Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztor tokozások
sziasztok ezt a témát azért nyitottam mert nem találtam meg az összes tranzisztornak a tokozását/bekötését fel tudnátok rakni az összes tokozásról képet/bekötési rajzott (a képek alatt nem fényképezett képekre gondolok) légyszi segítsetek elöre is köszi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
A világ összes tranzisztorának tokozását képtelenség ide összegyűjteni...de azért nem biztos, hogy teljesen lehetetlen
![]() Amúgy pontosan miért érdekel az "összes" tokozástípus?
Én azt ajánlom, hogy menj föl, a "www.datasheetcatalog.com"-ra. Ott elég sok alkatrész van fent. És ott ird be az alaktrész nevét, és kapsz egy ".pdf" adatlapot a keresett alkatrészről, feltéve ha van olyan fent. Az adatlapon leirnak minden fontos dolgot az alaktrészről, általában van róla egy kép, a bekötési rajz, és még a tokozás is.
![]() ![]() ![]() ![]()
bocsi de félreérthetően írtam
a gyokran használt tokozásra gondoltam ![]() ![]() ![]() ![]()
köszi
![]() ![]() ![]()
Szia!
A Bss elektronika oldalán össze vannak gyűjtve a leggyakrabban használt típusok. Bővebben: Link üdv
Üdv!
Én ennyiben tudok hozzájárulni, lásd csatolmányok!
Forrás:
Magyari Béla: Tranzisztor atlasz
köszi
![]()
Igazad van! Engem a kapcsolási rajzjele tévesztett meg.
Üdv!
Tudja valaki milyen az X55 és az X10 tranzisztor tokozás?
Sziasztok kezdő vagyok 15 éves!
![]() Hogy lehet az megállapítani a tranzisztorról hogy, BC182, 183, 547, 548 tranzisztor mert ilyen nincsen ráírva és szeretnék építeni két villogó l e d fölváltva villog csak hogy kell hozzá két tranzisztor és nem tudom hogy melyiket válasszam mert van rengeteg itthon csak hogy nem tudom hogy melyik kell. Kérlek szépen segítsetek rajtam! Az alapismereteket megtanultam de erre nem jöttem rá. ![]()
Szia!
Ha nincs feliratod, akkor csak azt tudod eldönteni műszeres méréssel. hogy PNP vagy NPN struktúrájú az adott tranzisztor. Meg persze a lábbekötések is meghatározhatók műszerrel.
Jó lesz az S8050 a BC182 helyett. Adatlap és bekötés: Bővebben: Link. Tehát a lábkiosztás így alakul: Bővebben: Link. A BC182-nek fordított sorrendben vannak a lábai.
Meg van csak nem jól gondoltam mindegy !
De lenne más kérdésem. Hogy nem lehet pótolni más tranzisztorral ezt a képet nézzétek meg. :peace: Nem lehet pótolni Pl.: S8050 2db-al jó lenne ha lehetne ![]()
Van egy flash memóriám nem tudom hogy hogy kell bekötni az a neve hogy: Ezek vannak ráírva felsorolom E9430XX a következő sorba nm27c256n és a következő sorba pedig 130 ez van ráírva a memóriára. Ne angol nyelvű leírás legyen pls. És az is legyen leírva hogy hova mit kell kötni és mekkora feszültséget kell neki leadni és hol.Meg hogy hogyan töltsem föl adattal mert jó lenne ha legallább két led villogna.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |