Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lehel hűtőgép
 
Témaindító: perlaci, idő: Jún 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 12
(#) Hdnsbr válasza Balazsbb hozzászólására (») Dec 9, 2009 /
 
Ha az a baja, amit említettek, akkor ki kell benne kötni az ajtó fűtését és feltölteni gázzal. Mindenképp szerelő kel hozzá, gondolom otthon nem nagyon van hozzá való gázod, vagy vákuumozód.
(#) Balazsbb válasza pistikeid hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
tehát körüljárhatóvá tettem a hűtőt. a kompresszorra polyester oil van írva. ez lenne a hűtőközeg?
Érdekes, hogy a hütőnek a hátulján nem nagyon találok korrodált részeket, és mikor bedugom akkor hallhatóan "csobog" benne valami. próbáltam valamilyen diagnosztikai anyagot keresni a neten, de teljes hiány van belőle, sajnos hűtőt még nem szereltem, abszolút kezdek elbizonytalaonodni
(#) pistikeid válasza Balazsbb hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
Szia helyileg merre található ez a hűtő?
(#) StMiklos válasza pistikeid hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
Szevasz!
Pistikeid jól mondja, a korrodálás/lyukadás behabosított részen van, nem látható, ezért nem is javítható csak az ominózus csőszakasz kiiktatásával...
Üdv: StMiklos
(#) Balazsbb válasza pistikeid hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
helyileg Bp 7. kerület de amúgy most a konyhában
(#) Hdnsbr válasza Balazsbb hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
Minek vacakolnál vele? Hívj egy hűtőst szerintem 10-1x000ért megcsinálja.
(#) Totyaa hozzászólása Dec 13, 2009 /
 
Sziasztok! Az a problémám , h van 1 Lehel hűbőből kiszerelet motorom és pumpálásra szeretném használni! A motorból kijövő vezeték belemegy egy "fehér dobozba" ami a relé sztem , és én hülye le kötöttem a relét a motorról h majd biztos működik , akkor vettem észre h 4 vezeték jön ki a motorból nem 3 . Az lenne a kérdésem h a relé nélkül meglehet oldani ,hogy működjön a motor? Válaszotokat előre is köszönöm!!
(#) maxonklex hozzászólása Jan 11, 2010 /
 
ki lett cserélve a hőfok szabályzó és azóta 3 percenként ki be kapcsol a hőfok pedig +3 és mínusz 2 fok között van akárhova állítom a kapcsolót és már egyszer le engedtem . Kérem aki tud segítsen
(#) kaqkk válasza maxonklex hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
A hőfokszabályzó milyen okból volt cserélve ?
ez a hiba jelenség jobbik esetben indítórelé - rosszabb estben kompresszor hibára utal .
(#) maxonklex hozzászólása Jan 12, 2010 /
 
egyszeruen le allt de a kapcsolo csere után el indult de ˙(nem lehel hutöét tettem bele )ez egy kombi lehel nem a fagyaszto romlott el és hány foknak kellene lennie és milyen idő közönként kellene kapcsolnia ugy tudom hogy 4-5 foknak
(#) lassi hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
Szép napot! Van egy Zanussi ZFC240-em. A hőfokszabályzójában a kis fedél alatti ellenállás elégett. Vettem másik komplett hőszabályzót, de nem tudtak pont ilyet adni. A gépben minden megfagyott. Rendesen működött, csak túl hideget csinált. Ezután egy elektronika boltban adtak az ellenállás helyett valami hasonló értékűt (ebben nem vagyok egészen biztos, lehet hogy csak adtak valamit), de a hűtőgép ismét fagyasztóként működik. Mekkora ez az ellenállás, illetve látok egy szabályozó(?) csavart itt a fedél alatt. Lehet ezzel változtatni valamit? Válaszokat előre is köszönöm!
(#) thewire hozzászólása Feb 23, 2010 /
 
Hali!

Van egy régi hűtőkompresszorom, amit vákuum előállítására szeretnék használni. Elég láma vagyok, de megpróbálnám a barkácsot. Szerencsére csomó minden már kiderült végigolvasva a hozzászólásokat.
A bekötés még nem teljesen tiszta. Mzolee küldött egy képet. Azon a piros vezeték fekete csíkkal (az lenne a segédfázis?) kifut a látómezőből. Ha az zárja az áramkört egy pillanatra, akkor hol megy vissza?
Nem így nézne ki valójában (Nyomógomb.jpg)?
Ha megnyomom a gombot elindul a motor, de kikapcsolni csak a tápkábel kihúzásával lehet?
Mekkora vákuumot tudok elérni ezzel a kis kompival?
Ha a szívóoldalon oldószergőzős (hígító stb.) levegő megy be, abból lehet robbanás :eek2: , ha a nyomóoldal szabadon marad?

Előre is köszi a választ!
(#) StMiklos válasza thewire hozzászólására (») Feb 23, 2010 /
 
Szevasz!
A piros/fekete a nyomógombhoz megy, ez az egyik "lába", a másik meg a kék.
És akkor mindezek előtt kell egy főkapcsoló, amivel leállítod az egészet.
A fő és segédfázisnak összesen 3 kivezetése van. Ebből közös a fekete. Amire a kék megy az a főfázis másik tekercsvége, amire a piros/fekete az a segédfázis másik tekercsvége.
Egy ereje teljében lévő kompresszor le tud szívni 0,95-re, azaz majdnem 1 barral a légköri alá, abszolut 0,05 bar.
Oldószergőz, ha robbanóképes elegyet alkot akkor ugye robban, itt akkor, ha sérül, túlmelegszik a tekercs, esetleg szakad, vagy testzárlat irányába szikrát húz.
A nyomóldal csak egy 5mm átmérőjű ca. 30cm hosszú acélcső, ez megy a nyomószeleptől egyenesen ki a kompresszor oldalán, belsőtérhez nincs köze.

Üdv: StMiklos
(#) lala67 hozzászólása Ápr 14, 2010 /
 
sziasztok.van egy lehel hütőm.a világitás jó benne, de maga a gép nem megy.nem tudom mi lehet a gond.lehet hogy az inditó relé?
(#) VIM válasza lala67 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Szia!
Elég kevés az infó, de a főáramkörben csak a hőfokszabályzónak van beleszólása. Ha relé lenne a ludas, amin még ott van a hővédelem és áthalad rajta motor áramfelvétele, van amikor kiolvad belőle egy darab és ez miatt nem indít, akkor pedig relécsere. Ha a hőfokszabályzót akarod leellenőrizni, akkor a reléből kijövő fekete és barna vezetékeket kell áthidalni és ha a motor beindul, akkor az a rossz, amit szintén csak cserével tudsz orvosolni. (remélem a színek nem változtak az évtizedek alatt a gyárban )
(#) lala67 válasza VIM hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
köszönöm szépen nagyon sokat segitettél.a relé volt a hiba.szia.
(#) thewire válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 1, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget! Remélem sikerrel járok , most fogok hozzá az átalakításhoz.
(#) zsottya hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Sziasztok!

Lehet Buta a kérdés de felteszem hátha tud valaki segíteni, tegnap vettem ki egy kishűtőböl a motorlt "régi Lehel" mielőtt kivettemvolna ki is próbáltam, működött. kivettem aztán kiszerelve össze is raktam működött tegnap vagyis aznap este lefestettem és kint amradt a műhelybe ahol lehet kapatott egykis prát, és ma reggelre nem működött.

Tudna valaki segíteni?

Üdv, Zsottya
(#) mindenes válasza zsottya hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Üdv!
A pára miatt még működnie kellene, nem vagyok hűtőgép szerelö de nekem is egy ilyen kompresszor működik idehaza bicikli pompaként. Az indító relét és a védő relét kellene megnézni, a motor indulása ettől a kettőtöl függ, persze csak ha nem valami "újabb" vezérlésű a kompresszor.
(#) zsottya hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Itt a mellékelt kép, nekem az a fura hogy tengap működött felis fújtam vvele a biciklit mengéztem nincs-e valmai eldugúlva netán de nincs levettem a levegőtömlőt a beszívócsőnél de semmi :S
(#) mindenes válasza zsottya hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Meg van a probléma !
Látom az indító relét és a védő relét nem köttötted be, na ezek nél kül nem fog müködni! Úgy ahogy bekötötted a motort az nem helyes, igy ne használd mert le fog égni! Legalább az inditó relét tedd be ha még megvan, (ez kapcsolja a feszkót a segédtekercsre, gondolom most csak búg az egész motor)...
(#) zsottya hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Igen csak búg.. tudnál segíteni illusztárlt képpel? légyszíves
(#) mindenes válasza zsottya hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Készítettem egy rajzot ,ez alapján kösd be. Ha az indítórelé már nincs meg,akkor helyette tehetsz egy kapcsolót úgy ahogy a rajzon van ezt néhány másodpercre kell bekapcsolnod, csak amig a motor elindul (utána kapcsold vissza szakitsd meg) remélem nem voltam tul bonyolult, egyébként itt pontosan leirják a működést proli007 hozzászólásában: Bővebben: Link
Ha valamit nem értessz irj.
Üdv.

Hűtő.JPG
    
(#) zsottya hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Szia köszönöm a fáradozásodat hogy segítesz, néztem a linket a hozzászólást de nekem amgas csak kőműves vagyok de naggyából konyítok a vilanyszereléshez is emg a pc szereléshez mellékeletem egy képet.Ha neked jó akor nem beszélnénk msn-en?és ez az a relé?
(#) mindenes válasza zsottya hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Ilyen relével még nem találkoztam, az volt benne?
A mellékelt rajz alapján ha bekötöd, müködni fog nem olyan bonyolult ez!
(#) zsottya hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
igen ez volt benne ez a kis doboz még mikor szedtem ki belőle ezzel szedtem ki hátha kell de kipróbáltam vele de nem működött kivettem és összekötötem vagyis érted hogy a hűtő motor kábelen négy szál van és azt összekötöttem a kékhez és úgy ment, de akkor leeht hogy állandóan adott neki indító áramot ahogy írtad és akkor szerinted lehetne egy sima villanykapcsoló is a megoldás?
(#) mindenes válasza zsottya hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Valszeg az egy" 2 az egyben relé "(nem igy hivják csak én neveztem igy el),tehát benne van az inditó relé és a hővédő relé (vagy bimetál) is. Sajnos a bekötését ennek én sem ismerem.Ha a bekötés t már te sem tudod akkor használd a rajzot amit adtam az tuti hogy jó kell legyen, ahogy irtad, egy sima villanykapcsoló is megteszi :yes:
(#) zsottya hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Próbáltam de sajnos, nem működik pég a kapcsoló amit beépítettem az bontott volt és rajta volt a vezeték is és a földelést változatlanúl hagytam ésa másik ketttő helyére kötöttem, de semmi csask búg lehet leégettem?
mellékeltem képeket a bekötésről
(#) mindenes válasza zsottya hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Üdv ismét.
A képekből a bekötés jónak tűnik. Ha zárod a kapcsolót nem történik semmi?sajna akkor a kompresszorral lessz valami. :no:
(#) zsottya hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Hali!

SAjnos nem nemcsinál semmit, de az a vicc hogy tegnap működött és mint kompresszor is felfújtam vele pár kereket csak gondoltam mielőtt felraom egy padra szépen lefestem meg hogy nézzen ki valahogy errefel ma reggel nézem és semmi, de msot se érezhető hogy szívna-e csask a berregés6 búgás de nemis fúj :S
Következő: »»   6 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem