Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Tibike!
Ha nagy a gáz, én meg támogatlak klónnal. ![]()
Ez most akkor klónok háborúja?
![]()
Heló !
Én is megépítettem ezt az égetőt ![]() De mikor elkészültem vele, akkor vettem észre, hogy a gépemen nincs LPT port :eek2: ![]()
Ez itt egy kicsit off, de ha elkészülök a 16F-es résszel a programomban, akkor próbálok valami normális illesztést kitalálni, ami a JDM hibáit nem tartalmazza, de egyszerű és működik a COM portról. Javaslom ezzel kapcsolatban a PIC égetési hibák, problémák, kérdések topicban folytassuk a témát!
Megépítettem a WLPP minit. Winpic800 feltelepítve, de kiírta, hogy ismeretlen eszköz.
tibike32! Ez itt a PICKit2 topic! Tedd fel a kérdésedet a fentebb linkelt helyen!
Eddig tartott a vidámság.
Az parajelenségnek számít, ha pl. rádugom ICSP-re a cél PIC-et, majd pl. törlöm, aztán randomba fogja magát és nem ismeri fel? Aztán meg felismeri és kiírja hogy sikeresen ellenőrizte a beírt programot, vagy törölte vagy amit épp csinálok vele... ![]() szerk.: a microchip PICkit2-jét használom.
Valami kontakthibára saccolnék.
Milyen áramkör veszi körül a PIC-et és milyen PIC-ez?
Drága urak,nincs valakinek véletlen egy szilva féle programozója ami eladó.?Az a helyzet kezdő vagyok,és ha lehet nem a programozón szeretném a nyák-gyártást kitanulni...Szóval ha egy kimart nyák van,az is segít...
18F1320, már sok progit raktam bele, aztán most délután kezdett rakoncátlankodni, semmilyen áramkör nincs körülötte.
Én is kontakthibára gondoltam, hisz ha elszállt volna valamelyik FET, akkor nem is menne. De nincs semmiféle Vpp error se, csak simán nem ismeri fel, de ha utána rákattintok még akkor már elvégzi a műveletet.
Lehet a csatlakozóval van a baj, majd kicserélem valami masszívabbra.
Hali
Ezek kb 10000 torlest es ujrairast birnak ki. Ha ezt meghaladtad akkor elkepzelheto. Udv Vili Ps azert meg kellene nezni a csatlakozasokat.
Annyi azért nem volt még meg, pláne hogy csak 1 hónapja kezdtem ezt az egész PIC-es témát
![]()
Ennél a típusnál óvatosan kell bánni a külső Timer1 oszci bekapcsolásával, mert pont ugyanazon a lábakon vannak a kimenetek, mint a programozó bemenetek. Nekem régen sikerült így a tökéletes programvédelmet megvalósítanom, mert a PIC működött a betöltött programmal, csak nem lehetett többé kommunikálni vele.
![]() A PK2 azért óvatosabban kezeli a vonalat, mint az egyszerűbb égetők, ezért lehet, hogy nem megy tönkre, csak zavarokat okoz(nézd meg a konfig bájtokat, nincs-e engedélyezve a Timer külső oszci). De ez csak egy tipp és lehet, hogy csak egy csatlakozó a hibás! Idézet: „Nekem régen sikerült így a tökéletes programvédelmet megvalósítanom, mert a PIC működött a betöltött programmal, csak nem lehetett többé kommunikálni vele.” Akkor Te megvalósítottad az amerikai titkosszolgálatok legnagyobb fejlesztését, a WOM-ot, azaz a Write Only Memory-t, a csak írható memóriát! ![]()
Ha gondolod, keress meg, van komplett csomagom is alkatrészekkel együtt, vagy csak gyártatott panelt is tudok adni.
Ami még nagyon meg tud tréfálni ilyen esetekben, az a silány minőségű USB kábel. Volt olyan tapasztalatom, amikor az USB kábel ellenállása miatt annyi feszültségesés lépett fel a tápfeszültségvonalon, hogy az már bizonytalan működést okozott a programozónál.
A "Checksum" mellette egy kétbájtos hexa kóddal mit jelent?
Ebbe én is belefutottam egyszer. Nagyon hülyén néztek amikor késsel kettévágtam a kábelt és belevágtam a kukába...
![]()
watt: MBRS190T3 helyett MBRS1100T3 megfelelő? Most néztem, hogy ezt kaptam helyette a HQ-ban. Egy adatlapon van a két dióda adata, jónak tűnik szerintem de várom a Te véleményed.Köszi.
A két dióda tök egyforma, csak az egyik 100 a másik 90V-os. Tehát jó.
Ez az ellenőrző összege, vagy kódja a PIC-ben lévő adatoknak. Az adatlap részletesen tárgyalja a kiszámítását!
Én is ezt a különbséget találtam a kettő között. Köszönöm a megerősítést.
Azért ez kicsit más, mert a memóriát a PIC ki tudja olvasni belül, csak kívülről nem lehet hozzáférni, hacsak nem köszörüljük le a tok tetejét és mikrószkóppal nem lopjuk ki belőle a "LED villogató program" kódját bitenként!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |