Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 84
(#) McDeath válasza F-Yoci hozzászólására (») Dec 7, 2010 /

okés akkor majd meglesem mi van konkrétan ha 3.3 voltot stab táppal adok neki ez majd pénteken fog bekövetkezni elméletileg de lehet hogy csak jövőre.... majd írok hogy mi lett a sorsa... remélem csak a 3.3 voltos marhaság miatt szórakozik, ha nem akkor meg szívok egyet...
A segítséget köszönöm szépen
(#) matefi janos hozzászólása Dec 9, 2010 /

sziasztok
segitséget szeretnék kérni egy mini dvd player
javitásában. (VORTEX VDVPN1) A képen látható készülékben tönkrement a hang végfok sajnos csak TDA -t tudok leolvasni róla.
8 pin, smd. Mi lehet a telyes elnevezése?
köszönet...
(#) katona03 hozzászólása Dec 9, 2010 /

Sziasztok.
Van egy panasonic sa-pt465-ös házimozim, de hiába teszem bele a lemezt, amikor behúzza valami recsegés hallatszik és pár mp múlva újra kiadja a lemezt.
Levettem a tetejét és azt vettem észre, hogy a lézerfej ugyan elmozdul a sínen, de meg sem pörgeti a lemezt miután bevette.
Mi lehet vele a probléma?
Ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm.
(#) zsa válasza katona03 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Szia

Szerintem a tálca behúzásánál a tálcabehúzó mehanika megakad . Lehet piszok , hibás fogaskerék , stb. Ha rossz a fej akkor nem szokta kiadni a lemezt, de ha megakad a tálca pár mp- után kitolja újra. Ja és a tálca behúzása végén a fej mehanikája felemelkedik. Szed szét Lemez nélkül teszteld le , 1.Tálca bemegy, 2. fej felemelkedik, 3. optika föl-le mozog ez a folyamat . Esetleg a végállás kapcsoló nem jó ha a tálca behúzása után még mindig ugyanaz a motor forog vagy búg.
(#) zoly15 hozzászólása Dec 25, 2010 /

Sziasztok! Van egy Daevoo DVD lejátszóm. Az a hibája hogy semmit nem olvas be. A berakott lemezt kb 1-1,5 percig forgatja majd "no disc" et ír ki. Nem olvas be se DC-t se DVD-t. Ez a hiba egyik napról a másikra jött. Előre is köszönöm! Kellemes karácsonyt kívánok!
(#) F-Yoci válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 25, 2010 /

Kellemes karácsonyt! Leggyakarabban lemezforgató motor, lézerfej, fej-szalagkábel, feed motor, tápegység okozhatja a problémát. Az hogy forgatja a motor a lemezt, egy dolog, de lehet, hogy nem elég nagy sebességgel.... Itt kéne kezdeni.
(#) zoly15 válasza F-Yoci hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Szia! Pörög elég rendesen.. Legalábbis úgy hallani, mert a lemez csak úgy suhog! A lézer fej működik, ill. leglább is világít.
(#) patexati válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 26, 2010 /

Szia! Szinte biztos,hogy a meghajtómotor magas áramfelvétele a hiba forrása! Nézd meg egy sima audio CD-vel is azt elviszi e.. Ha igen akkor az elég baj mert akkor a lézermodul DVD része meghalt.. A motormeghajtó ic melegszik ha magas az áramfelvétel.. Ki szoktam venni egy kis WD40 belefúj megpörgetem oda vissza 10 Voltról azt vagy jó vagy nem..
(#) iminim hozzászólása Dec 28, 2010 /

[code=c]Helló. Van egy Dimarson nevü DVD lejátszóm. Az a hibája , hogy azt irt DVD-ket bizonytalanul, akadozva vagy nem játsza le.A CD-ét azt jól játsza le.Több mint 12 éves CD ket is hibátlanul játsza. A DVD-t-ét meg most irtam verbatim lemezre egy új ASUS iróval amit 1 hete vettem és akadozik rajta.
Szétszedtem a lézer diódát puha ecsettel denszesszel meg birizgáltam nagyon óvatosan. A szán mechanikát meg finom zsirral kicsit bekentem, de igy sem tökéletes. Mit lehet még csinálni ?? Köszi előre is az információt. Üdv mindenkinek. BUÉK.
(#) zoly15 válasza patexati hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Köszönöm szépen! De egyáltalán semmit nem olvas be! De meg fogom nézni a meghajtó IC-t valamint befújom WD-40-el.. Van egy SAMSUNG házimozi ugyan evvel a gonddal.. Azt is megnézem!
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Szia! Megkentem a lemez forgató motort, de sajnos semmi változás.. Pedig nagyon könnyen forog. Megkentem a CD lemez felső támasztóját is, de úgy sem olvas be semmit. :no:
(#) F-Yoci válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Üdv! Ha rossz, akkor is könnyen forog, mivel nem megszorul, és attól rossz, hanem a kommutátorszeletek közé beakódik a lekopott kommutátor alapanyag, ami zárlatot okoz a kommutátorok között, ettől nem pörög elég gyorsan, és többszörös az áramfelvétele is. A WD40-et hová fújta? A csapágyba? Mert patexati a motorba gondolta alulról, hogy kimossa a kommutátorok közül a trutyit... Ettől ideiglenesen megjavulhat, de rövidesen ismét beáll majd, ezzel behatárolni lehet, de ha hosszabbtávon szeretnéd használni, akkor cseréni célszerű. A másik gyanús jele a motor hibának, ha beteszel egy lemezt, elkezdi forgatni, és pár másodperc múlva forró a motorvezérlő IC... De maga az IC csak nagyon-nagyon ritkán szokott tönkremenni.
Többszáz DVD javítás alatt csak kb 1x cseréltem. Amúgy mi a DVD típusa? DV700S?
(#) feerke hozzászólása Dec 29, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Technosonic MP-305C dvd lejátszóm, és az a problémája, hogy nehezen olvassa be a dvd-t. A filmet gond nélkül lejátssza csak a beolvasással vannak gondjai.
Mi lehet a baja? A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.:feerke
(#) MrZls hozzászólása Dec 29, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Philips DVD-lejátszó (DVD 625/021) hibája: Stby van, abból éledni nem hajlandó, emellett a motorvezérlő IC melegszik.
Meghalhatott ez az IC? Esetleg ez táphiba és azért melegszik? Van valakinek ötlete?
(Régi konstrukció, csak DVD-t játszik, de mégsem dobnám még ki...)
(#) F-Yoci válasza MrZls hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Üdv! Nagyobb esély van motorhibára itt is. Valószínű zárlatos valamelyik, emiatt melegszik a motorvezérlő, és foga le a készülék többi részét. De persze lehet IC hiba is, meg nem árt a táp pufferelkóit is leellenőrízni.
(#) kowi válasza feerke hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Ha mp3-at lejátsz és egyéb formátumot csak dvd-t nem lehet hogy fejhibás.
(#) F-Yoci válasza kowi hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Üdv! feerke nem azt írta, hogy nem játszik le DVD-t...
Lejátsza, csak nehezen olvassa be... Lehet itt is a motor gyengélkedik, vagy a fej...
(#) MrZls válasza F-Yoci hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Köszi, de a táp elkóit már mindet kicseréltem, és leginkább az zavar, hogy csak Stby van, mégis meleg a vezérlő.
(#) patexati válasza MrZls hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Szia! Kösd le a motor egyik szálát ha úgy is meleg akkor a meghajtó rossz ha nem akkor a motor.. Standby módban nem melegedhetne..
(#) feerke válasza kowi hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Csak az avival vannak gondjai. A többi formátumot hamar beolvassa.
(#) MrZls válasza patexati hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Köszi, este ezt is megpróbálom.
(#) F-Yoci válasza feerke hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Üdv! Köszi, tökjó, hogy az előbbi írásodban ezt az avi-t megsem említed, csak a DVD-t, és hogy nehezen olvasa... Így találjuk ki valójában mi is van...
DVD lemezre kiírt avi filmeket természetes, hogy nehezebben (lassssabban) olvassa, mivel sokkal több adatot kell leolvasnia, és feldolgoznia, mint sima DVD-nél, főleg, ha egy lemezen több film is van, eltérő kódolással..
(#) feerke válasza F-Yoci hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

De eddig nem csinálta ezt.
(#) feerke válasza feerke hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Eddig mindent pár másodperc alatt beolvasott.
Most az avinak kell kb. 2 perc mire beolvassa.
(#) zoly15 válasza F-Yoci hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Szia! A Típusát később megírom mert lent van a lejátszó! A WD40-et fújtam a csapágyra és a motorba is. De semmi változást nem mutatott. Van nekem cd lejátszóból hasonló motorom. Esetleg megpróbálhatom kicserélni?
(#) F-Yoci válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 30, 2010 /

Üdv! Ha hasonló a típusa akkor igen, és a lemeztányér magasságát mindenképp legalább tized mm pontosan mérd meg, és ugyanolyan mafgasságra állítsd vissza a másikon, mert különben olvasási gondjai lehetnek. Ebből a kinézetű motorból nagyon sokféle létezik, nem mindegyik jó bele, jártam már úgy, hogy fejtovábbító motort próbáltam betenni helyette, ami ugyan típusra hasonló, és ránézésre eléggé pörgött, de mégsem érte el a megfelelő fordulatszámot, ezért nem olvasta a DVD lemezeket... De azért csere előtt forraszd le, mérd meg az ellenállását, ha 10 Ohm alatt van, akkor érdemes cserélni, ha 12 körül, akkor lehet, hogy nem azzal van a gond.
(#) MrZls válasza patexati hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szia! Probléma megoldva, ívesen javítva...
Sajnos az IC mindenképp forró, amint megpróbálom bekapcsolni, akár rajta van a motor vezetéke, akár nincs.
Majd lesz a dobozából valami más, vagy ha a kezembe akad ebből a típusból másik, akkor kis szerencsével kettőből egy lesz.
(#) zoly15 válasza F-Yoci hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Szia! A típusa DV2000 (ha jól emlékszem a 2000 biztos de a 2 betű nem fix) A tányért megmértem pontosan, úgy raktam vissza. BUÉK!
(#) Harza Gyula hozzászólása Jan 5, 2011 /

Sziasztok Az lenne a kérdésem hogy a fent említett íróba milyen típusú olvasó fej van vagy esetleg az író egységét nem lehet e cserélni ami sokkal költségkímélőbb ha a csatoló felülete ide Sajnos fotót nem találtam a belső felépítéséről és a készülék még nincs nálam A tulajnak az a kérdése hogy javítható-e és ha igen mennyiből
(#) Rumcájsz válasza Harza Gyula hozzászólására (») Jan 5, 2011 /

Olcsóbban jön ki ha vesz egy újat.
Következő: »»   42 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem