Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   69 / 244
(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Viszont ahogy jobban megnézem úgy a fordulónál picit megszűkűl. Az miért jobb mint ha folyamatosan tágulna?
(#) shalafi.66 válasza sound.man hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Pont ez a cél, hogy kisebb legyen ott a keresztmetszet-növekedés. Ugyanis a hullámfront nem fordul be, nem középvonalban halad, a legrövidebb utat igyekszik megtalálni, és ha így nézed, a folyamatos tágulás helyett a fordulónál többszörösére nő a keresztmetszet (ez meg ha TL-szerűnek tekintjük a tölcsért, akkor reflexiókat okoz).
(#) sound.man válasza shalafi.66 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Köszi a segítséget.
(#) kezdofiu válasza sound.man hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
Ht Castone-nal tolod még mindig? jócucc!! de itt egy komolyabb: Outline Butterfly Line Array T-11-es ekkel
(#) sound.man válasza kezdofiu hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
Soha nem volt castone-om.
(#) idlob hozzászólása Aug 6, 2010 /
 
Üdv! Mi a tapasztalatotok a Wharfedale occó PA zajládáiról? Egy evp x 12 feleannyi mint egy Garry Joy.
Iskolának kellene, szóval pénz az nincs, de nagyon vacak se kellene, az már most is van.
(#) DJ_Tacee válasza idlob hozzászólására (») Aug 10, 2010 /
 
Nekünk van egy pár X15-ös és nagyon jól teljesít, szerintem arra a célra tökéletesek!
(#) Terenc hozzászólása Aug 19, 2010 /
 
Sziasztok! Nekem egy kicsit talán bonyolult a problémám, de lehet nem.. Be szeretnék újítani itthonra egy jobb hangrendszert (számítógéphez) 2.1-et! Van erre 60 ezer Ft-om! Nos az lenne a kérdésem, hogy mit érdemesebb tennem, venni egy hangfalszettet, építeni vagy darabokban venni (mélyládát és hozzá két hangfalat) ? Ez elég kezdő kérdésnek hangzik. de nemhiába mert az is! Szeretem a teljesítmény és hogyha nagyot tud szólni! Tulajdonképpen nekem minden félére kéne filmre, zenére, játékra. De ha jobban belegondolok a filmre inkább! Na most! hogyha az lenne a jobb ötlet hogyha simán vennék a boltban egy 2.1-es hangfalszettet akkor kérlek titeket ajánljatok néhány márkát - típust. De ha készíteni lenne érdemes (amit én is kétlek kicsit de hátha) akkor néhány ötletet vagy korábbi hozzászólást mutassatok. Nézegettem már néhány oldalon hogy használtan árulnak ményomókat és hangfalakat is de azoknál meg azt nem tudom hogy miket érdemes venni hogy jól passzoljanak egymáshoz (pl: a hangfalak a sub-hoz) Mint látjátok nem vagyok jártas az ilyen dolgokban ezért és kérem a ti segítségeteket!
(#) nagy_david1 válasza Terenc hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Szia!
Csak egy kérdés mindenek előtt. Ha főleg filmezni használnád akkor miért nem 5.1?
(#) Terenc hozzászólása Aug 19, 2010 /
 
azért nem 5.1 mert nálam olyan a gép elhelyezkedése hogy nem teszi lehetővé hogy 5 hangszórót el tudja helyezni amúgy is úgy érzem hogy nekem a 2.1 bőven elég vagy inkább pont jó!
(#) nagy_david1 válasza Terenc hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Te tudod de szerintem filmezni a legjobb megoldás. Na de én elmondom a szemlyes véleményem. Építeni azért nem éri meg mert akkor le kéne mondj valamiről, hogy a másik elfogadható minőség legyen. Én azt mondom készen érdemes vásárolni. Én hallottam Logitech 2.1 Z-2300 rendszert igaz a közép-éles hangfalak ki voltak cserélve Blue-Tech-re. Megrázó élmény volt. Hanem vannak üzletben 2.0 hangfalak (komolyak) és e mellé ajánlanék külön egy aktív mélynyomót. Építésnél a probléma az, hogy kell neked külön mélynyomó, hangfal és még erősítő is. Ezekből ha elfogadható minőségben válogatsz akkor nagyon szűkön ha kijön és még nem vettük a dobozolást, kellékeket és sok számolást. Én filmre még mindig 5.1-et ajánlanék és Genius szériát. Oda kell figyelni, hogy minden fából legyen különben érdekes meglepetés érhet mikor berezonál a műanyag ház. Azért ajánlom a Genius szériát mivel messze neki van a legjobb ár-érték arányja a piacon 5.1 terén.
(#) Terenc hozzászólása Aug 19, 2010 /
 
Ebben egyet értek hogy az 5.1-et ajánlasz filmezéshez mert hát persze hogy úgy adja át az igazi élményt de most tegyük félre nekem mire kellene! Igen ez a Logitech 2.1 Z-2300 szép kis darab, én is gondolkoztam már ezen. Felfigyeltem arra amit írtál hogy ha bemegyek egy üzletbe 2.0 hangfalak mellé ajánlanak mélynyomót! Ezen még jobban elgondolkodom, hátha egy még ütősebb cuccot össze lehet hozni....
Kösz az infókat!
(#) nagy_david1 válasza Terenc hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Ajánlani nem fognak ajánlani, te kell kérjed De vásárolj netről ha lehet. Nagyobb a választék, főleg mivel komoly 2.0 hangszórókat nem igazán tartanak az üzletek mivel nem annyira kelendő. Ne ragadj le az olcsó 1000 Ft-os 2.0 tudatánál. Keress rá és meglátod jó pénzért vannak igen szép darabok.
(#) nagy_david1 válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Hát filmek többségének 5.1 a kimenete de ezt kizártuk akkor.
(#) abcdabcd válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 19, 2010 /
 
Én igazából a .1 miatt írtam az 5.1-et, hogy "mélynyomót is szeretne" , 2.1-es forrás amúgy se nagyon létezik szerintem hacsak nem valaki külön magának csinál szóval a 2.1-esek olcsóbb része legalábbis csak azt csinálja hogy külön dobozban van a mélyhangszóró és egy szál sima jack-en csatlakozik a géphez és így bármilyen forrásról hallgatva szól a .1 is, ezt meg 2 nagy hangdoboz duplán is tudja akkor
(#) djyuri hozzászólása Aug 24, 2010 /
 
Üdv

Azt a feladatot kaptam,hogy egy zuhanykabin ócsó hangszóróját cseréljem le valami jóra.

Sajnos az erősítőjéhez nem nyúlhatok,mert még garis. Így 4-5W szinusszal kell beérnem.
Ergo nem tehetek bele autós hangszórót.,pedig mindenképp kétutas vagy széles sávú szóró kellene.

Láttam régen beyma-tól talán széles sávú jópofa szórót,de már nem találom. Így szeretnék valami támpontot kérni,hátha ti ismertek.

Adatok:
10*10-es egyszerű papírszóró volt benne,ami a zuhanykabin tetejében free air beépítéssel van szerelve. Tehát ez volta a méret,viszont ha olyan szóró volna csak,amiből kilóg a magas,akkor max 4-5mm-t lóghatna ki a szóró elejétől,mert a díszrácsot nem fúrhatom ki....esetleg megemelem a szórót gyűrűkkel.
És csak 8 Ohm-os jöhet szóba Talán még 6 ideális.

Ilyesmire gondoltam,csak valami érzékenyebb kellene
és ugye mint mondtam free air Bár szerintem rádiózásra nem fontos adat.

köszönöm a segítségeket
(#) shalafi.66 válasza djyuri hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
4-5W az szerintem bőven elég ilyen célokra. A Visaton amit mutattál, könnyen kihelyettesíthető lenne olcsóbban is, de az a baj, hogy ezek a papíros hangszórók nem szeretik kifejezetten a nedves környezetet. Valami műanyag membránosat kellene keresned sajnos. Vízálló hszek úgy emlékszem, h. vannak a kínaiaknál is 100-160mm-ig.
(#) djyuri válasza shalafi.66 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Szia

Nos eredetileg is papír van benne. Van elszívó ventilátor,de ettől még valóban párásodni fog szerintem is. Én gondoltam lelakkozom a szórót beépítés előtt..ezzel kitolhatom az élettartamát. Bár ugye ezzel felhangolom a szórót. A lakkozás miatt mindenképp hullámperemes kellene. vagy esetleg gumis,amit leragasztanék a lakkozás idejére.

Nem akartam kínait,vagy azt a kínait,amire gondolsz szerintem. És szerintem a 6-8-10 ezer ft nem lesz akadály. Csak ne 85-87 dB-es szóró legyen
(#) shalafi.66 válasza djyuri hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Az legkisebb HC10 nyomain elindulva pl. lehet 91-92dB érzékenységű 10 centiset összehozni, ha a 200Hz fölötti tartomány elég. De a 10 centi elég nagy megkötés azért érzékenység terén.
(#) highand válasza djyuri hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Nekem volt hasonló feladatom, de nekem ellenfázisú csendet kellett volna generálnom. Mondanom sem kell iszonyú görcsölés volt, hiszen csak végtelen számú mikrofonnal és hangszóróval lehetne megoldani. -11 dB körül volt a maximális siker, A szűrővel persze.
(#) djyuri válasza shalafi.66 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Huh..akkor ehet tényleg elég lesz. Végül is az elsődleges a hanghatás/hallhatóság javítása,mert érthetetlen a szöveg.
Na* majd nézelődök
(#) djyuri válasza highand hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Nah az kemény! Egy jó nagy "kusszobában" is nehéz azt megcsinálni
(#) frissadam hozzászólása Aug 29, 2010 /
 
Hi!
Valakinek van valami tippje , hogy miként méretezzek egy tölcséres középládát 2 darab 10"-os hangszóróhoz? Mi alapján méretezzem a tölcsér hosszát és nyílásait? Milyen hangszóró paraméterek lennének jók a a megfelelő hatásfok eléréséhez? Ha valaki ért valamicskét hozzá , megosztaná velem és fórumtársaimmal?
(#) idlob válasza djyuri hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Idézet:
„Így 4-5W szinusszal kell beérnem. Ergo nem tehetek bele autós hangszórót.”

Nem értem az ok-okozati viszonyt, miért ne tehetnél bele autósat?
(#) sound.man válasza frissadam hozzászólására (») Aug 30, 2010 /
 
Bővebben: Link Ezt nézd meg.
(#) shalafi.66 válasza idlob hozzászólására (») Aug 30, 2010 /
 
Mert nem 85dB@1W alatti érzékenységet szeretne.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Aug 31, 2010 /
 
Üdv a hangosítóknak! Valaki ki tudná nekem fejteni mit jelent az hogy DSC processor? Egy BELL MRC-10 keverőben levő funkcióról van szó. Köszönöm!
(#) Action2K válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Digital Sound Controller. Ez egy általános elnevezés, többféle funkciója is lehet: Surround, Echo, Vibrato, Flanger... Ez utóbbit elég erőszeretettel használták a 90-es évek diszkóiban.
Egy másik elnevezése a DSP = Digital Sound Processor.
(#) Nagy Tamás válasza Action2K hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Köszi! Találtam még egy ilyen infót: Dynamische Stabilitäts-Control.... persze ez nem biztos. ( Német cuccról van szó. )

Bekapcsolva vastagabban érthetőbben szól az énekhang,
talán egy kicsivel több mélye is lesz. No meg egy kis zaj is bejön a képbe.
(#) Action2K válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Hát... ez magyarra fordítva: Dinamikus stabilitás-ellenőrzés. Ezt inkább a németek a BMW autóknál használják. Az angol ESP megfelelője.
Az általad hallott effekt inkább valamilyen dinamikus beszéd-szabályozás lehet: Dynamic Speech Control.
Sajnos az ilyen pár betűs rövidítések nem mindig egyértelműek.
Következő: »»   69 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem