Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   601 / 1708
(#) zenetom válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 28, 2010 /

Idézet:
„2×200W - mondjuk nem is otthonra való az olyan”
--> dehogynem!
(#) klemo86 válasza zenetom hozzászólására (») Jún 28, 2010 /

Jó, nekem is van annyi simán, csak nem akartam magamnak "ellenséget" szerezni Off vége.
(#) Abukodonozo válasza terabyte hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Szia!

Szép munka, főleg így első IC-s erősítőnek. Én az aljáról is szívesen látnék képet!
(#) Flatlander válasza klemo86 hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Castone aktív hűtéses végei tuti nem otthonra.A 220-as venti olyan hangos benne mint egy porszívó
(#) terabyte válasza Abukodonozo hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

köszönöm és cstolok képet az ajárol
(#) janimester válasza nagy hoho hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Szia képzeld nem zörög alapfordulaton megy 4 volttal és nekem még csak langyos sem a borda, nem mindenkinek van pénze 5 kilós hűtőbordára és nem is tudom hogy a híres neves ERŐSÍTŐ gyártó cégek miért is tesznek erősítőjükbe ventit ?nézd csak meg

zeck1.jpg

(#) Doncso válasza janimester hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Nekem is van a csövesbe egy venti, 6v-ról hajtva, sajnos kell mert ott a trafó kicsit melegszik, többet nem tudtam tenni érte, hogy szellőztessem. Azért nem kell harapni, nagy hoho nem bántásképp írta
(#) JZoli válasza janimester hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Szerintem sem való ventilátor az erősítőbe! De ez mindenki döntse el maga. Én a zenét hallgatom a ventisek meg a lapát zúgását!
Általában takarékosság miatt teszik bele csak azokat a ventilátorokat. A belinkelt erősítők meg nem otthoni zenehallgatásra szánt erősítők, kicsit más kategória!
(#) (Felhasználó 4577) válasza JZoli hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Valóban nem otthoni zenehallgatásra szánt erősítők.
Én is raktam az erősítőmbe ventillátort, de szabályozott volt, csak egy bizonyos hőmérséklet felett kapcsolt be, ezzel meg is oldottam ezt a problémát.
Viszont egy év után kiszedtem belőle, mert sose melegedett fel annyira, hogy hűteni kelljen.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Nekem csak a biztonság kedvéért került bele, mert egyszer sajna újra kellett tekercseltetnem a hálózati trafómat a csövesemben. Egyébként nem kapcsolt be még soha sem.
(#) Abukodonozo válasza terabyte hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

A nyák se rossz!
(#) hadnagyakos hozzászólása Jún 29, 2010 /

Én az utóbbi napokban a PIC programozómmal készültem el.
A segítőkész fórumozóknak hála, már rendesen működik.
(#) vicsys válasza hadnagyakos hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Szép, szép... csak:
Az a félbetört csatlakozó nem túl szép. A másik meg az a 2 átkötés az ellenállás alatt... Háááát, tudsz Te szebbet is! (A tranyók meg be vannak rúgva. Az egyik orra, a másik meg hanyatt bukik. )
(#) aderka válasza hadnagyakos hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Nekem tetszik ..
(#) nagy hoho válasza Doncso hozzászólására (») Jún 29, 2010 /

Köszönöm!
(#) hadnagyakos válasza vicsys hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Háát igen, a tranyókat már rendre parancsoltam, sajnos a csatlakozónak az már élethosszig tartó sérülés.

@aderka: Köszönöm. Te aztán tudod, miért...
(#) Blint hozzászólása Jún 30, 2010 /

Sziasztok!

Elkészültem a plazma csöves kivezérlés jelzőmmel. Alapjában véve vicsys kapcsolását csináltam meg, apró módosításokkal, SMD alkatrészeket (is) felhasználva.

Blint
(#) Blint válasza Blint hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

És a nyák
(#) zolee1209 válasza Blint hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Szia!
Nekem a dobozolása tetszik nagyon! Sötétített plexi, vagy üveglap lesz előtte?
(#) Blint válasza zolee1209 hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Egyelőre nem terveztem elé semmit, azért "ültettem" beljebb a csöveket, hogy ne legyenek annyira kitéve a sérüléseknek.

A doboz kőrisből van, alaposan megcsiszoltam, és szintelen akrill lakkal kezeltem
(#) Stadi hozzászólása Jún 30, 2010 /

Tudom, snassz ide lyukraszteres NYÁKon összerakott áramkört feltenni, de egyfelől nem tud mindenki NYÁKot készíteni otthon, másfelől pedig az egyszerűbb dolgokhoz szerintem felesleges is.

A képeken egy RS-232 szintillesztő látható (3.3V<->12V), az adatlapon található kapcsolás szerint megépítve. Egyediségét a huzalozás kialakítása adja.

Többször gondolkoztam már, hogyan lehetne normálisan vezetékelni a lyukraszteres alkotásaimat, mivel ha a forrasztási oldalra teszem a drótokat, az megnehezíti a későbbi esetleges javítást, bővítést, ha pedig az alkatrészoldalra, akkor egy spagetti lesz az egész. Végül, a Lochmaster tervezőprogramot is igénybe véve, a képeken látható megoldást alkalmaztam. (Természetesen ez a kialakítás csak oda való, ahol az ember nem tudja tapizni, rövidre zárni a csupasz drótokat.)

A NYÁKot a dobozhoz kétoldalas szivacsos ragasztóval rögzítettem, a külső feliratozás kivitelezése pedig láthatóan egy fatipli egyszerűségével vetekszik.
(#) Mtt591 hozzászólása Jún 30, 2010 /

valamien vezetéknélküli potméter kéne
Egy modellt szeretnél építeni, a távirányításhoz kellene. Vezetékes távirányítóhoz készítettem kapcsolási rajzot és a modell működéséről is csináltam egy vázlatot .
(#) Mtt591 válasza Mtt591 hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Most veszem észre hogy rossz témában tettem fel a kérdést .
mindenkitől elnézést kérek
(#) zenetom válasza Stadi hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Egy ilyet lehet én is összedobok
Amúgy gratula, nekem tetszik! :yes:
(#) fantom45 válasza Stadi hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Hát ez vicces mert ez a NYÁK ez szebb mint az én vasalásos NYÁK-jaim. Szép munka
(#) slogan válasza fantom45 hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Biztos láma kérdés ,de hol látod ,hogy szebb ?
(#) zsuscsinyo hozzászólása Jún 30, 2010 /

Sziasztok!

Bemutatom az új családtagomat, ami egy MP3 lejátszó
Felépítése a következő:
-ATmega8 > Ez biztosítja az RC5-ös távirányító jelfeldolgozását és a hőszenzor kezelését
-ATmega128L > Fogadja az IR jelet, kezeli az SD kártyát(FAT32), vezérli az MP3 kodeket és a világítást valamint az erősítőt
-VS1011e > MP3 kodek, ami végzi a dolgát
-32k x8 SRAM > Fájlbejegyzések tárolása (LFN, ENTRY stb.. (FAT32))

A belsejéről még nem sikerült képet készítenem de ígérem bepótolom, csatolok egy videót is amiben látszik mit tud valójában Youtube Videó

És a képek..
Üdv! Zsuscsinyo
(#) zoly15 válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Ez hatalmas! Gratulálok. Milyen végfok van benne hogy ilyen forrófejű?
(#) sany válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Gratulálok! Nagyon profi munka
(#) MaSTeRFoXX válasza zsuscsinyo hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Király, de az enyém kisebb :beka3:
Amúgy grat!
Következő: »»   601 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem