Fórum témák
» Több friss téma |
Nálam még nem füstölt... Szappan meg leviszi
![]() És kimondottan arra van kitalálva, amire használod ![]()
Én a berner félével fúrogatok, fémhez jó, de aluhoz nem éppen. A faggyút ped a békebeli lakotosch kollegína ajánlotta.
Végül is igen. A rozsdamaró felesleges, legjobb a víz.
Hehe, legalább nem kopik a maró
![]() Viszont elkopott a szénkefe, ma kicseréltem de pont marás közben volt, leszedtem a marót, és amilyen csökött vagyok kivettem a hegyet, persze vért izzadtam mire belőttem hogy ott folytassa ahol abbahagyta, de már mar. Milyen fogásmélységgel érdemes dolgozni és milyen fordulaton. Az előtolást akármiylen picire vehetem, de most 0.2mm-es fogásméylséggel mentem, ennél biztos többel is lehet menni, így a 10mm-es csapágyházam 50 lépésmélységgel lesz meg, ami iszonyat lassú. (most tar 8cm-nél)
Milyen rozsdamaró?
![]()
Fordulatszám: meg van határozva a m/s-os vágóélsebesség, sajnos nem tudom ezt fejből.
800-1000mm/perces előtolással szoktam tolni alunak. kb 10krpm-mel. Szintén 0.2mm-es előtolással, mert szíjas áttételt használok, és féltem a drága egy- és kétélű marókat. ![]()
Néha azért takaríthatnál a szobádban...
![]()
Csak arra céloztam, hogy nem kell mindig csodakence
![]()
Készül a konfetti szilveszterre?
Mit készítesz ezen a képen? Ennyi forgács alatt valami 3D marást tudok elképzelni.
Használtam én is ilyen gépet maráshoz de sajnos hamar megadta magát (elkezdett ütni, lötyögni). Nálad hogy bírja?
Így előjáróban, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Kedves CNC-s fórumozónak, mivel később már ezt nem tudom megtenni, mert lassan indulok dolgozni
![]()
Csapágycsere, ha már ott van az ember kommutátor takarítás és ha kell szénkefe csere. Illetve én kis köszörű kővel fel szoktam "húzni" a patron kúpját, mindezt kézzel, ha van CNC géped akkor mindezt programból meg tudod oldani. Ipari gépen is fel szoktuk köszörülni ha összeveri az eltört gomba miatt kieső szerszám a kúpot.
Kellemes karácsonyt!
Ha kell tudok flexi csovet az elszíváshoz
![]()
Van gépem, de sajnos ez most nem segített, ugyanis a csapágy forgott meg a helyén (műanyag foglalat) és kikoptatta. Igazából nem jöttem rá miért indult el a csapágy a helyén ha látszólag szépen fut, nem szorul vagy lötyög. Mindegy, a gépet már azóta elajándékoztam, de ezt a kúp felszabályozást megjegyzem ha valami történne a mostani ER11 befogóval.
Utoljára amikor ment a gép, volt forgács nálam is rendesen, az asztal sem látszott. Műanyag csatlakozókat vágtam.
![]()
Bizony, a műanyag forgács ráadásul feltöltődik és rátapad mindenre. Eddig csak szívás volt, elszívás nem.
![]()
Akkor viszont már valami fortunába fogd majd be a követ, és jó minőségűt mert enni fogja. Vízszintes főorsónál nem gond, nálad gond lenne. A kis gépek patron felfekvő felülete pici, ahhoz ez a módszer jó. Jártam én is így már evig fúrógépnél hogy megforgott a csapágy, bosszantó dolog. ER 11 nem biztos hogy ütni fog.
Sziasztok! Használ valaki olyan gépet ami DC szervóval megy? Mi a tapasztalatok? Konkrétan a karbantartásuk érdekelne, szénkefe kopás, ilyesmik. Eddig léptetőmotorral hajtottam a gépet, de gondolkodom a szervón. Megéri átállni? Köszönöm!
Hali!
Egy 5D-s CNC gép mennyiből jönne ki házilag? Illetve mennyi lehet egy vezérlő hozzá,valamint mennyire kifizetődő egyet építeni mint venni? ![]()
Eddig jól szolgál a patronbefogó, persze sosem lehet tudni... A múltkor pl. szerszámtörés volt, azt hittem megsérült a befogó is, de rááltam a külső felére a tapintóval és 0,02mm volt az ingadozás ahogy eddig is. Azért mértem kívül mert belül sértetlennek látszott és nem fért bele a tapontó. goldolom ha elhajolt volna így is megmutatta volna az indikátor.
Attól függ milyen stabilat építesz, szerintam 50 ezer alaphangon, és az csak amolyan deszkamodell. Vezérlőt 5 tengelyre láttam a vaterán, talán 30~40 ezer, ha Magad építed olcsóbb is lehet, csak olyant válassz ami kiforrott és nem kell még fejlesztened. Szoftver is van, Mach elviszi, de hogyan fogsz 5 tengelyre g-kódot írni?
Valamit befogva kellene mérni, gondolom vagy 1/8" vagy 3 as szerszámmal dolgozol, van olyan tapintó is amivel ki lehetne mérni, bár nem éri meg szerintem megvenni hozzá a drága órát (puppi- ???), annyiból már kapsz 3 szárat is
![]()
Szerencsére "csak" a szerszám tört el, teljesen a patronnál, az fogta erősen, nem fordult el. Éppen oldalra mozgott a szerszám amikor eltört, ezért gyanakodtam a befogó meghajlására. Most beletted a bogarat a fülembe.
![]()
Látatlanba nem lesz gond. Azért egy szerszámtöréstől nem szabadna tönkremennie a szárnak.
Ha napi 8 órában hajtod a gépet, akkor készülni illik a motorcserére, amatőr felhasználásban ha jók a szénkefék, akkor nem kell félni tőle. Cserébe egy jóval dinamikusabb géped lesz. Tehát ha fontos a sebesség, akkor megéri.
Alaphangon 50? Az nagyon deszkamodel.
Fémből jó motorokkal 150-200. Csak a meghajtásokat és a lineáris vezérlőket számolva az 5 tengelyre 100, és akkor mén nincs motor, meg vezérlés. Amit most vettem lineáris sin, az 2*50cm + 2 kocsi (ez egy tengely) volt 14.000. Hobbycnc-n tedd fel ezt a kérdést, ott lehet épített már valaki hulladékból, vagy Sir-Nyeteg tud 5000-ért 3 tengelyes fémet motorok és meghajtó nélkül, nem tudom a 2 tengely plusz mennyivel dobja meg. Szerintem az 5 tengelyesnek nagyon pontosnak kell lenni, nem hiszem hogy otthoni maradékból össze lehet rakni.
Ha minden igaz, ebből egy 5 tengelyes cnc lesz.
Egyszer már válaszoltam a kérdezőnek. Lehet hogy bunkó voltam, mert a kérdésére kérdéssel válaszoltam: "Mennyiből lehet építeni egy házat?"
Az a böhöm disznó fámvázas tákolmány az?
Fogasszíjas meghajtással azt mozgatni.... Milyen motor kell ahhoz? Milyen szíj, milyen pontos lesz az? Megint ez a találtam a garázsban két nagydarab sínt szöveg. Én nem tudom milyen garázsok ezek, az én vásárolt házamban a pincében, csak korhadt fa, máló papír és pár régi csöves rádió volt, pár kredenccel. Kredencből és a többiből lehet cnc-t építeni? ![]() Hát ha jól tippelek ez sem 5000Ft lesz ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |