Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC vezérlése Bluetooth-on keresztül
Üdv mindenkinek!
Egy BTM-222 es modult szeretnék PIC hez uarton illeszteni. A modul RX, TX, +, GND vonalain kívül kell mást is bekötni? Van egy halom programozható I/O lába, ezekkel mit lehet csinálni? Van esetleg valakinek mintaprogramja ezek használatára? Előre is köszönöm.
Üdv!
Ok, azt is kivezetem. Elvileg ledeket is lehet rákötni ami jelzi az aktivitást, úgy nézem az USB funkcióhoz van köze.
Csak "lehet" köze, többfunkciós. Én a btm112-est használtam régebben
Szia!
A PIO-kat nem tudod programozni. Az a belső CSR - ic kivezetései.
Sziasztok!
BTM112-es modult használok, működik rendesen az átvitel. Csak egy baj van vele, hogy nem reagál az AT parancsokra, illetve bármit küldök neki visszaküldi ugyan azt (pl: AT-AT ,nem pedig At-OK) és így sajnos nem tudom módosítani a átviteli sebességet. Ha valaki találkozott már ezzel a problémával, vagy ha van valami ötlete, kérem akkor írjon. Előre is köszönöm. Üdv: Laci
Hello,
Előbb küld neki, hogy +++ ezután várj néhány másodpercet és be fog lépni parancs módba, bár a tapasztalatom szerint ez nem mindig történik meg. Volt hogy 1 percet is várni kellett. A lényeg, hogy ez a modul nem egy megbízható fajta, érdemesebb egy komolyabb modult vásárolni.
Szevasz,
Elküldöm neki a +++-t egy kis idő után visszaküld egy OK-t, de ez után bármit küldök ugyan azt küldi vissza. A +++ ra is csak akkor reagál, ha van B.T. kapcsolat. Ha nincs akkor egyből visszaküldi amit küldök neki. Te milyen modult ajánlanál?? Üdv.
Szia!
A státusz ledeket kivezetted? Reset lábat egy kondival húzd fel + tápra. A terminál programban kapcsold ki az Echo-t a btm modulon viszont be. Így lehet legjobban konfigolni soros-portról a btm112-őt. A modulból szedd ki az automatikus csatlakozást, a rule-t állítsd slave-ra, ezután elvileg már tudsz is vele keresni. de ha biztosra akarsz menni akkor minden előtt írd be hogy ATZ0 - ez visszaállítja a gyári beállításokat. Mikor a tápfeszt megkapja akkor az 1es lábon lévő lednek 3 -mat kell villannia, és azután világítania kell, ha ez nincs meg, más a hiba! Én tegnap 2 órát gyököltem, mert a dugdosós panelon kontaktos volt az egyik tápkábelem.. csak ami a modulhoz ment, mind három led csak halványan világított de semmi mást nem csinált. Valószínűleg a kontakt hibánál nagy volt az átmeneti ellenállás. ui. +++ ra csak kapcsolat közben kell hogy reagáljon! az lényegében mint egy kapcsolat bontása.. Ha AT re azt küldi hogy AT akkor valamelyik echo mód bevan neked kapcsolva. Ha terminál alól programozod akkor az jó. Ha viszont, AT - után nyomsz egy entert és erre egy új sorban nem jelenik meg hogy ok, akkor bajok lehetnek. 19200 8n1 no flow controll? Ajánlom valami biztonságos terminál program használatát, nekem ugyanis win7 alatt volt olyan gondom a hyper terminallal hogy kb 10 küldött karakter után megmakkant. Nemküldött már ki semmit sem a soros portra. Szkóppal is volt nézve. Most win7 en putty- ot használok, a bluetooth usbs modulhoz, de a btm112 őt egy régi 50mhz-s laptopról konfigolom DOS ból. (azaz inkább a norton commander beépített termináljából) Mert ha ott beállítok valamit az tényleg ki is megy a soros portra..
Szeva!
A ledek kivannak vezetve, reset láb is megvan. Áramkörileg rendben van. Bekapcsolás után az 1. led villogás is megvan. Terminál programnak a Herculest használom, ami a "Bluetooth-UART modul használata " című cikkben is van. Terminál oldalon a flow control kivan kapcsolva, a BT-modulnál pedig össze van kötve egy vezetékkel a CTS-RTS kimenet, mivel default-ként engedélyezve van a modulban. Az echo terminál oldalon kivan kapcsolva, a modulnál pedig alapértelmezett a bekapcsolt állapot. Most ott tartok, hogy mostmár semmi választ nem kapok, semmi reakció a modultól. ![]() ![]() ![]() Üdv.
akkor próbáld ki, hogy a bluetoothról lehúzod az rx tx et és azt kötöd össze. Tehát a max 232 után már. Elvileg ez olyan mintha bekapcsolnád az echot gépen. tesztelésre tökéletes
![]()
Próbáltam ezt is, ebben az esetben egyből visszajön amit kiküldtem. Szóval a soros portra kimegy az adat, azzal nincs gond.
Sziasztok!
Van egy ilyen modulom. Pickit 2-t rákötöttem, és az UART tool-al próbálgatom. "AT"-t küldök neki visszaechozza, küld egy üres sort aztán egy OK-ot. Érdekes módon HEX nézetben csak az echo látszik. Bármilyen más paranccsal próbálkozok, semmi csak ERROR... Kapcsolódáskor szépen kiírja mind PCnél, mind telefonnál a Connect " mac cím" stringet, és lecsatlakozásnál a disconnectet is. Ha kapcsolódva van +++ ra OK ot küld és látszólag átlép command módba, de ilyenkor se vesz be semmit csak az AT-ra ad OK jelzést... Ötlet?
Most nézem, hogy ugyanabban a cipőben járunk...
![]()
Neked egy fokkal jobb. Nekem semmire nem reagál.
![]() ![]() De nem adom fel.
Tuti hogy valami nagyon apró félrenézés lehet az egészben.. a modul gyárilag nem hibás, nekem tökéletesen működik. Nem bizonytalan a működése, szerintem azzal ellentétben amit sokan állítanak.. hogy csomóan kapnak néha vissza errort. Errort akkor kaphatsz vissza ha értelmetlen parancsot küldesz neki, illetve olyat ami miatt újraindul a modul, -1es lábon lévő led villogás- és eközben küldenél neki parancsot. Tápfesz tuti 3,3v? minden földelés össze van kötve? még az antenna GND-je is? RS 232 föld is össze van kötve? 5. pin a csatlakozóban . Hidegítő tápkondi van a modul mellett? A táp szűrt, pufferelt? a btm modul rx tx jól van a max 3232 vel összekötve? a max jó sorrendbe van összekötve a géppel? Ha abszolute semmit sem csinál akkor valószínűleg az rx tx kötésekkel lehet a baj.
PC Tx -> R1in - R1out -> ttl Rx ttl Tx -> T1in - T1out -> PC Rx működnie kell
Hello!
Nekem is állati instabil a BTM112-es modulom. 10-ből 9-szer nem jön létre rendes kapcsolat. Sőt közben is szakadozik,pedig a jelerősség jó. Nem tudom mi van vele de azt hiszem ezt hanyagolom és a Fizikustól kapott modullal próbálkook. Ezúton is köszi neki.
Azt hogy rendes kapcsolat mire érted? vagy hogy érted?
Én már odáig eljutottam vele hogy bevesz 4 parancsot.... (AT, +++, ATP=xxxx, ATN=xxxxx) ezzel csak az a baj hogy miután megváltoztattam a PINt azóta @<> csatlakozni bármihez. Lassan ott tartok, hogy kihajítom a fenébe...
Nálam már kettő ment a kukába. Most rendeltem egy ilyet Remélem ez jobb lesz.
Szevasz!
Végre működik!! Teljesen stabil a működése. Egy nagy probléma volt a rendszerben: Én ![]() ![]() Köszönöm a segítséget, 1 sörre a vendégem vagy ![]()
Hello!
Szerintem ebben a fórum témában Te vagy az első akinek működnek a BTM112-es modul-al az AT parancsok. ![]() Mit is csináltál pontosan? ![]()
Mire vagy kíváncsi?? Arra, hogy mire akarom használni, vagy pedig, hogy hogyan bírtam működésre?
Nagy varázslást nem csináltam. A bluetooth modult az adatlapjában ajánlott módon kötöttem be. Figyelni kell, hogy mindenhol helyesen legyenek bekötve az rx-tx-ek meg a gnd-k. Beállításnál a kapcsolás így néz ki: PC sorosport<-> RS232/TTL átalakító <->bt modul. A hyperterminál beállítása:19200bps(ha default-on van, egyébként a beállított) 8N1 no flow control.
Amibe pedig készül az egy mérés adatgyűjtő lesz. X időnként mérést végez az mcu majd azt a gps modulból érkezett koordinátákkal együtt letárolja memóriába. Majd később bluetooth-on keresztül PC-re vagy androidos telefonra fel lehet tölteni a mért értékeket koordinátákkal együtt.Ezeket az eredményeket pedig a google térképén meglehet majd jeleníteni.
Valami túrázás lehet a háttérben netán?
![]()
Nem éppen,de gondoltam rá
![]()
Szia! Engemet nagyon érdekelne a téma ! Van is egy BT-12 modul még bent a zacskóban! Kérdezném milyen az antenna hozzá illetve,hogy illesztetted a PIC-hez? Én 5V-os kontrolleren akarom használni.. A tied milyen feszültségű??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |