Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Persze, hogy vannak előnyei, nem arról van szó. Csak hát mondjuk ilyesmikre kell odafigyelni, hogy elvileg a csupasz véget le kellene ónozni, vagy merev tüskét rányomni, stb. Nem hiszem, hogy aki sodrott kábelt szerel falba, az ilyenekkel bíbelődik... Plusz nem is bír akkora terhelést, mint a tömör. Mivel falban van a tömör, nem mozog, ergo nem fog eltörni, sokkal könnyebb szerelni (wago), blankolni is jobb. TaTa
Villanyszereléshez kizárólag próbalámpát szabad használni!!Ha mégis feszültséget mérek akkor a régi Ganz Univo Deplez (mutatós) műszert használom mert az nem méri az ilyesfajta kóborfeszültségeket mivel a műszer kilendítéséhez szükséges áram nincs a kondenzátoreffektusos vezetőn!
![]()
A dobozokban hogyan rögzíted a vezetékeket egymáshoz? Csavarással?
Remélem nem! Az a lehető legrosszabb megoldás!!!
![]() A helyes módszer a sorkapocs (csoki) alkalmazása (lenne, bár tudom, h. különféle okokból sokszor nem használják ezt a megoldást. Pl.: pénzkímélés, időtakarékosság, stb.) Ha már összecsavarás, akkor legalább le kell forrasztani, és zsugorcsővel (nem szigszalag!) leszigetelni. De csak végszükség esetén!!!!
Én speciel mindent csavarok és forrasztok utánna és jól betekerem szigszalaggal!Szerintem tökéletes mert soha nem megy tönkre
![]() ![]()
Bosc hogy beleszólok. A forrasztásos megoldást még a szabványossági feülvizsgálatnál is megengedett semmi probléma vele és a szigetelésnél se kötelező a zsugurcső (sok érintésvédelmi szabványossági feülülvizsgálatot végeztem már). Ezen kívül vannak különböző terhelhetőségű csatlakozók amibe csak bele kell dugni a vezetéket és máris kész a kötés, vagy van amikor csak összetekered majd egy rugós szoritót (KF1) tekersz a vezetékre ami egyben a külső szigetelést is megoldja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |