Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
elég messze vagyok Pesttől. Valahogy le lehet a tetejét emelni, akkor meg tudnád egyszer rendesen takarítani. A kapcsokra, ahol oldani tudod, kis háromszögek mutatnak
Sziasztok a Canon Multi Pass c75 nyomtatóm amit most kaptam használtan a dokumentumokat megszakítással nyomtatja ki. A nyomtatás folytonos marad csak kihagy kb 5 centit. Remélem valaki tud segíteni.
Szia
függőlegesen, vagy vízszintesen marad ki 5 centi? Szóval a sorok között marad ki ennyi hely, vagy a betűk abbamaradnak és 5cm-rel arrébb folytatódnak és ez az egész oldalon? Tehát egy függőleges fehér csík van valahol a lapon a tetejétől az aljáig?
Szia!
Hát én szégyen ide szégyen oda kihívtam a szervízt,holnap kijönnek 5000 ért ![]() Csak nem úsztam meg,ez van ![]() Azért köszönök mindent,majd most ellesem a technikát és legközelebb már tudni fogom ezt is ![]()
Szia nem függőlegesen hanem vízszintesen hagy ki sorokat a nyomtatásból, de úgy hogy félbevág egy sort és utána egy 6-7 sorral lejjebbi sort illeszt a félbevágott sor után.
Hello
Ha kimaradnak sorok, azt a fej is csinálhatja. Fúvókateszt rendben van, jön a rács teljesen? Ha csak helyet hagy ki a sorok között és később folytatja, akkor az illesztési baj, vagy a papírtovábbító hibája. Nyomtat akkor is mikor az üres helyet csinálja, vagy áttekeri a papírt gyorsan és úgy nyomtat tovább?
Szia
Nem hagy ki helyet, tehát a nyomtatás folytonos /üres rész nincs a kinyomtatott papíron/. A dokumentum egy részét kivágja, de 6-7 sort, de a nyomtatása folytonos. Példa van egy dokumentum aminek a sorainak így kéne következni: 1 2 3 4 5 Stb. helyette: 1 2 6 7 de a nyomtatás ettől folytonos marad. / a 2 és 6 között nincs kihagyás/ Viszont másolásnál tökéletesen működik.
Szia
akkor ez valami illestési vagy vezérlési probléma. Próbáld meg újra telepíteni. Hátha segít
S300 nyomtatóm van. Az utóbbi időben kevesett használtam, múltkor is csak fokozott tisztitásra indult. Most nyomtatáskor félbeszakitottam egy nyomtatást, azóta viszont nem nyomtat. Nem jelez semmi különöset. Segitsetek! Kösz.
Sziasztok!
Nagy tisztelettel lenne egy kérdésem, hátha valaki tudna segíteni. Canon MX320-as nyomtatónk van, kb egy éves lehet. Eddig működött, most viszont nem lehet vele nyomtatni. A papírt nem tudja "bekapni". Ferdén kicsit bemegy és kész. Pedig kattog, minden csinál ami kell. A számitógépen a képernyőn az jelent meg, hogy "Üres tintapatron" egy másik kis mezőben pedig az, hogy "helyezzen be papírt". Helyeztem, de nem kell neki. Az üres tintapatron felirat új, eddig ez nem jelent meg. Ha valakinek van valami ötlete, azt nagyon megköszönném ![]() Mindenkinek további kellemes estét kívánok: Ibolya
Szia
ha be akar húzni, de nem tud, akkor valami bekerült a papírbehúzójába. Nézz bele lámpával, van, hogy meg lehet látni, és csipesszel kivenni, vagy kirázni, de legtöbbször szét kell szedni. Papírdarab, pénzérme, iratkapocs, rajzszög, ropi, bármi lehet. Üdv
Sziasztok!
Canon MP510-el kapcsolatban kérném a segítségeteket. Bekapcs után kiírta hogy fej hiba, aztán kikapcsolt, következő bekapcsnál már csak a canon logó jött be a kijelzőjén pár másodpercre, aztán semmi..... Valami ötlet? Köszi.
IP 1300-as nyomtatóban az eredeti patront után töltögettük egy darabig, majd azt írta ki, hogy igazítsam meg a patront,mert nem jól van behelyezve. Igazíthattam én nem volt jó. Vettem egy utángyártott patront amivel jól működött. Egy darabig. Most ugyanezt írja ki, csak kevesebb használat után. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a hiba?
![]()
Hello. Ezt a problemat te magad mar egyszer megoldottad, amikor az eredeti patront lecserelted es vettel egy utangyartottat. Ha egy uj patront teszel be, maris megoldottad a problemat. Kulomben az en tanacsom az, hogy ha le tudsz mondani a szines nyomtatasrol, vegyel egy lezer nyomtatot, akar masodkezbol is. A teszvesz.hu-n neha nagyon jo nyomtatokat nagyon olcson meg lehet venni. A tintasugaras gepekkel az utobbi evekben nagyon sok macera van, nekunk mar a hajunk szala is az egnek all, ha ilyet hoznak be a muhelybe. Hoppa, meg egy otlet: mielott uj patront vennel, vedd ki a gepbol ami most benne van, es nezd meg a hatoldalan a kontaktokat, ne legyenek tintasak. Ha tintasak, szeszes vattaval torold tisztara, ugyanugy a nyomtatoban levoket is, csak eloszor huzd ki a konektorbol
Helló!
A tanácsotokat szeretném kérni tintákkal kapcsolatban. Van egy Canon iP 4600-as nyomtatóm, egy pár garnitúrával ezelőtt elkezdtem és jelenleg is töltöm a patronokat, de nem igazán vagyok megelégedve a tinták színével/árnyalatával. Régebben használtam Q-Print chip nélküli utángyártott patronokat, azok tökéletesen nyomtattak. Most is ilyen minőségű festéket keresnék, ami nem vágja tönkre a fejet egyből. Most ezeket használom: http://www.tintapatrontoner.hu/products/59/?gclid=CN-71djl1qUCFUQI3...s03hNQ Köszi, P.
Helló
ha a tinta a fúvókákat eltömíti, akkor nem szabad tovább használni. Ha viszont csak a színárnyalatok térnek el az eredetitől, az nem olyan nagy baj. Minden tinta más. Be kell menni a nyomtató beállítás menűbe és ott a színeket egyenként behangolni. Pl. egy kicsitt több kéket, vagy kevesebb pirosat. Azután egy képet kinyomtatni és korábban nyomtatott képekkel összehasonlítani. Ha az eredmény jobb, azt alapbeállításnak venni. Nekem volt olyan tintám, ami eldugította a cyan és a magenta fúvókákat, egy másik, ami nyomtatásnál jó volt, meg később a papíron teljesen kifakul. Sajnos utólag derül ki, hogy a tinta alkalmas-e vagy nem.
Köszönöm a tipped, kipróbálom. Szerencsére dugulás még nem jelentkezett, csak zöldes árnyalatúak a képek, amit a Canon szoftverével nyomtatok. A többi programból viszont nem tudok szegély nélkül és csíkoz, de ott sem érezhetően jobb a szín.
"Csíkoz" azt jelenti, hogy rendesen csíkosan nyomtat?
Csináltál egy fúvókatesztet? Előfordul olyan is, hogy egy komlett sor fúvóka kiesik, nem lesz tovább vezérelve és ezért változik meg a nyomtatott kép. Ami nem is jön elő, csak bizonyos esetekben. Pl. ha az egyik fotó sor hal meg, akkor "fotopapír" beállításnál jönnek csíkok, vagy az adott színből csak a fele jön és így lesznek a képek más árnyalatúak. Csinálj egy fúvókatesztet és nézd meg, hogy a nyomtatott sávok egyenletesek-e. Ha a sáv felső vagy alsó fele halványabb, akkor az egyik sor fele kiesett. Ha egy komplett sor nem kap áramot, akkor az adott sáv halványabb mint a másik színek adott sávjai.( A sötétebbek az alapszínek a világosabbak a fotofúvókák) Azt elég nehéz szabad szemmel meglátni. Jobb a Service modusba bemenni és ott egy fúvókatesztet csinálni.
Mindenképp megcsinálom. Ha le tudom fényképezni a lényeget, felteszem.
Szerintem működik minden, csak kipurcanás előtt van. Ez kb a 3. canon nyomtatóm, kezdem kiismerni őket ![]()
Hátha valaki már belefutott a megoldásba...
Adott egy remek Pixma IP4850-es zsír új nyomtató. Ehhez már nincs XP-s driver csak Win7-es. Viszont a mellékelt CD LabelPrinter meg nem megy Win7-en, csak XP-n. Óriási találmány! ![]() Nem nagyon izgatna, ha nem lenne határidős nyomtatni valóm ![]()
Hali
A Canon oldalan nezted? Van altalanos driver XP ala.
Sziasztok!
Van egy Canon Pixma 1500-as nyomtatóm. Korábban nekem is kiírta, hogy a hulladéktinta tároló megtelt. Akkor az itt talált szervízprogrammal sikerült nullázni. Most viszont azt írja ki, hogy nincs bent nyomtató fej, tegyen be nyomtatófejet. Egy Ismerősömnek van ugyanilyen nyomtatója, az övének a fejével működik, tehát a fejjel van a gond. Szerintetek lehet még ilyen nyomtatófejet kapni és vajon mennyiért? Üdv: Tojan61
Sziasztok!
Van egy Canon Pixma IP4300-as nyomtatom, aminek egyetlen problemaja van, hogy a PGI patronnal semmit nem nyomtat (illetve valamikor egy vekony savban ossze-vissza, tehat nem teljesen lehet kivennni a nyomtatott betut). A fejet kiszedtem, darabokra szedtem, 1 hetig aztattam vizben. Uj patront tettem bele, de ugyanaz maradt a helyzet. Vajon meg mindig el van dugulva a fej, vagy mas baja lehet? A patron szivacsaval erintkezo porozus korongot, ami a tintat nyeli el a patronbol, ki lehet szedni kitisztitani? Koszi!
Szia
a fémhálót ne szedd le mert utána nem lehet visszatenni és minden kosz lemegy a fúvókákhoz. Csinálj egy fúvókatesztet és tedd be ide. Abból látom, hogy a fúvókák eldugultak vagy nem kapnak áramot. Üdv
Szia,
megnézheted először, hogy a fej kontaktjai tiszták, vagy oxidáltak. Előfordulhat kontakthiba is, akkor segít ha tollradírral átdörzsölöd a kontaktokat, míg újra fényesek lesznek, majd spiritusszal és egy papírtörlővel zsírtalanítani. Ki is lettek a filcek cserélve, vagy csak nullázva lett a számláló? Olyankor a filc teli van tintával és a "tintagőz" lecsapódik mindenhová (a fej érintkezőire is) amik rozsdásodnak. Később meg kifolyik a tinta a nyomtatóból. Fejeket lehet kapni, itt van egy pár cím: http://www.itenga.de/advanced_search_result.php?keywords=qy6-0054&x=0&y=0 http://www.printnord.de/Canon-Druckkopf-QY6-0054-iP1500-iP2000-MP13...1.html https://www.druckerherz.de/drko_DRKO-QY60054.html http://www.drucken-total.de/canon-druckkoepfe/canon-druckkopf-qy6-0054.html A legolcsóbb a drucken-total-nál, de meg kell kérdezned, hogy küldenek magyarországra és mennyi a postaköltség. Használtan is lehet kapni (eBay...), de csak olyat vegyél meg ahol egy fúvókateszt is mellékelt. Különben kaphatsz egy szétégett fejet amivel még a nyomtatót is ellövöd. Üdv
Szia Cinca!
Amiket leírtál, végigcsináltam már párszor, kontakt sprayvel is tisztítottam. A filcet kimostam, megszárítottam és úgy tettem vissza. Magyarországon nem árulnak fejet? Meg hát jó drága is, a nyomtatót anno 15000,- Ft-ért vettem. Ha 10000,- Ft alatt lenne fej, akkor talán még megérné, hiszen a mellékelt árakért új nyomtatót lehet venni. A Canon Pixma 1500-at azért szerettem, mert nagyon jó minőségben nyomtatott fotót is és olcsó volt hozzá a festék, mivel mindíg utángyártottat használtam, de nem is volt azzal gond. 420 - 500 Ft-ért kaptam szinest, és 300-ért feketét. Köszi a segítséget! Üdv: Tojan61
Sziasztok!
Úgy néz ki, a Canon Pixma 1500 helyett kell vennem másik nyomtatót. Az egyik üzletben a HP-s B109-et ajánlották 15600,- Ft-ért, amiben külön lehet cserélni a színeket, egy szín patron 1900,- Ft-ba kerül, és 300 lapot tud, a fekete az azt hiszem 2300,- Ft és az talán 450 lapot. Tudtok valamit erről a nyomtatóról, érdemes lehet megvenni? A fentartási költsége viszonylag kedvezőnek tűnik... Előre is köszönöm a válaszotokat! Üdv: Tojan61
Szia,
biztosan vannak magyar kereskedők, akik árulhatnak fejeket, de az ár nem lesz olcsóbb mint máshol. Ha szerencséd van, árverezésen (tesz-vesz, Vatera) találhatsz olyan új, még gyárilag becsomagolt fejet, amit valaki tartalékba vett és közben a nyomtató tönkrement. Ott talán megkapod 10 alatt. Használt fejekkel vigyázz. Küldess a fúvókatesztről egy képet, akkor tudod mit veszel. Itt is körbekérdezhetsz, hátha valakinek van egy 0054-es feje. Nov 13- ig menj vissza, ott volt valakinek egy panelhibás ip 1500-as nyomtatója, ahol a fej még működött. Üdv
Szia!
Jó már a Canon Pixma IP 1500-asod? Nekem a fej ment tönkre. Nem eladó a Tiéd? És ha igen, mennyiért? Üdv:
Szia!
Fuvoka tesztet ugy erted, hogy a Karbantartas ful alatt a Fuvokaellenorzest hajtsam vegre, amikor egy tobbszinu mintat nyomtat ki? Koszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |