Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangvezérelt fény
 
Témaindító: lauber, idő: Márc 31, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lauber hozzászólása Márc 31, 2010 /
 
Olyan problémám lenne,hogy van egy régebbi típusú HEXA fényem.Hang vezérelt de ha a legérzékenyebbre állítom a potmétert akkor is csak akkor működik,ha közvetlen a mikrofonjához tartok egy hangsugárzót vagy kopogtatom.hogyan tudnék a mikrofon hatásfokán javítani?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Pyte válasza lauber hozzászólására (») Márc 31, 2010 / 4
 
Vagy ez előerősítő vagy a kondenzátor mikrofon rossz benne!
(Ezé kár volt új témát nyitni van diszkófényes topik tudtommal nem is egy)
(#) Bassmester válasza lauber hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
A pontos tipus alapján, fel kellene hajtani egy kapcsolási rajzot. A mikrofonos cuccnak biztosan lehetne növelni az érzékenységét, de rajz híján nem lehet sokat mondani róla.
(#) kadarist válasza Pyte hozzászólására (») Márc 31, 2010 /
 
Szia!
Előerősítő kellene a mikrofonhoz: Bővebben: Link
(#) otamas86 hozzászólása Jan 26, 2020 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Van flower disco fényem aminek az ütempanelja sajna teljesen tönkre van menve.Használtan szereztem őket és sajna a panelek mondhatni menthetetlenek. Itt is kerestem és építettem már meg 2 fajtát amit jónak véltem, de sajna nem működött (nem én hibáztam). Olyan rajz kellene ami már meg van, volt építve és biztos működik. Szimpla 12v-os mikromotort kellene ütemre jobbra és balra mozgatnia. Persze nagyon lényeg, hogy ne minden ütemet vegyen figyelembe, mert akkor csak rángatózna. Az egyik itteni rajz, sajna azt teszi.
Gondolom mindenki emlékszik a robot és scanner előtti időszakból a régi fényekre. Pl: 1-2 tükrös flower, apollo, quad, stb
Akár megvételre is érdekel, ha van valakinek elfekvőben működő!
Várom válaszaitokat és előre is köszönöm!
(#) habazutty hozzászólása Jan 26, 2020 /
 
Szia!

Ezért kár volt új topikot nyitni.
Van két diszkófényekkel foglalkozó téma. Gondolom az egyik, amit megépítettél az a kockás füzetre rajzolt verzió. Tökéletesen működik. Nekem corallóba, quad-ba (kiegészítve egy léptetőmotorral) és egy SLS hypergobo dichro háromszögét is ilyen hajtja (a gobo-k léptetését meg arduino).

Belinkelnéd, hogy miket építettél meg és esetleg képet a panelokról?
(#) otamas86 válasza habazutty hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Az egyik valóban egy kockás lapon van. A végei bc327-337 párok. Nekem csak remegett. Minden "hangot" érzékelt és így csak oda vissza járkált pár millimétereket és mivel így mondhatni folyamatosan mentek a bc párok, így elég hamar lehetett volna rajta tojást sütni. Többször átnéztem a rajzot és ha csak valamit nem másnak láttam a rajzon, mint aminek vagy ahová szánták, akkor biztos vagyok benne, hogy jól építettem meg. Műszerésszel is átnézettem, ő is csinálta volna meg. Csatoltam, hogy melyik az. Még a nyák rajza is fent volt, szóval abban se ronthattam.
Azt hiszem,de nem teljesen biztos, hogy ennek volt a 4093 és a 4013 között valami elkötve a nyák terven, mivel úgy semmit nem csinált a panel.
Ötletet szívesen fogadok mi lehet a baj.
Azt hiszem a névtelen4 volt az eredeti és azzal nem működött egyáltalán a névtelen5 final a változtatott és azzal kis hangerőn nagy méllyel próbálkozott valamit, de amint egy kicsikét hangosabb volt a zene (kis 2.1-es hangfalon 10%-os hangerővel, azaz kb 1,5-2Watt maximum) máris megkergült és már nem ütemre, hanem remegve mozgott oda vissza.
Várom válaszod! Szép napot!
(#) habazutty válasza otamas86 hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Szia!

Átnéztem és a kézi rajzon a 4013-as 2-5-11 lába össze van kötve, de az én rajzomon és panelomon a 11-es nincs bekötve. Ezt át kellene vágni.
A kézi rajzon még össze van kötve a 4013-as 1-13-as lába, ami szerencsére a nyákon már nincs.
Az az"5"-ös verzión már rajta van az átkötés az 555 kimenetéről a 4013 3-as lábára, az jó (ha Neked is így van).

Ha így sem jó sem jó, akkor ellenőrizni kellene, hogy mindenhová olyan alkatrész került-e be, ami kell. Egy-két értéket el lehet nézni, úgyhogy átküldöm azt ami nekem van.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
(#) otamas86 válasza habazutty hozzászólására (») Jan 30, 2020 /
 
Szia!
Biztos, hogy így van, mert az 5-ös verzió van kimarva is.
Elvileg, akkor csak a 4013-as 11-es lábát kellene szakítani, hogy csak a 2-5 láb legyen összekötve??
Legkésőbb hét végén megnézem majd, be halok, ha csak ennyi volt a baja
Pedig még nézegettem is azt a fránya flip flop-ot, bár én minden áron azon voltam, hogy valami a két ic között kavarodik be.
Mihamarább igyekszem megnézni és próbálni. Minden képen írok, de addig is köszönöm!
(#) habazutty válasza otamas86 hozzászólására (») Jan 30, 2020 /
 
Sajnos, alaposan átnézve a kapcsolást, az a láb nem fog jelenteni semmit, mert csak az egyik felét használja a kapcsolás a 4013-nak... Azért próbáld meg, hátha.
Csak találunk rá megoldást, szoktak ezek működni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem