Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   492 / 1385
(#) patexati válasza dinokal hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Szia! A hőfok szabályzó a watt féle mi ITT található és egy 556 van bent mert egy PWM vezérlő is van a másik oldalon az eredeti motor szakaszos üzemeltetéséhez! Ha ezt elhagyod elég egy 555 is.
(#) janocsi válasza slogan hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Szia! Ahogy nézem, ezzel már könnyedén szeletelni is tudod majd a nyákokat, olyan erős, stabil szerkezet lett. Gratulálok a mechanikai megoldáshoz.
(#) slogan válasza janocsi hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Köszi !
Csak ragasztóm nem volt otthon ,majd ma
(#) gulasoft válasza raw hozzászólására (») Szept 1, 2010 / 1
 
Jó hírem van, a másik vonallal tudtam beszélni, ők látják el a nyákgyárakat a fürdőkkel.
2 fajta fürdőjük van, mind a kettő savas, tehát a védőfóliát nem szedi le, ebből az egyik egy magasfényű (ilyet kapok mintának ingyen, irtó rendesen állt a dologhoz), a másik pedig kifejezetten nyákhoz való mészszórású, tehát a lukgalvánhoz is jó. (Ilyen nincs neki most kis mennyiség bekeverve (benne van a lötyiben minden csak önteni kell és ártamot neki))
Árakról kapaszkodjatok meg 100 literről beszélt cirka 20000 forint +5000 az anódok kilója, de szerencsére az van, úgyhogy ha működik és megy a dolog, akkor veszünk egy tisztességes adagot és szétosztjuk mint a fóliát, mert nekem az ónozó edényem jelenleg 1 literes, és ha csináltatok nagyobban az is max 2-5literes lesz, bár mintha azt mondta volna, hogy alap a minimum a 20 liter, az meg 5000Ft, azért az ki tudom spórolni valahogy.
Az ón-szulfát kilóját, tehát ismétlem kilóját 5000Ft körülre mondta, én nem tudom a vegyszerbolt hol szerzi be, de az nagyon elborult ár. 20*-os haszonkulccsal csak nem dolgoznak, mert az már tisztességtelen haszon (ha van még ilyen fogalom egyáltalán)
Ja és még ki is hozzák, azt hittem lehidalok. Úgyhogy amennyire le voltam lombozva tegnap, ma annyira fellelkesültem, és jó hogy itthon is vannak ilyen emberek, akik a tisztességes haszonnal dolgoznak, és nem egyszer akarnak nagyot szakítani.
Mondta hogy adja a mintát ingyen, hol lakom. Én meg mondtam neki, hogy ha ingyen adja, ott lakom ahol akarja, de csak azért kérdezte, hogy egyeztetni tudja a kiszállítókkal merre járnak a héten, hogy a szállításon ne bukjanak. Szóval irtó jó fej a manus. Remélem sikerül a kísérlet, és a kémiai ónozó mehet a nyugdíjba.
Szerencsére az ammónium perszulfát kilóját csak 2000Ft-ért adja a vegyszerbolt, ha jobban utánagondolok, lehet hogy tudnánk szerezni 200 forintért is ha ilyen árréssel vagy ilyen árrést használó beszállítókkal dolgoztatnak.
Mindenesetre azért ezt kipróbáljuk, ha kasa, akkor lehetne venni kifejezetten nyákhoz valót, és nekem már volt működő lukgalván technikám, csak nagyon macerás volt, még arra keresünk valami megoldást.
Addig olvasgattam a netet amí találtam egy cikket amivel műanyagot két lépésben galvánoznak az kéne nekünk is.
(#) raw válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Szabad megkérdezni, hogy melyik cég ez?
(#) gulasoft válasza raw hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Szabad, de nem emlékszem, egy telefonszámom van, de rákeresek újra a neten.
(#) gulasoft hozzászólása Szept 1, 2010 /
 
Ez a műanyg galvánozó, itt még nem érdeklődtem a technológia iránt:
Bővebben: Link
A céget nem találom. Ez jellemző, mikor csak réz marót kerestem azt nem találtam, most viszont csak azt találok.

Az ón-maszk esetében un. szelektív maratószert kell találnunk, tehát olyant, ami a két fém között tud
különbséget tenni. Ezek általában a lúgos maratók, mert az ón nem tud amminkomplexet képezni, tehát, ha
kicsit oxidálódna is, nem kerül oldatba, önmagát is maszkolja.
A laborban nátrium-kloritos maratót használunk: NaClO2, [Cu(NH3)4]2+ tartalmú használt marató és
NH4OH elegye. A marási idı néhány perc, a fürdı hajlamos az un fehérmarásra, azaz az ammóniatartalom
fogyásakor Cu(OH)2 fehéres lepedék keletkezik és a marás leáll.
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Szept 1, 2010 /
 
(#) gulasoft válasza raw hozzászólására (») Szept 2, 2010 / 1
 
Csak megtaláltam:
http://bestfinish.hu/magunkrol_hu.html
egy 8 utcás település Kaposvár mellett, de lementem volna érte.
(#) J-O-E válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Kár hogy nincs kép a munkáikról, bár nem az a lényeg ha jól lehet velük együtt dolgozni.
Megint csak jó ötlet tőled, ez a savas ónozás így ha megfizethető!
(#) raw válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Köszi! Ha anyagilag rendbe jövök azt hiszem bevásárolok náluk.
(#) oxygen válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Remélem van nekik A5-ös vagy A4-es méretű réz anódjuk, nem szeretnék megvennni egy egy négyzetméteres táblát. A furatgalvánon rajta vagyok én is, (azért mert nem írok ide az agyam meg a kezeim dolgoznak ) ha végre sikerül a lehető legegyszerűbben és legolcsóbban kivitelezni és letisztázok mindent akkor cikket is írok belőle.
(#) gulasoft válasza J-O-E hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Ők nem dolgoznak nyákokkal. Vegyi anyagokat, galvánfürdőket értékesítenek.
Mutathatnának képen egy 100 literes edényt benne valami lével, de az nem mondana sokat, viszont ha megnézed egy rakat vegyi anyagot is forgalmaznak, és szerintem olcsóbban mint a vegyszerbolt. Csak ne lenne a világ végén. (Persze csak nekem van a világ végén, a Kaposváriaknak 10-15 km.)
Viszont holnap jönnek Pestre, és megkapom a fürdőt, ha valaki tud megfelelő palackot hozni, akkor tudok adni belőle kísérletre, mert nekem max. 5 liter kell és ha minden igaz 25 litert kapok. Ha meg jó és megy, akkor rendelhetünk együtt és szétosztjuk.
(#) gulasoft válasza oxygen hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Sajnos abból 5 kilós a legkisebb, és az még nem is a4.
Nekem van otthon két a5-ös darab a kettő együtt 6 kiló. A gatyám ráment, remélem jó lesz, úgy öntettem egy öntödében. Az a pici darab is olyan nehéz mint a dög.
Ha csak olyan nagy van, akkor azt is megvesszük aztán szétvágjuk.
Egyébként meg felhívod őket és megkérdezed, és a fűrész mindig kéznél van.
(#) örökagyaló válasza J-O-E hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Köszönöm,hogy segíteni akarsz.

Nyugisabb időben csinálok képet a problémás szalagról,remélem sikerülni fog!
(#) maestro hozzászólása Szept 2, 2010 /
 
Na jó, én feladom. Sehogy sem sikerül ez a műnyomós, vasalásos technika.
Most tökéletes lett a nyomtatás (135 grammos, nyomdába), és most nem is az a baj, hogy nem tapad a nyákra az összes, mert mind rajta maradt, de a papírt az Istennek sem tudom leáztatni teljesen.
Próbáltam körömkefével, mert állítólag "bármilyen erősen is dörzsöljük nem lehet leszedni vele a festéket". Nem a fenét! Egyes helyeken már meg is szakította a sávokat, a nagyobb felületekbe meg lyukakat csinált!
Szóval ti mit ajánlotok, hogyan szedjem le a papír fecniket az IC lábak közül? A vas-klorid véletlenül nem oldja a papírt is?
(#) roland0327 válasza maestro hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Egyszerű a dolog, nagyobb hőfok kell mert nem ég rá mindenhol a festék rendesen. Vagy esetleg erősebben nyomd rá picit a vasalót.
(#) J-O-E válasza maestro hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Hát ha nem akarod hogy darabkákkal keljen bajlódnod a műnyomó miatt, használj etikett címkét "bármely írószerben kapható" leszeded róla az öntapadós matricát eldobod, és a matrica hordozóra nyomtatsz. Ha a nyomtató nem kedveli a vékony papírt akkor ragaszd rá egy fénymásoló papírra az matrica hordozót, ha erre nyomtatsz azt a nyákra tudod laminálni vagy vasalni a laminálás egyszerűbb jobb. Ez után gyönyörűen nyom nélkül mint egy matrica lejön, nincs sikálás csak a lenyomat a nyákon
A képeken így készült "laminált" panelok vannak.
(#) gulasoft válasza maestro hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Ne ess kétségbe nekem sem ment, ezért maradtam a fotózásnál. 1 hétig szenvedtem ugyan ilyen gondjaim voltak egyszer sikerült egy majdnem, de az egyszer volt és majdnem.
A fotózást meg akármikor megismétlem 20* egymás után. Ott inkább a lamináláskor rákerülő por a gondom, de már dolgozom az ügyön.
Ja! azt vettem észre, hogy a fólának amit vettünk igenis van egy mattabnak tűnő része, és onnan nagyon könnyen lejön a fólia.
(#) DJanosi hozzászólása Szept 2, 2010 /
 
Udv lenne egy nagy kerdesem:Van egy 4x7 Led oszlopom tehat kettesevel vannak parhuzamban es 6 V ot igenyel egy Led 3 V korulit es az lenne a nagy kerdesem hogy valaki tud e olyan kapcsolast amiben ez a ledsor villogna nem tul gyorsam de nem tul lassan se es lehetoleg egyszeru kellene ha valaki tud kapcsolast es elarulja megkoszonnem elore is koszonom
(#) roland0327 válasza DJanosi hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Hello!
Nem jó helyen jársz. Ha beirtad volna a keresőbe, hogy "LED" akkor most ezt a kérdést fel se kellett volna tenned, mert már meg lenne rá a válasz és a kért kapcsolás is.
Üdv.
(#) DJanosi hozzászólása Szept 2, 2010 /
 
Koszonom a segitseget de en honnan tudhatom hogyha kapok egy kapcsolast hogy az meg mukodik is es jou lesz e nekem ferakom az egyik kapcsolast aki erti atnezhti es szoljon hogy hasznalhatoe koszonom
(#) DJanosi hozzászólása Szept 2, 2010 /
 
Ez a kapcsolas
(#) DJanosi hozzászólása Szept 2, 2010 /
 
Amugy egy sincs olyan ami nekem kellene ronald0327 de a legegyszerubb azt mondani
Idézet:
„Ha beirtad volna a keresőbe, hogy "LED" akkor most ezt a kérdést fel se kellett volna tenned, mert már meg lenne rá a válasz és a kért kapcsolás is.”
de ha ilyen jol tudod akkor sem adtal egy pontos linket csak irod hogy LED -az ilyen segitsegert kar is Ha ilyen segitseget osztogatsz kar is a fardsagert
(#) Ricsi89 válasza DJanosi hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Először is ez nem a kapcsolási rajzot keresek téma, hanem a nyák készítésről szóló.
Másodszor, ameddig leírtad ide ezt az 1-2 hozzászólást, rákereshettél volna a ledes témákra és átnézhetted volna őket. Ha kapcsolási rajzot keresel, akkor menj a megfelelő témába és ott kérdezz.
(#) DJanosi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Hat kepzeld azzal kezdtem hogy kresgeltem a kapcsolast de mivel nem kaptam iegeretest ondoltam itt haha valaki tudja es nem ilyen hozzallasuk van
(#) Ricsi89 válasza DJanosi hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Ha nem találsz, akkor tedd fel a kérdésed a megfelelő témába és ne össze vissza. Nem a mi hozzáállásunkkal van a baj, hanem a tiéddel. Az előttem megszólaló sem szórakozásból irányított téged a kereső felé, mivel ez a kérdés nem ide illett.
(#) SALáta válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
Akkora géppel ekkora nyák? Minimum 4 alaplapot kellene egyszerre gravírozni . Gratulálok, jó lett.
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
A saját építésű cnc? Rakhatnál fel róla képet. Miért nincs kifúrva? Egyébként tök jó, de manapság még csinálnak így nyákot? Egyébként mik határok? gondolom a marószerszám átmérője a lábköz határ. Nem sorjás a marás után? Vékonyabb vezetősávot nem kapja fel?
(#) gulasoft hozzászólása Szept 3, 2010 /
 
Megkaptam az ónozót. 20liter.
Azt hittem meghalok mire becipeltem a munkahelyre, szerencsére nejem eljön értem a kocsival.
Hétvégén festünk, úgyhogy vagy lesz időm tesztelni vagy nem, de majd írok.
Következő: »»   492 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem