Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
OK! le ellenőrzőm. Van ithon a sublódban egy 16F877A-I/B majd jól megízzasztom, vagy /kinyiffantom/ ![]() Szia
Szia!
Szépen lassan, kétszer mérj meg mindent.. Menni fog... Majd holnap... Szia
Szia!
Minden okés! A programozó lapka is tökéletesen megy. A 16F-es Pic-et is tökéletes olvassa, pedig kicsit féltem a kétoldalas nyák készítésétől. Valaki felvetette azt a problémát, hogy hogyan oldom majd meg a 2 oldal átvezetését. Megoldottam könnyen. (Átfúrtam a nyákot a megfelelő helyen, majd befórrasztottam egy réz drótot ami szorosanilleszkedett a jukba, picit kilógattam és megpőttyőltem.)
Gratula! Mostmár nekem is kell ide írni, én is szenvedtem vele (bár engem csak a FET-ek vicceltek meg) de ennyit azért nem
![]() Sok sikert a továbbiakban! ![]()
Én még mindíg szenvedek a klónnal. Mindíg a VPP errort írja ki, ha rárakok egy programozandó PIC-et. A troubleshooting-ban minden jó, műszerrel mérve is. De ha rárakok egy PIC-et, akkor jön ez a VPP error hibaüzenet, már mindent végignéztem, amit itt a fórumon tanácsoltatok, de semmi.
![]()
Szia!
Tegyél fel képet... Az előbbinél is az segített... Melyik verziót építetted meg? Szia
Szia!
D1, D2 helyén milyen dióda van beültetve? Szia
Schottky dióda mindkettő BAT85. Itt vannak képek róla.
Szia!
Vedd ki a Pic-et. Mérd meg a D1 - L1, D1 - R2 valamint az R2 - R3 közös pontján a feszültséget (az USB-re csatlakoztatva). Szia
Jól látom hogy az átkötése összeérnek, valamint az ICSP-nél hozáér az ellenálláshoz? Az kondi jobb oldalt pedig 330nF-os, nem pedig 680.
Azok inkább 1N58..-nak látszanak, bár ha tényleg azok, akkor mondjuk az nem okozhat gondot, mert az is Schottky. A troubleshoot-ban a Vpp tesztelésnél mindhárom állapot normálisan működik (MCLR ON, MCLR OFF, Vpp ON)? Főleg az MCLR OFF érdekes, hogy akkor lebeg-e a Vpp kimenet.
Az átkötések szigeteltek, a kondi pedig 680 nF-os.
Szia!
A bejelölt forrasztásokat nézd meg, igazítsd meg... Kicsit hidegeknek tűnnek a forrasztásaid. Az ónt a kötésnél ovaszd meg, a forrasz közepén folyasztószer van. Ha a pákán olvasztod meg, mire a forrasztási helyre érsz, már "elfüstöl", nem tudja a redukáló hatását kifejteni... Szia
D1-L1 közös : 4,83V, R2-R3 közös : 1,7V,
Ez csak a képen látszik ilyen hülyén, amúgy rendesen van kontakt , végigmértem.
Szia!
Mekkora tűrésű az R1 és R2? Tedd bele a pic-ek. Csatlakoztasd az USB-re. Indítsd el a Pickit2 programját. Tools/Troubeshoot. Vpp tesztelése. Mekkora feszültséget mérsz. Terheld meg a Vpp-t egy 10k ellenállással a GND felé. Ismét mérd meg a feszültséget. Mekkora az L1 induktivitása? Szia
Szia!
Mégis meg kellene (majd) forrasztani még egyszer, később váratlan hibákhoz vezet.... Szia
A tesztben Vpp 12,24 v, MCLR on 0V, MCLR off 3,5 mV.
10k -val lehúzva test felé 12,23 V. L1 680uH.
Szia!
Most én nem férek hozzá a PicKit2-höz, nem tudom leolvasni, hogy milyen Vpp értéket ad ki a teszteléshez. Emlékeim szerint 12.0V-ot. Ha ez igaz, akkor a mért érték egy kicsit magas. Milyen tűrésű az R1 ill. R2 ? Ide 1% -os ellenállások kellenének... Húzd ki az USB -ről. Vedd ki a pic-et. Mérd meg az R1 és R2 ellenállását (amilyen pontosan csak lehet). Szia
Szia!
Igen - elírtam: R2 és R3 a mérendő... Szia
Szia!
Az eltérés bőven 1% alatt van... Most már csak arra tuidok gondolni, hogy a pic csatlakoztatásánál lehet valami kontakthiba. USB csatlokoztatás nélkül ellenállásmérővel mérd ki, hogy a csatlakoztatott kontroller lábaira (a megfelelőre) eljut-e a Vpp, Vdd, PGC, PGD és a föld .... Szia
nálam (watt féle klón)
Vpp: 11,9V MCLR On: ~0V (pulled low) MCLR Off: ~Vdd (pulled up) Szóval nálad az MCLR Off nem az igazi.
Nem nagy egy kicsit a kondi? (kapacitásra
![]() 400nF-ot szoktak használni nem?
Írtam már párszor az MCLR/Vpp kimenet méréséről, legutoljára itt: Bővebben: Link
VDD-re húzva 4k7 ellenállással 5,08 V, VSS-re pedig 0V.
Opsz
igazad van Szilva (csak nem jól olvastam el a szöveget amit ír a PK2 szoftver :hide: ) Az igaz hogy az MCLR On-nál az van írva hogy polled-low viszont a MCLR Off-nál meg (igaz hogy szerepel benne a pull-up) az van írja hogy ha van neki felhúzó ellenállása akkor a felhúzófesz, ha nincs akkor meg bizonytalan fesz. Szóval bocsi én voltam figyelmetlen.
Igen, ez jónak tűnik, a Vpp szintje is az (+2%, ha jól számolom). C4 ugye nem nagyobb 47µF-nál? A Vpp erroros hibaüzenetet a PICkit2 progiban vagy MPLAB-ban kapod?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |