Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Éppen neked írtam le kissé feljebb! Amit ott leírtam nem vicc!
Sziasztok! Van egy törött kijelzős TECHWOOD NATUS X 932 B LCD TV. Van-e valakinek kijelzője?
Szia Doncso.35 -ért kaptam 3 zsír új lámpát bele.
Az nem tudom,hogy a régi crt-monitoroknál működött a mágnesezés,amikor beégett a felirat/már ha működött/.Ezeket nem lehet így javítani?
Ezt úgy hívják, hogy kapcsolási rajz. A hálózati kapcsoló két főérintkezőjén kívül van még egy segédérintkező a kapcsolóban. Azt kellene kikötni. Csinálj képet a hálózati kapcsolóról, és akkor megmutatom, hogy miről van szó.
Szia, ha hibátlanok a képcsövek, akkor megérte. A lemágnesezés szerintem itt nem működik, mert lehet, hogy a lencsébe, talán a színfóliába, (ha van benne) van beégve de az is lehet, hogy a képcső foszfor rétege károsodott, ez eléggé lottó, ezért is írtam, hogy ebbe nagyon nem vagyok professzor, nálam például maga a képcső foszfor réteke károsodott, az menthetetlen.
Képcső cserénél majd figyelj oda a hűtőfolyadékra, nehogy kifollyon, legyen benne annyi amennyi kell, ez hűti a képcsövet, sajnos ennek a mikéntjében nem tudok segíteni, csak azt tudom, hogy lenni kell benne hűtőfolyadéknak, képcső cserébe még nincs gyakorlatom, pedig nálam is ki kellene, csak őszintén szólva lusta vagyok.
Szia.A csövek vadi újak garival.A hűtőfolyadékot megsasolom.Ha nincs akkor hol tudok beszerezni?
Huhh , sajnos nem tudok ettől többet. Illetve még annyit, hogy ez a hűtőlötyi valami glicerin vagy mifene, de inkább nem írok butaságot, de mintha olvastam volna. Remélem fel van töltve lötyivel.
Üdv.
Általába ESR mérővel átmérjük őket, nem tudom meg lehet-e benne bízni 100 %-ban, de ha legközelebb ilyen hibával találkozunk, kipróbáljuk a módszered.
Bocs, elírtam, hétfőn tudok hozni BU808-at, szerintem, azzal gond nélkül menni kell neki, meg 10 µF helyett 47 megy bele. A 2SC5588 egy nagyon erős tranzisztor, de szerintem nem nyit ki teljesen, meg a procit is beterheli.
Egy fél perc után felforrósodott mind a kettő.
Hali!
Mértem menet közben a sorvégtranyó kollektorát, 4-6 V DC között ugrál menet közben, ha kikapcsolom akkor fölugrik 15 V körülire és lassan csökken. Az emitteren nem mértem semmit se DC se AC.. De bekapcsoláskor a képcső olyan hangot ad, mintha indulna, sőt most már nem pirosan villog a led az elején, hanem rendesen zölden... azaz látszólag működik csak nincs kép..
sziasztok van egy BEKO NR 20B3M07-TX tv amin látszolag kiment egy ellenállás az R558, csak nem találok kapcsolási rajzott sehol.
A hiba az ha bekapcsolom egyböl ki is kapcsol, gyanitom hogy az ellenállás halt meg benne szén fekete. Ha tudtok segítsetek kösszi.
Sziasztok!
Van egy 10 éves Samsung 55 cm-es tv-m. Eltűntek róla a színek, így most fekete-fehér, viszont a kép kiváló. Mi lehet a probléma? Csakhogy ne 20eFt-os árajánlatot mondjon a szerelő esetleg 5eFt helyett. Köszönöm a segítséget!
CK-566BT Hitron plus, ezt találtam a hátulján. Ezt a tv-t reklámozták, hogy 1"-el szélesebb a képernyője.
Azt nézd meg, hogy nincs-e NTSC-re átállítva a készülék. Ezt a menüben lehet állítani. Színtelenséget a színoszcillátor kvarcrezonátorának hibája is okozhat.
A menüben ún. AUTO- ra van állítva a készülék, itt is volt. Az oszcillátor cserélhető vagy csak panelostól?
Szia. Én még hozzá tenném, hogy gondold át, mi változhatott a vétel ben. Gondolok itt antennára, kábelre stb. A jel csökkenés is okoz ilyet, és amikor a készülék át vált FF.-re nem biztos, hogy rossz a kép. Viszont külsőról
mennie kellene, persze ha az nem hibás. A kvarc az kvarc az oszcillátor meg oszcillátor. A kvarc -jelenesetben- egy oszcillátor része. Az oszci. a dekóder ic cseréjével cserélhető, a kvarc meg külön.
Sziasztok!
Már megint elakadtam egy tv-vel. Szépen világít a készenléti led, indításkor a sortrafóról kéthelyre is ívet húz. Leszippantottam a sorvégtranyó kollektorát, úgy nincs húzás, és a fesz 125 V (60W égővel terhelve). Hol keressek hibát? Előre is köszi menden segítséget.
Szia!
Meg is találtad a hibát. Sorkimenő. Ahol áthúz, általába ott el van repedve, vagy ki van lyukadva. Kapard meg a környékét, és kend be vastagon sziloplaszttal. Várj egy napot, majd indítsd el. Ha továbbra is áthúz, akkor sorkimenő csere.
Sziasztok!
Van egy Elektronika VL 100 típusú orosz kis TV-m. Működött még anno de valami folytán eltörött a képcsöve a "nyakánál". Szeretnék beszerezni hozzá képcsövet. Segítsetek! Előre is köszi! A kép csak illusztráció, nem a saját!
Szia!
Gyere el hozzám. Adok kettőt.
Üdv mindenkinek.Van egy Sony KV-29C10-es tv-m.Mostanában azt csinálja,hogy bekapcsolás után 5-10 percre jön meg a kép.Szerintetek mi lehet a baja?
Köszönöm a hozzászólásokat. Közben eszembe jutott és megnéztem a teletextet, az pedig színes!? Jelent ez valamit ebben az esetben.
A teletextnek nincs köze a PAL színjelhez, úgyhogy ő teljes joggal lehet színes.
Gondoltam
Holnap megszakértem, majd megírom mi volt a hiba okulásul.
Szia kadarist nekem is egy ilyen tv van öt percig villog a led utánna minden rendmen megy főleg télen csinálta de átvittem fütött helységbe ott ötperc mulva be jött a kép utánna mindig jó volt át vittem hidegbe vissza megint kezte elöröl milehet a hibája?köszi előre is a segítséget
|
Bejelentkezés
Hirdetés |