Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Bocs, hogy belevaú, de nekem egy scanner-be épített levilágítóm van. Bővebben: Lásd itt.
Ebben egy A/4-es lap méretú lemez világítható le. A képeken látható, hogy kettő db. BLB típusú, hosszú cső van benne. Tapasztalatom alapján a házilag fújt panelek kb. 6 perc alatt világíthatóak le vele, de! A fényeloszlás nagyon nem egyenletes! A csövek fölött jó, de azoktál távolabb a kontúrok elmosódottak, "elmaszatoltak" lesznek a levilágítás után! Tehát egy ekkora felületre, ilyen hosszú csőből minimum 4 (azaz négy) db szükséges, és nem árt alá valami fényvisszaverő anyagú lapot (tükörfólia, fehér lap, etc.) tenni.
Beszkeneltem de nem látszik olyan szépmek nind a Nyomaton de semmi hullámot nem látok 600*600 ba nyomtattam Samsungal
Szerintem elvagy átkozva A szkenelt képet nem fogadja A hajszál vékony egyenes is olyan mindha vonalzó huzta volna
Akkor biztos bennem van a hiba, (vagy a készülékemben).
Sajnos kifogytam már az ötletekből, hogy mit lehetne csinálni... inkább rábízom a samsung szervízre a megoldást.
Igen ezekkel a szkennerbe építettek ez a baj. Hosszú a levilágítási idő, ha mozgatod benne a csöveket akkor jó lehet mindenhol, de győzd kivárni.
Az én megoldásom azért jó, mert semmit nem igényel, és lapra lehet szerelni 20mp alatt. Persze nem néz ki olyan profin mint egy szkenneres, viszont működésre lehet bírni 20-30 perc alatt ha megvan a led és a meghajtó. Én spec először összedrótoztam egy merevebb vezetékkel, azzal levilágítottam a 3 ledes panelt, kimartam, leszedtem a drótokról a ledet, felraktam a panelra, és azóta megy. Hungarocelje meg mindenkinek van.
Természetesen, a LED-eseknek ez az előnye. Csak azért jegyeztem meg, hogy a csövesekkel ez a gond, mert épp a különféle csövekről folyt a polémia.
Az természetes számomra , hogy egyből a progiból
Sprit-Layout 5,0 mer letőltőtem edig a 4,0 volt ez jobb mig nem volt Samsumgom csak tintapatronos adig mentetem e-mailba elkűldtem a nejem meg a korházba Hp nyomtatőval kinyomtatta . de sokszor vékony volt a réteg szitaszerü de a vonalak egyenessek voltak . Csak a fedés nem mindig volt jó .Akkor még vasaltam
Most egy kicsit körbetelefonálgattam. Levilágító film a hivatalos neve mint megtudtam. 500-1000Ft/A4-es árakat kaptam. A legolcsóbbnál ha többet csináltatok akkor adnak kedvezményt.
simpi: Úgy fest, lehet, hogy tudok olcsóbban szerezni olyan kis műkörmös Uv csöveket. Ettől függetlenül figyelni fogom a vakerát is.
Teszteltem direkt nyomtatást Proteus-ból, gimp-el png-t, wordből, pdf-ből, IE-ből. Mindegyiknél megfigyelhető ez a hullámzás, még a tesztoldalon is a betűkön.
Még arra gyanakszom, hogy a win7-es driver lehet a ludas, de a tesztoldal hibája szerintem kizárja a szoftveres problémát. Sajnos nálam még nem volt olyan ML1640-es ami jól nyomtatott volna és ez már a második... azt hiszem veszek egy 1200dpi-s Kyocera FS-1100-ast 2x annyiért, mint az ML1640-es, mert már kezd elegem lenni ebből a tortúrából... talán az már tud egyenes vonalakat is nyomtatni ![]()
Hali!
ML 1915 van nekem,és nem cakkoz. 70 Euro volt,és kaptam vele egy fél kilós Serrano sonkát is ajándékba. István
Rengeteget kínlódtam én is a különböző nyomtatókkal. Nekem egy HP 1300 laser jet lett a megoldás, vaterán vásároltam 10ezerért . Gyári festék porral jó fedést ad a vékony vonalakkal sincsen problémám azóta.
![]()
Köszönöm a segítséget srácok!
Hazavittem egy XP-s laptopot, de inkább úgy döntöttem, hogy nem akarom kinyomozni, hogy pontosan mi a nyomtató(-széria) kínja, úgyhogy este inkább a lányommal játszottam, ma reggel pedig a bolt visszakapta e nagyszerű típus eme satnya példányát, holnapra pedig majd kiderül, hogy mi a Samsung állásfoglalása az ügyben, mivel nem vásárolták automatikusan vissza (bár 3 napon belül vásároltam, de azt hiszem ez már nem számít, kis boltoknál legalább is), mondjuk nem is nagyon forszíroztam, mert most már engem is érdekel mit mondanak a nagyok. A végén talán még meg is javítják. ![]() Annyi biztos, hogy van olyan ML1640-es ami tud rendesen is nyomtatni, és az is biztos hogy nálam olyan még nem járt, az meg hogy ez driver-firmware-hardver hiba meg nem tud érdekelni, nem azért adtam ki pénzt érte, hogy ezzel foglalkozzak, azért vettem, hogy nyomtassak vele alkalom adtán EGYENES vonalakat is... ![]() Majd beszámolok a fejleményekről, ha érdekel titeket, hátha valakinek másnak is akad ilyen problémája. Kezd elegem lenni a "az emberek 99%-ának pedig jó, neked miért nem" meg a "azért ilyen, mert olcsó, mire számítottál" eladói kommentekből. Speciális eset lehetek. ![]()
Én az Ipon-ban (és igen, kiírom, had lássa mindenki
![]() Ez mekkora disznóság már. Más boltból, amikor hibás árút kaptam, felhívtam és másnap reggel itt csengetett a futár, hogy adjam oda a csomagot és két nap múlva jött és hozta a hibátlan árút.
Hali mindenkinek!
Látom,problémahegyek vannak nyomatügyben.(egyenesvonal vs. hullámosvonal) Nekem Vistám van ML1640-es nyomival és tök egyeneseket nyomtat. Nem hiszem hogy minden második nyomtató gatya lenne egyenes vonal szempontjából. Ahogy én csinálom: -Eagle megtervez -exportálás Image-be (png,600 dpi,csak fekete) -IrfanView beolvas,invertál,tükröz,ment png-be -Neopaintba beolvas,összeszerkesztek vele egy A4 méretnyi NYÁK-rajzot, majd kinyomtatom IrfanViewen keresztül. Nincs hullám,nincs torzítás,csak éles egyenes vonalak. Ha a nyomtató hullámosítana,akkor a betűk,szövegek is ilyenek lennének nem? Vagy volt valakinek ilyen? Mert akkor én maradtam le. (tapasztalat: csak veszteségmentes tömörítést szabad használni a dpi-re ügyelve.Ha egyszer kiválasztottuk a formátumot,utána csak azzal az egyel dolgozzunk! Ne konvertálgassunk odavissza.BMP-vel is működik,csak ott már nagyobb a mérete a file-oknak.)
Aha!
"Ha a nyomtató hullámosítana,akkor a betűk,szövegek is ilyenek lennének nem? Vagy volt valakinek ilyen? Mert akkor én maradtam le." Lemaradtam,csak egy kicsit vissza kellett olvasnom. Bocs! Na mindegy,akkor én jó Sami-t választottam. ![]()
Üdv!
Szerintetek az normális, hogy vasalás után a nyákon a papír réteg is rajta maradt? (50sec, kb. 180°C de lehetett, vagy több mert nem tudom pontosan lemérni a DMM-el /1450-1750W-os a vasaló max fokozaton ment/). Tehát a végén nem fekete vezetősávok lettek a nyákon, hanem fehérek. De csak ott ahol kell! Viszont az idő vagy a nyomás kevésnek bizonyult, mert csak a nyák egyik felén maradt rajta. Vas-klorid nem fog alámarni vagy valami? (elég erősen ráragadt a papír, le kellett kaparni). Vagy, hogy csináljam mert már csak 3-szor próbálkozhatok? Előbb sütőben csináljam, aztán vasalóval helyettesítsem a laminálót? Ja és 3x3cm-es a nyák csak, tehát nem tudom miért nem ragadt rá az egész felületére.
Igen, ez természetes, nem probléma. Arra ügyelj, hogy még papír-rostok se maradjanak a vezető sávok között, mert azokon sem biztos, hogy "átmar" a vasklorid, azaz zárlatok maradnak vissza.
(Állítólag a WD-40 sprével lefújva "visszafeketedik", de ez csak a pozíció-rajz esetén lényeges, a maratandó felületnél nem.)
Igen, jól látod a problémát. Minden hullámos, függetlenül, hogy mivel lett csinálva: betűk, vonalak sőtt, még a tesztoldal a betűi is. Ráadásul a hullámosság intenzitása is változik a pozíciótól függően. Előbbi hozzászólásban csatoltam egy tesztoldalt, amit GIMP-ből 600dpi-vel nyomtattam ki először egy HP-n majd a fent említett Samsungon és tisztán látszik hogy mi a probléma (pl. a 4/4-es vonalak közepe teljesen egyenes, de a többi az nem). A különbség a két teszt között csak oprendszer és gép volt. (HP + XP, SAM + WIN7), emiatt simán meglehet, hogy nem közvetlenül nyomtató probléma ez, lehet pl. USB-zaj a gépből, vagy valami földhurok alakul ki, ami belezavar a nyomtató tápstabilitásába (ilyen problémát gyanítok egyébként), de ez nekem teljesen mindegy. Egy ilyen terméknél a végeredmény a fontos, ezért fizetsz.
Ha nem szűrik meg a tápot rendesen, vagy parazitafeszültség keletkezik, vagy instabil mechanika azt hadd ne az én problémám legyen már, ez az én álláspontom. Ha szórakozni akarok, akkor inkább elkezdek építeni egy lézernyomtatót, de most inkább csak nyomtatni szeretnék ( már végre ![]()
Köszi!
De akkor mit ajánlasz? Erősebben nyomjam rá a vasalót, vagy több ideig? Mert valaki azt írta, hogy 20mp-ig kell, de olvastam olyat is, hogy 2-3 percig. Vagy előbb melegítsem elő sütőben 5 percig, majd vasalóval essek neki vagy fél percig?
Ez nagyon sok dologtól függ:
- papír vastagsága - NYÁK lemez vastagsága - vasaló típusa, talphőfoka - nyomás mértéke, hogy csak néhányat említsek. Legjobb, ha magadnak kitapasztalod, majd megjegyzed a technológiát, de azon sok múlik, hogy mindig egyenletes nyomást alkalmazz vasalás közben.
Köszi szépen, akkor megpróbálom mégegyszer, de most erősebben és vagy 2 percig.
Az USB zaj a gépből, egy kicsit meredek lenne.
![]() Találtam egy ilyen TESCO laminátor átalakítást a fórumban: Bővebben: Link Ezt meg szabad venni? Az ellenállás cseréjével kész is? Nincs hőmérőm, hogy lemérjem. Milyen vastag panelt lehet rajta átküldeni? Kétoldalashoz lamináláshoz is jó?
A vasaló rányomásával azért légy óvatos, mert ha túlságosan rányomod, akkor a festékanyag szétkenődhet. (Sajnos, másként nem megy, mint hogy kísérletezni kell.)
Sok sikert!
Teljessen igazad van .
Én is azt csináltam Megvettem a Texkoba 3990 hazahoztam normál panellal kiprobáltam . Ok az eredmény. Megnéztem a forumot elenállás csere .Ok. 3*-vagy tőb* át engedem tuti jó. Elömarás meg a tőbbi betartva .
Én egyszer próbáltam vasalni, az egy dolog, hogy utána a vasaló talpát sikálhattam, mert átszivárgott a tinta a papírokon amin keresztül vasaltam, de 10 próbából 1 lett olyan, hogy talán elfogadható volt, a többi próba mind rossz lett. Valahol (nem feltétlenül a szélén) soha nem tapadt meg a festék, de persze toner függő is lehet a dolog. Lehet hogy a tonered nem jó.
Nem én nyomtattam ki, sajnos nincs lézer nyomtatóm, ezért a nyomtatás is nem valami tökéletes (nevezzük inkább pocséknak). 4 képből vagy 1-re tudom mondani, hogy 90%-os a minősége, a többi mind 70% alatt van. Ami szerintem annak is köszönhető, hogy csak normál minőségben lett nyomtatva (takarékos mód). Meg eléggé el vannak kenve a henger által is.
Tegnap viszont mégegyszer megpróbáltam vasalóval, és megint nagyon rossz lett. Utána meg 5 perc sütő 180°C-on majd rögtön forró vasalóval rányomtam 1,5 percig, és a közepét megint nem nyomta rá! (nem egy nagy nyák!!) Ennek ellenére talán ez lett eddig a legjobb. Egyáltalán létezik olyan bevált módszer, ahol csak sütőt kell használni? (semmi lamináló, sem vasaló!) Meg a sütőbe vagy a vasaló alá, hogy kell betenni a nyákot? Fejjel lefele, hogy a papír legyen alul? (mert eddig fordítva próbáltam) Most meg azon gondolkozom, hogy két hűtőborda közé szorítom (mondjuk 1-2kg súlyt a tetejére) és úgy beteszem vagy 8 percre a sütőbe. Szerintetek így működne? Meg ajánljatok már egy jó lézer nyomtatót (legolcsóbbat) ami alkalmas lenne erre a célra. Meg a toner is olcsó bele. Esetleg utántöltés itt is van?
Nem. Még szét kell szedni és ki kell reszelni a henger vájatát is.
Gumi henger van benne . Kiprobáltam a leg vastagabb nyákkal .
Erősebben nyomja rá kilővi ha kész . segiteni kell hogy belekapjon . Csak elenállás csere és kész . Ha nagyobitod vékonynál gondod lesz . Nekem igy bevált meg freddyke -nek is : Akkor ne cáfold . Te át alakitod jobban az a te dolgod . A nem gumihengeres laminátor azt kell jobban illeszteni de az , szerintem nem jó nyák gyártásra . Amarőr szinten.
Elnézést kérek hogy leírtam a tapasztalataimat, ráadásul a kérdésedre válaszolva... Legközelebb majd megszámolom hogy rajtad kívül valaki másnak is különböző-e a véleménye mint az enyém és ha igen akkor nem írom le az enyémet.
A hengert a 1,5mm-es nyák felnyomja teljesen a vájat tetejére és ezért nagyobb a súrlódás, nincs akkora ereje a motornak és a henger széleinél nagyobb nyomás fogja a panelt érni. Ha te meg még valaki ezt nem így gondolja, attól még hinni fogok a saját szememnek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |