Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Kérlek használd a mondat eleji nagy kezdőbetűt és figyelj oda a helyesírásra. Köszi!
Szerintem nálunk ilyen nincs. Viszont pont most árazták le őket! 8eFt volt eredetileg (rosszul emlékeztem), most pedig ~4eFt. Gyorsan vettem is egyet.
Én is megnéztem a papírosztályon. Ott akciós 4000 Ft
5 autópálya 18 kavics, Texkó. HALOMO3
Ha sikerül valakinek a HOLAMO3 -mal készíteni nyákot tegye fel a topikra az átalakítást. Ossza meg velünk.
Elöre is köszönőm.
Szia!
A topik "tele" van Holamo3 laminátor átalakítások hozzászólásaival. Az elektromos kapcsolási rajzot Nagykrisz készítette el, (15/125. odaltól 128.-ig, kicsit vissza kell olvasni), én is az szerint alakítottam át. Itt:
Akkor ezek szerint elég egy ellenállást cserélni, és így az utolsó fokozaton 180fok körül lesz a fűtés? A többit meg tudom ugyanúgy használni laminálásra?
Nem tudom, mennyire fogja bírni a magasabb hőmérsékletet a mechanika, mely be is van dobozolva! Max 190 fok lehet a hőmérséklet, mert egy hőbizti is van benne. Ha végeztünk a laminálással, akkor a motor egyből leáll, és a magas hőmérséklet szerintem gyorsan tönkre teheti a műanyag alkatrészeket, mert nagyon lassan hűl ki. Én is inkább szétszedtem, mint atilla86 is csinálta. Én annyiban módosítottam még, ha végzem a laminálással, akkor a motort addig járatom, míg lehűl a mechanika, de közben egy 12 voltos ventilátor alulról nyomja neki a levegőt.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget 3. 3k elenálásra cseréltem tökéletesen feltette a festéket gyönyörület.
Egyébként azt tudni hogy az utolsó fokozat az gyárilag hány fokra melegít?
Szia!
Nem tudod! Mindegyik fokozat hőmérséklete arányosan emelkedik a 8.2K cseréje miatt. Lehet, kellene inkább még egy kapcsoló, vagy potméter, visszaállítani az eredeti állapotot, amelyikkel vígan laminálhatsz is ezek után. - Nagykrisz szerint 130-140 fok körül van eredetileg, és egy 2.7K ra cserélve a 8.2k-t, már 165 fok körül van az utolsó (piros) fokozatban. (Figyelmeztet is, hogy ez esetben elérheti majd a 180 fokot a rendszer).
Szia!
A motor már nem eredeti, átalakítottam még az elején léptetőmotor meghajtásra. Ezzel 3mm/perc-től 280mm/perc lett a sebessége, a vezérlőt egy potméterrel tudom teljes átfogással szabályozni. A hőmérséklet szabályozásának átalakítása nemrégen történt meg, a burkolat maradt, pedig a motorvezérlő és az áramforrása is "bele" van építve a dobozba. Valóban igaz, a motort én sem kapcsolom ki. A "hideg" laminálás funkciót addig hagyom bekapcsolva, amíg lehűl kellőképpen a laminátor. Még nem tapasztaltam elváltozást a szerkezet mechanikai állapotán.
Sziasztok!
http://www.lidl.hu/cps/rde/xchg/lidl_hu/hs.xsl/index_11150.htm Ezzel a laminálóval van valakinek tapasztalata? Üdv.
Kicsit visszább találtam róla véleményt, nem sok jót írnak róla.
Üdv. ![]()
kb 2oldallal ezelőtt kérdeztem vissza. Vegyél tescos laminálót (drágábbikat) most olcsóbban is megkapod mint ezt! (ha globális a leárazása
![]()
Sajnos nem globális tecsója válogatja.....
Azt mondta eladó ,hogy ahol sok van és nem nagyon megy ,leárazzák. Azért nem rossz árrés 50%-al leárazni ![]()
Én is a Lidlit láttam először aztán voltam a Texkoba a papírosztályt, megnéztem volt kettő 3200ft a másik
3999 az utóbbit vettem meg egy elenállás csere után. Gyönyörű nyomatott csinált 1.2 nyákra.
Sőt ki is próbálta rögtön, mert ha nem jó minek venné meg?
![]()
Mert hogy ezt írta ...
Idézet: „az utóbbit vettem meg egy elenállás csere után.” ![]()
Értettem a viccet, csak folytattam
![]()
Ez az oldal electromos hobbi
Megvettem 3999ft hazavittem kipróbáltam átment rajta a nyák de csak foltokban ragadt rá Ez idáig gyári . Megkaptam a választ http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_698109.html?highligh...698109 Teszt megint, kipróbáltam és most már ,nyáklamináló 100% rá nyomta.
Legalább mi ketten értjük
![]() OFF vége .... ![]()
Szia!
Nem tudnád fel tenni, hogy mi alapján csináltad meg a léptető motor vezérlőt, mert én is gondolkodom a motor lecserélésén egy léptető motorra, mert a gyári motor nekem nagyon gyorsnak tűnik. Amúgy jó ez a kis teckos laminállo, most vettem is gyorsan 2 darabot, és így egy életre van mechanikám. ![]()
Hello Urak!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan személy az olvasók között, aki egy meglévő formájú nyáklapot egy általam kért formájúra varázsol a működés teljes megtartása mellett? Konkrétan: egy autókulcs nyáklapját szeretném beletenni egy másik kulcsfoglalatba. Vagy egyáltalán kivitelezhető-e vagy halva született ötlet?
Ezt meg is találtam .Tanulságos .
Nyák lemezre gondoltam , nem alura. Használtam a keresőt . Csak hogy csinálják a rézfolia onozását házilag? Erre nem kaptam választ
Szia!
Használod a TN160-ast kémiai ónozáshoz, ez elég hamar oxidálódik, és utána kicsit nehezebb forrasztani ha nem kened le gyantával. Vékony réteget ad. A másik Pl: Degufit3000, vagy más forrasztópasztával lekened, és adsz neki a hőlégfúvóval. Ezt lehet simán egy rezsóra téve is alkalmazni, csak vigyázni kell a hőfokkal! Ilyent a víz és fűtésszerelvény boltokban lehet kapni. Utána alaposan lemosva a folyasztószer maradványait szintén kend le gyantával. Legjobb a hegedűgyanta, ez tiszta, feloldod alkoholban, és úgy használod. Ez a többi folyasztószerrel ellentétben nincs hatással az áramkör működésére, kivéve ha rosszul forrasztasz valamit, mert amúgy szigetelő az anyag. |
Bejelentkezés
Hirdetés |