Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csatorna létrehozása koax kábelbe
Lapozás: OK   1 / 5
(#) h15K4lgh6 hozzászólása Dec 31, 2010 /

Sziasztok!

Azt szeretném megcsinálni egy egyszerűbb kapcsolás alapján, hogy legyen egy adószerkezet, amibe be tudok kötni sztereo hangot, és képet is, és ezt beletegye egy TV-n behozható frekvenciába (létrehozzon egy csatornát a koax kábelben), és a koax kábel végén pedig egy vevőszerkezet (az már lehet a TV is) ugyanarról a frekvenciáról szétszedje, és újra videót, és sztereo hang-ot csináljon belőle.

És azt szeretném, hogy elég erős legyen ez a jel ahhoz, hogy 200 m-es koax kábelen végigmenjen.

De a koax kábel se kell, jó a vezetéknélküli adó-vevő is.
(#) vicsys hozzászólása Dec 31, 2010 /

Modulátor, esetleg?
(#) h15K4lgh6 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Az jó lenne. Abból van vezetéknélküli is?

De ha létezik olyan eszköz, ami 9V-tal is működik, akkor jobb lenne egy olyan.
(#) vicsys válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Bővebben: Link Szerintem találni fogsz...
(#) h15K4lgh6 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Találtam más oldalon modulator-t, azt le is zárhatjuk, de még egy ötlet eszembe jutott:

Jó lenne ha a koax kábelen keresztül tudnám valamelyik frekvencián elvezetni a számítógépem egerét, billentyűzetet, és a monitort. Ahhoz kéne egy adó, amit a számítógéphez tudok kötni, mindegyiket a megfelelő porthoz, ez mindegy hány voltos, de a vevőnek, amibe be tudom kötni az egeret, billenytűzetet, monitort, annak viszont 9V-osnak kéne lennie.

Ilyen eszköz pedig szinte biztos, hogy nem létezik, de csinálni biztosan lehet, ehhez kéne kapcsolási rajz.
(#) h15K4lgh6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

A videónak nem elég erős a jele, nekem már 70-80 m koax kábel után már alig jött be a kép, a hang meg csak zúgott.
(#) kadarist válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

A sztereó hang átvitele még nincs megoldva. Nicam vagy A2 rendszerű kódolás is kellene.
(#) h15K4lgh6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Jó ötlet, akkor ez jobb megoldás a modulator-nál, inkább erősítőt veszek, ha az olcsóbb. Videó úgyis van itthon.
(#) h15K4lgh6 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

De inkább most már jobban érdekel a számítógép távolról való irányítása koax kébelen keresztül, amit ezelőtt írtam is.
(#) h15K4lgh6 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

És a számítógép hangját is át kéne vinni a koax kábelen. Nekem mindegy, hogy melyik frekvencián megy, mindegyik akár mehet külön frekvencián is, az a lényeg, hogy működjön.

Köszönöm eddigi segítségeteket is.!
(#) h15K4lgh6 hozzászólása Dec 31, 2010 /

Senki se tud nekem ebben segíteni?
(#) Sanyi74 válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szia!
A 9 voltról akarod a monitort is üzemeltetni?
(#) h15K4lgh6 válasza Sanyi74 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Egy hordozható DVD lejátszón szeretném a képet és a hangot behozni, aminek van koax bemenete.

A billentyűzethez, és az egérhez kell egy adó-vevő amibe be tudom kötni az egeret, és a billentyűzetet, és azzal szeretném irányítani a számítógépet.

És azért kell 9V-osnak lennie, mert a hordozható DVD akkumulátorja is 9V-os.

A koax kábel jelét, meg esetleg ki tudom szórni a levegőbe, és akkor már antennával is fogható a jel.
(#) interferi válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Billentyüzet meg egérre egy ötlet Bővebben: Link
és ez van videó és hangra is Bővebben: Link
(#) h15K4lgh6 válasza interferi hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Az USB-s megoldás tetszik, a video-képre pedig marad a videólejátszó.

Már csak azt kéne tudnom, hol lehet kapni ilyen vezeték nélküli USB portot.
(#) h15K4lgh6 válasza interferi hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Meg azt kéne tudni, hogy hány méterre hat el, és hogy 9V-tal megy-e az USB.
(#) interferi válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

A másodok linkröl van "Linkek:
- a termék honlapja "
ahonnét elvisz egy két oldalra ott van usb átvivő dvi s ami melett látszik két usb csati is (billentyüzet egér vagy egy kombinált eszköz ami csak 1 usb t foglal a másikba meg mehet egy usb hangkártya. A videó meg lehet hogy antenna kábelen csak mono hangot tud továbbitani. A tápfesz meg egy dc/dc átalakitóval megoldható.
(#) Inhouse válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

De ugye csak videót akarsz rajta nézni? Mert másra nem lesz jó, pl. netezni... (betűket nem lehet majd elolvasni a felbontás miatt...)

Üdv
Inhouse
(#) h15K4lgh6 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Biztos ilyen rossz lesz a felbontása?
Miért?

Ha csak videóznék rajta, akkor azt inkább DVD lemezről tenném, azért nem csapnék ekkora herce-hurcát.

Nem lehetne megcsinálni, hogy olyan jó felbontása legyen, mint a monitoron.
(#) h15K4lgh6 hozzászólása Jan 1, 2011 /

És tudna nekem valaki segíteni abban, honnan lehet venni jelerősítőt?
(#) kadarist válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Esetleg 640x480-ban lenne élvezhető asztalképed. Gondolj a tévére kötött számítógépek képminőségére.
(#) h15K4lgh6 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

A kábel miatt, vagy a hordozható DVD lejátszó kijelzőjének a felbontása miatt?

Én úgy gondoltam, hogy van ilyen átalakító, ami átalakítja azt a "monitorkábelt" scart-ra, és a scart-ot kötném be a videókészülékbe, és azt koax-on keresztül elérném a hordozható DVD lejátszóval, és azon gépeznék, mintha laptop lenne.

A lejátszód tévés felbontást tud, az pedig elég gyenge PC-hez.
(#) h15K4lgh6 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Kipróbálom, összekötöm RCA-val.
(#) Inhouse válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Próbáld ki. Nem fogsz tudni vele netezni, kár erre költeni.

Üdv
Inhouse
(#) h15K4lgh6 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Nem sikerült kipróbálni, mivel az új videókártyámon nincs S-video kimenet.

Próbáld ki a régivel, amin van.
(#) minitrue válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

A hordozható DVD-lejátszók kijelzőjének tipikus felbontása (legalábbis régebben így volt) 480x234 képpont, ez még a tv-n elméletileg megjeleníthető 720x576 képpontnál is jelentősen kevesebb.
(#) SzervízMacska válasza h15K4lgh6 hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia. Ezek a lejátszók olyan 416x234 körüli felbontású kijelzôvel készülnek. Nagyon gagyi rajtuk a PC képe, ezt tapasztalatból mondom. Egy kollégám opeljében volt szerencsém "megcsodálni". Az asztal elmosódott, az ikonok csak akkor kivehetôk, ha kukkra tudod, mit ábrázolnak. Valami nagyító progit használ hozzá, de a használati értéke így is a béka hátsója alatt van... Többre mész egy jó Androidos mobillal - szerintem.
(#) h15K4lgh6 hozzászólása Jan 2, 2011 /

Akkor ezt majdnem az egészet elfelejtem, és az új kérdésem a következő:

Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy adó létrehoz egy csatornát a koax kábelben, és az adóba belekötjük az UTP (számítógép hálózati) kábel-t, ami a számítógépbe van kötve, és azt "sugározza" a koax kábelen keresztül, és egy vevő pedig ugyanarról a frekvenciáról visszaalakítja UTP-re, és azt meg bekötjük a másik számítógépbe, mintha csak egy sima UTP kábellel lennének a gépek összekötve. És ezt hálózati célra szeretném használni.

(Erre azért van szükség, mert a koax kábeles TV hálózat már régóta be van kötve nálunk, és ki szeretném használni, hogy még a videót, és a számítógépet, meg minden elképzelhető dolgot abban a koax kábelben tudjak elvezetni. Mivel nem szeretnék drága pénzért, fáradságos munkával újabb 5 kábelt húzni, hogyha már van egy koax.)

Ha van valakinek van erre ötlete, akkor kérem, hogy segítsen, és kérlek, hogy ne WiFi router-t ajánjatok, az nekem nem vált be (most is annak a használatára vagyok kényszerülve).
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem