| Fórum témák 

» Több friss téma | Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt! 
				Kérlek használd a mondat eleji nagy kezdőbetűt és figyelj oda a helyesírásra. Köszi!						 

Szerintem nálunk ilyen nincs. Viszont pont most árazták le őket! 8eFt volt eredetileg (rosszul emlékeztem), most pedig ~4eFt. Gyorsan vettem is egyet.						 
				Én is megnéztem a papírosztályon.  Ott akciós 4000 Ft  5 autópálya 18 kavics, Texkó. HALOMO3 
				Ha sikerül valakinek a HOLAMO3 -mal készíteni nyákot tegye fel a topikra az átalakítást. Ossza meg velünk. Elöre is köszönőm. 
				Szia! A topik "tele" van Holamo3 laminátor átalakítások hozzászólásaival. Az elektromos kapcsolási rajzot Nagykrisz készítette el, (15/125. odaltól 128.-ig, kicsit vissza kell olvasni), én is az szerint alakítottam át. Itt: 

Akkor ezek szerint elég egy ellenállást cserélni, és így az utolsó fokozaton 180fok körül lesz a fűtés? A többit meg tudom ugyanúgy használni laminálásra?						 

Nem tudom, mennyire fogja bírni a magasabb hőmérsékletet a mechanika, mely be is van dobozolva! Max 190 fok lehet a hőmérséklet, mert egy hőbizti is van benne. Ha végeztünk a laminálással, akkor a motor egyből leáll, és a magas hőmérséklet szerintem gyorsan tönkre teheti a műanyag alkatrészeket, mert nagyon lassan hűl ki. Én is inkább szétszedtem, mint atilla86 is csinálta. Én annyiban módosítottam még, ha végzem a laminálással, akkor a motort addig járatom, míg lehűl a mechanika, de közben egy 12 voltos ventilátor alulról nyomja neki a levegőt.						 
				Nagyon szépen köszönöm a segítséget 3. 3k elenálásra cseréltem tökéletesen feltette a festéket gyönyörület.						 

Egyébként azt tudni hogy az utolsó fokozat az gyárilag hány fokra melegít?						 

Szia! Nem tudod! Mindegyik fokozat hőmérséklete arányosan emelkedik a 8.2K cseréje miatt. Lehet, kellene inkább még egy kapcsoló, vagy potméter, visszaállítani az eredeti állapotot, amelyikkel vígan laminálhatsz is ezek után. - Nagykrisz szerint 130-140 fok körül van eredetileg, és egy 2.7K ra cserélve a 8.2k-t, már 165 fok körül van az utolsó (piros) fokozatban. (Figyelmeztet is, hogy ez esetben elérheti majd a 180 fokot a rendszer). 

Szia! A motor már nem eredeti, átalakítottam még az elején léptetőmotor meghajtásra. Ezzel 3mm/perc-től 280mm/perc lett a sebessége, a vezérlőt egy potméterrel tudom teljes átfogással szabályozni. A hőmérséklet szabályozásának átalakítása nemrégen történt meg, a burkolat maradt, pedig a motorvezérlő és az áramforrása is "bele" van építve a dobozba. Valóban igaz, a motort én sem kapcsolom ki. A "hideg" laminálás funkciót addig hagyom bekapcsolva, amíg lehűl kellőképpen a laminátor. Még nem tapasztaltam elváltozást a szerkezet mechanikai állapotán. 
				Sziasztok! http://www.lidl.hu/cps/rde/xchg/lidl_hu/hs.xsl/index_11150.htm Ezzel a laminálóval van valakinek tapasztalata? Üdv. 
				Kicsit visszább találtam róla véleményt, nem sok jót írnak róla.  Üdv.   

kb 2oldallal ezelőtt kérdeztem vissza. Vegyél tescos laminálót (drágábbikat) most olcsóbban is megkapod mint ezt! (ha globális a leárazása   ) 

Sajnos nem globális tecsója válogatja..... Azt mondta eladó ,hogy ahol sok van és nem nagyon megy ,leárazzák. Azért nem rossz árrés 50%-al leárazni   
				Én is a Lidlit láttam először aztán voltam a Texkoba a papírosztályt, megnéztem volt kettő 3200ft a másik 3999 az utóbbit vettem meg egy elenállás csere után. Gyönyörű nyomatott csinált 1.2 nyákra. 

Sőt ki is próbálta rögtön, mert ha nem jó minek venné meg?    

Mert hogy ezt írta ... Idézet: „az utóbbit vettem meg egy elenállás csere után.”   

Értettem a viccet, csak folytattam    
				Ez az oldal electromos hobbi  Megvettem 3999ft hazavittem kipróbáltam átment rajta a nyák de csak foltokban ragadt rá Ez idáig gyári . Megkaptam a választ http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_698109.html?highligh...698109 Teszt megint, kipróbáltam és most már ,nyáklamináló 100% rá nyomta. 

Legalább mi ketten értjük   OFF vége ....   

Szia! Nem tudnád fel tenni, hogy mi alapján csináltad meg a léptető motor vezérlőt, mert én is gondolkodom a motor lecserélésén egy léptető motorra, mert a gyári motor nekem nagyon gyorsnak tűnik. Amúgy jó ez a kis teckos laminállo, most vettem is gyorsan 2 darabot, és így egy életre van mechanikám.   
				Hello Urak! Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan személy az olvasók között, aki egy meglévő formájú nyáklapot egy általam kért formájúra varázsol a működés teljes megtartása mellett? Konkrétan: egy autókulcs nyáklapját szeretném beletenni egy másik kulcsfoglalatba. Vagy egyáltalán kivitelezhető-e vagy halva született ötlet? 
				Ezt meg is találtam .Tanulságos . Nyák lemezre gondoltam , nem alura. Használtam a keresőt . Csak hogy csinálják a rézfolia onozását házilag? Erre nem kaptam választ 
				Szia! Használod a TN160-ast kémiai ónozáshoz, ez elég hamar oxidálódik, és utána kicsit nehezebb forrasztani ha nem kened le gyantával. Vékony réteget ad. A másik Pl: Degufit3000, vagy más forrasztópasztával lekened, és adsz neki a hőlégfúvóval. Ezt lehet simán egy rezsóra téve is alkalmazni, csak vigyázni kell a hőfokkal! Ilyent a víz és fűtésszerelvény boltokban lehet kapni. Utána alaposan lemosva a folyasztószer maradványait szintén kend le gyantával. Legjobb a hegedűgyanta, ez tiszta, feloldod alkoholban, és úgy használod. Ez a többi folyasztószerrel ellentétben nincs hatással az áramkör működésére, kivéve ha rosszul forrasztasz valamit, mert amúgy szigetelő az anyag. | Bejelentkezés Hirdetés |