Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   32 / 197
(#) Inhouse válasza mpisti hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Szép.

Sehol nem találtam hozzá rajzot...jó hogy már nem kell!

Üdv
Inhouse
(#) GyurikaBx hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
Sziasztok!
Kérdésem a következő volna hozzátok!
Adott egy autóerősítő (Mac Sonic)ami azért került hozzám mert csak a protect led világít, azt már kiderítettem, hogy a végfokrésze jó mert külön tápról megy szépen utánna jött a táp része, ami olyan dolgot produkál, hogy 10volt alatt működik rendesen 10volt felett lekapcsol az IC vezérlése és kigyullad a protect led!
A TL494 IC-ét kicseréltem a hiba ugyan az, az IC körül levő kondikat is kicseréltem mert volt egy pár ami felvolt púposodva és ki volt folyva.
Az IC körül levő tranyákat diódákat már mértem és mérésre jó, de viszont elkezdem őket kicserélgetni hátha valamelyik zsiványkodik

Valaki találkozott már ilyen problémával?
Üdv:Gyurika
(#) Sanya55 hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
Helloka Na a következő lenne a problémám van 1 autorádiom aminek a kijelzője nem müködik és abbol szeretnék csinálni erősitőt a másik autoradiomhoz!
a nem müködő kijelzősnek megvan panelon minden erősitő meg minden, csak nem tudom hogy kell bekapcsolni meg hogy hová kell kötni a müködő rádiom hangszóró kimenetét ehhez kellene segitség...

Egy két fotó ez lenne az erösitő:
(#) Sanya55 hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
meg itt van a cimkéje ha ez segit valamit:

Kép049.jpg
    
(#) Sanya55 hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
Találtam kapcsolási rajzot is kérlek titeket segitsetek...

Bővebben: Link

Link beszúrva!
szamóca
(#) Doncso válasza Sanya55 hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Szia, szerintem egyszerűbb ha kiveszed az erősítő IC-ket és csinálsz nekik egy egy új panelt. Így biztos hogy működni fog. A nyák gyártás menne? Milyen tipusúak az IC-k?
Üdv. D.
(#) emmzolee válasza GyurikaBx hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
A TL494 ritkábban hal meg, mint a fehér holló.

Nem ismerem a pontos kapcsolást, de ha ilyen érzékeny a tápra, akkor valózsívű a táp szabályozott, és a visszacsatolási ágban lesz a hiba. Az is lehet, hogy a védelem szórakozik, mert esetleg ott fi..gott be valami.
10V-os táppal megy rendesen? Mennyi az alap fogyasztása végfokok nélkül? Nézted a jelalakot a fetek gate-jein, és a trafó szekunder oldalán.
Lehet az egyik snubber kondija, vagy ellenállása halt meg, és ettől lett a tápban egy tüske, ami egy pillanatra is de meg emeli a tápot, és ezért túlfesz miatt levéd. Valami ilyesmi hibát keress szerintem.
(#) emmzolee válasza Doncso hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Ja-ja Én is inkább kiszedném belőle az ic-t, és úgy építenék valamit. Ezeknek úgy is csak a be, és kimeneti csatoló kondikat kell beforrasztani, meg a tápot, és már szól is. Van olyan ic, amit hidalni is lehet.
(#) Doncso válasza Sanya55 hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Ha meg nem akarsz másik nyákot csinálni, hanem ezt használnád, egy IC-hez leírom a bekötést.
IC 1601 ez lesz mondjuk a RIGHT oldal. A panelon kell lenni egy SI1601-es pozíciószámú biztosítéknak, ide jön a +14V, IC =-es láb a test. 17-es láb és az 1-es lábak előtt van egy egy 220nF-os kondi, ide köss egy oldalt, mind a kettőre, tehát jel - két kondi - majd be az IC-be. Egy IC-nek két hangszóró kimenete van, egyik a 12-10 es láb, másik a 6-8 láb.
Bordát használj mindenképpen.
(#) Doncso válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Bezony ám, mert BTL.
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Hidalható
(Bridge-Tied Load)
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 


Hát biztos Doncso megnézett egy amerikai filmet, és hatással volt rá :awink: :buck:
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Még gugli sem adott megfelelő választ a kérdésedre... "BTL jelentése". Fura
(#) Sanya55 válasza Doncso hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
na kiszedni nem akkarom mert én nem vagyok otthol ezekbe a tervezésekbe meg ilyen olyan kötögetésekben mindenképp benne akarom hagyni a (jobb hütés miatt is)
de ez a forrrasztásos dolog ok csak baj hogy nem tudom hol van az a biztositék ahova 14v kell... (nincs SI számu biztositék csak DI az jó? az az?) van még DI602 meg T601 hova kell a 14 V?

"IC =-es láb a test." ezt nem értem..

na van itt valami 220mikrofaratos valami meg mellette 2 1000mikrofarattos kondi....
meg a lábakkal is bajban vagyok hogy melyik hanyas
uh nagy bajban vaok látom de valaki ha megszánna és esetleg msn re fölvenne és segitene megcsinálni jó lenne.. Köszönöm az eddigi segitséget de még kell
és még 2 kép hogy mégis akkor az ic és hogy én 3 at is látok egy 11 lábast és kettő 17 lábast az most ho gy van akkor?
(#) Sanya55 hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
meg még anyit irjatok már le hogy a ic melyik lába micsoda jel,test bemenet, kimenet és pozitiv(14V) ezeket hová kell kötni..
ja és még azt hogy honnan kezdődik a számizás az ic -n él 9 vagy 8 láb bal vagy jobb és melyik van elől mert 2 oldalrol is leht nézni...
(#) Moderátor hozzászólása Sanya55 hozzászólására (») Máj 5, 2010
 
Megkérlek a nagybetűs mondatkezdés, és írásjelek használatára.
(#) emmzolee válasza Sanya55 hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Nem tudom, hogy milyen ic van benne. Írd már be légyszi.
(#) Sanya55 hozzászólása Máj 6, 2010 /
 
TDA8561Q S1
(#) Doncso válasza Sanya55 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /
 
Szia, nem veszlek fel MSN-re mert ha valaki idetéved, és ugyanez lesz a problémája akkor meg tudja majd oldani. (Utókor) Egyébként beírod a google-be hogy TDA8561Q és kiadja a datasheet-jét, azaz az adatlapját, ott szépen le van rajzolva , hogy szemből nézve melyik láb milyen számozású.
Idézet:
„anyit irjatok már le hogy a ic melyik lába micsoda jel,test bemenet, kimenet és pozitiv(14V)”
Szerinted viccből körmöltem neked 20 percen keresztül meg néztem a kapcsolási rajzát amit belinkeltél?
Idézet:
„"IC =-es láb a test." ezt nem értem..
Opp, IC-7 es láb a test, így akartam. A 220µF nem jó, nem ott van a bemenet, én 220nF-ot írtam. De ez így nem is jó ahogy t csinálod, mert nem is tudod mit csinálsz, ebből füst lesz. Figyelj. Hallgass rám. Töltsd le az adatlapot, és próbáld meg értelmezni, határozd meg melyik láb melyik, tehát ez egyértelműen derüljön ki a számodra, majd ha ez megvan, akkor kösd be úgy ahogy az előző hozzászólásba leírtam, ha nem érted még mindíg, akkor nézd meg a magnó kapcsolási rajzát, gyönyörűen mutatja melyik láb melyik, egyszerűen oda van írva, meg a láb szám is, ha ezek után sem fog menni, akkor ne is erőltesd.
Üdv. D.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 6, 2010 /
 
Jajj Zolikám, nem lett volna nehéz magyarul írni, de ez így menőbb, mi több, áámerikái.
(#) Doncso válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 6, 2010 /
 
Akkor emmzolee okosabb mint gugli!
(#) GyurikaBx válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 6, 2010 /
 
Köszi az 5-let eket, néztem már szkóppal a secundert és nem volt rajta semmilyen tüske szép volt a jelalak.

Üdv:Gyuri
(#) hugi00 válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 6, 2010 /
 
En eppen ma talalkoztam egy halott 494-essel. (

Signat Onyx
(#) emmzolee válasza hugi00 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /
 
Akkor az vót a fehér holló
(#) emmzolee válasza Sanya55 hozzászólására (») Máj 6, 2010 /
 
Sanya55 Amint be írtad ide az ic-d típusát egyből aktív lett a felirat, mert itt a HE Store-ban lehet kapni. Ha rá kattintasz, akkor látod, hogy van az ic mellé egy adatlap. Ez egy PDF formátum. Megnyitod, és lesz benne egy kép, amikor le írják, hogy melyik lábnak mi a funkciója, és egy képet, amiben jelölik is a lábak elhelyezkedését is.
Aztán tekerj a PDF 11. oldalára, és lesz egy halál egyszerű rajz, a hidalt bekötésről. Tényleg, ahogy írtam, szinte semmi nem kell hozzá, és kész is van. Szerintem nem kell hozzá még nyák se, ha nem akarod. rácsavarozod az ic-t egy hűtő bordára, és azt a pár alkatrészt rá forrasztod, és esetleg kondikat is egy-egy pötty ragasztóval oda pöttyinted a hűtő bordához. 20 perces meló, és kész vagy vele. Én ezt tenném, és nem fejtegetném vissza a régi fej nyákját.
(#) GyurikaBx válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 7, 2010 /
 
Szia!
Volt ma időm bővebben foglalkozni az erősítővel, a táp nem szabályzott hanem szabadon futó fix kitöltéssel megy. Ez egy 4 csatornás erősítő azt írtam, hogy a végfok része jó, szkópon terhelés nélkúl nézve tényleg jónak nézetek ki, de viszont elkeztem terhelgetni egyesével a csatornákat és az egyik csatornát amint megterheltem azonnal elkezdte vágni a szinusz alsófelét. Meg is lett a bűnös az egyik tranya volt elfáradva, de még mindig ugyan azt produkálja, hogy csak 10volt alatt hajlandó működni. Jelalakok jók a primer és a szekunder oldalon is, túllövésnek nyoma sincs. Nem értem. Nyugalmi áram a primer oldalon 900mA.
Üdv:Gyurika
(#) emmzolee válasza GyurikaBx hozzászólására (») Máj 7, 2010 /
 
Ezek szerint amikor 900mA folyik nyugalomban, akkor a végfokok rajta vannak? Mert akkor nézd meg, hogy a kimeneten van-e valamekkora dc feszöltség. Ha a kimenet kondival csatolt, ami ugyan ritka, de akkor előtte mérj rá. Az is lehet, hogy a kimenet dc védelme kapcsolja le. Azt kellene meg nézned, hogy a TL494 védelmekre menő lábaitól melyik alkatrész felé mennek az áramkörök, és azt kell meg nézni.
Remélem értetted az emmzolee féle kínai nyelvet Ha nem lehetett ki hámozni, akkor majd körül írom valahogy jobban. :yes:
(#) Doncso válasza GyurikaBx hozzászólására (») Máj 7, 2010 /
 
Ha 900mA a nyugalmi, akkor ott valamelyik tranyó nyitva van, vagy legalábbis valamennyire, nézd meg a meghajtást is, vagy lehet hogy A osztály lehet egy zárlatos kondi, vagy akár egy dióda is, viszont jó, hogy hasonlításnak ott van a többi csatorna is.
(#) GyurikaBx válasza Doncso hozzászólására (») Máj 9, 2010 /
 
Üdv!
A 900mA a 12V-os ágban folyik a primeren ami szerintem nem sok, ma kikaptam belöle a TL494-es IC-t és elkezdtem vissza rajzolni a kapcsolást. Az a gáz, hogy 2 oldalas a nyák mert így kicsit időrablóbb ez a feladat.
Amint kész vagyok a rajzolással visszarakom az IC-t és méregetek.

Üdv:Gyurika
(#) fater964 hozzászólása Máj 18, 2010 /
 
Szép jó napot!
Volna egy kis probléma egy MAC Z4100- al.Amikor felakarom ébreszteni a teszt led is világít.Na most az lenne a kérdésem ha valamelyik csatorna bedöglik a táp része az meg áll?Mert most a12V kívül mást nem igazán tudok mérni.Még az hozzá tartozik egyszer cseréltek benne egy C5198 tranyót.
Segítséget köszönöm.
Következő: »»   32 / 197
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem