Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztor tokozások

Témaindító: zoly15, idő: Ápr 28, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) zoly15 hozzászólása Ápr 28, 2007 /

sziasztok ezt a témát azért nyitottam mert nem találtam meg az összes tranzisztornak a tokozását/bekötését fel tudnátok rakni az összes tokozásról képet/bekötési rajzott (a képek alatt nem fényképezett képekre gondolok) légyszi segítsetek elöre is köszi
(#) Norberto válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 28, 2007 /

A világ összes tranzisztorának tokozását képtelenség ide összegyűjteni...de azért nem biztos, hogy teljesen lehetetlen

Amúgy pontosan miért érdekel az "összes" tokozástípus?
(#) Kartalljani válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 28, 2007 /

Én azt ajánlom, hogy menj föl, a "www.datasheetcatalog.com"-ra. Ott elég sok alkatrész van fent. És ott ird be az alaktrész nevét, és kapsz egy ".pdf" adatlapot a keresett alkatrészről, feltéve ha van olyan fent. Az adatlapon leirnak minden fontos dolgot az alaktrészről, általában van róla egy kép, a bekötési rajz, és még a tokozás is.
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 28, 2007 /

bocsi de félreérthetően írtam
a gyokran használt tokozásra gondoltam
(#) zoly15 válasza Kartalljani hozzászólására (») Ápr 28, 2007 /

köszi
(#) zsilaci válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 28, 2007 /

Szia!

A Bss elektronika oldalán össze vannak gyűjtve a leggyakrabban használt típusok.
Bővebben: Link

üdv
(#) zoly15 válasza zsilaci hozzászólására (») Ápr 28, 2007 /

köszi
(#) barkácsoló válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 29, 2007 /

Üdv!
Én ennyiben tudok hozzájárulni, lásd csatolmányok!
(#) Tom Lord hozzászólása Ápr 29, 2007 /

Forrás:
Magyari Béla: Tranzisztor atlasz
(#) zoly15 válasza barkácsoló hozzászólására (») Ápr 30, 2007 /

köszi elég 1 db is--vicsys
(#) zoly15 válasza Tom Lord hozzászólására (») Ápr 30, 2007 /

köszi -elég 1 db is--vicsys
(#) orizon hozzászólása Aug 2, 2007 /

A philips BC547 -nek más a tokozása mint a motorola BC547-nek?
(#) titi válasza orizon hozzászólására (») Aug 2, 2007 /

Szerintem nem más! Miért?
(#) orizon válasza titi hozzászólására (») Aug 3, 2007 /

Igazad van! Engem a kapcsolási rajzjele tévesztett meg.
(#) brato hozzászólása Szept 9, 2008 /

Üdv!

Tudja valaki milyen az X55 és az X10 tranzisztor tokozás?
(#) kraissadam hozzászólása Jan 19, 2011 /

Sziasztok kezdő vagyok 15 éves!
Hogy lehet az megállapítani a tranzisztorról hogy, BC182, 183, 547, 548 tranzisztor mert ilyen nincsen ráírva
és szeretnék építeni két villogó l e d fölváltva villog csak hogy kell hozzá két tranzisztor és nem tudom hogy melyiket válasszam mert van rengeteg itthon csak hogy nem tudom hogy melyik kell.
Kérlek szépen segítsetek rajtam! Az alapismereteket megtanultam de erre nem jöttem rá.
(#) kadarist válasza kraissadam hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Szia!
Ha nincs feliratod, akkor csak azt tudod eldönteni műszeres méréssel. hogy PNP vagy NPN struktúrájú az adott tranzisztor. Meg persze a lábbekötések is meghatározhatók műszerrel.

Erre csak az van írva amit hirtelen találtam hogy

S8050 és a másik is ugyan ez de ebből hogyan állapítom meg hogy BC182

És ha nincsen ilyen tranzisztorom mit ez BC182 mert ez kell ! Van rengeteg P3 mas száítógép alaplapon abba nem lehet ??
(#) kadarist válasza kraissadam hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Jó lesz az S8050 a BC182 helyett. Adatlap és bekötés: Bővebben: Link. Tehát a lábkiosztás így alakul: Bővebben: Link. A BC182-nek fordított sorrendben vannak a lábai.

Meg van csak nem jól gondoltam mindegy !
De lenne más kérdésem.
Hogy nem lehet pótolni más tranzisztorral ezt a képet nézzétek meg. :peace: Nem lehet pótolni Pl.: S8050 2db-al jó lenne ha lehetne

Van egy flash memóriám nem tudom hogy hogy kell bekötni az a neve hogy: Ezek vannak ráírva felsorolom E9430XX a következő sorba nm27c256n és a következő sorba pedig 130 ez van ráírva a memóriára. Ne angol nyelvű leírás legyen pls. És az is legyen leírva hogy hova mit kell kötni és mekkora feszültséget kell neki leadni és hol.Meg hogy hogyan töltsem föl adattal mert jó lenne ha legallább két led villogna. :rinya: :whistle: . lefényképezem! hogy hogy is néz ki !

100_0543.JPG

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem