Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   85 / 312
(#) csikinkyra válasza szamóca hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Van nekem egy szintén budget típusú minidrillem eddig azzal fúrtam, csináltam hozzá egy állványt is de az nem a legjobb. Azzal viszont mást nem lehet fúrni, ezért szeretnék egy oszlopos fúrót is. Akkor valószínűleg marad az panelfúrásra és ez (vagy ami lesz) a nagyobb furatokhoz.
(#) Krisz03 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

A lehető legjobban meg van feszítve. Cserés lesz a szíj, de lehet, hogy inkább az egész gép.

A sorjamentes furatokra meg annyit, hogy nem érdekel, mert csiszolószivaccsal víz alatt átdörgölöm, és szép, könnyen forrasztható felületet ad. Egyébként HEstore-os akciós panelfúrót használok, de nem merem maximum fordulaton pörgetni, nehogy szétessen. Alig használtam, de már fura hangja van, pedig nem is kínzom, 1/2-3/4 fordulaton használom. Valamelyik nap nem akart elsőre elindulni, pedig nem is szorult.
(#) szamóca válasza csikinkyra hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Nekem lehangoló véleményem van ezekről a fúrógépekről.
A cég is beleinvesztált egy ilyen 35eFt-os 450W-os csodába.
Nos az ékszíjat alapból cserélni kellet, Az asztal erősebb fúrónyomásnál elmozdul, a tokmány a kúpos tengelyen üt, amihez a pontatlan C-s? illesztésű csapágyazás még rá is dob egy lapáttal, pláne ha jól előtolod az orsóhüvelyt. 10-es fórószár már nem törik ha megakad az anyagban, csak megáll a gyengusz motor.
Én inkább használt ipariban gondolkodom, bár ezt nehéz beszerezni.
(#) bankimajki válasza szamóca hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

És nekem van is egy, 5000ért vettem bibí (lehet 7e, már nem emlékszem pontosan). Meg 1000ért rá egy 13-as tokmányt. Igaz nem mai darab, de utánaállítással 0 lett a kottyanása. A csapágyazás is kiváló benne.
(#) patexati válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

A csapágynak van szerintem erős hangja! Nekem egy Kinzo van igaz 33000 pörög max de iszonyú hangja van de bírja! Az indulási nehézség a triakos szabályzás miatt lehet szerintem néha nekem is nem indul el ha bekapcsolom de ha ki/bekapcsolom elindul
(#) llaci56 válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Mi az, hogy 0 lett a kottyanása? 0 micsoda?
Többnyire század mm-ben szokták mérni, és kell lennie valamennyinek, mert különben szorul.
(#) levii válasza csikinkyra hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Szia!
Kinézetre ugyanilyen csak éppen Güde címkével ellátott fúróm van. Hát nekem csak negatív véleményem van róla.
A motor nagyon gyenge, a tokmány mindig leesik a helyéről. Magas fordulaton erőtlen és remeg az egész gép, egyszer fúrtam vele eddig nyákot az is ronda lett.
A napokban tervezem a lecserélését valami jobb gépre.
Mondjuk most az erővel nincs gond mert raktam rá egy másik motort, de a többi gond megmaradt. Ami még zavar hogy az oszlop és a tokmány közti rész elég kicsi és nem sok minden fér be, alacsonyan van az egész ezért magasabb cuccok sem férnek be. Összeségében nagyon nem szeretem a műhelyemben ezt a gépet, a pénzét nem érte meg nekem, mindig csak felbosszant.
Amióta ezt megvettem és láttam hogy milyen minőségű azóta csak használt régi, jó gépeket veszek.

Üdv!
(#) Krisz03 válasza patexati hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

De alig pár hete vettem, és talán 4db kisebb panelt fúrtam vele eddig. Az már csak hab a tortán, hogy alapból rossz volt, de ha visszaolvasol kicsit, elolvashatod: Bővebben: Link. Nem triakos szabályzású, hanem egyszerű átertőtranzisztoros, disszipatív (bár a motor jobban fűt). Mindez egy zárt, alig szellőző tokban. Egész jó kézmelegítő...
(#) bankimajki válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Jó ez teljesen jogos, akkor nem 0,000 de elég kicsi kottyanás mivel úgy oldottam meg a kopást, hogy egy imbusz fejű csavarral összébb húztam azt a részt amelyikben mozog a tengely, meg maga a csapágyazás. Amúgy a csapágyazásnak sincs kézzel érezhető kottyanása. Nagyon frankón működik a kis gép. A készülődő esztergámnál is használtam már ezt a gépet és sikeresen veszi az akadályokat.
(#) patexati válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Ha már szétszedted akkor csinálj neki egy tápot és abban legyen a szabályzó! Meg kicsit megzsírozod azt megy utána frankón! (nem néztem,hogy ez törpefeszültségű)
(#) llaci56 válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Pont ezért "szóltam". Láttam, hogy gépészkedsz, akkor nem mondhatsz ilyet, hogy 0 a kotty...
(#) szamóca válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Oszt most legyek irigy?
Nem. :schmoll2:
De!
(#) Krisz03 válasza patexati hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Ennyit nem ér az egész. A fő gond a motor melegedése. Rajta van a gyári kis ventilátor, de ha kitarja a motort tartó öntvény, akkor semmi sem ér. Ott egye meg a fene, ha tönkremegy, így jártam, amúgy is nagyon kényelmetlen.
(#) csikinkyra válasza levii hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Levii és Szamóca
Ha ilyen rossz tapasztalataitok vannak ezekről a gépekről, akkor inkább én is egy jól bevált régi gépet keresek. Pedig már beleéltem magam hogy lesz egy oszlopos fúróm.
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt.
(#) SALáta válasza Krisz03 hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

54000 res fordulatú ipari használatra tervezett levegős gép van 14000 ért, igaz 3 as patron van hozzá de lehet hogy lehet kicsit is kapni. Igaz kell hozzá kompresszor de azt a 100 panelt per év 100 évig is kibírja neked, nem lönyög és ipari használatra szánták. Ha a cégnél két évig bírja a durva kiképzést akkor ennyit 100 évig illik bírni.
Az óriási hátrány hogy levegős, és az nem igazán ingyen van.
(#) elektrorudi válasza csikinkyra hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Nekem nagyon bejött!
Fúrtam vele több száz d=20mm-es furatot vasba!
(M20-as anyáknak kifúrtam a menetét)
Mostanában NYÁK-ot fúrok vele úgy hogy vettem egy 100,- -os Tesco-s tokmányt, ami 0,45-ös fúrót is képes megfogni, majd esztergáltattam bele egy csonkot, és ezt fogom be az oszlopos fúró tokmányába...
Érdekes látvány, de működik.

No persze..., hogy sorjás a NYÁK furata...
És... ??? Akkor nem megy bele az ellenállás ???
(#) szamóca válasza SALáta hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Nagyon nehéz ma már régi, 230-as asztali, vagy állványos ipari fúrót jó áron kifogni. Én már 2hónapja körözöm a net-en és ismerősök által, de semmi eredmény.
(#) hapro válasza szamóca hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

És a jó ár mit jelent?
Meg a régi 230-as?
Mert valaki árul egy "régi 230-as" gépet itt csak a motorja épp nem megy mert szét van szedve.
(#) szamóca válasza hapro hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Hol hapro majszter?

Nem kérdeztél még engem... Bővebben: Link
(#) llaci56 válasza hapro hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Ilyet ne vegyél Szamóca! Olyat vegyél, amelyik függőleges!
(#) SzervízMacska válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Ez komoly volt, Laci!
(#) llaci56 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Ilyennel hogy lehet fúrni?
Macska! A múltkor imába foglaltam a nevedet. Itt!
(#) szamóca válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Ekkora poént még nem olvastam tőled!
(#) llaci56 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Örülök, ha kiugrott a májad!
(#) SzervízMacska válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Én is csak utolsó kínomban estem neki, mint az agresszív kismalac.
(#) llaci56 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Jól tetted! Én sem tudtam szétszedni.
(#) nagy hoho válasza szamóca hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Ilyenre gondolsz? Sajnos 100000.-FT a Vakerán
(#) szamóca válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

:yes: Igen ilyenre.
-De ha egy nullával kevesebb lenne!

Ezenkívűl találsz még függőleges oszlopos fúrót is párat a faipar.hu oldalon lévő apróhirdetések között. Vannak olcsóbbak, és drágábbak is.
Következő: »»   85 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem