Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC vezérlése Bluetooth-on keresztül
Lapozás: OK   6 / 10
(#) pagaby válasza Panhard hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Heló!

Nekem így működik (csatoltam). A parancsok működése függ a BTM modul beállításaitól pl: +++ akkor értelmezi ha csatlakoztatva van az eszköz.

BTM.docx

(#) Panhard válasza pagaby hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Hello, sokat segített a csatolmányod, már van kapcsolat, de csak akkor ha a modul felől kezdeményezem, és a modul masternek van beállítva. Viszont ilyenkor más eszköz felől láthatatlan. Ha slave-nek állítom be, akkor látható lesz, de nem tudok a pc felől kapcsolódást kezdeményezni, (de a modul felől sem) mert a szolgáltatások közül egyik sem aktiv.

BT001.jpg

(#) pagaby válasza Panhard hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Heló!

Ha a modul slave-be van állítva és a sz.gépen rákeresek, akkor csak a soros port ikon válik aktívvá. Gond nélkül hozzá tudok csatlakozni.
A BlueSoleil 6.4.249.0. verzióját használom.
(#) Panhard válasza pagaby hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Letöltöttem az újabb programot, de ugyan az a helyzet. A PC felől semmit nem tudok kezdeni, csak megkeresni. Ha rákeresek az eszköz szolgáltatásaira, hibát ír. BTmodul felől minden rendesen működik. Nekem pont az lenne a lényeg, hogy PC felől lehessen indítani a kapcsolatot, és letölteni az adatokat a picből.
(#) sanyatuning válasza Panhard hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

A windowsnak egy soros portot kéne telepítenije
Sztem a gond a PC-dben keresendő.
(#) Panhard válasza sanyatuning hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Com16-ot telepítette a BlueSoil, tudok is vele adatokat fogadni a pic felől, csak a bluetooth kapcsolatot nem tudom indítani pc felől. A pc-n lévő bluetooth program nem tudja, hogy milyen szolgáltatásai vannak a BTM modulnak, mert nem tudja lekérdezni tőle, ezért nem engedi a soros csatlakozást indítani. Nem tudom, lehet ennek így kell működnie. Ha telefonról csatlakozok rá, kéri a pin kódot, párosítja. Azért jó lenne, ha valaki megerősítené, hogy PC felől lehet csatlakozni, mert akkor tudnám nálam van a hiba. Majd kérek kölcsön egy másik bluetooth sticket a PC-be, próbaképpen.
(#) Panhard válasza Panhard hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szereztem egy másik (MSI) bluetooth sticket a gépbe, és azzal hibátlanul működik.
A BT modult Slave-ként beállítva bárki tud csatlakozni rá, és letöltheti az adatokat a picből, ha tudja a kódot. Üdv,
(#) michael67 hozzászólása Jan 20, 2011 /

Sziasztok! A fórumot olvasgatva én is vettem egy BTM-112 modult. Most próbálgatnám a működését. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Simán összekapcsolódok a modullal. Azonban, ha az AT parancsot elküldöm neki (a Herculest használom) nem történik semmi , a 26-os lábra kötött led villanásán kívűl.
Ez a led, jelzi az adatátvitelt ugye? Tudna valaki valamilyen tippet adni miért nem jön válasz. A bluetooth kapcsolódáskor simán felismeri a kezelő program serial adapternek (40-es porton).
Előre is kösz!
(#) Panhard válasza michael67 hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Az AT parancsok után írtál egy újsor karaktert? Beírod a parancsot ASCII-ban, majd írsz a végére egy 0D-t hexában. Írok egy példát:
Pin kód beállítás: ATP=1234 ugyanez hexában: 4154503D313233340D Pin lekérdezés: ATP? hexában: 4154503F0D Ezzel először én is szenvedtem kicsit, itt a fórumban írta valaki, hogy kell az AT parancs után egy 0D.
(#) michael67 válasza Panhard hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Köszi a gyors választ. Csak az AT parancsot küldözgetem mindenféle formátumban. Kipróbáltam a "CR""LF" különböző kombinációival. ASCII, Hex stb. De az "OK" nem akar jönni Most próbáltam, a te általad leírtakat de nem jön válasz.
(#) Panhard válasza michael67 hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Adatlapján jelölve van az alapértelmezett beállítás, úgy próbálod? 19200bps stop bit=1, parity bit=none.
max232 van a pc és a modul között?
(#) michael67 válasza Panhard hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Alapbeállításokkal próbálom, az adatlap szerint. A kapcsolat létrejön csak az AT parancsra vagy bármelyik parancsra semmi válasz.
Max 232 a PC és a modul közé ? Nincs. Én a pc-ről egy Trust dongle-val küldöm az adatokat. Olvastam valahol, hogy valami, master és slave módot kell beállítani.
(#) gallz válasza michael67 hozzászólására (») Jan 20, 2011 / 1

Szerintem BT kapcsolaton keresztül nem fog menni, csak vezetékes soros porton. Legalábbis nekem csak úgy sikerült. Én a terminal.exe nevű progit használom, valaki már belinkelte ide, ebben nem kell sorvégjel csak enter.
(#) michael67 válasza gallz hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

1000000 pontos válasz! Elég rendesen mellé olvastam! Köszi.Elég hülyén érzem magam Köszönöm.
(#) bonat hozzászólása Márc 7, 2011 /

Sziasztok!
Nekem az alábbi problémám lenne:
Vásároltam 2db Bluetooth-RS-232 adaptert!
Rayson BTD-434 a pontos neve a csomagnak...
Neten találtam egy programot LM049 LM technologies oldalán amivel simán lehet GUI-ban állítgatni őket!
Szépen beállítgattam őket....párosítottam őket!
Mikor bedugom akkor világítanak is és csatlakozva vannak, csak nemtudok rajtuk keresztül HyperTerminálos csatlakozást csinálni!
Alapból csak a BT-os converterekhez is lehet csatlakozni HyT-on keresztül az alábbi adatokkat: 19200-8-N-1-N

Namost nekem aihez csatlakozni akarok rajtuk keresztül az alábbi kell HyT-ban: 19200-8-N-1-XoffXon

Kipróbáltam egy másik eszközzel is amihez 19200-8-N-1-N kell ugyanúgy mint a BT modulokhoz, de azzal sem hajlandó semmit csinálni.

Van ötlete valakinek?
(#) zaik hozzászólása Márc 7, 2011 /

Sziasztok,

aki használta közületek a Rayson-féle BTM-112 bluetooth modult, meg tudná mondani, hogy az USB interfésze használható-e? Ha működik, akkor hogyan, milyen driverrel (virtuális soros port, HID, saját driver)? A modul adatlapja és a gyártó honlapja sem nem elég informatív, sajnos.
A választ előre is köszönöm.
(#) HeZ válasza attila066 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Bár Nekted több, mint egy éve megtörtént, én most jutottam idáig...
Valaki el tudná küldeni a BTerm.sis-t? Nem a .java forrást, ami mostanság van a neten.
Milyen fejlesztői progival írtok telefonra bluetooth kezelő szoftvert? Néhány gomb kell csak és kijelzett érték, amit lekérek a PIC-ről Bluetooth-on keresztül.
(#) andito_0504 hozzászólása Márc 18, 2011 /

Sziasztok!

A következő problémába ütköztem:

Sikerült egyszer már beüzemelnem a btm-112-es modulom, értem ezalatt, hogy a terminal.exe progi segítségével sikeresen konfiguráltam a modult. Egyszer csak azt vettem észre, hogy OK vagy ERROR válasz helyett ilyen kriksz-krakszokat válaszol a modul. (Pl: ati? parancsra ezt: ńşZjţ´Řę]‘YqŐĄĺĺ‘ŮńąÍľXü) Viszont érdekesség, hogy végrehajtja a küldött parancsokat, pl. atz0 parancsra látszik a ledek villogásán, hogy resettálódik, valamint nevet, pin-kódot is tudok így változtatni, csakhát ilyen iszonyat karaktrekkel válaszol. Mégegyszer írom, már helyes működés után jelentkezett a hiba. rts cts összekötésével próbálkoztam, másik gépen is kipróbáltam, ezek nem segítettek. Valakinek van esetleg ötlete, tapasztalata?

Köszönöm,
Andor
(#) bonat válasza andito_0504 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

nekem ez akkor volt mikor a HpTerm automatikusan átnyomta az emulációt ANSI-ba vagy vmi másba.......
akkor jön elő ilyen halandzsa...a rendes karakterek helyett
(#) bonat hozzászólása Márc 18, 2011 /

Tud esetleg valaki segíteni abban, hogy a BTD-434-es modul nem támogatja a DTR jeleket...ezt hogyan lehet orvosolni??
vagy esetleg tud valaki olyan BT modult ami alapból tud DTR-t?
(#) andito_0504 válasza bonat hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Köszönöm!

A hiba oka figyelmetlenség volt: a max3232 ic -hez tartozó kondik bekötésénél.

Andor
(#) Peti027 hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Sziasztok!

Ez a Bluetooth modul alkalmas lenne szerintetek arra a feladatra, hogy egy PIC-hez illesztve fogadja azokat az adatokat amiket PC-ről küldenék neki?
PC oldalon egy gyári USB-s Bluetooth-t használva.
(#) zaik válasza Peti027 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Szia,

elviekben semmi akadálya. Arra érdemes figyelni, hogy gyárilag nincs a modulon antenna. Továbbá, hogy a 3.3V-os jelszintekkel dolgozik a modul, illetve, hogy az UART-on tudsz kommunikálni, az USB és az SPI interfészek működése aluldokumentált, gyári célokra van fenntartva (firmware frissítés), ezzel némileg a saját kérdésemet is megválaszoltam.
Egy hasonló modul működését demonstráló videó.

Szép napot!
(#) Peti027 válasza zaik hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Szia!

Köszi a gyors választ.

Ez jó hír

Elviekben az illesztéshez szükség lenne akkor egy MAX 3232 mondjuk? (BT->PIC)

Tehát, akkor a BT modul a fogadott adatokat UART-on keresztül továbbítja a PIC-hez.
Nekem csak egyirányú kommunikációra lenne szükségem, de ezek szerint akkor ez jó választás.

Kiváncsi lennék még arra hogy ennek a Class1-es modulnak nyílt terepen mekkora lehet a hatótávja, tényleg tudja a 100 métert?

Szia,

a modul felkonfigurálásához szükséges egyszer legalább a kétirányú kommunikáció, amennyiben nem elégségesek a gyári alapméretezett értékek. Ez történhet PICkit2 segítségével is pl.

A második kérdésedre nem tudom a választ.

Értem, a konfig nem lesz probléma, PicKit2 is van.

Ahhoz hogy a BT modul küldje a fogadott adatokat tovább a PIC-nek, kell valami fontosan tudom az illesztésnél?

Első lépésnek gondolom olyan PIC-ket válasszak amiben van UART.

Igen, az célszerű. Amennyiben 3.3V-tól különböző, például 5V-ról üzemelteted az az áramkör többi részét, úgy gondoskodj - értelem szerűen- a modul 3V-os táplálásáról és a jelszintek illesztéséről (3.3V -> 5V). Az alábbi cikkben találsz erre megoldást.

Nagyon köszönöm a segítséged, szerintem belevágok.

A linkelt cikket pedig külön köszönöm.

Üdv: Peti
(#) kzozo válasza Peti027 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Én is hasonlót csináltam, és a szintillesztést egyszerűen oldottam meg: a BT modul Rx lábára egy 3,3V-os zenert raktam előtéttel, így ott csak 3,3V lehet, a Tx meg közvetlenül megy a PIC Rx lábára, mert a 3,3V-ot már magas szintnek érzékeli. Sok sikert. Zoli
(#) Panhard válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Én is hasonlóképpen, csak a zener helyett egy sima feszültségosztót két ellenállással, a TX-et én is közvetlenül a PIC-re kötöttem.
Következő: »»   6 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem