Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   88 / 312
(#) Gafly válasza koczka hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

Mi az a "jumper krimpelő" fogó?
(#) koczka válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

néztem de nem tudom hogy melyik lenne jó de lehet hogy itt fogok rendelni egyet.

Gafly: ilyeneket lehet vele felcsippentetni vezetékre.
(#) llaci56 válasza koczka hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

Simán krimpelő fogó, (nem jumper!) és kell a csatlakozó típusa.
(#) koczka válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

és egy jumper anyának hogy hívják a csatlakozó típusát?
(#) KTobi válasza koczka hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

A jumper, az a számítástechnikában használt eszköz, segítségével lehet beállítani egyes tulajdonságokat. Egy kis műanyag lapka, benne réz kapoccsal.
(#) koczka válasza KTobi hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

igaz!
ennek mi volna neve? ilyen krimpelő kellene.
(#) szabi83 válasza koczka hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

Bővebben: ez

és

Bővebben: ez

kell hozzá...
(#) Balaa16 hozzászólása Máj 17, 2010 /

Sziasztok!
Ez az én műhelyem és egy régiség. Elég kezdő vagyok, ez a kivezérlésjelző az első sikerem!
(#) Action2K válasza Balaa16 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /

Valamikor, még én is elfértem ekkora helyen. Ha működőképes az a régiség, többet ér, mint a digi multid, és itt nem csak az árára gondolok. Becsüld meg, de ezt gondolom Te is tudod. További sok örömöt a pákászáshoz!
(#) Balaa16 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Szia! Működik, csak az a baj, hogy nagy a belső ellenállása áramerősség mérésénél.
(#) papa60 hozzászólása Máj 18, 2010 /

Megjelentek a mini gázforrasztók (pb- és ) jó lenne ha valaki tudna egy hasonló egy kicsivel nagyobbról valami rajzot vagy leirást, mert próbálkozok eggyel de a megfelelő alakú szúróláng és hőmérséklet nem akaródzik létre jönni. A mini fórasztón úgy néztem hogy a gáz a kölső részén jön belül a levegő. A kettő aránya ? mennyivel jobbban álljon előbre a a belső cső vagyis a levegő ?Én Pb gázzal és kompreszorral kisérletezek mert szeretnék rézzel forrasztani vele.Ha valaki tud segitsen, még a 60as években csináltam az EM1957 01 számában levő gázforrasztót de fórasztani nem volt jó, kőzben egyik szomszédnak lett Disz+Oxigén aparát de pár éve már nincs ezért foglalkoztat újból.
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Máj 21, 2010 /

Sziasztok!

Egy kisvárosi teszkóban 2 féle dekopf. van mindegy ugyanannyiba kerül (3eFt) de a teszkó márkájú 400W a másik 350W és annak nem fém az a kis golyó ami vezeti a fürészt hanem műanyag ebből gondolom hogy teszkós jobb lehet, szerintetek melyik a jobb, melyikkel lehet PONTOSABBAN vágni?
(#) Baxi válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Máj 21, 2010 / 1

Hi
A pontos vágás elsősorban előtoláson és a fűrészlapon múlik és utána a gépen.
Én azt választanám amelyik nehezebb és több benne a fém, ha már szűkös a kassza, de Én várnék egy akciót. Jókat is kilehet fogni , nekem sikerült 6e ft ért venni egy B&D gépet, már egy építkezést kibírt.
És ha mégis TS márka mellet maradsz, mihelyst kipróbáltad hogy megyen szed szét és zsírozd fel rendesen!!Tele van műanyaggal, még a persely rész is műanyag(múltkor javítottam egy ilyet, kicseréltem fémre).
Ja és NE hogy gyors csatlakozóst vegyél! Eltörnek!
Remélem tudtam segíteni.
(#) karesz01 hozzászólása Máj 21, 2010 /

Sziasztok!
Sajnos nem saját de most kaptam a cégnél új csavarhúzó készletet és akkus fúró csavarozót.
Csak gondoltam megosztom veletek.
üdv.
(#) (Felhasználó 54221) válasza Baxi hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Köszi, a legpontosabb vágáshoz hogy kell beállítani? előretolás, sebesség?
(#) Baxi válasza karesz01 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

hm, eltudnám Én is viselni.
Csak egy baj van ezekkel, dolgozni kell velük
(#) Baxi válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Az élőtálast úgy értettem hogy amikor vágsz vele lehet érezni hogy hogyan halad az anyagban, mert ugye ha erőlteted akkor szerencsétlen arra fog menni "amerre könnyeben" halad pl.: nem lesz merőleges(90°) az anyaggal a vágás, jobban töri az anyag szélét stb.
Ezt tapasztalattal/gyakorlattal kilehet tapasztalnia gépet. Ettől jobban nem nagyon tudom elmagyarázni.
Tehát az előtolás, vágási sebesség a fűrészlaptól és a gépteljesítményétől függ.
(#) bankimajki hozzászólása Jún 11, 2010 /

Velem most madarat lehet fogatni, 2 okból is. (Az egyik már csak egy vizsgám maradt és végre építgethetek kedvemre.) A második, hogy 2 rossz CD-s rádióból összeeszkábáltam egy tökéletesen működőt. (Csak az a baj hogy ez pont nem az USB-s verzió, de sebaj.) Ez az autórádió fogja a műhelyemben tolni a jobbnál jobb zenéket. (Már csak korrekt hangfalak kellenek hozzá, amik szeretik a port.) (És még távirányítóm is van, így nem fogom összekoszolni a cuccot.) Megy rá egy nylon is. A képek a koliban készültek, nem ez a műhelyem a félreértések elkerülése végett.
(#) bankimajki válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Az az előlap egy komplett másik autórádió előlapja. És ahogy nézegettem van egy pár cucc amit át kellene integrálnom a rosszból a jóba, hogy menjen az USB is. Tehát azt szerintem kihagyom. (Ezen az autórádión, amelyik működik, a másik előlap csak minden karaktert kiír, tehát valami baja van. De a 2 előlap majdnem egyforma, tehát lehet feltuningolom.) (Vagy ki tudja.) Jelenleg annyi a lényeg hogy megy a CD, és a rádió. Csak kár hogy nincs audio bemenete. Így kell hozzá egy FM transmitter is. (Vagy jöhet a házi tuningolás.) Amúgy neked miért kellene az előlap?
(#) beton cipő hozzászólása Jún 25, 2010 /

Sziasztok!

Kicsit belassult a topic az utóbbi időben, de sebaj, rakok fel képet az én "műhelyemről". Kollégista vagyok, szóval nem nagyon van alkalmam pl. satut, vagy valami masszívabb dolgot használni és a hely is kevéske. De eddigi pályafutásom alatt sikerült a problémákkal megbirkóznom
(#) Rakloo válasza beton cipő hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Látom annak a szörnynek terrárium kell.
(#) Ballage válasza beton cipő hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Pizzásdoboz? Nem rossz! Nekem tetszik.
(#) Proci_85 válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Hotel@BMF rulez
(#) zolika60 válasza beton cipő hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

[OFF]Mit keresel te még mindig a a koleszban?
(#) Stadi hozzászólása Jún 30, 2010 /

Egy egyszerű, ám praktikus indikátort oszanék meg veletek, mely az USB csatlakozó tápjának bekötéséről ad tájékoztatást:

- piros fény: fordított polaritás,
- zöld fény: helyes bekötés,
- sötét LED: nincs (elég) feszültség.

Nélkülözhetetlen eszköz azok számára, akik a pen drive-jaikat gyakran használják idegen, "házilag összerakott" gépekkel.

A "kapcsolást" gondolom mindenki el tudja képzelni: duo LED egy áramkorlátozó ellenállással az USB csati táp- és föld vezetékeire kötve.
(#) beton cipő válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Ööö.. nem nagyon értem a kérdést.
(#) patexati válasza Stadi hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Szia! jó ötlet Lehet egyet én is összedobok jól jön ha szervizel az ember idegen gépeket..
(#) zolika60 válasza beton cipő hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Pedig egyszerű, már régen valami nyaraló helyen kellene zaklatnod a csajokat. A kolesz meg majd szeptembertől.
(#) vikipapa hozzászólása Jún 30, 2010 /

Helló mindenkinek. Hát amilyen profi műhelyeket láttam, alig merem feltenni a saját kis műhely-szerűségem képét. De a kis RFT EO-201-es szkópnak nagyon örülök hogy van Legalább lesz min nevetniük a profi fórumos társaimnak.
(#) beton cipő válasza vikipapa hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Szerintem nagyon pöpec. Minden alap megvan, ami kell
Következő: »»   88 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem