Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC vezérlése Bluetooth-on keresztül
Heló!
Nekem így működik (csatoltam). A parancsok működése függ a BTM modul beállításaitól pl: +++ akkor értelmezi ha csatlakoztatva van az eszköz.
Hello, sokat segített a csatolmányod, már van kapcsolat, de csak akkor ha a modul felől kezdeményezem, és a modul masternek van beállítva. Viszont ilyenkor más eszköz felől láthatatlan. Ha slave-nek állítom be, akkor látható lesz, de nem tudok a pc felől kapcsolódást kezdeményezni, (de a modul felől sem) mert a szolgáltatások közül egyik sem aktiv.
Heló!
Ha a modul slave-be van állítva és a sz.gépen rákeresek, akkor csak a soros port ikon válik aktívvá. Gond nélkül hozzá tudok csatlakozni. A BlueSoleil 6.4.249.0. verzióját használom.
Letöltöttem az újabb programot, de ugyan az a helyzet. A PC felől semmit nem tudok kezdeni, csak megkeresni. Ha rákeresek az eszköz szolgáltatásaira, hibát ír. BTmodul felől minden rendesen működik. Nekem pont az lenne a lényeg, hogy PC felől lehessen indítani a kapcsolatot, és letölteni az adatokat a picből.
A windowsnak egy soros portot kéne telepítenije
Sztem a gond a PC-dben keresendő.
Com16-ot telepítette a BlueSoil, tudok is vele adatokat fogadni a pic felől, csak a bluetooth kapcsolatot nem tudom indítani pc felől. A pc-n lévő bluetooth program nem tudja, hogy milyen szolgáltatásai vannak a BTM modulnak, mert nem tudja lekérdezni tőle, ezért nem engedi a soros csatlakozást indítani. Nem tudom, lehet ennek így kell működnie. Ha telefonról csatlakozok rá, kéri a pin kódot, párosítja. Azért jó lenne, ha valaki megerősítené, hogy PC felől lehet csatlakozni, mert akkor tudnám nálam van a hiba. Majd kérek kölcsön egy másik bluetooth sticket a PC-be, próbaképpen.
Szereztem egy másik (MSI) bluetooth sticket a gépbe, és azzal hibátlanul működik.
A BT modult Slave-ként beállítva bárki tud csatlakozni rá, és letöltheti az adatokat a picből, ha tudja a kódot. Üdv,
Sziasztok! A fórumot olvasgatva én is vettem egy BTM-112 modult. Most próbálgatnám a működését. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Simán összekapcsolódok a modullal. Azonban, ha az AT parancsot elküldöm neki (a Herculest használom) nem történik semmi , a 26-os lábra kötött led villanásán kívűl.
Ez a led, jelzi az adatátvitelt ugye? Tudna valaki valamilyen tippet adni miért nem jön válasz. A bluetooth kapcsolódáskor simán felismeri a kezelő program serial adapternek (40-es porton). Előre is kösz!
Az AT parancsok után írtál egy újsor karaktert? Beírod a parancsot ASCII-ban, majd írsz a végére egy 0D-t hexában. Írok egy példát:
Pin kód beállítás: ATP=1234
Köszi a gyors választ. Csak az AT parancsot küldözgetem mindenféle formátumban. Kipróbáltam a "CR""LF" különböző kombinációival. ASCII, Hex stb. De az "OK" nem akar jönni
![]() ![]()
Adatlapján jelölve van az alapértelmezett beállítás, úgy próbálod? 19200bps stop bit=1, parity bit=none.
max232 van a pc és a modul között?
Alapbeállításokkal próbálom, az adatlap szerint. A kapcsolat létrejön csak az AT parancsra vagy bármelyik parancsra semmi válasz.
Max 232 a PC és a modul közé ? Nincs. Én a pc-ről egy Trust dongle-val küldöm az adatokat. Olvastam valahol, hogy valami, master és slave módot kell beállítani.
Szerintem BT kapcsolaton keresztül nem fog menni, csak vezetékes soros porton. Legalábbis nekem csak úgy sikerült. Én a terminal.exe nevű progit használom, valaki már belinkelte ide, ebben nem kell sorvégjel csak enter.
1000000 pontos válasz! Elég rendesen mellé olvastam!
![]() ![]()
Sziasztok!
Nekem az alábbi problémám lenne: Vásároltam 2db Bluetooth-RS-232 adaptert! Rayson BTD-434 a pontos neve a csomagnak... Neten találtam egy programot LM049 LM technologies oldalán amivel simán lehet GUI-ban állítgatni őket! Szépen beállítgattam őket....párosítottam őket! Mikor bedugom akkor világítanak is és csatlakozva vannak, csak nemtudok rajtuk keresztül HyperTerminálos csatlakozást csinálni! Alapból csak a BT-os converterekhez is lehet csatlakozni HyT-on keresztül az alábbi adatokkat: 19200-8-N-1-N Namost nekem aihez csatlakozni akarok rajtuk keresztül az alábbi kell HyT-ban: 19200-8-N-1-XoffXon Kipróbáltam egy másik eszközzel is amihez 19200-8-N-1-N kell ugyanúgy mint a BT modulokhoz, de azzal sem hajlandó semmit csinálni. Van ötlete valakinek?
Sziasztok,
aki használta közületek a Rayson-féle BTM-112 bluetooth modult, meg tudná mondani, hogy az USB interfésze használható-e? Ha működik, akkor hogyan, milyen driverrel (virtuális soros port, HID, saját driver)? A modul adatlapja és a gyártó honlapja sem nem elég informatív, sajnos. A választ előre is köszönöm.
Bár Nekted több, mint egy éve megtörtént, én most jutottam idáig...
Valaki el tudná küldeni a BTerm.sis-t? Nem a .java forrást, ami mostanság van a neten. Milyen fejlesztői progival írtok telefonra bluetooth kezelő szoftvert? Néhány gomb kell csak és kijelzett érték, amit lekérek a PIC-ről Bluetooth-on keresztül.
Sziasztok!
A következő problémába ütköztem: Sikerült egyszer már beüzemelnem a btm-112-es modulom, értem ezalatt, hogy a terminal.exe progi segítségével sikeresen konfiguráltam a modult. Egyszer csak azt vettem észre, hogy OK vagy ERROR válasz helyett ilyen kriksz-krakszokat válaszol a modul. (Pl: ati? parancsra ezt: ńşZjţ´Řę]‘YqŐĄĺĺ‘ŮńąÍľXü) Viszont érdekesség, hogy végrehajtja a küldött parancsokat, pl. atz0 parancsra látszik a ledek villogásán, hogy resettálódik, valamint nevet, pin-kódot is tudok így változtatni, csakhát ilyen iszonyat karaktrekkel válaszol. Mégegyszer írom, már helyes működés után jelentkezett a hiba. rts cts összekötésével próbálkoztam, másik gépen is kipróbáltam, ezek nem segítettek. Valakinek van esetleg ötlete, tapasztalata? Köszönöm, Andor
nekem ez akkor volt mikor a HpTerm automatikusan átnyomta az emulációt ANSI-ba vagy vmi másba.......
akkor jön elő ilyen halandzsa...a rendes karakterek helyett
Tud esetleg valaki segíteni abban, hogy a BTD-434-es modul nem támogatja a DTR jeleket...ezt hogyan lehet orvosolni??
vagy esetleg tud valaki olyan BT modult ami alapból tud DTR-t?
Sziasztok!
Ez a Bluetooth modul alkalmas lenne szerintetek arra a feladatra, hogy egy PIC-hez illesztve fogadja azokat az adatokat amiket PC-ről küldenék neki? PC oldalon egy gyári USB-s Bluetooth-t használva.
Szia,
elviekben semmi akadálya. Arra érdemes figyelni, hogy gyárilag nincs a modulon antenna. Továbbá, hogy a 3.3V-os jelszintekkel dolgozik a modul, illetve, hogy az UART-on tudsz kommunikálni, az USB és az SPI interfészek működése aluldokumentált, gyári célokra van fenntartva (firmware frissítés), ezzel némileg a saját kérdésemet is megválaszoltam. Egy hasonló modul működését demonstráló videó. Szép napot!
Szia!
Köszi a gyors választ. Ez jó hír ![]() Elviekben az illesztéshez szükség lenne akkor egy MAX 3232 mondjuk? (BT->PIC) Tehát, akkor a BT modul a fogadott adatokat UART-on keresztül továbbítja a PIC-hez. Nekem csak egyirányú kommunikációra lenne szükségem, de ezek szerint akkor ez jó választás. Kiváncsi lennék még arra hogy ennek a Class1-es modulnak nyílt terepen mekkora lehet a hatótávja, tényleg tudja a 100 métert?
Szia,
a modul felkonfigurálásához szükséges egyszer legalább a kétirányú kommunikáció, amennyiben nem elégségesek a gyári alapméretezett értékek. Ez történhet PICkit2 segítségével is pl. A második kérdésedre nem tudom a választ.
Értem, a konfig nem lesz probléma, PicKit2 is van.
Ahhoz hogy a BT modul küldje a fogadott adatokat tovább a PIC-nek, kell valami fontosan tudom az illesztésnél? Első lépésnek gondolom olyan PIC-ket válasszak amiben van UART.
Igen, az célszerű.
![]()
Nagyon köszönöm a segítséged, szerintem belevágok.
A linkelt cikket pedig külön köszönöm. Üdv: Peti
Én is hasonlót csináltam, és a szintillesztést egyszerűen oldottam meg: a BT modul Rx lábára egy 3,3V-os zenert raktam előtéttel, így ott csak 3,3V lehet, a Tx meg közvetlenül megy a PIC Rx lábára, mert a 3,3V-ot már magas szintnek érzékeli. Sok sikert. Zoli
Én is hasonlóképpen, csak a zener helyett egy sima feszültségosztót két ellenállással, a TX-et én is közvetlenül a PIC-re kötöttem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |