Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TDA8946 végfok
Hello mindenki!
Van egy ilyen TDA-ám igaz nem egy csúcsminőség de egy rég P2-es PC hagszórókra vár ígyhát úgydöntöttem megépítem.Találtam hozzá kapcsolást is (Link14-15oldal) csak lehet hozzá vmi kontrollert kapcsolni. Az tul képeen mittud? Megha nincs rá szükségem (a mute funkcióra se) az átalakított nyákom sztetek jó?
heló!!
benne van a 14. oldalon a kép bal, alsó sarkában egy kis táblázat, abba van benne, h meikre mien ttl szintet kell rakni h bekapcsoljon, készenlét, néma ... Ha csak simán be akarod kapcsolni, akkor a C1-re +5V-ot tegyél, de mintha hiányozni a bázisról egy ellenállás....
Hátha a bemenetet rövidrezárom úgy kapcsol be nem?(mintha egy jumpert ráraknék)
Egyébként nemtom mien ellenállásra gondolsz me ez a kapcsolás olyan bonyolult h egy darabot nem találtam ![]()
én azt csinálnám h megkeresném a két ellenállás értékét, ha nem kell mute, akkor csak egy, és a C1 tranzisztor bázisára tennék egy 4,7k-t, és azt a +5V-ra, elvileg igy be kellene kapcsolnia, de ha nagyon merész vagy, akkor a tranzisztor E-C lábát összkötöd, de semmien feleősséget nem vállalok
![]()
NAh most egy kicsit összezavarottam
![]() Ha úgy ahogy a képen van az "ON"-nál összekötöm magyarul az 1est a kettessel(természetesen ugye kapcsolóval) akkor van bekapcsolva nem???? ![]() Ja és az a 100nf az minek oda mert a nyákrajon nincs is neki hely feltüntetve? ![]()
a 100nF csak a tápfesz-t szűri!!!!
összekötheted a 1-est a 2-essel, SZTEM!!!! ja, és sztem igy csináldd a nyákot, ahol összekötöttem, mert ahogy te csináltad, elég sz*r
Ok kössz!Akkor majd úgy csinálom ahogy mutattad
![]() (bár nemtom mé jó hogy vagy 20 leágazás van benn de ha te mondodbiztos jó ![]()
NAh megcsináltam PCtaáppal üzemeltem és egész faszán szól ahooz képest
![]() De ezt csak úgy építettem olyan nagy szükségem nemvolt rá szal nem akarok rá sokat költeni(az ic-z is ingyen szereztem)és azon gondolkodtam hogy az előerősítő sokat segít a hangminőségen? Mert elég csak simán volume-t állítan szal.És ha kéne bele a hangminőség miatt akkor van vmi egyszerübb/olcsób??
Ezt hogy erted, hogy az elöerösitö sokat segit a hangminösegben?
pl. Ha a szamgepen maxra veszed a keverön az összes hangeröt es valami zenet halgatsz mondjuk a win. media playerrel(az is max hangerön) es megis halkan szol az erölködö, de tisztan, na akkor kell az elöerösitö. De ezt nem tartom valoszinunek, mert alltalaban mindegyik tda-s erösitö bemenetet meghajtja megfelelöen. Masik szitu amikor jo hangosan szol, ahogy egyre hangosabbra veszed, de egy idö utan elkezd torzitani. Na ezen nem segit az elöerösitö, kicsit nagyobb vegfok kell. ja, egy potit kell csak a hangkari es vegfok köze tenni, nem kell eröerösitö. 2 szer 22 wattnal pedig a bemenetre kell csak 2 kondi. En 100nanosat tettem mert ep az volt es tökeletes vele. Ennyi alkatresz kell csak. En a tda1554q-t hasznalom es jol bevalt. Szamgep tappal is biztos muködik. 12-14 voltrol kell hajtani. vagy 4 szer 11 watt vagy 2 szer 22 wattot tud. Persze ekkora teljesitmenyeknel mar rendesen torzit, de addig nem szoktam hajtani, nincs is ra szukseg, mert böven beszol egy szobat. Nagyobb hangfalat is meghajthatsz vele. arat nem tudom sajna. Vannak hasonlo kaliberu tda-k, nezz körul
NAh megint itt vok
![]() EZ az erősítő ugye 2x15Watt 8ohm Mivel lenne egy kis átalakítás a dologban 2X8Wattot 6ohmon szerintetek elbírna? az a 2ohm ide vagy oda ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |