Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Webkamera átalakitása
 
Témaindító: sanyo, idő: Júl 25, 2007
Lapozás: OK   2 / 3
(#) sevcsik hozzászólása Szept 14, 2007 /
 
Sziatsztok.

A legtöbb (főleg az olcsó) webkamerában az SPCA50A chip van, ennek a datasheetje megtalálható a neten, le van írva benne, hogy hogy kell kezelni. De lehet használni az USB-t is (usb mikorokontrollerrel pl). Az SPCA-kban van flashmemória, és tudnak maguktól jpeget csinálni, amit belementenek. Szóval nem halott ügy, ha van az embernek ideje
(#) H.Viktor hozzászólása Dec 19, 2008 /
 
!Üdv.!
Abban kérem a segítségeteket, hogy 1 webkamerát szeretnék valahogy vezeték nélkülivé tenni. Most 1 mini usb kábel kell bele.
Néztem alapból rádiós kamerákat de 1-2 m nél egyik sem tudott többet.

Szerintetek egy ilyenre kellene végfokot rakni, vagy egy szimplákoz rádiót építeni?

A válaszokat elöre is !
(#) And válasza H.Viktor hozzászólására (») Dec 19, 2008 /
 
A hagyományos analóg 2,4GHz-es vezetéknélküli kameráknak sem csak 1-2m a hatótávolságuk, de ez nyilván függ a vevőtől és az alkalmazott antennáktól is. Ez a kulcs a hatótávhoz: szvsz. hiába építenél végfokot, antenna nélkül nem sokat érne a dolog, ráadásul 2,4GHz-re építeni se olyan egyszerű. Egyszer moddoltunk ilyen vezetéknélküli jelátlövőt, biquad-okat tettünk az adóra és a vevőre is, azzal már sokszor 10m is áthidalható volt. Rövid kábelezéssel és még nagyobb nyereségű antennákkal még többet is összehozhattunk volna.
Hagyományos USB-hez szerintem az életben nem építesz rádiót. Elvileg létezik már a wireless USB szabvány is, csak az erre épülő alkatrészek valahogy nem terjednek . Akkor már inkább a wifi-s kamerák, azokon legalább a jelfolyam kódolható..
De jó, az előbb leírtam, de már nem tudtam elküldeni..
(#) istvanpal16 válasza And hozzászólására (») Dec 19, 2008 /
 
helo!
2-3 honapja olvastam 1 olyan cikket hogy webkamerat a masik rakotott egy wifi vel iranyitott repulore maj ugy nezegette hogy merre megy, kicsit nagyonbonyorult az elektronika ahhoz, inkabb rendelj egy ilyen modult sokkal konnyebb igy

annyi a gond hogy mar nem emlekszem a lap nevere de holnapreggel utananezek
(#) dvdlemez hozzászólása Dec 20, 2008 /
 
hello

ere a célra van kitalálva az IP kamerák amit hálozatba kötve csak egy ipl cim az azonositoja a egy egyes kameráknak "pl budapes városának hasonló a térfigyelö rendszere" amit lehet kábeles vagy sima wireless átvitel ez már pár ezer Ft megoldhato már a számitástechnika világába!
lényegesen az ip kamerák elég drágák:
ip camera
de vatera vagy más licit oldalakon keresgélni kell szoktak ilyenek bontot cucok lenni ilyesmi oldalakon!
(#) Macsek71 hozzászólása Jan 15, 2010 /
 
Néhány kérdésem lenne a webkamerák világából :

1, "megvakul"-e az idő során a CCD ?
2, lehetséges-e (ill. van-e értelme belefogni) egy webcam optikájának az átalakítása, cseréje ?

Kaptam egy kamerát, sajna nem "lát" normál világításnál. Csavargatható optikás, jobb minőségűnek látszó darab...Ha az eredeti 2 mm átmérőjű lencsét nagyobbra lehetne cserélni több fénnyel jobban "látna" ?
(#) sevcsik válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
Javitsatok ki ha tevedek, de szerintem a fenyero nem a lencse, hanem a szenzor nagysagatol fugg elsosorban.

Tovabba nem hiszem, hogy hazi korulmenyek kozott ki tudod -e ugy cserelni az optikat, hogy az jobb minosegu legyen mint az eredeti. Meg aztan a mai webkamera arak mellett nem hinnem hogy erdemes lenne.
(#) KTobi válasza sevcsik hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
A fényerő igenis az optikától függ. A szenzor nagysága egyedül a magasabb ISO értéken (érzékenységen) való használat esetén eredményez kisebb zajt, szebb képet.
Hogy érdemes-e cserélni, az jó kérdés.
(#) Macsek71 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
Ha az első kérdésemre nem, vagy nem valószínű a válasz akkor elgondolkodok, hogy az itthon levő mechanikusan rossz analóg fényképezőgépbe építem a webkam belét. Gondolom ha a fényérzékelő lapkát a filmtartó közepére pozícíonálom akkor optikailag már működik is a rendszer...
(#) szuszo hozzászólása Máj 5, 2010 /
 
Sziasztok.
Egy madároduba szeretnék webkamerát kb 10m vezetékkel megtudnám oldani. A probléma a kamera vezetékét meghosszabitva nem müködik. Sajna nem nagyon értek az elektronikához, a boltban azt mondták ne is keressek hosszabb kábelel (2-3 méternél) mert nem létezik.
(#) KTobi válasza szuszo hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Létezik természetesen. Úgy tudom, 5 méter a leghosszabb vezeték. A problémát az okozza, hogy hosszabb vezetéken jelentős a feszültségesés. Mivel a webkamera az USB kábelről venné a táplálást, ezért át kellene alakítani kicsit a dolgokat. Mivel az USB szimmetrikus jellel dolgozik, ezért megkísérelnék egy tápátalakítást csak. Bővebben: Link
Ezt nézd meg. Ugyan így próbáld megemelni az USB aljzatodon a feszültséget a PCnél, majd az átalakítót beépíteni a webkamerába. Gondolom úgy is ledobod a webkamera felesleges borítását, így nem gond beleépíteni a tápot.
Egy merész ötlet. A gépházra hátul, felszerelni egy USB csatlakozót, amit az alaplapi tüskékre kötsz be, de táp gyanánt vagy 12Vra, vagy +-12Vra kötöd, figyelembe véve a webkamera fogyasztását, meg az átviteli veszteségeket.
Ha megerősített táppal sem működik, akkor kénytelen vagy erősítő áramkört rakni mindkét oldalra. Amit végeredményben nem vészes elkészíteni.

Inkább kérdez mint, hogy valamit elköss, mert ezt akár a géped is bánhatja.
(#) szuszo válasza KTobi hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Szia!
Köszönöm a választ. Az erősitő épités mellett döntöttem. Ha tudnál rajzot hozzá az nagyon jó lenne. 20m kábelre kellene méretezni.
(#) abcdabcd válasza szuszo hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Hát erősítő helyett használhatsz USB hub-okat 5méterenként, de lehet, hogy egyszerűbben is megoldható
(#) szuszo válasza abcdabcd hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Kicsit sokba kerülne 5m/4000ft
(#) Imtilk válasza szuszo hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Sziasztok!

Nekem egy 25m hosszú utp kábelen lóg a kertfigyelő webkamerám

Egy egyszerű usb-utp-utp-usb kábel átalakítót használok, amin van két kis doboz, gyanítom jelerősítőt is tartalmaz, még nem szedtem szét....

Írd be a google-ba, hogy "usb hosszabbító utp" és nyomja is a találatokat hol vehetsz ilyen átalakítót...
(#) vilmosd válasza szuszo hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Hali
En ajanlanam valami olcso CCTV kamera, + egy video capture kartya (usb v. PCI) beszerzeset. Tudom az USB Kamera mar meg van. En csinalok video megfigyelo rendszereket. 16 kamerat 2x4 balun kozbeiktatasaval elviszek 3-400 meterre is UTP-n. Ezek a balunok sima passziv koax-UTP atalakitok. Termeszetesen a 12 voltot kulon kell elvinni. Vannak szines (esetleg infra reflektoros) kamerak olcson. Szet kell nezni a piacon mi a kinalat. Vannak ingyenes SW-k amivel folyamatosan tudsz rogziteni a HD-re (esetleg internet eleressel). Ezek a tav USB-s dolgok nem nagyon mennek, mert a hosszu kabel miatt nem lesz savszelesseged, es persze a tap is elfogy. De vegul is Te tudod milyen vastag a penztarcad, es mennyire fontos a dolog.
Udv Vili
(#) szuszo válasza Imtilk hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Megnéztem. Ez jó lesz 5200ft ból megvan 50m-t tud.
Köszönöm mindenkinek a segitséget. :yes:
(#) szuszo válasza szuszo hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Sziasztok. Megint én tele tapasztalattal és vékonyabb 5 rugóval Meg vettem ezt a cuccott meg 20m kábelt, az óvatosság kedvéért gondoltam nekem ez elég a fele sincs a cég által állitott 50m-nek. http://webshop.lukinserv.hu/index.php?cikk=178800010. A kamerát rádugva eljut odáig felismeri, bejelentkezik, majd koromsötét marad a kép egy pixel villanást sem produkál.
Na ekkor elgorombult a fejem elő a csavarhúzót! Rámértem ahol +5v nek kellene lennie ott 4,5V van. Csak 20m a kábel. Kérdezném megtáplálnám kintről a kamot a gondom az hogy nemtudom használja e az adatforgalomra a gnd ill a +5v-t, vagy érzékeli e hogy ha lehuzom az USB-ről a táplálást. Remélem nem voltam nagyon zavaros.
(#) KTobi válasza szuszo hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
A gnd hagyd meg, azt nem szabad megszakítani. Kezdetnek próbáld megtáplálni egy 4,5Vos elemről a webkamerát. Nem a feszültséggel van a probléma, amit te szabadon mérsz, hanem, mikor indulna a kommunikáció, és kapcsolja be a szenzort is, meghúz egy kisebb áramot, ami már a kábelen nem mén át, és nem 4,5Vra, hanem még jobban leesik a feszültség.
(#) szuszo válasza KTobi hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Üzem alatt mértem a rövid gyári saját kábelen 5,08v. Van egy 3m kábelem azon szintén üzemközben a kamera csatiján mérek 4,98v. A 20m üzem alatt leesik 4,5 re.

Lapos elemem nincs itthon de van stabil 5V. Csak a pozitivat adjak neki? Nemszeretném elcseszni a kamerámat. Csak még meg kell oldanom a csati kiváltását a kamerán belül. Vezetéket egyenlőre nem vagdosnék csak ha müködik.
(#) KTobi válasza szuszo hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
Nem, adsz pozitívot, és negatívot is, viszont a kábelről le kell választanod a pozitívot, tehát csak a külső forrásról kaphat tápot, a negatívot pedig közösíted.
(#) szuszo válasza KTobi hozzászólására (») Jún 23, 2010 /
 
ok,Minden világos. Kösz hogy segitesz. Amint megoldom a csatlakoztatást beszámolok.
(#) szuszo válasza KTobi hozzászólására (») Jún 24, 2010 /
 
Sziasztok.
Megoldottam a kűlsőtáplálást, működik rendesen 20m-res kábelről is Már csak a tápellátás végleges kialakitását kell megoldanom.
Köszöm mindenkinek a segitséget.
Megnézem meddig tudom kitoldani 20-50m között (ez már csak kiványcsiság, bár lehet egyszer szükségleszrá).
(#) MetexM hozzászólása Szept 7, 2010 /
 
Hi, megoldható-e egy kamerás térfigyelő rendszer, hogy az Access Point- UTP portjába csatlakoztatom a térfigyelő kamerát és wifin keresztül láthatom a kamera képét?
(#) Zseni hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
Helló!
Szeretnék kérdezni valamit:
-Hogy van az hogy egy mobil telefon 2 Megapixeles kamerája jobb élesebb szebb ( és lehet kültéren használni) Képet készit mint az én 5 megapixeles "web" kamerám?
Tehát ha nem weben keresztül használom.
Csak a gépre kötve.
Köszi.
(#) jenci2010 hozzászólása Jan 11, 2011 /
 
Sziasztok


van egy asus f3t ből kiszerelt kamerám .

átszeretnémalakitani hogy usb csatlakozos legyen. de nemtalálok kapcsolási rajzot. ha valaki tud akkor megkőszőném hogy hogyan forraszam oda a kábelt.
(#) KTobi válasza jenci2010 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Laptopból bontottad? Ha igen, akkor az újabb típusoknál USBsek a kamerák. Megkeresed rajta a tápcsatlakozót, majd a jelvezetéket bekötöd, ha nem megy, vagy nagyon lassan, akkor megfordítod a jelvezetéket és már kész is. Esetleg ha tudsz találni a laptop típusához részletes javítási útmutatót, ott lehet, hogy meg van adva a kiosztása.
(#) bladika válasza MetexM hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Igen! IP KAMERA a neve.
(#) Prometheusz hozzászólása Feb 21, 2011 /
 
A következők a kérdéseim:

1. a webkamera kamerája végülis milyen jelet ad közvetlenül?
2. a webkamera mit az a pc usbjére?
3. a webcamera és a mobiltelefon kamerája ugyanaz vagy más?

Mennyire elvetélt ötlet a rossz mobil kameráját kiszerelni és a hasznosításával próbálkozni?

Köszi
(#) Zseni válasza Prometheusz hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
Szia
Szerintem elvetélt ötlet.
De ha elszánt vagy akkor kisérletezhetsz.
Csak a bibi az hogy a forrasztási pontok a kamera ézékelöi alatt vannak igy a kiforrasztásuk is roppant bonyolult szinte lehetetlen...
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem