Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kandósok
Sziasztok!
Érdekelne, hogy melyik kollégiumot érdemes megpályázni Kandón. Nekem olyan kellene, ahol nem zavar senkit, ha szerelgetek, fejlesztgetek... Esetleg még meszelni is lehet magamtól. Tehát nem gáz ha nem tiszták a falak stb, csak legyen mosdókagyló a szobában. PPP k*cs*gségek kíméljenek, van már rossz tapasztalatom velük...
Szia!
Én termós voltam két évig. Most fogják felújítani, szóval nem biztos, hogy ki kell meszelned... Nyugodtan tudtam barkácsolni, sőt, nem voltam ezzel egyedül. Nem tudom, hogy a felújítások után mi az, amit továbbra is megtűrnek majd.
Üdv!
Ha idén halasztok egy évet, akkor a következő évi gólyatáborba mehetek? Vagy hogy van ez?
Mi az, hogy halasztasz? Passzív félév? Abból csak egyet lehet kivenni, 2 félévre nem mehetsz passzívra.
Lehet kérni évhalasztást. 1 teljes évet. (Vagy akár többet is talán, de ebben nem vagyok biztos.) Ha valakinek pl. halaszthatatlan dolga akad a nagyvilág másik felén és megszakítja a tanulmányait, vagy akár annak az elején is kihasználható.
De ezt bármikor, vagy csak kezdéskor?
Én úgy tudom, bármikor kérvényezhető.
De valami indokot is kell írni a kérvénybe, az nem elég, hogy "vigyáznom kell az egy hete született kiskutyánkra".
Nekünk még 3 éve azt mondták, hogy nem lehet évhalasztást kérni, hanem 2 passzív félévet kell kérni (technikusi miatt).
Valami olyan is rémlik, hogy csak kezdéskor lehetett felvenni egymás utánra 2 passzívat. Friss infót sajnos nemtudok.
A 2 passzív félév tiltott dolog egymás után, benne van a TVSZ-be.
Passziválni 2 félévet ( jövő szeptemberben kezdeném meg a tanulmányokat) Munka miatt. Az osztálytársam is halasztott technikusi miatt egy évet, idén megy már egyetemre. Még tavaly nyáron vették fel őt.
Úgy tudom, hogy egyszer kétszer lehet összesen fél évet halasztani, utána többet nem lehet. Így pl ki lehet venni tudtommal.
Nekünk mégis azt mondták, hogy így csináljuk.
Kérvényezni is kellett azthiszem. Biztos kavartak valamit és akkor nem tudták máshogy megoldani.
** ... egyszer lehet két félévet halasztani ...
sorry, elírtam előtte De azért még a gólyatáboros dolog érdekelne, hogy hogyan is van ilyenkor.
Az én meglátásom szerint az évhalasztás és a passzív félév két külön fogalom.
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy elsö éveseknek az órarendet a tanulmányi osztály állitja össze, vagy nekik kell felvenni az orákat tanároknál? Ha az utobbi eset áll fenn, kit érdemes elkerülni mindképp melyik tanárt? Köszönettel, egy lenedő elsös.
Szia!
A tanulmányi osztály állítja össze. A második félévtől veszed fel magadnak a tárgyaidat. Akkor pedig úgyis meg fogják mondani felsőbb évesek, hogy milyen tárgyat kihez érdemes felvenni. Nem kell minden esetben hinni nekik, de erre később úgyis rájössz! Üdv!
Őket kell kerülni: Raisz, Csiszár, Farkas, Schnöller
A listát én is kaptam, remélem nem gond, hogy leírtam a fórumba. Szerencsére nekem egyik tanárt se rakták be, kopp kopp... Nekem már felvették az összes tárgyat, órarendem viszont nincsen a neptunban. Neked van?
Nem is tudtam hogy ezt már meg lehet nézni..:S hol nézted meg?
megvan azt hittem hoyg ez csak beiratkozás után éll:Sórarend nekem sincs még, óbudára jösz? Idézet: „hol nézted meg?” A neptunban.
Köszi már megtaláltam én is, de nekem még semmi nincs fen még az se milyen tantárgyak lesznek, és kik tanítják, a szakirányt is itt lehet felvenni? Ha jol láttam dolgot, de az sem müködik még nekem.
Raisszal szerintem semmi baj - aki őt szidja, az valószínűleg nem ült még se Erdős, se Borbély gyakorlatain... A lista többi tagjával egyetértek.
Értem. Én nem tudom, én is csak kaptam. Viszont ha jól értesültem, Farkas már nem tanít ott.
Marha jók a képeid... ![]() Bővebben: Link Bővebben: Link[OFF]
szakirányt majd a harmadik félév végén, modult meg a negyedik végén kell választani (C tantervbe így volt).
Ha a diáknak van lövése a tananyaghoz, akkor farkas meg borbély sem roszz (szerintem).
De ha csak azért ül bent, mert katalógusvan...
Nem értek egyet sajnos.
Egész eddigi életem alatt sosem voltam rossz képességű matekból, de Matek II-ből volt szerencsém két gyakorlaton is résztvenni. Hadd ne mondjam, hogy a Farkas vezette gyakorlat volt az első, ami miatt lett az egészből repeta: másik gyakorlati tanárnál elértem a laza 4-es szintet és szerettem is bejárni oda. Tehát van különbség, nagyon is egetrengető.
Én Matek I-en Farkasnál voltam. Minden órán szó volt a WarCraftról és minden másról... A tisztázás kedvéért Farkas beszélt róla 1-2 emberrel, mi meg hallgattuk. Elég sokunknak csúnya repeta lett belőle.
Matek II-m elsőre meglett 4-essel. Röviden: Farkas egy pattogós hisztis ürge. Amit vizsgákon és ZH-kon művelt az vicc. Fel alá rohangál az előadóban. Egyszer egy srácnál talált egy számológépet, és nagy büszkén mondta Barótinak jó hangosan. Már égett a keze, már kérdezte mi legyen a büntetése. Erre Baróti csak ennyit mondott: "Semmi, tegye el." Raisz: Néha érzékelhető nála hogy igazából nem rossz és gonosz, csak nem nagyon van néha agyilag ott. Nála voltam Vill. II. laboron és híradón. Hát nem semmiket művelt néha. Az oszcilloszkóp kezelésével akadtak problémái igen erősen... Volt amikor egyik évfolyam társam segített neki beállítani, amikor épp az ő mérőhelyén próbált "segíteni". Raiszban az a rossz, hogy fingja sincs néha dolgokról és úgy vár el maximális szintet. Borbély: Vill 1 gyakom volt vele, és semmi különös problémám nem volt vele. Szerintem ő sem szemét, nem gyilkol senkit direkt. Viszont elvárja azt, amit leadott. Erdős: Én vill 2 gyakorlaton és előadáson is nála voltam. Pár apró hülyeségétől eltekintve sem szemét, sem rosszindulatú nem volt. Figyelni és érteni kell mindent. Akkor nincs probléma. Annyi a különbség, hogy Szinihez képest ő mocskosul kemény. Szini ő jószívű, olyan anyáskodó. Erdős meg szigorú mérnök. Kicsit az ember azt érzi, mint Tényinél. Baromi sokat ad le, baromi sokat is kérdez vissza. De mindig szigorúan azt, amit leadott... Csak sokat. Tényi: Irdatlan nagy koponya. Mérés I labornál vért hu*ztunk. De elég volt egy nyári szünet hogy újra gondoljam az egészet, és direkt hozzá vettem már fel a Mérés II labort. Úgy voltam vele, hogy nagyon durva, rendkívül szigorú, de legalább tanulsz is valamit. Persze azért Tényit is csak hétfőn reggel nyolcra mertem bevállalni, mert azért előző félévben tapasztaltuk, hogy már hétfőn a második csoportnál is, ha nagyon hülyék voltak reggel, akkor tiszta ideg... Velünk, hétfőn reggel mindig korrekt és nyugodt volt. Tényivel az energetika: Na az megint egy szép kis játszma. Írni sem írsz már, mert képtelenség. Fotózni sem lehet, mert annyira pörögnek a diák. Lényegében ülsz, és rettentő módon figyelsz. Még kis kockákat sincs időd rajzolni a papírra, mert papír sincs előtted... Nincs idő. Lenézel hogy írj, már lemaradtál egy témakörről. Hatalmas az energetika anyag, és ő mindet le adja... És vissza is kérdezi. De megcsinálható, főleg ha az ember figyel előadáson. Annyit külön megtanulni úgyis esélytelen. Így ennyi idő távlatából azt tudom mondani, hogy az összes olyan tanár, akit sokan szidnak mert sokat vár el, mind egy szálig olyan tudtást adtak át, amire szükséged lesz. Molnár Károly: Pl. matek. Pontosan tudta, hogy az a matek anyag, amit neki kellene leadni - bemutatni gyakorlaton, arra abszolút semmi szükség nincs. Mert gyakorlati mérnök integrálni nem integrál, inkább megkerüli. A MatekI-es integrálási szintre van szinte csak szükség még automatikán, automatizáláson is, ahol aztán nem bánnak kesztyűs kézzel a diff egyenlettel. Erdős túlzott Nyquist és Bode imádata. Automatika, Automatizálás... Jól fog az még jönni. Tényi túlzott mérési jegyzőkönyvei... Rájössz, hogy sehol nincs ahhoz, ami való életben tényleg kell (saját tapasztalat) Molnár Ferenc (molfe) papír kiadogatásai: Rájössz, hogy kb. az egész anyagból az a pár képlet és egyszerűsítés számít. Molfe annyira kapkodott mindig is, hogy kénytelen voltál érteni 100%-osan az anyagot. Én sírok amikor valaki segítséget kér tőlem, és elvileg már tanulnia kellett ezt azt, de nem tudja hogy működik egy műverősítő, hogy kell dB-t számolni, mi a 3dB-es pont... És sorolhatnám. Nem tudja hogy kell áramot mérni, kis ellenállásokat, hogy kell Zener ellenállást számolni... stb. Egyetlen egy ember van, akitől jó lenne óvakodni, de józsefvárosban szinte esélytelen... Az Vajda Aurél. Ő is nagy koponya, szakmailag kifogástalan, de emberileg... Bár ugye a szakmai tudás miatt van ott, csak kicsit idegesítő hogy állandóan epét hány. Sosem pozitív semmi. Az a véleményem, hogy a nagyon laza oktatók azt eredményezik, hogy a gyerekek sík hülyék lesznek, mert nincsenek rászorítva arra hogy megértsék. Így csak azzal a pár emberrel lehet valamit kezdeni aki magában, egyénileg próbálkozik, tanul. A többi levizsgázik és nulla a tudás. Röviden ezek a tapasztalataim ezekről az emberekről, pár év távlatából. Lehet hogy túl bátor vagyok, tudva, hogy elég sok Kandós oktató van a HE-n mint tag.
Micsoda kisregényt írtál.
Idézet: „Elég sokunknak csúnya repeta lett belőle.” A felvételi értesítő levélben küldtek is ilyen "reklámot", hogy lesz ilyen matematika felkészítő féleség, mert a tanulók "nagy százalékának" nem sikerült a Matematika I tantárgy a középiskolai hiányosságok miatt. Nem hiszem, hogy 20 óra alatt mindent át lehet ismételni.
Minket is annó beparáztattak. Hát nekem nem sokat ért az a felkészítő. Bár mondjuk én középiskolában matek fakt-ra is jártam.
Kisregényt írtam, mert azért gondolom jó olvasni a jövőbeni oktatóidról.
WarCraft-ra visszatérve. Félreértés ne essék... Nem mi beszélgettünk róla, hanem maga Farkas, és 1-2 ember...
Mi meg csöndben ülve, rajzolgatva hallgattuk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |