Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Asztali DVD táp sipol. mi lehet a baja?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) jdani hozzászólása Máj 21, 2007 /

hellóka mindenkinek! van egy asztali dvd lejátszóm. ÉS a tápja nem működik. Amikor bekapcsolom akkor a tápbn,valahol a trafó körül egy vékony hang jön. egy úgymondd sipolás! nem tudnátok elmondani h. mi lehet a baja? itt egy kép a tápról.kép
(#) tatabike válasza jdani hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Szia

Nekem a Siemens töltőm csinál ilyet, ha bekapcsolt állapotban rakom rá tölteni a telefont. De ha a töltő házára rácsíptetek egy nagy iratcsipeszt, összeszorítja a házat, megszűnik a sípolás... Érdekes, úgy jöttem rá, hogy mikor elkezdte ezt, ki akartam húzni, és ahogy kétoldalról megszorítottam, abbahagyta...azóta a csipesz rajta van... Nem lehet, hogy Nálad is valami zizeg, és hozzáér valamihez? Vagy ha gondolod, van egy DVD-tápom, a tavalyi gagyi lejátszómból mentettem ki, működik, ha eljössz érte, szívesen odaadom, nekem nem kell. Hasonlóan néz ki, mint a Tied. Vagy esetleg ha megvan a hibás alkatrész a Tiédben, ebből ki tudod cserélni. Ezek nagyon egy kaptafa cuccok... Ezek kapcsi üzemű tápok, és szerintem valami nagyfrekvenciás sípolás lehet az, amit hallasz, lehet tönkrement a trafó...

TaTa
(#) Ricsa válasza jdani hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Szia!
Ismerősömmel, épp most beszéltünk a kapcs. üzemű tápokról. Ugye azt csinálják, hogy egyenírányítják a 230-at, és megszaggatják, úgy 4-5 KHz-re. És mivel minnél több a változás, ezért az indukció is nagyobb. Szóval így nem kell akkora trafó. Ugye a normális hálózati trafók, azért búgnak, mert az 50 Hz miatt, rezegnek a vaslemezek. És szerintem a tied azért sípol,m mert ott is rezegnek a vasmagban a vaslemezek. Próbáld meg kiforrasztani a trafót, ügyesen és óvatosan, és köszörüld össze a vasmagot, ha lemezes. Ha úgymondva: egybe vasmagja van, akkor is valahol rezeg. ha egybemagos van, akkor nézd meg hátha a tekercstest és a vasmag között van egy ici pici rés, akkor próbáld meg kiékelni. Ha ezek a vasmagos dolgok sem segítenek, akkor majd a nagyok segítenek, neked a többiben. (Talán nézd meg az elkókat, meg a févezetőket)

Üdv.: Ricsa

tatabike megelőztél
(#) jdani válasza tatabike hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Hát ez em lenne rossz 5let! de külföldről sokáig tartana bemenni MO közepére..vagy hol is lax! nade az nemrossz megoldás h.ha neked nem kell a táp! és én megtudakolom h. mégis mi a baja,akkor elküldhetnéd ami kell bele! megfizetem csak mondd h. menni kel érte!
(#) jdani válasza Ricsa hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

de azt tudod,vagy legalábbis gondolod,hogy be se kapcsol. Megnyomom a főgombot és be se kapcsol,csak a sipolás halatszik!
(#) Ricsa válasza jdani hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Akkor mérd meg a kiadott feszültségeket, mert lehet, hogy más a hiba. Na mind1. Akkor ez a feladat is a nagyoké.
(#) tatabike válasza Ricsa hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Szia Ricsa,

csak 1 perc, holtverseny...

TaTa
(#) tatabike válasza jdani hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Szia jdani,

ha jól látom, Szlovákiában melegíted a pákádat, nem hinném, hogy olyan durva lenne egy 10 dekás csomag elküldésének az ára, utánanézünk...

TaTa
(#) Müszi hozzászólása Máj 21, 2007 /

Lehet, hogy zárlat van a kimeneten, vagy a trafó vasa szét van törve.
Ezeket ellenőrizd utána írj
(#) pixels válasza Müszi hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Hali

nekem pc táp sípolt...
volt benne 2 teljesítménydióda, amely alatt még a panel is meg volt égve. Kicseréltem, most semmi baja. Nézd meg sztem a nagyobb diódákat, hátha zárlatos valamelyik.
(#) jdani hozzászólása Máj 21, 2007 /

köszi gyerekek! majd ha lesssz időm,és itt lessz a táp nállam akkor megnézem,és kipróbálom a tippjeiteket!
(#) MaSTeRFoXX válasza jdani hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Én először szétválasztanám a promblémát:
lehet hogy azért sípol a táp mert semmi baja, csak a DVD többi elektronikájában van a zárlat, ezért a védelem egyfolytában leállítja. Ha tudod akkor húzd le a többi panelról a tápot, majd az 5 meg 12V-ra rakj valami nagyobb teljesítményű pár száz ohmos ellenállást és multiméterrel mérd a kijövő feszültséget. Esetleg rakj a 12V-os ágra egy kisebb izzót. Ha bekapcsolod és továbbra is sípol akkor a táp a hibás, de ha beindul és működik akkor a DVD lejátszó többi része a ludas
(#) tatabike válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Szia MaSTeRFoXX,

ebben lehet valami, mert nekem is van egy saját barkács labortápom, aminek van egy fix 12VDC/1A kimenete is, ami kapcsolóüzemű, és rövidzárkor az is sípol és lekapcsol, és akkor sem indul újra, ha megszűnik a rövidzár, ki kell kapcsolni, és újra be kell izzítani, hogy működjön... mondjuk ez egy jó dolog, így nem tudom hazavágni...

TaTa
(#) patexati válasza jdani hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Lehet,hogy fut a tápod
(#) jdani válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

lehet hogy igazad van! hosszu a történed,bele se kezdek,de lehet h. nem a tápban van a gond! megpróbálom a tipped! köszi!
(#) Thomas10100 válasza jdani hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Helló!

Cseréld ki szerintem az összes elkó kondit a kimeneten, és lehet megjavul, nekem volt ilyen bajom egy DVD-vel már. De lehet hogy az IC ment tönkre benne, vagy nézd meg a kapcsoló tranyó(FET)-et
(#) Sebi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Máj 22, 2007 /

Akkor összefoglalva:
Ha egy kapcsolóüzemű táp sípol, perceg, pumpál, cicereg, az többnyire szekunder köri zárlatra utaló "normális" áramhatároló üzemmód. Üzem közben, ha minden OK. hangot nem hallani, mert a kapcsolási freki 100kHz...1MHz.
Fentiekből következik, hogy IC, kapcslóeszköz (FET v. BJT) nem lehet hibás, mert akkor a hálózati biztosító azonnal kiolvadna.
Ellenőrizni kell a kimeneti egyenirányító diódákat, 80%, hogy vmelyik zárlatos.
(#) Joci77 hozzászólása Máj 22, 2007 /

Kérdezhetek ?
A P3 Pc-m tápegysége szó szerint fütyül. A gép működik vele normálisan. nincs időm szétkapni,de már nagyon zavar.Szerintetek mi a franc lehet?
(#) potyo válasza Joci77 hozzászólására (») Máj 23, 2007 /

Jó eséllyel az elkók ki vannak száradva benne, esetleg púposak is. De ezt anélkül, hogy szétkapnád, nem tudod ellenőrizni.
(#) patexati válasza Joci77 hozzászólására (») Máj 23, 2007 /

A pc tápok elég kényes cuccok ha nem sajnálod a gépedet csak akkor nyúlj bele!Ha sajnálod akkor vegyél újat mert sok a buktató a pc tápok javításakor!
(#) Joci77 válasza potyo hozzászólására (») Máj 23, 2007 /

elég csak a szek-oldaliakat? diódákat hagyjam-vagy csere?
(#) Joci77 válasza patexati hozzászólására (») Máj 23, 2007 /

sajnálja a franc, P3 800Mhz.A műhelyben van PLC-k és Touch panelok (GOT1000)progamoz-hoz használom.Csak már unom a tücsköt
(#) jdani hozzászólása Máj 31, 2007 /

na! kipróbáltam! bekapcoltam,sipolt, és kihuztam a vezérlőlapbol,és abbamaradt a sipolás,és a táp végén annyi fesz. jött ki amennyi kelett! de a vezérlőlapot szntem drágább javitattni mint a tápot! nem? na akklor valakinek további tipp h. it csináljak vele?
(#) geribass válasza jdani hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Valószínűleg azért sípol mert, ugyebár váltóáramot kap. Ami 50 hertz körül van, és amikor elkezd sípolni az azért lehet mert a részecskéi rezegnek, és valószínűleg eloldott valami és az sípol, meg kell vizsgálni... meg mit csinál az anyag ha részecskéi rezegnek?(Általános iskola 8.-ik osztály) melegedik.. és az sem lehetetlen hogy a melegtől elengedett az egyik forrasztás!
(#) CHZ válasza geribass hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Hát ez a magyarázat nem semmi .
(#) niedziela válasza geribass hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Már ezért megérte benézni ide
(#) kiriadam hozzászólása Okt 5, 2009 /

Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan problémám,hogy egy videóban ciripelő hangot ad a tápegység,és meghallgatva, ez a hang a képen látható trafóbol jön,(a videó nem működik egyáltalán)ezt onnan vélem hogy amikor kiforrasztottam megszünt ez a hang,de lehet hogy ezt rosszul gondolom és nem ez a hibás.Ezért kérnélek titeket hogy segítsetek,mert nem vennék egyből egy 2000Ft-os alkatrészt,főleg ha nem az a hibás.
A válaszokat előre is köszönöm!

20091005.jpg

(#) kadarist válasza kiriadam hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Szia!

Szegény trafó... Forraszd vissza és nézd át a trafó környékén lévő elektrolit-kondenzátorokat. Valószínűleg ki van száradva valamelyik és attól ciripel.
(#) turkf hozzászólása Okt 10, 2009 /

Sziasztok!
Van 1 dvd tápom ami sipol. A dvd nem működik, tápra csak a háttér ledek kezdenek el villogni. A tápból az jön ki aminek ki kell (feszülségek). Ha leveszem terhelésről akkor sem szünik meg a hang.
valakinek valami ötlet rá? A hiba jelenség úgy kezdődött, hogy először minden 3-4 bekapcsoláskor jelentkezett, aztán már folyamatosan.
(#) patexati válasza turkf hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Keress szekunder oldalon zárlatos diódát,cseréld az összes elkót a szekunder oldalon!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem