Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor elindítása aggregátorról
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Imi65 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 26, 2010 /
 
100kVA durván 3x150A. 55kW akkor durván - számolás nélkül - legalább 80A.
Szerintem egy üzemben lévő 5,5kW-os motor legalább 5-7A-t felvesz üresjárásban is, igaz ez nagyrészt meddő. A névleges áramfelvétele pedig 11-14A.
(#) mpisti válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 26, 2010 /
 
Egy 5,5kW-os motor névleges árama erősen függ a motor fordulatszámától,de még a 720/min fordulatú sem több mint 12-13A fázisonként. A számolással kapcsolatban valóban igazad van, bár én is csak fejben számoltam, azért ekkorát nem lett volna szabad tévednem. Az újabb motorokra jellemző az általad vázolt áramérték. A 40-50 évvel ezelőtt készült belső ventilátoros 5,5kW-os motor üresjárási áramfelvétele csak 3,1A volt(én mértem anno), mert akkor még számított az,hogy a hálózatból felvett áramból mennyi végez hasznos munkát.
No de a lényeg:még lefogott tengellyel sem kapcsolódhatna le a motor, -feltéve,ha nem egy 16A-es vezetékvédő kismegszakító van előtte védelemként.
(#) Magorh válasza mpisti hozzászólására (») Feb 27, 2010 /
 
Pedig lefullad ha rákapcsolom. Egy elektronika vezérli, s más nem is megy róla. Talán a villany, de az 4A összesen...
(#) Magorh válasza Magorh hozzászólására (») Feb 28, 2010 /
 
Valakinek valami ötlet? Fontos lenne. Holnap élesben kellene tesztelnem...
(#) Magorh hozzászólása Márc 1, 2010 /
 
Látom senkinek semmi ötlete. Időközben megérkezett a frekiváltó (5,5kW). Megpróbálom beépíteni, s bízni benne, hogy hibátlanul működni fog.
Ha ezzel megvolnék beszámolok a fejleményekről...
(#) mpisti válasza Magorh hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Szia!
A motor hörög le, vagy a generátor gerjed le? Ez egyáltalán nem mindegy, egy ekkora generátorra 80-100lóerős motort szoktak tenni, de ha néhány fotót mellékelnél az aggregátorról, illetve a generátor részéről, talán előbbre lennénk. Már korábban leírtam neked,hogy én egy ilyen teljesítményű áramfejlesztővel épített hegesztőtraktor teljes villamosítását elkészítettem néhány évvel ezelőtt, azt is leírtam,hogy mi megy róla egyidejűleg. Tehát valószínűleg a problémád megoldása nem frekvenciaváltó alkalmazása,hanem egy beható hibakeresés az áramfejlesztőben. U.i.: Ne haragudj,hogy korábban nem válaszoltam,de tegnap csak futólag kapcsoltam be a gépet,nem néztem végig minden fórumot ahova írni szoktam. Bocsi.
(#) Magorh válasza mpisti hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
A motor fullad le. De az a röhej az egészben, hogy a többi szivattyú, ami ugyancsak 5,5kW azt simán viszi. Viszont ennél a szivattyúnál lefullad, pedig ezen könnyítés is van. Üresen indul...
Kezdetben 57A felvétel, majd leesik 1A-re, s ahogy rájön a terhelés felveszi az üzemi 7-8A-t.
(#) mpisti válasza Magorh hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Mit jelent az,hogy könnyítés van a szivattyún?
Szerintem az nonszensz hogy a motor akar lefulladni. Ilyen akkor fordulhat elő, ha a generátort zárlatra kapcsolod rá, de ennek a generátornak a zárlati árama kb 150-160A körül lehet állandósult állapotban. Ez viszont sokkal több,mint az 5,5kW-os motor indítóárama lehetne. Arról nem is beszélve,hogy a szivattyú tápvezetéke ekkora áramnál leolvadna.Nem próbáltad a szivattyút hálózatról üzemeltetni?
Az az 1A-es áram nekem gyanús. Ilyen kevés áramot egy ekkora szivattyúmotor nem vehet fel. A szivattyúmotort kellene górcső alá venni. Nem volt ez a motor mostanában javítva? Ezt a motor egy 10kVA-es generátornak simán kellene vinni, 55kVA-es áramfejlesztőnek észre sem szabadna venni még induláskor sem. A szivattyúmotor és az áramfejlesztő közti szakaszon nem fordulhat elő zárlat?
Számomra az áramfejlesztő hajtómotorjának lefulladása azt jelenti,hogy a szivattyú bekapcsolása az áramfejlesztőt zárlati állapotba viszi. Az áramfejlesztő rendelkezik valamiféle védelemmel zárlat illetve túlterhelés ellen? Ha igen,hogy lehet hogy az nem "szólal"meg? Mint korábban írtam, néhány fotó nem ártana.
(#) Magorh válasza mpisti hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Csinálok képet. Van 63A-es kismegszakító az aggregáton, de az nem old le. A szivattyú motort motorvédő védi. Hálózatról simán működik. Semmi probléma vele. A szivattyú teljesen új, alig pár 100 órát ha üzemelt hálózatról.
A könnyítés alatt azt értem, hogy van egy mechanikus rásegítés, ami akkor adja rá a terhelést ha eléri a megfelelő fordulatot. (kb. 5mp múlva kapcsol rá)
Tehát üres járásban indul az aggregátról, de nem tud elindulni, mert lefullad az aggregát. Számomra is furcsa jelenség, főleg úgy, hogy hasonló méretű szivattyú terhelve gond nélkül indul róla. Ezért is kértem segítséget.
(#) mpisti válasza Magorh hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Az általam ismert konfigurációkban a szivattyúmotorok terhelésmentes indítását a szivattyú nyomó ágának lezárásával oldják meg. Amikor a motor elérte a normál üzemállapotát,(pl. átkapcsolt deltába) a nyomóágat akkor nyitják rá, ugyanis a szivattyú érdemi munkát csak a folyadék szállításakor végez, lezárt nyomóággal csak a súrlódási energia legyőzéséhez szükséges energiát veszi fel. A szivattyú direktben indul,vagy csillag/delta indítással? ha csillag/delta indítású, az átkapcsolást időzítő vagy PLC végzi?
(#) Magorh válasza mpisti hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Deltában. De nem is lehet csillagba kötni az adatlap szerint. Maradjunk abban, hogy csinálok képet mind az aggregátról, mind a szivattyúról.
Köszönöm!
(#) mpisti válasza Magorh hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Még egy kérdés: az áramfejlesztő nem rendelkezik földhurok-áramfigyeléssel? Ez alatt azt kell érteni, mintha a klasszikus áramvédő kapcsoló lenne beépítve,de nem az áramkört szakítja meg, hanem a motor leállító áramkörét aktivizálja. Milyen típusú az áramfejlesztőd?
A neten hátha találok róla valamit.
(#) mpisti hozzászólása Márc 2, 2010 /
 
Szia Magorh!
Megjavult az aggregátorod?
(#) Magorh válasza mpisti hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Szervusz!

Sajnos nem voltam kinn a helyszínen, mert közbejött egy programozási dolog. Amint megtudok valami keresni foglak. Köszönöm!
(#) Busz hozzászólása Jún 20, 2019 /
 
Régebbi aggregátort ami regulátoros szabad a mai háztartási gépekre kötni, tv, hűtő, modern keringető?

Vagy ilyenekhez egy kissebb AVR-es kellene?
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2019
(#) szsrobert válasza Busz hozzászólására (») Jún 21, 2019 /
 
Meg kell merni a feszultseget.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem