Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia! Ennek úgy látszik kettős (szimmetrikus) táp kell. Csináld meg inkább ezt: xr2206-function-generator. Az előnye, hogy TTL-szintű kimenete is van.
Hali!
Már megépítettem a kapcsolást.Itt a fórumon néhány okos ember azt mondta,hogy sima,stabilizált tám is elég neki.Viszont a GND-nél elakadtam.Máté.
Akkor a minusz kivezetéseket kösd össze a GND-kkel, és ennyi. De hátha más fórumozónak van még ötlete.
10nF, gyári ajánlás. Az időzítést nem befolyásolja, stabilitási okokból van ott, ha nem használod a control voltage lábat.
Sziasztok!
Csak egy kérdés , ha nekem kell +-15v akkor azt , hogy tudom visszaszámolni , hogy hány voltos trafó kell nekem ? A válaszokat előre is köszönöm
Sziasztok
Szeretnék egy ilyen gyertyát csinálni amin van egy alkonykapcsoló. Ajándékba lesz és én nem vagyok jártas az elekrtonikában csak alapszinten de megpróbálnám összehozni.
Helló!
Mi akkor szoktuk használni, ha egy (vagy több) hangszert kiakarunk hangosítani, de ugyanakkor a hangszerésznek is kell egy kisebb hangszóró(gitárkombó). Ugyanakkor kiküszöböli a földhurkot ![]()
Szia!
Én is először ezzel vettem be a cselt. Szerintem szimpla táp esetén a GND-t pont az ellenállás osztó képezi (vagyis virtuális föld). Tévednék? Utólag látom, hogy írja is ![]() Idézet: „The module operates from 12V DC. A virtual floationg ground (at 1/2 operating voltage) is generated by this circuit!”
Hali!
Tehát akkor a kadarist által írt módszer,azaz a - összekörése a GND-vel jó megoldás? Máté.
Nem, épp ez a lényege, hogy szimpla tápból neked egy virtuális földel létrehoz szimmetrikus tápot. Ha összekötöd nincs értelme ennek a kialakított földnek. Csak akkor kell kössed a táphoz ha a tápod szimmetrikus, de mivel írtad, hogy nem az, ezért a képen látható összes GND-t csak össze kell kötnöd. De kadarist is szerintem mindjárt átnézi mégegyszer.
Már össze is vannak kötve a NyÁK-on.
Akkör mi a kérdés?
![]()
Én ezt meg se merem kérdőjelezni mert 1000-szer tapasztaltabb mint én, de attól nézheti el az ember ha nem figyel oda.
Sziasztok indulok bevasarolni(eloszor)szerintetek mire figyljek oda mit vegyek?Valaszaitokat elore is koszonom
![]()
Ha terhelés nélkül vesszük akkor osztod π-vel (pi). Ezért alkalmaznak stab IC-ket, hogy terheléssel se változzon ez az érték.
Szia!
Van erre külön topik is szóval továbbiakban ha kérdésed van szerintem ott kérj tanácsot, de itt is valaki pont erre kapott választ pár napja. Nézd meg ![]()
Szia!
Én egész egyszerűen az adót az alkonykapcsoló LED-je helyére tenném, az ellenállást kihagyva, és csökkenteném a tápot 6V-ra. És lehet a 2N4401 helyére se ártana egy másik tranzisztor. A 100k ohm -os ellenállás értékeivel meg "lehet játszani".
Szeretnék megkérni valakit hogy rajzolja meg nekem mert ennyire nem vagyok profi.
Köszöntem a válaszokat. Megcsináltam ezt Bővebben: Link adtam neki 6V-ot de semmi.Átnéztem még egyszer hibát nem találtam.Nem kell esetleg még valamit valahova kötni? Vagyis +,- ot? Köszi a válaszokat.
Paint-be most erre futotta, de remélem a lényeg látszik. Biztos lenne jobb megoldás is -mert én is tudnék- de ennyi alkatrészből ennél jobb ötletet én nem látok, és működőképesnek kéne lennie.
Nagyon szépen köszönöm.
Szerintem ellenőrizd le a LED-ed helyesen van-e bekötve azután meg az IC bekötését, érinkezéseket, forrasztásokat. Ennek működnie kell :yes: Remélem bemenetet testhez érintve próbálod indítani.
Előszőr készítsd el az adód, azután indítsd el és mérd meg az áramfelvételét. Ha nagy ez az érték akkor az alkonykapcsoló tranzisztorát hazavághatja. Én lehet egy BD135-öt tennék helyébe, mondjuk ennek kisebb az erősítése ami nem tudom mennyire fogja befolyásolni a működést, viszont szívósabb.
Utólag veszem észre. Ez a kapcsolás úgy működik, hogy fényre kapcsol ki. Te is így szeretnéd, vagy fordítva?
Szia köszi. A bemenetet(2 láb) nem kötöttem semmihez.Annyira nem vágom. Mivel látom hogy az üresen van.Akkor ez a baj? Tegyem testre?
Én úgy szeretném hogy sötétre kapcsol ki viszont még azt szeretném kérdezni hogy 4 fehér ledet kötök az 1 helyére.
Ezt még légyszives gondold át.
Nem. Azt akkor teszed testre ha "indítani" akarod az időzítést. Így próbáltad?
Nem tud e esetleg valaki olyan weboldalt ahol tlalhatok meg sok kapcsrajzot?
?
Tapasztalatom nincs a hatásfok mennyit fog változni és kell-e utána állítani, de sokan többet is tettek. Ez a topikja amúgy.
Azért köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |