Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   617 / 1675
(#) MolnarG válasza kábel hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
Nem rossz az ilyen, csak azt nem értem miért kell két tda-nak 25A-es egyenirányító .
(#) mex válasza sooty hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
A szilorka SG-ből nem jó formát készíteni, mert morzsalékosan törik, kicsi a szakítószilárdsága is. Viszont áramkörök kiöntésére kiválóan alkalmas, épp erre is ajánlják. Formaguminak sokkal inkább a szilor H20-H56 típusok alkalmasak. Nemrég öntöttem H20-anyagút, az nagyon tud nyúlni, bonyolult formához kiváló. A kivákuumozást érdemes megcsinálni, annyi biztos.
(#) sooty válasza mex hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
Bocs nem néztem az SG betűjelet, csak a szilorka név ugrott be, hogy régebben (kb. 10 éve) azt használtam mintakésztésre Köszi az új infókat, a word clock (x) előlap készítésénél jól jöhet még
(#) erdgab hozzászólása Aug 3, 2010 /
 
Sok évvel ezelőtt került hozzám egy Black & Decker akkus fúrógép nagyon megviselt állapotban,a bolhán vettem.Két ütvefúró és egy fúró fokozata van,két sebességes mechanikus váltó,fordulatszám szabályzás és irányváltó funkcióval.A töltőjét valami kegyetlen szakmabarbár flekszel vágta ketté és az égett panelt agyon monyákolta.Most volt időm és gyártottam egy új panelt a töltőbe,részben az eredeti alkatrészek felhasználásával.Megérdemli a gép ezt a ráfordítást! Készítettem egy másik géphez is egy ilyen töltőt,csak a kész művet tudom mutatni.
(#) zoly15 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Hali! Nagyon jó lett gratula! Mi alapján figyeli a töltöttségi szintet? Esetleg egy kapcsolási rajzot kaphatunk? NiCd akkukhoz való ez? Köszönöm!
(#) dizi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Olvasd el az utolsó mondatot csak a KÉSZ MŰVET TUDJA MUTATNI,úgy,hogy nincs kapcsolási rajz mivel az eredetit másolta le,mert az valaki át lőtte egy sörétessel.
Számtalanszor készítettem már én is másolatot az eredetiről ,mert az valami úton fizikailag részben megsemmisült.

Zömében robogó gyújtás elektronkák voltak.
(#) zoly15 válasza dizi hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Ja! Bocsánat! Valószínűleg félreértelmeztem. Én úgy értetem a kész művet, hogy már bedobozolta és ez egy másik..
(#) klemo86 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Szép munka! Így is kell ezt csinálni
(#) erdgab válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
A kész mű az után épített másik 9,6V Ni-Ca akkus gépre vonatkozik,az új panel az eredeti B & D gép töltőjének dobozában van,tehát két külön készülék.Mellékelem a kapcsolási rajzot és egy layout tervet is.Az égett panelon az ellenállások DVM mért értékei vannak felírva a rajzon a szabványos közeli értékek szerepelnek.A gréc hídban eredetileg 1N4007 diódák voltak,ezek melegszenek,én 1N5408 raktam bele,a tirisztorra nem kell hűtés,de a típusa nagyon fontos (érzékeny gét,BT típusúval nem működött),az 555 IC is c-mos változat legyen.Nagyon lényeges dolog,hogy a panelra tápot adva a 230V minden ponton ott van,az akku kapcsolódásánál is,tessenek figyelembe venni! Az eredeti B & D töltőnél van mechanikus védelem a véletlenszerű érintés ellen,maga az akku tol félre két műanyag zárólemezt a csatlakozási pontok felett,az után épített másik gépnél nincs védelem! Ez ellen úgy védekezek,hogy először az akkut teszem a töltőbe majd csatlakoztatom a 230V AC-re ezután még egy 2 áramkörös kapcsolót is bekapcsolok (látható a képen),csak így helyezem üzembe.A töltő 2 óra alatt tölti fel az akkupakkot (1400mA akkuk) amikor kész a led szaggatottan villog míg a töltés alatt folyamatosan világít.Bárki után építheti a saját felelősségére.
(#) guliver83 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Nagyon jó lett gratula!
(#) zoly15 válasza erdgab hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Köszönöm! Lehet hogy megépítem
(#) dizi válasza erdgab hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Na látod, ezt hívják gazdasági hanyatlásnak,már a hálózati trafót is kihanyagolják belőle.
(#) Attila86 hozzászólása Aug 4, 2010 /
 
PIC-es panelmérő II.
Még egy hardveres teszten át kell mennie és ha úgy működik ahogy terveztem akkor megírom rá a szoftvert. Ami nem lesz nehéz, mert csak kicsit kell átírnom a műszer előző verziójának programját.

Vettem egy nagyon szuper fotóállványt, így ilyen esti órákban is tudok fényképezni úgy hogy nem kell felkapcsolnom a lámpákat és az ISO-t sem kell feljebb állítani.
(#) zoly15 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Nagyon frankó! Mit tud ez a műszer? Miket mér? Mennyi az összköltsége (LCD kijelző nélkül)?
(#) Attila86 válasza (») Aug 4, 2010 /
 
Azt azért visszateszed, amelyikben Zoly15 kérdésére válaszoltam és megírtam neki hogy miket és hogyan mér a műszer?
(#) Ballage válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Gratullálok! Nagyon szép munka. Remélem egyszer majd én is ilyen szépen fogok tudni forrasztani.
(#) Ballage hozzászólása Aug 4, 2010 /
 
Ma én is alkottam. A lassan egy éve készülgető labortápomat ma végre valahára befejeztem. A lelke a Pioneer által közzétett kapcsolás - ezúton is köszönet érte. A nyák, a hővédelem és a doboz is saját tervezésű és kivitelezésű. Tettem bele zavarszűrőt és varisztort is, biztos, ami biztos. A beépített műszer két-két méréshatárban méri a delejt. Az előlap alulemezből, műnyomópapírból, átlátszó dekorfóliából és plexiből van. A lábak egy régi szalagnyomtatóról származnak. A trafót még tizenöt évvel ezelőtt vettem, akkor erősítőbe szántam, de abból nem lett semmi.

Azt hiszem, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy a dobozt teljesen a nulláról én készítettem, ugyanis sokkal több munka volt megcsinálni, mint magát az elektronikát.
(#) Ballage válasza Ballage hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
A doboz érdekessége, hogy Blenderben terveztem meg. Eredetileg a csatolt kép szerinti lett volna, de aztán mégis átrendeztem kicsit....
(#) Attila86 válasza Ballage hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Nagyon szépen néz ki! Külön tetszik hogy magyarul írtad rá a feliratot és hogy a sajátodén kívül az áramkör tervezőjének a nevét is ráírtad.
(#) zolika60 válasza Ballage hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Szép lett. A dizájn ugyan a hetvenes éveket idézi, de az akkori gyári termékeknek megfelelő a minőség. Gratulálok hozzá. A belsejéről is tennél fel képet?
(#) Ballage válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Köszönöm. Nem lett volna szép más tollával ékeskedni. Gondolkoztam az angol feliraton, de a magyar szerintem barátságosabb, meg hát anyanyelv...
(#) Ballage válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Persze, ide tettem fel képeket. Igazából azért lett ilyen, mert ezt tudom viszonylag kényelmesen megcsinálni itthon. (A mutatós műszerhez ez különben is jobban illik.) De amúgy is szeretem az akkori ketyerék kinézetét.
(#) hadnagyakos válasza Ballage hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Szép igényes a belvilága is! A kábelezés gyönyörű!
(#) klemo86 válasza Ballage hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Nagyon szép! Én azért kívülről tettem volna a műszert, hogy egyértelműbb legyen, miért van alatta az a nagy üresség Ha én ilyet tudnék építeni… Mondjuk tudtam, de még arca az nincs neki azóta se.
(#) Ballage válasza hadnagyakos hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Köszi. Bár egy nagyon kicsit még így is kócosabb lett, mint amilyet igazából szerettem volna, de a lényeg, hogy kééééész! Most már nem mozdítok meg rajta semmit, az biztos...
(#) Ballage válasza Ballage hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Ezen sokat gondolkoztam, de végül azért került belülre, mert az alapműszer eredeti plexi burája nagyon karcos volt, és kivágni így is meg úgy is ki kellett volna az előlapon a helyét. De az új skálát így könnyebb volt megcsinálni, úgyhogy végül is nem bizonyult olyan rossz döntésnek.
(#) vzoole hozzászólása Aug 4, 2010 /
 
Kész a legújabb lövedéksebesség mérőm...
Talán már a végleges verzió.

Mérete: 91mm x 35mm x 111mm
-FPS, m/s, Joule, ROF funkciók
-beépített Li-ion akku
-beépített automata töltő
-beépített tápstabilizátor (csatlakoztatható 8-30V AC vagy DC)
-akku töltöttség kijelzés


Videó a működésről (még csak próbafelvétel): YouTube

Topikja (nem túl pörgős): Ballisztikai Kronográf
(#) zolika60 válasza Ballage hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Hát igen. A belseje ugyanolyan igényes. Ehhez is csak gratulálni tudok.
(#) hadnagyakos válasza vzoole hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Gratulálok! szabad tudni mivel készült?
(#) zolika60 válasza vzoole hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Ez is szép munka. egy gratuláció neked is jár.
Következő: »»   617 / 1675
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem