Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hűtés Napenergiával !?
Üdv Mindenkinek!
Azaz, nem újdonság, de gyorsan fejlődik az elmúlt pár évben, így aztán: H2O / LiBr egy új, kompresszor nélküli klíma berendezés felcsigázott ( kevés áram, nap meg van...ha felhő nincs ![]() Bővebben: H2O / LiBr [/b]Bővebben: berendezés elvi Hogy egyszerűen megoldható e, ez az elgondolás valamilyen módon házilag, házi használatra ??? Vagy nem, de jobb lenne valahogy igen, úgy hogy ne keljen elsétálni a berendezésért, hanem, egy meglévőt keljen átalakítani, ami jóval olcsóbb.... // a Geotermikus elveket, s rendszereket ismerem, az is szinte állandó, azaz szinte mindig jó hűtésre, és fűtésre, de !Áram igényes! , ez a napos rendszer meg talán kevésbé... // Illetve érdekes információk: 2 pdf a miskolci egyetemről érdemes elolvasni...belenézni... Google kereső: A TERMIKUS NAPENERGIA-FELHASZNÁLÁS. ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEI. [b]Köszönöm az észrevételeket, ötleteket. ![]()
Szrintem, ha tudsz olyan folyadékot kreálni ami 50 fok körül forr, és nagy a fajhője, akkor abból lehet adszorbciós hűtőszekrényhez hasonlóan működő szerkezetet kreálni.
egyébként ha nem színezed, formázod a mondataidat, egyszerűen csak megfelelő helyesírással írod, megértjük. Így sem tartalmaz több információt
Nem tudom mi a gond, de ma már színes még a telefon is, s ez a dekor a saját időmből volt, ha meg hibát találsz akkor írasd át.. illetve az ötlet az jó, de példával több lenne, mert érdekes a téma....
Az abszorpciós hűtő nem mai találmány. Az ötlet valóban jó, de nem olcsó. Hiszen nem kis berendezés kell egy ház, de egy szoba lehűtéséhez sem. Itt egy link a működésről. Bővebben: Link
A házilagos kivitelezése nem kis kihívás. :yes: Persze semmi sem lehetetlen. ![]()
Üdv!
Elvileg a legegyszerűbb napenergiás légkondi medellje az, mikor a lovas emeberek kulacsát állati szőrrel borították, és mikor megtöltötték, a külső részét is bevizezték, majd úgy tették a nyeregre, hogy süsse a nap. A párolgás-hőelvonás miatt a víz hideg maradt benne. Nem tudom, hogy pontosan miért (mármint miért nem pl. 80 Celsiusos egyensúlyi hőfokot alakít ki a párolgás), de működik, próbáltam már (ásványvizes üveg, betekerve ronggyal, jól bevizezve, ki a napra ->jó hideg lesz). Ezt lehetne valahogy továbbfejleszteni, mert egyáltalán nem lenne bonyolult a szerkezet megépítése. Egy-két héten belül csinálok is pár mérést erre vonatkozóan (ha lesz időm). Üdv: FG
Én is tervezem ezt a napenergiás hűtést, de másképpen. Egy (vagy két) munkakör, melyben aceton, vagy más alacsony forráspontú folyadék lenne. A körben lenne egy turbina, aminek esetleg a tengelyére (áttétellel) lehetne kötni egy klímakompresszor tengelyét. Onnantól kezdve pedig lehet használni akár propánt is, ha nem lehet beszerezni rendes hűtőközeget.
Van ilyen is, úgy hívják, hogy vizes klíma. Lakókocsikban használják a kis energiafelhasználás miatt, a víz párolgási hőjét hasznosítja. A nedves szivacs felső felét ventivel fújjuk, az alsó részén levő borda hideg(ebb) lessz. Plafonra szerelve meg van a konvekció is. (elég harmatos, de 45 foknál már jólesik)
Üdv!
A LiBr abszorcios hütöknél nagyon fontos az abszolult vákuum. A koléga aki foglalkozik vele ö mesélte mivel olyan speciális vákuum szivattyu kell hozzá ezért külsös erre speciálodott céget szoktak kihivni hozzá. Idöközönként vett mintának a bevizsgáltatásával ellenörzik a "joságát" és egyébb anyagokat is adnak hozzá mert alapbol nagyon korroziv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |