Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Infra pc-n tárolás reprodukálás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Cruelhunter hozzászólása Szept 28, 2010 /

Sziasztok!

A következőt szeretném megvalósítani:

RS232-őn infrával fogadni jeleket és lementeni (Erre találtam az oldalon leírást). Majd ha akarom infra porton reprodukálni.

http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/girder_pc-ir_taviranyito.html

Ennek a hadware része jó is lenne fogadni a jeleket...

De én küldeni is szeretnék infra jeleket, PC-ről.

pl:
vesz egy 2-es számot a pc és ő tovább ad egy 0 és 2 kódot (a 0-és 2 tárolt adatokból adja tovább).

Hogyan egészítsem ki a kapcsolást hogy küldjön (ki kell-e egyáltalán)?
Én nem találtam küldésre progit ti tudtok?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Cruelhunter
(#) proba válasza Cruelhunter hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Már azon megbukik ,hogy a vevő a 3X KHz modulációt leszedi a jelről.Ha tudod hogy a jeled hány KHz modulációval érkezik ,egy olyan oszcillátort kell építened,és ezt kell indítgatnod az előzőleg vett jellel.Ha pontosan azt küldöd ki neki amit vettél,szerintem működik.(max invertálnod kell a kimenetet)
Esetleg a begerjedésre is figyelned kell, ha küldesz a fogadást tiltani kell.
(#) nrg válasza Cruelhunter hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Ha szabványos IrDA adatátvitelt használsz, akkor nem nehéz a feladat. Fogsz egy IrDA - RS232 enkóder/dekóder ic-t (pl. TFDU4100), ezt egy szintillesztővel (pl. MAX232) már illesztheted is a PC soros portjára. Kell még egy szoftver a PC-re, ami figyeli a soros portot és ha a megfelelő karaktert kapja, válaszol rá.
(#) polonkaig hozzászólása Júl 10, 2012 /

IR vevő soros portra
IR adó soros portra
A kettő mehet ugyanarra a portra nyugodtan.
A programnak van windowsos változata is winlirc néven, és tud jeleket rögzíteni illetve küldeni is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem