Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a segítséget!
Az a baj, hogy így is bekavar az elején a késleltetés. Annak csak akkor kellene működnie, mikor bekapcsolom... tehát, ha folyamatosan bekapcsolt állapotban van, akkor a lednek világítania kéne állandóan... ezt hogy tudnám megcsinálni ![]()
Nézd meg az ábrát Simpi!
Nyomod 5s-ig, utána bekapcsol, s amíg nyomod, folyamatosan világít (time=X), mikor elengeded (illetve kikapcsolod, mert az ottan nyomógomb ám)még világít 30s-ig. Pedig a te kedvedért csináltam a diagramot! ![]()
Megszakításkezelés nélkül nem fog menni,mivel delay alatt nem tudod nézni a nyomógombot.
Igeeeeeeen
![]() Dehát ezzel kezdtem ![]()
Meg akkor létre kel hoznom egy makrót hozzá, ugye?
Ez nem teljesen világos.
Van még egy külön kapcsoló amivel át tudsz váltani egyik üzem módról a másikra? Az egyik üzem módban folyamatosan világít a led. A másikban pedig a nyomógomb figyelés, időzítő, stb. Vagy milyen kapcsolóra gondolsz? A diagramból nem derült ki hogy a 30mp késleltetés a nyomógomb lefutó élétől indul.
Nem, csak egy üzemmód van. Elnézést, ha számodra nem volt világos, pedig nagyon igyekeztem. Igen, a lefutóélre indul egyébként.
Ez csak egy teszt,egyrészt újraindítható,ha még nem telt le a 30 másodperc,másrészt az időzítések sem hajszál pontosak.
Szia!
Akkor ez a megszakítás azt csinálja, hogy "figyeli" a gombot, amíg a program fut? Ez nem akar nekem elindulni ![]()
Szia!
Szerintem azért nem megy mert a timer0-nál nem belsö orára van rakva. INTERNAL clock-nak kellene lennie. A picbe probálod?
Nem, még nem égettem be, csak a szimulációt indítottam el. Timer0-nál? Azt hol kell állítani? A chip settingsbe internalon van.
Csináltam én is egyet. Elvileg jó. Szimuácioba sokkal lassabb mint élöbe. Itt is az 5 másodperc sokkal lassabb de ha inditod és a változokba berakod az idöt akkor láthatod ahogy emelkedik vagy F8-at folyamatosan nyomkodod és akkor lépésröl lépésre lehet látni mit csinál. Bár igy egy kicsit lassan lép ki a timer0-ba.
Hú, nagyon köszi, ez jónak néz ki!
Holnap letesztelem
Jaj egy kicsit elirtam az idöt. Ez a helyes ami itt van. Mert 1 másodpercet 60 ciklus alat csinál meg. Tehát 5 másodperc 61*5 = 305. Bár nem 100%-os lessz az 5 másodperc.
Én kiprobáltam az én variáciomat proteusba. Ott tök jól müködik.
![]() ![]()
A te variáciod is jó megoldás.
![]() ![]()
Hát biztos hogy igazad van. Ez csak egy variáció volt, de tudom hogy te jobban nyomod ezt.
![]() ![]()
Jóreggelt Urak!
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget! Nem tudok választani a sok megoldás közül ![]() Simpi, átraktam 12F675-re, mert az van itthon, de nem tudom lefordítani, valamit rosszul állítottam be? ![]() ![]()
Hömmm, ezt nem értem. Mostmár lefordul nekem is, valami nyűgje volt, újraindítottam. Amit én fordítottam, azzal vibrál a led, amit te fordítottál, azzal meg folyamatosan világít, anélkül, hogy akármit is kapna a bemenetre
![]() ![]()
Nulláztam, meghívtam a makrót, szimulációban tökéletes, a valóságban halványan világít a led, ha kap a bemenetre valamit, akkor elalszik
![]()
Már mindent kipróbáltam... PIC csere is megvolt, de semmi...
![]() ![]()
Valóban, én néztem el valamit :hide:
![]()
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a PIC (pl. 12F675, ez van itthon egy marékkal ![]() Ja, meg attól nem bolondul meg a jószág, ha már a bekapcsolás pillanatában a bejáraton lej van? Bbocs, ha hülyeséget kérdeztem ![]()
Szia Simpi!
Ki gondolta volna, hogy Te fogsz válaszolni elsőnek, ritka vagy erre ![]() Igen, úgy gondoltam én is, a tegnapi produkcióhoz kel egy kis kiegészítést csinálnom ![]()
Nos, azzal kéne kiegészítenem a tegnapi dolgot, hogy az egész folyamat csak akkor induljon el, ha kap egy kb 1,5-2s-os negatív, vagy pozitív jelet is, mindkettőre készülni kell, nem tudni, melyik lesz használva.
Akkor jó úton járok, hogyha létrehoztam még két makrót két bemenettel "bepoz" "beneg" néven?
Nos, azt hiszem, hogy megint kikapok, mert kevés lesz ez az infó, bővebben;
Az egész miskulancia működése ugyanaz, mint eddig (tökéletesen teszi a dolgát) Csupán meg kellene spékelni azzal, hogy csak akkor indul el, ha kap egy negatív, vagy pozitív impulzust. Tehát tápon van a kicsike, megérkezik a pozitív jel a bemenetére (A0) a mostani állapotában 5 másodperc múlva H szinten lesz a kimenet, s úgy is marad, míg A0-n ott a delej+30 másodperc. Nos, azzal kell kiegészíteni, hogy tápon vagyunk, A0-ra megjön jel, de még nem indul el, míg nem kap negatív vagy pozitív impulzust, amint megkapta, ugyanazt csinálja,mint eddig. Meg ne csináld, mert én akarom! ![]() Szenvedek még a makrókkal, ha készen vagyok, fölteszem.
Ejj, tudsz róla, hogy egymás mellett elbeszélés világcsúcsát lassan megdöntjük
![]() A0 marad! Kapja azt, amit eddig kapott, ez tiszta, ugye? A1 is marad, rendkívül szimpatikus (Simpi-tikus :smoke: ) kimenetünk. De ha A1-re megjön a delej, nem kezdi el leszámolni azt az 5s-et, és elindítani az egészet, amit eddig tett, amíg még pluszban nem kap egy negatív, vagy pozitív tüskét :bummafejbe: így érted? |
Bejelentkezés
Hirdetés |