Fórum témák
» Több friss téma |
Rendben köszönöm szépen! A "Two-way asymmetric" milyen diodából csináljam? Még had kérdezem meg a rajzon a 0,1 -es kondinak mi pontosan a neve ? milyen kondi az ?
A 0,1µF-os (100nF) kondenzátor kerámiakondenzátor. Egyenirányítónak pedig használj diódahidat (Graetz). Ez elég erős és nehéz tönkretenni.
köszönöm szépen a válaszokat ( mindenkinek )
elméletileg holnap este beszámolok ha érdekel valakit
A helyedben en egy LM386-ossal kezdenem, utana egy TDA2003. Es ha egy kis "rutint" szerzel csinalj egy nagyobbat. A panelt meg meg kell tanulni ahhoz meg gyakorlas kell!
Most én is kérdeznék tőletek valamit ha az előbb a táp egységről volt szó. Én vill.szerelő vagyok nem ez a szak területem , de mostanában egyre jobban keltik fel a figyelmem ezek a dolgok . Nem rég építettem egy TDA2030Hídkapcsolást véleményem szerint jól működik egész hangosan szól . Amit nem értek a tápokkal kapcsolatban ,pl. ehez a kapcsoláshoz 12-18volt feszültséget kér . És vannak olyan kapcsolások amelyekhez +12volt, és -12volt van írva. Ha jól írom ezek a táp egységek közép nullás GND kivezetéssel vannak ellátva. Elméletileg ha én erre a kapcsolásra 24voltot kötök sima gratz dióda híd és puffer kondi után az ugyan az az volna ? Itt ezen a kapcsoláson nem látom például hogy kérné a táp egység közép nullás ki vezetését tehát erre gondolok :http://bsselektronika.hu/index.php?id=34
A "közép nulla" az a test. Kis téglalapokkal van a rajzon jelölve. Ezeket mind össze kell kötni egymással, és a szimmetrikus táp középpontjával.
Nem müködik :S 12V -os 1,5 A. táprol recseg
24V -ról meg elfüstölt megint
Mondtam en hogy ne egy +/- tapossal kezd! Igy sok penzedbe es csalodasba fog kerulni!
de a táp után otvan a greatz híd hogy biztos eggyen legyen az egész
Egy képet mutass már az erősítődről. Valamit nagyon elkötsz.
hidd el nem vennéd ki mert mondom hogy nem nyákon van
csak egy hűtőbordán. ,de nem hiszem el hogy 4-ikre elkötök mindent. Na meg ha aszt írjátok hogy 12V ról is kellene mennie akkor miért nem szól ? Nem lehet hogy amiért nem TDA2030 hanem TDA2030A azért nagyobb feszültség kellene neki?
Biztosan rosszuk tervezték meg az IC-t 1977-ben és azért nem működik.
Na legalább mosolygom
de amúgy tényleg mi lehet a gond mit köthetek el hogy csak recseg vagy búg 12V nagyobbal már nem próbálkozom nem merek
A kimenetre kötöd a tápfeszültséget, a hangszórót meg valahová máshova, a +- felcserélése stb...
A +VCC-re kötöm a tápfeszültséget és a és a 2200 kondi után a hangszorot.
Tudom már reménytelen eset vagyok számotokra
ujra átnéztem és nem megy
Beépítetted a pufferkondenzátort a Graetz után?
igen. 4700 mikrofarát és 25V-os de amugy úgy halkabban recseg mintha nem lenne a puffer kondi.
Nem tudnál nekem mutatni egy összeszerelt darabot ? Nyákon? alulról?
Egy másfajta rajzolási felfogás: Bővebben: Link
Ennyi hetest! Biztosan szerencsés leszek jövőre
A bemeneti pontot (Vin) kösd le a testre (negatív tápfeszültség). Ha úgy is brummog, akkor a táplálással van gond, vagy gerjed. Azért egy képet dobhatnál, úgy könnyebb lenne véleményt mondani.
Amikor búg, akkor mekkora a tápfeszültség?
ez 12V/24V táp és 12V-ról kötöm greatz hídon keresztül az 5. lábra
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

elméletileg holnap este beszámolok ha érdekel valakit
ujra átnéztem és nem megy