Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   36 / 115
(#) tiggersoft válasza peti13 hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Szia
Bár még csak épitgetésnél tartok, de én az L297-298 párost épitettem meg a motorokhoz. Működik, de ha nem figyelsz könnyen kinyirhatod.
(#) peti13 válasza tiggersoft hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Értem. Mire kell figyelni? Mivel lehet kinyírni? Mármint a vezérlőt ill. a motort? És még valami Kapcsrajzod van? Köszi a választ.
(#) karaszbandi válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 1, 2010 /

Én ezt építettem meg és meg vagyok vele elégedve. Kell neki motorvezérlő és kész. A saját progiját használja, igaz, hogy fizetős a teljes, de megéri. Bármiből tud anyagot felvenni. A NYÁK fúrástól az ArtCamig mindenre használható. Sőt, szerszám hosszt is megméri. Ennyiért nem rossz.
(#) pipi válasza Kastler hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Szia!
Ennek nincs köze a #852020 hozzsászólásban lévő vezérlőhöz
(#) tiggersoft válasza peti13 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Rövidzár könnyel halálba küldi és a kimeneten lévő védő diódákra is érzékeny(főleg a hiányukra).

Képek.rar

(#) vaszil29 válasza karaszbandi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Bandi!
Mit építesz?
(A melléklet lemaradtt!!)
(#) Kastler válasza pipi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

(#) karaszbandi válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

nem maradt le a melléklet, mert nem is volt!

Arra válaszoltam, ami a téma volt, az USB CNC vezérlő!
Tehát még egyszer: Megépítettem és kiválóan működik.
(#) frecsko hozzászólása Dec 12, 2010 /

Sziasztok.
Valaki megépítettem már a Maximus CNC vezérlőjét??
(#) vaszil29 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Én megcsináltam!
De csak fúrni lehet vele!
Egyébként meg a (L278N) elég jó árban van.
(#) frecsko válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Az nem baj...egyenlőre még az is elég lenne nekem.
A hex. beégetése után egyből sikerült a géphez csatlakoznod? Nekem nem engedi pedig simán lefut az égetés, de a drill progi mégsem tudja felismerni. Lehet az a baj hogy Laptopról usb-rs232 átalakítóval próbálkozom??
(#) vaszil29 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Elképzelhető!
Mondjuk a vezérlő kimenete is 9 pin soros port.
Ha minden jó, elvileg működni kell.
(#) frecsko válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Elvileg igen...Én a .hex-re tippelek, hogy az nem lett jól beégetve. De az MPlab sikeresnek mondta az égetést...nem értem hogy miért nem ismeri fel.
(#) vaszil29 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Nézd meg, hogy az eszközkezelőben nem hiányol e esetleg valamit a Windows!

Eszközkezelőben megvan az USB-s átalakító, 17-es portot adtam neki és ezt a portot állítom be a drill progiban és a 9600 baudot. Mindent összedugok, beállítok a programban. Mikor a csatlakozásra kattintok kiírja , hogy reseteljem a pic-et és újra csatlakozzam.
(#) vaszil29 hozzászólása Dec 14, 2010 /

Akkor reseteld! ott van a Pic mellett a nyomógomb!

Szerinted nem csináltam?
Reseteltem, de semmi...
(#) vaszil29 hozzászólása Dec 14, 2010 /

Akkor szerintem a beégettéssel lehet valami, vagy sérült a hex Szerintem rakd félre a Maximus projektet és csináld meg az opto vezérlős cuccot! A tutira mach3 kompatibilis.
Lui3 nak is tökletesen megy! nálam is facán működik!
Nálam a maximus ott rohad a polcon, mig szét nem szedem
(#) vaszil29 hozzászólása Dec 14, 2010 / 1

Ez az!

Egy nagy problémám van csak, de ez beárnyékol mindent....laptopon nincs párhuzamos port
(#) tiggersoft válasza frecsko hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Ha nincs rajta LPT vegyél egyilyet. Ezekkel állitólag megy minden ugyan úgy mint a rendes LPT-vel. Egy hasonlót teszteltek a HobbyCNC-n (annak két LPT kimenete volt) és rendesen kezelte a Mach3.
(#) vaszil29 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 14, 2010 / 1

Ja ja ! A kolega jól mondja!
vagy esetleg csinálsz egy ilyet

Tudok róla, már olvastam a HobbyCNC-n az infót róla...erőteljesen szemezgetek vele.
Ez a ketyere mit tud vaszil? portot emulál? Milyen szoftver támogatja?
(#) vaszil29 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

USB/D-sub25 átalakító.
A nyomtató "usb" port kimenetét alakítja át. A Pic olyan formátumra generálja a jelet, hogy a kimenetei tudják vezérelni a cnc kártyát. Vagy is, olyan kimenő jeleket generál, mint ha nyomtató portról vezérelnéd a cnc-d.
Teljesen azonos a soros port kimeneti jelszintjével.
Még nem próbáltam, de majd összerakom és megírom milyen. Még egyenlőre azt sem tudom, hogy milyen progi lenne hozzá jó, de majd megfejtem

Értem, jónak tűnik. Izgatottan várom a végeredményt
(#) JoeA válasza vaszil29 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia!
Ne haragudj, de ebben a hozzászólásban van kavarodás rendesen!

Az nem USB/D-sub25 átalakító, mert ilyen nem létezik. dsub25 csatin akár soros port is lehet, mert ez nem egy kommunkiációs protokoll leírása hanem egy csatlakozó neve!

A nyomtató usb port kimenetet meg nem is értem A nyomtatónak nincs usb kimenete, illetve amelyiken van az az usb-s háttértárak kezelésére szolgál, képtelen lenne cnc-t vezérelni!

A soros port kimeneti jelszintje pedig +-12V!

Azért jó lenne, ha mielőtt el kezdesz tanítani valakit, végigolvasnád amit írsz, használnád a "szakszavaid" előtt a google-t és pontos információt adnál át, ha már egyszer tanítasz!

Ez amit itt látni a topicban tisztára "vak vezet világtalant" érzést kelt azokban akik valóban értik, hogy Te mit is szeretnél írni! Nem kívánok a cnc vonulathoz hozzászólni! Legelsőbb lenne az alapok megteremtése, ami innen bizony hiányzik!!! Azután lehet csak tovább lépni!
(#) benny hozzászólása Dec 15, 2010 /

Sziasztok!

Szeretnék én is készíteni egy kis CNC Marót, rengeteg kész cnc vezérlőt találtam ebben a topicban de sajnos nem tudom hogy melyiket lenne érdemesebb megépíteni ami 100%-an működni fog.

Találtam a Google-ben is egy jó pár kapcsolást és egyéb hasonló dolgokat de a topicban ezt a linket láttam a legtöbbet: Bővebben: Link

Ha például ezt megépítem ill. elkészítem a nyákot és hozzá bekötök 3 db léptetőmotort + egy programot (pl: Mach3) akkor elvileg működni fog?

Még az lenne a kérdésem hogy ehhez a vezérlőhöz kellene még valami?

Válaszotokat előre is megköszönöm!
(#) lui3 válasza JoeA hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia
Az az érdekes hogy én megértettem mit akart irni vaszil29
(vagyis irt) hogy te ezt nem birod vagy nem akarod értelmezni nem érdekel de ha nem akarsz a cnc témához hozzászolni akkor miért néztél be ide?Talán kötözködni?Ez forum nem dühöngö.
üdv
(#) lui3 válasza benny hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia
Ezt a kapcsolást megépitették már itt a foromon lévök és ha jol emlékszem mindig volt vele kis probléma nem a müködésével hanem a tudásával.Olvass vissza és megérted.
üdv
(#) Tom Lord válasza lui3 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Attól, hogy "megértetted" mit írt vaszil29, attól még teljesen igaza van D_Zsolt-nak.
Azért idézőjeles a "megértetted", mert legfeljebb kitaláltad.
Egy kezdő, aki innen szeretne pontos információkat begyűjteni, teljesen tanácstalan lesz az ilyen hozzászólásoktól, mint amit vaszil29 írt.
Emellett a felháborodásod sem helytálló, Zsolt normális hangnemben figyelmeztetett a hibákra.
Ha végignézed a topikot, eddig én sem szóltam hozzá, pedig a nyitásától kezdve rendszeresen figyelem.
Sajnos sokszor van tárgyi tévedés a hozzászólásokban.
Nem kellene lehurrogni azt, aki ezeket javítani próbálja, nem Zsolt nézi "dühöngőnek" ezt a topikot.
Következő: »»   36 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem