Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Én arra gondoltam, hogy a bemenetet végighúzom és arra akazgatom fel a 3K3 ellenállásokat (9db-ot). akkor elvileg minden ellenállás végin 3.3K lessz az ellenállás és elvileg kiváltom a sipot. Akkor ezkszerin jól gondoltam?! üdv szabi
Hello!
Én a következő módon, már számtalanszor készítettem ilyen ellenállást. Persze az ellenállás lábakat, nem egymás fölé, hanem egymás mellé hajlítom és a fedésponton forrasztom. Úgy néz ki, mint egy "gyári" cucc. üdv! proli007
Igen tudom,köszönöm,de nem tudtam dönteni hogy melyikbe írjam,mert egy kicsit ehhez,egy kicsit ahhoz is tartozott,így maradt ez.Igazából az érdekelt volna hogy VGA portra van e olyan program mint LPT portra.
![]()
Esetleg a VGA csati monitorazonosító lábaival lehetne, bár nemtudom lehet-e ezt programból kapcsolni.
Érdeklődök, létezik-e dekódoló IC, tehát hogy nem nekem kell kikapuznom a dekódoló áramkört, hanem ICbe integrált.
Szia KTobi!
Olyanra gondolsz, mint például a 74138?
Sziasztok!
Ma kaptam egy kapcsolóüzemű elektromotor-t.Két mágnes van a tengelyen szóval nem a tekercs forog.A tengely bal oldalán van egy tekercs és a jobb oldalán egy reed cső(onnan tudom hogy reed cső mert rávan írva a modellre.Az lenne a kérdésem mi az a reed cső és mért kell bele?
A reed csőben levő érintkező kapcsolja be a tekercs áramát, akkor ha a mágnes előtte van. Ilyenkor a tekercs előtti mágnest igyekszik elforditani a gerjesztett tekercs mágneses erőtere. Mikor az elfordulás olyan mértékű, hogy a reed cső érintkezői is szétválnak, a tekercs gerjesztése megszűnik, de a forgórész lendülete miatt a másik mágnes is odakerül a tekercs illetve a reed cső elé, és kezdődik az egész játék elölről, tehát forogni kezd.
Köszi!
Még egy kérdés:Fordítva nem működik,akkor mindkét mágnes kifele mutató része az É vagy a D,mert ugye ha az egyik fordítva lenne akkor az egyiket húzná a másikat taszítaná,ugye?
Igen, de ha lehet legalább négy bemenettel. Bináris dekódolás lesz, az adott PICnek kevés a lába.
Így van, ez csak akkor működik, ha mindkét mágnes azonos pólusa néz a tekercs felé.
Üdv!
Van egy 50W-os 8Ohm-os hangszóróm, amiből 4Ohm-osat kéne csinálni. Lehetséges valahogy? Előre is köszönöm.
Hali!
Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a tl081-es műveleti erősítő ic-t hogykell bekötni?Semmiféle vágás és msá egyéb nélkül. csak a bemenő jelet erősítse. Kell neki kettőstáp vagy elmegy simáról is? Kapcsolási rajzot kérhetnék ? ![]() köszi ![]()
Azzal kezdtem..és nem hiszem h ebben el lehet rontani valamit
![]()
Egy egytápos megoldás:Bővebben: Link
Köszi
![]() amúgy nem fontos hogy asszimetrikus legyen csak azt könnyebb volt itt hirtelen összepakolni ![]() összerakom ezt és még1x köszi ![]()
Bocsi, lemaradtak a képek a tegnapi kommentemből.
Szóval erről van szó:
Hát, ezzel a munkával ne nagyon dicsekedj. A képek rosszak, semmi nem látszik. A vezetősávok nem szakadtak?
Ez a második áramköröm, nem is azért írtam/raktam be képet hogy dicskedjek vele. A képek minőségéért elnézést, valamilyen okból kifolyólag nem sikerült élesebbet készíteni.
Sziasztok!
Szerintetek ez milyen alkatrész lehet??? Nincs semmi leírás a rajzon. Válaszokat előre is köszi. üdv szabi
Valamit elkötöttél. Elkók polaritásai jók? Tranzisztorok bekötése?
Nyitott kollektoros ( OC ) kimenetek. A másik készüléken a bemenetnél felhúzó ellenállás kell; a tápfeszültsége lehet különböző.
Konkrétan pl. BC182.
Szerinted létezik BC182 TO-220-as tokozásban??
mert a beültetési rajzon ezze a tokozásra utal a rajz.
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy valaki elmagyarázza hogy egy kapcsolási rajzon mit jelent a GND. Oda mit kell kötni? Mert én mindenféle ház meg test nélkül szeretnék egy panelt működtetni, simán a nyákon üzemelne. Mert ha az autó aksijáról szeretnék valamit táplálni ott csak egy + és egy - Kivezetés van. De GND az nincs. Vagy minden esetben a GND megegyezik a negativval? Akkor az azt jelentené hogy kivétel nélkül egy kapcsolási rajzon az összes GND pontot össze lehetne kötni és a negativra csatlakoztatni? Vagy ha nincs házba a panel akkor azzal nem kell foglalkozni? Legyen szives valaki magyarázza el nekem hogy egy kapcsolási rajzon mit kössek a GND-re? Vagy mi az? Példának feltettem két képet, hogy mit nem értek, de ezt az egész GND szeretném megérteni. Mert én suliba még azt tanultam hogy egy áram forrásnak vagy egy negatív és egy pozitív pólusa. Köszönöm a segítségetek. ![]() ![]() ![]()
Köszi, próbálkoztam a keresővel is, sikertelenül. De még mindíg nem tiszta mit kössek a GND- re
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |