Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kandósok

Témaindító: mspike, idő: Jan 17, 2006
Lapozás: OK   33 / 51
(#) tbence3 válasza Dark Archon hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Hm... Gröller....

Órán közvetlen, jó fej, de ZH-n pont az ellentettje. Akkor mutatja ki igazán a foga fehérjét.
Készülj, rá mert szóró tantárgy.
(#) Collector válasza tbence3 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Akkor te még nem ismered a Csiszárt.
(#) Haszuboy válasza Collector hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Csiszár még mindig ott tanít? Úgyhallottam, kirúgták.
Ittvannak a KVK-s tanárok, meg lehet nézni az értékelésüket, értékelni is lehet őket: Bővebben: Link
(#) tbence3 válasza Collector hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Kicsit utána olvastam
"Szerencsére" nálam még Gröller vezet.
(#) Collector válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Nem tudom, 2 éve voltam nála. Előző oldalon én linkeltem be a markmyprofessort
(#) Collector válasza tbence3 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Gröllernél nem tudom mi a probléma, anyagismeretnél nála voltam, és egy kis tanulással 4-es lettem. Semmi különösebb probléma nincs vele, persze aki nem tanul, az minden tanárra azt mondja, hogy nem jól tanít stb.
Nálam meg a Raisz vezeti a listát, aki igazán horrorisztikus órát akar, üljön be hozzá villamosságtan gyakorlatra.
(#) Haszuboy válasza Collector hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

oksa, én is 2 v 3 éve voltam nála, de legszívesebben még most is meg*ojtanám ha találkoznék vele..
a mark-os oldal pedig sztem naon jó
(#) Collector válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

A vicces az volt, hogy eredetileg Meszlényihez vettem fel a labort, mert már előre tudtam, hogy a Csiszár egy idióta. Mit ad isten, a félév feléig beteg volt a Meszlényi, és Csiszárral szenvedtünk.
(#) Aguillon válasza Collector hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Én is bírom Gröllert, teljes lélekkel próbálja átadni az anyagot, és ha az ember kérdez, arra is nagy kedvvel válaszol Maga a tárgy nehéz(nek tűnik), de valóban csak tanulni kell, és nem nagy durranás.
Persze még nem kaptam meg a múltheti ZH eredményt...
(#) tbence3 válasza Collector hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Azt is hozzá kell tenni, hogy alapból nekem nem fekszik az anyagismeret. De az is közrejátszik, hogy a múltheti ZH előtt megkerestem mail-ban(nem 3nappal előtte) és fenézett vissza írni bármit is.
Raisznál vagyok villany gyakon. Különösebben nincs problémám vele. Persze a read memory és társai kezdik kiverni a biztosítékot de a múltkori ZH elég jól sikerült. Lehet az előképzettségem miatt nem tűnik olyan gázosnak az órái, hogy tudom miről szeretne beszélni.
(#) levi18 válasza Collector hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Én is a fél-félév-i betegség miatt buktam akkor Általános mérnöki ismeretekből.
(#) Collector válasza tbence3 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Majd akkor próbálj szerencsét nála villanytan 2-n is. Az első félév nem nagy szám, de később majd jönnek a mókás dolgok.
Mailt meg sok tanár egyáltalán nem olvas, személyesen kell megkeresni őket mindig. Nyilván más, ha külön valakit ismer a tanár.
(#) hunber hozzászólása Nov 4, 2010 /

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni, mivel a tanulmányi osztályos hölgy nem annyira segítőkész...
Februárban Induló Keresztféléves képzésre jelentkeztem. Távoktatásra. Tanulmányi szerződés miatt tudnom kellene, hogy, ha minden vizsgám megvan időben, mikor végzek a sulival? Ha van tapasztalatotok írjátok meg légyszíves.
Előre is köszi.
(#) tbence3 válasza Collector hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Azért, annyira nem jó Raisz, hogy felvegyem nála a villanytan2-t is. Egyébként kit érdemes gyakorlatból felvenni ha már itt tartunk?
(#) Vadmeggy hozzászólása Nov 18, 2010 /

Sziasztok!

Én első féléves Bme Vik hallgató vagyok, és elgondolkoztam rajtam, hogy a második évemet a kandón folytatom... Ez főleg a szar társaságnak, és a túl sok felesleges elméleti anyagnak köszönhető. Segítséget szeretnék kérni, hogy szerintetek megéri e átmenni a Kandóra, mert itt a Viken mindenki szid titeket, legtöbbször teljesen alaptalanul. A kérdésem az lenne, hogy álláskeresésnél egy Kandós se marad munkanélküli? Ugyanúgy kaphat állást nagyobb cégeknél mint pl egy VIKes? A kezdőfizetésben szerintetek nagy eltérések vannak, vagy az egész igazából csak egy presztizskérdés? Én pl az autóirparban(Audinál) szeretnék dolgozni (a Bme állásbörzén is ott voltak), és az a kérdésem, hogy egy Kandós diplomával is el lehetne ilyen irányban helyezkedni? Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) Collector válasza Vadmeggy hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Az előadások látogatása bárki számára nyitott a Kandón is. Beülsz néhányra, beszélsz tanárokkal, és úgy majd könnyebb lesz dönteni.
Nem hinném, hogy túl sok Kandós lenne aki már végzett és nincs állása.
Az meg hogy ott mi a vélemény a Kandóról, szerintem senkit sem érdekel nálunk, mivel nem az alapján kell iskolát, vagy munkahelyet választani, hogy valahol valakik mit gondolnak róla.

Köszi a segítséget! Esetleg egy órarendet, vagy az előadások időpontját és helyszínét meg tudnád adni, mert az nagyon nagy segítség lenne. Főleg a Digit előadás érdekelne vagy egyéb elsőéves tárgyak
(#) Collector válasza Vadmeggy hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Hát kismillió előadás van, nem tudom melyik mikor hol van, csak azt tudom mondani, ami nekem is van. Pl kedden 15:20kor digital technics angol előadás, bár nem szokott túl sok ember bejárni, meg nem is elsőéves tárgy. De a tanártól meg tudod kérdezni ezt. Nameg 2 telephely is van, az egyik Óbudán, ott van az automatika és energetika intézet, a 8.kerületben meg a többi része.
(#) Haszuboy válasza Vadmeggy hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Üdv.
Digit 1, Lamár Krisztián, Hétfő 12:35-14:14, audmax, ea.
Matek 1, Dr Baróti György, Csüt 1140-1415, audmax, ea.
Villany 1, Dén Gábor, Kedd, 0950-1225, audmax, ea.
Szerintem érdemes lenne még felkeresned Major Lászlót, vagy Mersich Ivánnét, esetleg Novothny Ferencet.
Ha valamelyik előadás érdekel írj, és megnézem mikor és hol van. Üdv.

Köszönöm szépen!
Az utolsó kérdésem az lenne, hogy ti miért a Kandót választottátok a Vik helyett? Lehet, hogy ez hülye kérdés, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
(#) Haszuboy hozzászólása Nov 18, 2010 /

Én azért, mert anno a BMF-re akartam járni azért, mert azt hallottam többhelyről, hogy a BME-n rengeteg az elméleti oktatás, és nincs hozzá gyakorlat, a BMF-en pedig vannak gyakorlatok, így nem fogok kikerülni az egyetemről úgy, hogy még egy voltmérőt sem fogtam a kezembe. Azonkívül érdekel is a villamosságtan gyerekkorom óta. Én ezért.
(#) dobo válasza Vadmeggy hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Én azért mert itt indult távoktatás annak idején és nem bántam meg szakmám során rengeteg Kandós emberrel futottam össze és mind jó véleménnyel volt az iskolájáról.
Van pár kemény tárgy de az nem véletlenül kemény Pont a leg szükségesebbek a szó szerinti életben maradáshoz (mérés ,matek ,villanytan, energiaellátás)
De ezeket tudnia kell egy villamosmérnöknek.
Az iparban pedig a kandós diploma egy megbecsült dolog legalább is ezt tapasztalom :yes:
Nelem is illő lenne már kézhez vennen csak legyen időm elmenni már valamikor államvizsgázni
(#) Norberto válasza Vadmeggy hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Én nem tudom pontosan már, hogy miért. Valamit konyítottam az elektronikához kisebb koromban, inkább gyakorlatiasabb voltam / vagyok azóta is mindenből. Épp ezért nem volt jó választás szerintem a Kandó, utólag erre jöttem rá. BME-t, Nyugat Magyarországi Egyetemet vagy a Pécsi Tudományegyetemet kellett volna választanom anno, ahol sokkal több a pénz, a laborok jobban felszereltek, sokkal több a továbbképzési, fejlődési lehetőség. Hol van a Kandón kísérleti reaktor és hasonló komolyságú dolgok... nulla, sehol, a legkomolyabb eszköz szinte a digit. tárolós szkóp. Míg a komolyabb egyetemeken hihetetlen felszereltség van. Csak utána kell járni és felkeresni a megfelelő lehetőségeket, ez kis munkába kerül, de megéri mélyebben körbenézni.

Felvilágosítás a gyakorlatról:
- szerintem minden létező felsőoktatási intézményben lehetőség van TDK-ra járni (Tudományos DiákKör), vagy hasonlóra, ahol az ember annyi gyakorlati tudást szedhet fel, amekkorát nem szégyenl... no persze erre időt kell szánni, szó szerinti bulihegyek mellett ez kilőve
(#) gulyi88 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Jó dolog a felszereltség ,de ha nincsenek meg az alapok akkor csak szenvedés lesz belőle, most és késöbb is (nem olyan mérnök kell, aki csak papíron tud).
Az alapokhoz nem kell mingyárt egy atomreaktor. Sőtt inkább gagyi műszerek kellenek, amiket lehet gyötörni!
Szakközépben nagyvalószinűséggel megvannak az alapok, lehetne menni a BME re (én mégis a kandót válaszottam, lehet hogy énis késöbb úgy fdogom gondolni mint te.). Nekem kell, hogy ha elméleten hallok valamit, azt tudjam azonnal kötni valamihez a gyakorlatban, nem jó ha "lóg a levegőben"(vagy önszorgalomból, vagy gyakorlaton látja az ember).
Aki gimis szerintem jobb, ha a kandót választja (szerintem! Persze az nagyon szubjektív, mert nem ismerem a BME-s laborgyakorlatok szinvonalát).
(#) Norberto válasza gulyi88 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Idézet:
„Nekem kell, hogy ha elméleten hallok valamit, azt tudjam azonnal kötni valamihez a gyakorlatban, nem jó ha "lóg a levegőben"”

Villamosságtan. Automatika. Csak 2 brutál fontos tárgy, aminél a fizikailag, szó szerint értelmezett gyakorlatban az elmélet mellett nincs oktatás. Vagy ha van is, ezek a "gyakorlatok" pár évvel elcsúsztatva jelennek csak meg. Szerintem gyakorlatban, az elmélethez köthető módon kizárólag egy út létezik: önszorgalomból való játszadozás, otthon, suli után, hétvégén. Enélkül, tehát kizárólag a suliban leadott anyagot tekintve, az megrághatatlan mócsinggá áll össze. Szorgalom, otthoni bütykölgetés, és felszereltség. Előképzettség nélkül csak "irodai mérnököknek" lesznek jók az új generációk, akik a menedzserekhez sokkal közelebb állnak szinte, mint a szakmához. Én lassan végzek a suliban, és érzésem szerint nem volt olyan túlzottan sok a laborfoglalkozások száma, mint ahogy azt mondjuk 5-6 éve elképzeltem és ahogy híresztelték. Ráadásul, idén szeptembertől néhány laborfoglalkozást megszűntettek, gyakorlati órák számát bizonyos "gyakorlatiasabb" tárgynál megkurtították.
(#) efti válasza Vadmeggy hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Én levelezőre járok Óbudára. Azért választottam a Kandót, mert némi körbekérdezgetés után nekem is szimpatikus volt a gyakorlatiasabb oktatás. És tényleg voltak laborjaink már első félévben is (anyagismeret és programozás).

Amit viszont nagyon fájlalok, az az, hogy a digitális technika I-II-t és az elektronika I-II-t is egy-egy félévbe összevonva oktatják. Ez a gyakorlatban tárgyanként 8 alkalmat jelent, ami alatt el kellene sajátítanunk két baromi fontos tárgy alapjait. Meg persze ott a jegyzet Aztán utána a következő félévben a laborban tudjuk ezt gyakorlatban is alkalmazni, de legalábbis digitből nagyon alap szinten. Szóval ha valaki komolyan gondolja, az otthon bütykölés kifejezetten ajánlott.

Egyébként szeretek ide járni és a tanárokkal és a társasággal is meg vagyok elégedve, de nincs igazán viszonyítási alapom, mert máshová (nappalira, Józsefvárosba vagy BME-re) nem jártam.
(#) Haszuboy válasza Norberto hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Villany 1-ből már nincs labor, de villany 2-ből van, a gyakorlattal, és az előadással azonos félévben, tehát egyszerre előadás, krétás gyakorlat, és labormérés.
Auto 1-ből, és auto 2-ből is van labor ugyanbban a félévben, mint a tárgy.
Villgépekből is van labor, ugyanabban a félévben, mint az előadás. Elektro 1-ből, és 2-ből is van labor, ugyanabban a félévben, mint az előadás. Villamosipari anyagismeretből, és hiradástechnikából is van labor. Energetikából is van labor.
(#) Norberto válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Én ezeket a laborokat mind végigcsináltam.

Egyik sem hagyott mély nyomokat bennem, ami a szakmai oldalt illeti. Ez az igazság.
(#) Dark Archon hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok!

A mellékelt hf-et kell megoldani, mely ki van dolgozva. A csel benne az, hogy állítólag van benne egy szarvashiba. Ami elsőre feltűnt, hogy marha nagy a légrés, 5cm. 5mm akart lenni gondolom, így l2=23cm. Ez volna a nagy hiba?

Előre is köszi!
(#) Norberto válasza Dark Archon hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Szerintem ott nincs hiba, mert számításaim szerint is 27,5 cm az L2 anyagban a közepes erővonalhossz.

20 cm - 1 cm - 1 cm = 18 cm, ez az alsó részre igaz, az oldalvastagságok miatt. Ebből lejön az 5 mm légrés (a feladat további részeiben 5 mm-rel számoltak, tehát egyedül az ábrán van elírva), lesz tehát alul 17,5 cm.

Ezután a felfelé menő ágakat is megnézzük. Ott kapásból 10 cm - 4 cm mindkettőre, azaz 6 cm. Ebből kivonódik az alsó vízszintes rész vastagságának a fele, ami 1 cm. Tehát 5 cm, oldalanként.

Ha a 17,5 cm-hez hozzáadjuk a 2 oldalra jutó 5 - 5 cm-t, akkor végül 27,5 cm-hez jutunk, ahogy a feladatban is van, átváltva m-re.
Következő: »»   33 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem