van benne...
(#) mofesa válasza F-Yoci hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Ilyen funkcióval nem találkoztam a menüben.
(#) F-Yoci válasza mofesa hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Üdv! A legtöbb DVD-ben van, mindenféle elnevezéseken pl: "gyári beállítások visszaállítása", "default", "factory reset"
(#) attila1 válasza mofesa hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Rákerestem erre a típusra,és ha azt találtam ami neked van,akkor ez egy beépített erősítővel rendelkező lejátszó,ugye?Hangfalaid is megvannak hozzá.De tudod mit,inkább fényképezd le a hátlapját,amin a csatlakozók vannak,és ha tudod a belső panelt is kattintsd le.Úgy többet tudunk meg a gépedről
(#) peter1995 hozzászólása Feb 26, 2010 /

Hello.Van egy Samsung dvd lejátszóm.Az a baja hogy zöld a kép.Nem a tv-nek van baja mert az jó.Mi lehet vele?Szalagkábel az oldasónál?
(#) attila1 válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Ilyet sem láttam még Hát annak kicsi az esélye,hogy szalagkábel hiba miatt lenne zöld a kép.Inkább az alaplapon kéne hibát keresni.
(#) mihist4 hozzászólása Feb 26, 2010 /

Sziasztok!

Hibajelenség (síma CD egység+magnó):
- Fókuszál
- Track motor működik, mert ha kézzel elhúzom visszaáll alaphelyzetbe
- Lézer nem működik, kamerával néztem
- Optó dióda nem kap ezért lézer fényt, így nem pörgeti fel a Disc motort
- Disc motor jó
- Pár fókuszálás után leáll "DISC" kijelzéssel

Itt kérdezném tőletek, hogy az opto dióda a proci fele általában negatívot közvetít.
Ha én erre a szálra direktbe negatívot rakok, mintegy szimulálva a lézeregység működését, akkor (ha más nem rossz),
akkor Disc motornak meg kéne mozdulnia?

A lézeregység KSS-210B, a proci TA8191F

Kösz előre is
(#) F-Yoci válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Üdv! Miért olyan biztos, hogy jó a TV? Ennek a jelenségnek 3 oka is lehet, ha RGB jelekkel kommunikál a DVD a TV-vel, kivéve a szalagkábelt. A TV-t addíg nem lehet kizárni, amíg egy másik készülék jól nem működik rajta, ami szintén RGB jeleket ad ki. Szóval leggyakrabban SCART kábel hibája okozza ezt a jelenséget, de lehet a TV bemnete is rossz, vagy a DVD kimenete. A DVD-n először menüből egy Resetet próbálj meg, ha minden mást kizártál és biztos abban lesz a hiba, ha nem jön be, akkor szervíz...
(#) F-Yoci válasza mihist4 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Üdv! Szerintem nem kéne összevissza kötözgetni a készülékben, mert csak kárt okozol benne, mivel az optoérzékelő kimenetén digitális impulzussorozatnak kell lennie, ezt érzékeli, és azonosítja be a proci, nem sima konstans negatív feszültség, ezért így nem lehet egy lézerfejet helyettesíteni, szimulálni. Ott inkább kikéne cserélni a lézerfejet, vagy a szalagkábelt.
(#) mofesa válasza attila1 hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Készítettem néhány képet.
(#) F-Yoci válasza mofesa hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Üdv! A hűtőborda alatt vannak a végfokok, azok hajtják meg a hangszórókat. Valószínűleg itt lehet a gond. Vagy még a tápegység is lehet hibás, és nem kaptápot a végfok. Dupla táp van benne, az egyik folyton megy, készenlétben is, a másik "nagyobb teljesítményű" csak bekapcsoláskor indul, ez szolgáltatja a tápfeszültégeket, a végfoknak is. Lekéne ellenőrizni a tápegység kimenetein a feszültségeket, bekapcsolt állapotban megvan-e mind. A tápegységre felül rá vannak valósztínűleg írva az értékek, minek kéne lenni. +/- 20...30V körüli feszkónak kell mennie a végfokra, ha jó a táp...
(#) attila1 válasza mofesa hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Lényegében F-Yoci mindent leírt,amivel segíteni lehet.Gondolom nem találtál a menüben visszaállítási lehetőséget....A táp panelen esetleg mérd meg a feszültségeket,amik mennek az alaplapra. +/- feszeket is.A Panelon rajta van,mennyinek kéne lenni,bár ha rövidzár van valamelyik végfokban lehet,hogy letilt néhány feszt is.Házilag nehéz eset,valamint az alkatrész beszerzés szinte lehetetlen lesz.
(#) mofesa válasza attila1 hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Teljesen átnéztem.A feszek rendben.Megnéztem a két végfok ic-t.Jó kis smd.Lehet kapni,de drága és ki tudja.No meg smd-t forrasztani nem könnyü.Inkább hagyom.Köszi a segítségeteket.
(#) peter1995 válasza F-Yoci hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

A szervíz nem éri meg.6000 Ft-os Tescós.ezzel el mondtam mindent.
Próbáltuk másik kábellal de nem változott.A tv jó mert normál módban minden rendben.
(#) attila1 válasza mofesa hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Sajnos ez van Amúgy ezekért a cuccokért abszolút nem rajongok.Olcsóbb,de nem tartósabb. Azokkal az smd végfokokkal nem érdemes vacakolni.Minden jót,és szívesen!
(#) F-Yoci válasza peter1995 hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Üdv! Ebből még mindíg nem derült ki számomra, hogy jó a TV, mert normál módban teljesen máshonnan kapja a jeleket, ezért össze sem lehet hasonlítani ezt a két módot (normál tuner vs scart RGB bemenet) A DVD-t másik kimenetről esetleg próbáltátok-e? RCA Composit. Ott sima videojellel kommunikál, ha azon keresztül sem jó, akkor a DVD a hibás. Menüből resetelni próbáltad?
(#) peter1995 válasza F-Yoci hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Az a helyzet hogy maga a dvd az iskolában van.Csak a tanár megkért hogy próbáljuk meg hátha lehet vele valamit kezdeni.Majd ha lesz vele óránk akkor megpróbálom a RCA-van,meg a resetet.Köszi
(#) agee85 hozzászólása Feb 28, 2010 /

Sziasztok!
Samsung DVP-109 típusú lejátszóm van kb fél éves. Múltkor amikor be akartam kapcsolni fekete- fehéren jelent meg a logo és a filmeket is így játssza le? Mi lehet a baja?
(#) F-Yoci válasza agee85 hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Üdv! Vagy S-video kimenetre lett átkappcsolva, vagy más színnormára (pl NTSC). A menüben RGB-re vagy SCART-ra kéne váltani a kimenetet, a szinnormát pedíg PAL-ra. De lehet, hogy ezek a funkciók a távról azonnal is elérhetőek, nemkell a menüben barangolni, először keress olyan gombokat a távon, hogy "P/N", "NORM", "Video out" , ha így nem jön össze, akkor menüben kell megpróbálni.
(#) tombox00 hozzászólása Márc 3, 2010 /

ÜDV!
Hoztak hozzám egy Orion DVD lejátszót és nem tok rájönni hogy mi a baja.
Van egy sejtésem de az nem 100%-os.
A kérdésem: Nem jelenik meg a kijelzőn semmi , gombnyomásra semmit sem csinál , de a led világít a kijelző alatt.
Én a kijelzőmeghajtó IC-re gondoltam de nem vagyok benne biztos.

Mi lehet a kehe?
(#) patexati válasza tombox00 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Szia. A tápon mérd meg megvannak e a feszültségek! A szekunder kondikat (elko) én kicserélném mindet!
(#) tombox00 válasza patexati hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Szia.
Az volt az első amit megnéztem.
És meg volt.
Végülis a tápon annyit vettem észre, hogy az 5V megvan a -12V megvan terhelés nélkül -13.45V
terheléssel -11,9V
DE ami fura, hogy a +12V terhelés nélkül +14V
TERHELÉSSEL +10,5 V itt van egy nagy eltérés.
Ez esetleg lehet-e?
(#) smirdex hozzászólása Márc 3, 2010 /

Sziasztok!
A következő ügyben szeretném a segítséget kérni, a dvd készülékem kijelző fénye nem működik pár napja. Minden más funkció jól üzemel, csak a kijelzőn nem látni semmit. Szétszedés után látni, hogy a kijelző szegmesei működnek, csak az előlep plexin keresztül ezt nem látni. Meg lehet ezt oldani kis költséggel , vagy komplett kijelző csere szükséges? Töltöttem fel Bővebben: képeket a látottakról.
köszi!
(#) F-Yoci válasza smirdex hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Üdv! Ha nem menüben lett elállítva a kijelző fényerő, akkor valószínűleg a kijelző fűtése kevés (kb 3-4V az ideális), ez a tápegység hibájából adódhat, nem kijelző hiba. Valószínűleg néhány elkót kéne cserélni a tápegység kijelzőhöz tartozó részében. Vagy a negatív segédtáp hiányzik a kijelzőről ez kb -20V körüli feszültség szintén a kijelző fűtésén mérhető GND-hez képest.
(#) F-Yoci válasza tombox00 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Üdv! Nem hiszem, hogy ez a feszültségeltérés lenne a hiba oka, de ahogy patexati írta, a szekunder elkókat, főleg az 5V os ágét cserélni kéne valószínű megnőtt az ESR értékük, ami miatt + impulzusok lehetnek az egyenfeszültségen, ez keveri meg a procit.
(#) smirdex válasza F-Yoci hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

A menüben nem lett elállítva erről meggyőződtem. A kijelzőn 3. 7 voltot mérek. Az említett 20 v körüli érték viszont nincs meg. A második képen is látható a tápból érkező 5 eres kábelen illetve a csatakozó alatti panelen fel van tüntetve -26V , de ezt nem mutatja a műszerem ha a gnd-hoz teszem a másik pólust. Akkor ez a probléma? No amatőr lévén a tápban lévő sok kondi láttán most ismét tanácstalan vagyok . Mindegyiket ki kell forrasztani és átmérni? Gondolom a 5 eres kábel tápfelőli oldalán kell kereskedni, de ott is van bőven....
(#) patexati válasza F-Yoci hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Igen ezért írtam a cserét mert lehet,hogy semmi nem látszik de a kondi meg nem szűr és elég nagy a freki nélküle amit a chip nem szeret sőt sokszor el sem visel! Találkoztam több készülékben ezzel a hibával. Be sem kapcsolt semmit nem reagált.
(#) F-Yoci válasza smirdex hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Igen, a táp felőli oldalon kell keresni, kövesd végig a -26V-os ágat, abban kutakodj, nem biztos, hogy elkó hiba, lehet akár szakadt ellenállás is, vagy zárlatos zener...
Következő: »»   28 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem