Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   12 / 362
(#) enree válasza madazg77 hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Köszönöm a segítséget!

Az a baj, hogy így is bekavar az elején a késleltetés. Annak csak akkor kellene működnie, mikor bekapcsolom... tehát, ha folyamatosan bekapcsolt állapotban van, akkor a lednek világítania kéne állandóan... ezt hogy tudnám megcsinálni
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Nézd meg az ábrát Simpi!
Nyomod 5s-ig, utána bekapcsol, s amíg nyomod, folyamatosan világít (time=X), mikor elengeded (illetve kikapcsolod, mert az ottan nyomógomb ám)még világít 30s-ig. Pedig a te kedvedért csináltam a diagramot!
(#) lalca válasza enree hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Megszakításkezelés nélkül nem fog menni,mivel delay alatt nem tudod nézni a nyomógombot.
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Igeeeeeeen

Dehát ezzel kezdtem
(#) enree válasza lalca hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Értem és azt hova kell tennem?

Meg akkor létre kel hoznom egy makrót hozzá, ugye?
(#) madazg77 válasza enree hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Ez nem teljesen világos.
Van még egy külön kapcsoló amivel át tudsz váltani egyik üzem módról a másikra? Az egyik üzem módban folyamatosan világít a led. A másikban pedig a nyomógomb figyelés, időzítő, stb. Vagy milyen kapcsolóra gondolsz? A diagramból nem derült ki hogy a 30mp késleltetés a nyomógomb lefutó élétől indul.
(#) enree válasza madazg77 hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Nem, csak egy üzemmód van. Elnézést, ha számodra nem volt világos, pedig nagyon igyekeztem. Igen, a lefutóélre indul egyébként.
(#) lalca válasza enree hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Ez csak egy teszt,egyrészt újraindítható,ha még nem telt le a 30 másodperc,másrészt az időzítések sem hajszál pontosak.

test.fcf

Szia!

Akkor ez a megszakítás azt csinálja, hogy "figyeli" a gombot, amíg a program fut?

Ez nem akar nekem elindulni
(#) dudzsi válasza enree hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Szia!
Szerintem azért nem megy mert a timer0-nál nem belsö orára van rakva. INTERNAL clock-nak kellene lennie. A picbe probálod?
(#) enree válasza dudzsi hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Nem, még nem égettem be, csak a szimulációt indítottam el. Timer0-nál? Azt hol kell állítani? A chip settingsbe internalon van.

Csináltam én is egyet. Elvileg jó. Szimuácioba sokkal lassabb mint élöbe. Itt is az 5 másodperc sokkal lassabb de ha inditod és a változokba berakod az idöt akkor láthatod ahogy emelkedik vagy F8-at folyamatosan nyomkodod és akkor lépésröl lépésre lehet látni mit csinál. Bár igy egy kicsit lassan lép ki a timer0-ba.
(#) enree válasza dudzsi hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Hú, nagyon köszi, ez jónak néz ki!

Holnap letesztelem

Jaj egy kicsit elirtam az idöt. Ez a helyes ami itt van. Mert 1 másodpercet 60 ciklus alat csinál meg. Tehát 5 másodperc 61*5 = 305. Bár nem 100%-os lessz az 5 másodperc.

Én kiprobáltam az én variáciomat proteusba. Ott tök jól müködik. Tök rég csináltam már valamit flowecodba.
(#) dudzsi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

A te variáciod is jó megoldás. Csak egy kicsit bonyolultabb. Meg te 16F628-ra csináltad. Nem tudom mit akar használni enree. Melyik picet.
(#) dudzsi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Hát biztos hogy igazad van. Ez csak egy variáció volt, de tudom hogy te jobban nyomod ezt. Amugy találtam az én variáciomba két hibát. A nem müködiket azt a valoságba gondolod vagy képletesen?
(#) enree hozzászólása Nov 11, 2010 /

Jóreggelt Urak!

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget! Nem tudok választani a sok megoldás közül

Simpi, átraktam 12F675-re, mert az van itthon, de nem tudom lefordítani, valamit rosszul állítottam be?
(#) enree válasza enree hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Ja, ez lemaradt

ujabb2-4.fcf

(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Hömmm, ezt nem értem. Mostmár lefordul nekem is, valami nyűgje volt, újraindítottam. Amit én fordítottam, azzal vibrál a led, amit te fordítottál, azzal meg folyamatosan világít, anélkül, hogy akármit is kapna a bemenetre
(#) dudzsi válasza (») Nov 11, 2010 /

Csak kiváncsiságbol. Mennyiért vesztegeti?

Nulláztam, meghívtam a makrót, szimulációban tökéletes, a valóságban halványan világít a led, ha kap a bemenetre valamit, akkor elalszik

timer.fcf

(#) enree válasza enree hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Már mindent kipróbáltam... PIC csere is megvolt, de semmi...

Valóban, én néztem el valamit :hide:
(#) enree hozzászólása Nov 12, 2010 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a PIC (pl. 12F675, ez van itthon egy marékkal ) tud negatív vezérlő impulzust is fogadni, vagy úgy meg lehet oldani, hogy alapból fölhúzom pozitív tápra a bejáratot és fordítva kezelem, tehát akkor alapból 1 lesz az a bejárat, de invertálok egyet rajta és 0-nak veszem, tehát akkor lesz 1, ha lehúzom földre? hm?
Ja, meg attól nem bolondul meg a jószág, ha már a bekapcsolás pillanatában a bejáraton lej van?

Bbocs, ha hülyeséget kérdeztem
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Szia Simpi!
Ki gondolta volna, hogy Te fogsz válaszolni elsőnek, ritka vagy erre

Igen, úgy gondoltam én is, a tegnapi produkcióhoz kel egy kis kiegészítést csinálnom
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Nos, azzal kéne kiegészítenem a tegnapi dolgot, hogy az egész folyamat csak akkor induljon el, ha kap egy kb 1,5-2s-os negatív, vagy pozitív jelet is, mindkettőre készülni kell, nem tudni, melyik lesz használva.
Akkor jó úton járok, hogyha létrehoztam még két makrót két bemenettel "bepoz" "beneg" néven?
(#) enree válasza enree hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Nos, azt hiszem, hogy megint kikapok, mert kevés lesz ez az infó, bővebben;
Az egész miskulancia működése ugyanaz, mint eddig (tökéletesen teszi a dolgát) Csupán meg kellene spékelni azzal, hogy csak akkor indul el, ha kap egy negatív, vagy pozitív impulzust.
Tehát tápon van a kicsike, megérkezik a pozitív jel a bemenetére (A0) a mostani állapotában 5 másodperc múlva H szinten lesz a kimenet, s úgy is marad, míg A0-n ott a delej+30 másodperc.
Nos, azzal kell kiegészíteni, hogy tápon vagyunk, A0-ra megjön jel, de még nem indul el, míg nem kap negatív vagy pozitív impulzust, amint megkapta, ugyanazt csinálja,mint eddig.

Meg ne csináld, mert én akarom!
Szenvedek még a makrókkal, ha készen vagyok, fölteszem.
(#) enree hozzászólása Nov 12, 2010 /

Ejj, tudsz róla, hogy egymás mellett elbeszélés világcsúcsát lassan megdöntjük
A0 marad! Kapja azt, amit eddig kapott, ez tiszta, ugye?
A1 is marad, rendkívül szimpatikus (Simpi-tikus :smoke: )
kimenetünk.

De ha A1-re megjön a delej, nem kezdi el leszámolni azt az 5s-et, és elindítani az egészet, amit eddig tett, amíg még pluszban nem kap egy negatív, vagy pozitív tüskét :bummafejbe: így érted?
Következő: »»   12 / 362
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem