Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   25 / 292
(#) VIM válasza pribilaci hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Ha nem hozott eredményt a ténykedésed, inkább nézesd meg szakemberrel, műszerésszel a panelon lévő alkatrészt, mert valószínű, hogy hibás, ha nem lehet vele szabályozni a fűtési hőfokot. A HMV az rendben van?
(#) gazszeres válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Szia!
A computherm családba tartozó termosztátokat fűtésre és hűtésre is be lehet kötni. A termosztát sorkapcsain 3 felirat van " no; com; on.", mivel te fűtésre akarod használni a no és com-ot kell kötnöd.
Mindeggy mejik szinnel. A kazánodban csak két pont van a vezetékeknek, VIM elküldte neked a kapcsolási rajzot. Nem kell 3 szál. A harmadikat egyszerűen hagyd ki.
(#) gazszeres válasza VIM hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Szia!
Köszönöm a dorgálást, megérdemlem. Cserébe egy érdekes eset.
A kombi nem fűt, kimegyek vacakolok semmi, a panelt kiveszem hazaviszem kimérem és semmi. A tulaj már rendelné az új panelt, de én mégegyszer hazaviszem, újra mérek és semmi. Már nem hiszem, hogy a panel hibás a tulaj erőlködik van pénze, de nem adom fel, bízom magamban.
Fura gondolat, rámérek a termosztát kapcsokra és érkezik néhány milivolt . Kikötöm hidalok és lön a megoldás.
A hiba: a villanyszerelő mm fallal szerelt és szögelte a kábelt. Apró kis kóbor áram. Mákom volt, hogy megtaláltam. Talán hasznos lehet.
(#) femtesz hozzászólása Jan 6, 2011 /
 
Üdvözletem Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni egy Quadriga T2/23 MFFI
gázkazán vezérlőpanel javításához. Nem vagyok szakmabeli,csak olvasgatva a fórumokat jutottam el az oldalra.A kazán a nyári szünet után nem indult,hibajelzést nem produkált.Szakemberek átnézték! Vezérlőelektronikát kell cserélni,de talán javítható,elvitték.Visszatérve a kazán már hálózati meleg vizet adott,de fűtésnél nem működött,csak a panel csere segít A vezérlőt megvettem,beszerelték,működik.A régin szemmel látható sérülés nincs,Talán 3-4 forrasztásnál látszik, hogy megerősítették.Kérném ha valaki tud javítási lehetőséget segítsen,talán még használható,lenne.
Előre is köszönöm.
Üdv.Zoli.
(#) VIM válasza gazszeres hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
MIT vettél magadra? Az idézettet a kérdezőknek szándékoztam címezni, azzal az intéssel, hogy azért jó lenne a dolgot szerelőre bízni. NE barkácsoljon senki sem, ha nincs tisztában a saját képességeivel a "piszkos" anyagiaktól vezérelve, inkább gondoljon a BIZTONSÁGRA.
(#) VIM válasza femtesz hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Szia! A Te készüléked vezérlőpanelja talán javítható volna, de ahhoz tudni kellene, hogy a részegységeknél a mérési pontokon milyen értékek a mérvadók. Ehhez ismerni kellene a panelon elhelyezkedő áramkörök funkcióját is a részegységekben. A szóban forgó hibás panelt is elég problémás javítani, pedig nem tartalmaz SMD alkatrészeket. A javítási lehetőségek a helyszínen, egy esetleges alkatrész csere esetében, teljességgel lehetetlen. Közben egyszerűsödnek (vagy inkább bonyolódnak a modernizáció miatt) a vezérlőpanelok funkcionális áramkörei, ugyan azon készüléktípusnál maradva. Nehéz volna hozzá idomulni a mérések és javításuk terén. Tedd fel egy aukciós oldalra egy bizonyos összegért (hozzátéve, hogy hibás) és lesz olyan akit érdekelni fog.
(#) femtesz válasza VIM hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Tisztelt VIM!
Köszönöm válaszod.A panel cserét nem kifogásolom,biztosan a helyszíni javítása nehézkes,időigényes.Gondolom a szakik ellenőrizték a működési folyamatokat és a vezérelt alkatrészeket megfelelőnek minősítve jutottak el a panel cseréhez.Több hozzászólásban pár száz forintból javítható panelről olvastam,gondoltam valaki tud olyan szakembert aki ezekre szakosodott megfelelő információ és tudás birtokában. Mosó és mosogatógép paneljavítót találtam,sajnos kazánhoz nem.A panel 49 e.Ft. vagy javítható vagy nem,biztosan lennének érdeklődők,de az ár az nagyon kérdéses.Üdv.Zoli.
(#) borvendeg válasza VIM hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Köszi a segítséget. Igazad volt a 3 érből a kazánba csak egy van bekötve. Tiéd a pont. Ha valamelyik moderátor erre jár megkérem adjon pontot

gazszeres:
Köszi a megerősítést.
(#) Tojan61 válasza Buddha hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Szia Buddha!
Pár éve nekem is ugyanez volt a bajom az ugyanilyen tipusú kazánommal. Én viszont akkor úgy láttam, hogy hidegforrasztások miatt nem volt kontaktus a trafó és a panel között. Csak újra kellett forrasztani és jó lett.
Most nemrég pedig a trafó melletti elektrolit kondit kellett kicserélni, ami szerintem a trafó hőjétől száradt ki.
Szerencsém volt, itt javasolták, hogy azzal kezdjem. Úgy látszik ezek a szokásos hibái ennek a tipusnak.
Most az volt a tünet, hogy indulásnál ki-be kapcsolt amíg kb. 40 fokot el nem érte a víz, utána tökéletesen működtt.
Csak azért írtam ezt le, hogy emlékezz rá, ha pár év múlva ezt a jelenséget tapasztalod.
Üdv: tojan61
(#) szerviz válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 6, 2011 /
 
Kedves Mátyás!
Ezt írtad:

" Igazad volt a 3 érből a kazánba csak egy van bekötve."

Ez tényleg így van??
Mert így csak akkor működne a kazánod, ha a kazán bemenő termosztátpontjára azonos fázisú, külső feszültség kerül valahonnan.
Remélem, csak melléütöttél.........
(#) Erik 004 hozzászólása Jan 7, 2011 / 1
 
sziasztok
nekem imergas gáz kazánom van , nálam az baj, ha bekapcsol a kazán egy ideig megy és leáll, de van mikor bekopcsol és folyamatosan szikráztat.hozzám is ki jött a szerelő és nekem is panel cserét mondott 60000ft ért , én ezt nem akarom elhinni. szerintetek mi lehet a baj?
(#) gazszeres válasza Erik 004 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /
 
Szia!
Sajnos felénk ez a típusú kazán nem jellemző. Így nem is ismerem. De többnyire a hibák hasonlóak a többi kazánban előforduló hibákkal. Az aristonnál ugyanilyen hibánál a panelben lévő trafó mellett egy kondenzátort kell cserélni és máris működik. ha jól emlékszem ez 100 mikrós önjavító kondi ( téglalap alakú ). Biztos vagyok benne, hogy egy elektro műszerész segíteni tud neked.
(#) gazszeres hozzászólása Jan 7, 2011 /
 
Sziasztok!
Azért nekem is akad egy kérdésem, hiába- a tudás néha kevés. Egy Westen 240-es próbál idegileg tönkre tenni.
Csak azért hívtak ki mert rendesen szucskos volt és hát tisztítást kívánt. Szétszed, mos, porszívóz, savaz aztán összerakás. Másfél óra vacakolás- ez már csak ilyen. Indítom működik, de feltűnik, hogy amikor váltok meleg víz elvételre nem emeli a lángot. Tulaj megjegyzi sosem volt melegebb vizük ( kB 35 fok ). Szerintem hibás. De nem találtam az okot. A variátor tekercset ellenőriztem az dolgozik. Szelepbe kerülő koszra nem gondolok mert szűrője van. Talán membrán? nem tudom. Ha valakinek volt már ilyen gondja, súgja meg a megfejtést.
(#) Angano hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.Baxi nuvola 3 comfort ht 240 kazánunk viszonylag gyakran (kb.hetente 2-szer),"túl alacsony tápfeszültség" hibával leáll,(vagy el sem indul).Bár a kazán idővel automatikusan újraindul, de mégiscsak idegesítő a jelenség.Az egyik gázszerelő szerint ez tönkreteheti a vezérlő panelt.Mit tehetnék az ellen hogy ne legyen alacsony a tápfeszültség?

Köszönettel várom válaszaitokat.
(#) EgyGabor hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
Sziasztok! Van nekem egy Demrad HKD230-as kombi fali kazánom és olyan dolgot csinált hogy elment belőle a nyomás és hiába fel engedtük a nyomást egyszerűen nem akar bekapcsolni ! A kijelző se mutat semmit (csak a nyomásmérő mutatja a nyomást ) olyan mint ha nem kapna áramot Pedig a termosztát kapcsolná a Kazánt! Szerintetek mi lehet a hiba??
(#) otto54 hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
Sziasztok!

Sziasztok!
Egy Stiebel Eltron Hydrotherm GBH 11 KE vezérlő panellel küzdök. Nagy segítség lenne egy csatlakozó kiosztási rajz,vagy egy "Stromlaufplan". Én nem találtam róla semmit a NET-en,de ha még is van,akkor jó lenne egy link.
Köszönettel:
Ottó
(#) VIM válasza EgyGabor hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia! Ő a specialista!
(#) VIM válasza otto54 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia! Az hogy 11, vagy 21, csak teljesítménybeli különbség.
(#) EgyGabor válasza VIM hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Kösszi Már meg találtam és kiderült a hiba oka egy táp ic egyik lába elégett
(#) otto54 válasza VIM hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia!
Általában igaz,hogy a teljesítményt jelölik így,de ebben az esetben,mint a képen is látható egy teljesen más kazánról van szó. Ennek a kazánnak még csak nem is hasonlít az elektronikája a 21-hez.
Egyébként már megjavítottam,könnyebb lett volna a kábelezési rajz birtokában,de végül így is sikerült.

Üdv. Ottó
(#) Tim32 hozzászólása Jan 10, 2011 /
 
Sziasztok!
Lenne egy problémám, igazából tanácsot szeretnék kérni... 2010. december 23-én szereltettünk be egy Westen Pulsar kombi gázkazánt és egy hét múlva hívtuk is a szerelőt újra, ugyanis amikor a melegvizet megengedjük, akkor a kazán szó szerint berobban, de olyan szinten, hogy az ablak beleremeg. Hozzáteszem nem minden egyes melegvíz engedéskor csinálja ezt, teljesen kiszámíthatatlan. A szerelő, aki kijött azt mondta, hogy nincs semmi gond, (meg sem nézte, csak megengedte a vizet és akkor épp nem csinált ilyet) csak nagy a huzat a kéménybe és elhúzza a gázt.... Nem értem, akkor miért nem húzza el mindig. Már félve nyitjuk meg a csapot a gyerekekkel. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e hogy ez normális?? Én abszolút laikus vagyok, nem értek hozzá egyáltalán. Előre is köszönöm a válaszotokat.
(#) konop válasza Tim32 hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Szia!

A szerelőnek a startgáz nyomását kellene beállítania műszerrel. Nem tudom, hogy ennél lehet-e, de 99%-ra tippelem, hogy igen. A kazán gépkönyvében általában le van írva, hogy lehet beállítani, de kell hozzá nyomásmérő műszer.
(#) Tim32 válasza konop hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Szia!

Nagyon szépen köszönöm, szólok is neki ismét...
(#) kujenga hozzászólása Jan 14, 2011 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni saunier duval ecosy f28 kazánom december óta eszi a vezérlő panelt, egy hónapon belül a harmadik ment tönkre és jellemzően éjjel-hajnalban.A szerelőm akit jónak tartok délre ígérte hogy több infót tud adni.Szeretnék infót tőletek kinek volt hasonló problémája vagy mi lehet a gond.Túlfeszre gondoltunk de a szomszédoknál és nálam sincs arra utaló jel hogy ilyen probléma lenne.Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) otto54 válasza kujenga hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Hello!

Nagyon kevés az információ!
Mely része hibásodott meg a panelnek?
Általános dolgok:
Nem csak túlfeszültség miatt szokott az elektronika meghibásodni,hanem laza kötés miatt is.
A "laza kötés" a készüléket tápláló 230V-os vezeték rendszerben is lehet.

Üdv. Ottó
(#) kujenga hozzászólása Jan 14, 2011 /
 
Köszönöm a gyors reagálást!
Kifejtenéd bővebben ezt a laza kötést.Arra gondolsz hogy rosszak a panelnál az érintkezési pontok?
(#) kujenga hozzászólása Jan 14, 2011 /
 
A panel melyik része hibásodott meg arról fogalmam nincs.Azt tudom hogy mind a három panelhibásodásnál mást produkált. Elsőnél ment a turbóventillátor és kattogott egy relé benne ez valszeg a begyújtásért felelős a következőnél se kép se hang még a kijelző sem működött,most pedig F12 hibakódot ír ki.
(#) önkosenior válasza kujenga hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Túlfeszültség az elektronikában úgy keletkezhet, hogy a ventilátor vagy keringető éppen megy, amikor megszakad a hálózati áram. Nézd át a dugaljat, biztosítót, főkapcsolót, sorkapocs bekötését, nincs -e laza érintkezés valahol?
(#) önkosenior válasza önkosenior hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Ja, meg a PEN vezetéket, ill. általában a védőföld állapotát. Legjobb lenne szakképzett villanyszerelővel átnézetni!
(#) kujenga hozzászólása Jan 14, 2011 /
 
Laza kapcsolatot nem találtam,a védőföldeléssel kapcsolatban mindjárt kikérem elműves barátom tanácsát.Köszönöm a segítségedet!
Következő: »»   25 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem