Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   67 / 211
(#) watt válasza cNobody hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Akár 1uF(nem elko!) is lehet(lefelé kritikus, nem felfelé), tehát azzal nincs baj, az tuti.
(#) tibike32 válasza szilva hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

C4 47 µF/25v.
PICKIT2 progiban kapom, de már megnéztem MPLAB-al is és ott is kiabál emiatt.
(#) watt válasza tibike32 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Amikor a tesztben a Vpp-t 12,24V-nak méred, akkor a teszt mit jelez ki? (De lehet, hogy nem értettem pontosan és eddig azt írtad, hogy mit mutat a program?)
Lényeg, hogy mindkét értéket írd meg légyszíves!
(#) Atielektro hozzászólása Márc 26, 2010 /

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Épp most építgetem a Szilva-féle PICkit2-t, csakhogy a C7-es kondinak nem kaptam ilyen szokásos méretű fólia kondit, csak valami brutál nagyot és a lábtávolsága nem jó. Bele tudnám szerkeszteni a nyákba, de eléggé hülyén nézne ki. Ha jól értettem, akkor az eladó azt mondta, hogy ezt a fajta fóliakondit a Siemens gyártja, de erre nem vennék mérget, viszont kerámiában volt megfelelő értékű. Itthon lemértem mind a kettőt. A fólia 337 nF-os, míg a kerámia 370 nF-os.A kapcsolásban 330nF kell. A kérdésem az lenne, hogy berakhatom-e a kerámia kondit? Mivel a C7 csak tápfeszültséghidegítő kondenzátor, így szerintem nem szükséges, hogy annyira pontos legyen az értéke, de gondoltam megkérdezem az okosabbakat.
Előre is köszi a segítséget!
(#) Hp41C válasza Atielektro hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Szia!

Épen most volt róla szó, hogy mekkora kell. Az eredeti kapcsolásban 470nF kerámia kondenzátor szerepel, de megy (100nF).. 200nF ... 1µF kerámia kondenzátorokkal is.

Szia
(#) Atielektro válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Oké, köszi a gyors választ!
(#) rbreki hozzászólása Márc 26, 2010 /

Sziasztok !

18F2550-be szeretném beégetni a progit ,azt szeretném kérdezni hogy a Vpp-nek elég a 11,5V mert nindig hibaüzit kapok 98%-nál
(#) Hp41C válasza rbreki hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Szia!
A programozási adatlap szerint elég: Vdd+4 .. 12.5V között kell legyen.

Szia
(#) rbreki válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Sikerült !

Érintkezési probléma volt szerintem4

Köszike

Van frissebb soft ettől PK2V023200.hex ?

Szia!

Szerintem nincs... A honlapján kell nézegetni.

Szia

Tud valaki a tesztben segiteni Troubleshooting?

VDD = 4,7V
VPP = 8,5V
MCRL on = 0V
MCLR off = 0V

Szia!

A Vpp méréséről Watt már írt néhányszor...
A többihez tudni kellene, melyik klónt építetted meg. Toltsél fel fényképet...

Szia

Innen szedtem le : http://www.mcuhobby.com/articles.php?article_id=8

A 8,5V az alacsony nem?
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

A hivatkozott infókat szilva írta, de az igaz, hogy én is sokat írtam erről, más nem a - cikkben -.
(#) watt válasza rbreki hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Persze, hogy alacsony, de a program írja, hogy mekkorának kéne lennie! Megvan, hogy hol?

Szia!

Tools /Troubleshoot menüben, Vpp teszt közben mérd meg a pic 7., 23. lábán, a Q5 gate-jén és source-ján a feszültségeket voltmérővel, és azt az értéket is írd meg, amit a program ír ki.

Szia

VPP teszt közben 12V

7 láb 07,0 mV
23 láb 4,82 V

Q5 G láb 4,84 V
S láb 100 mV

Szia!

A pic 7. és 23. lábán jó a feszültség, a Q5 gate már nem jó, az előállított Vpp-nek kellene lennie. Az S láb nem lehet 100mV-on. Itt valahol egy rossz forrasztás vagy fólia szakadás lesz...

A program 12V-ot szeretne kiadni. A mért értéket a Teszt gomb alatti mezőbe írja ki.

Feszültség mérővel mit mértél az ICSP Vpp vonalon?

Szia
(#) szitko hozzászólása Márc 26, 2010 /

Sziasztok. Még kezdő vagyok PIC téren, most kezdem(ném) tanulgatni. Megépítettem a PICkit2-öt mingen megy rajta. Tudok vele égetni meg minden. A tanulgatást ennél a cikknél kezdtem -Nulláról a robotokig - PIC Mikrovezérlők I rész-, de elakadtam ott, hogy nem tudom programozni a 16f877-et ha benne van az áramkörben. PICkit2 programer-t 2,61-est használok. Kérem segítsen valaki mert már megőrülök.
(#) watt válasza szitko hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Csatold az áramköröd rajzát, mert nem vagyunk látnokok! (Vagy a cikkben szereplő áramkörről van szó? Melyikről is? link...)

Az ICSP vonalra 8,57V ad ki

Szia!

Ne csatlakoztasd az USB-re. Ellenállásmérővel nézd meg az összeköttetést a Q5 source, R2, R5, C1, C4 +, és a D1 K kivezetései között. Ha rendben, csatlakozás, új teszt.. Írd meg a feszültségeket...

Szia

A cikkben szereplő áramkörről van szó. Csak azt nem tudom, hogy mi a rossz. Az égető vagy az áramkör de az túl egyszerű, vagy csak én vagyok béna.

Vettem a fáradságot, (kértem, hogy linkeld be ), és felkutattam a cikket és benne az egyetlen rajzot(remélem egyről beszélünk!). Ezen a rajzon nem szerepel az ICSP port(remélem tudod mi az az ICSP port!)!
Tehát kérlek rajzold le, hogyan kötötted össze a PK2-t a tesztáramkörrel!
A cikkben egyébként ez le van írva, talán jobb lett volna, ha le is rajzolta volna Topi, de hát nem olyan bonyolult dolog ez...

Bocsánat a Bővebben: Linklemaradt.

Bingó! Akkor kérlek rajzolj!
(Használd a Válasz gombot(linket), hogy tudjuk kinek válaszoltál!)

Nem bonyolult. A cikkben leírtak alapján kötöttem össze + a 16f877 kat. rajza alapján:
1 láb:MCLR
11 láb:VDD
12 láb:Vss
39 láb: PGC
40 láb: PGD
A Pk2 ha benne van az áramkörben a 16f877 egyszer felismeri egyszer nem. Ha kiveszem a tesztáramköből és közvetlenül rádugom az égetőre akkor simán felismeri, égeti meg minden.

A Q5 source, R2, R5, C1, C4 +, és a D1 K körül rendben van minden de nem változott semmi sem ugyan az

Szia!

PicKit2 Tools/Troubleshoot Vpp teszt esetén:
Mekkora feszültség mérhető a C4 + kivezetésén, az R2 két kivezetésén, az R5 két kivezetésén?

Szia
Következő: »»   67 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem