Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm!
Igyekeztem nem túlbonyolítani a dolgokat. Szerencsém volt, hogy sikerült találjak ilyen bordát, így talán még kicsit hasonlít is az eredeti készülékre...
Így van-így van! Amúgy szerintem élvezet így építkezni... Egy biztos, elég sok eltört fúrószárat és fáradalmat megspóroltam ezzel a módszerrel. Ma ki is próbáltam és működik is szépen, hála az égnek.
Ez igen! Most keresem az államat, azt hiszem valahol a földön lesz!
Igazán köszönöm az elismerő szavakat!
Bevallom, valahol titkon én is büszke vagyok magamra, hogy második munkám gyanánt sikerült egy ilyet összehozni...
A saját nyáktervemet vélem felfedezni ebben az erősítőben. De olyan, mintha a legelső BD249C-s változatba tettél volna MJL3281A-t. Ami nem is lenne baj, csak nagyon szűken férnek el. Ez sem gond, de a vizuális megjelenésen kívül, ez a szigetelést kicsit elbizonytalanítja, és ami a fő gond, hátrányosan befolyásolja a hűlési viszonyokat.
Mindezek ellenére kétségbe esni nem kell, mert nagyon jelentős tartalékok vannak a kapcsolásba beépítve, tehát nem lesz gond vele. (Erre talán a legjobb érv, a saját erősítőm, amiben valóban BD249C-k vannak, és teljesen hibátlanul működik.) Létezik direkt TO264-es tokozáshoz (MJLxxxx) is tervváltozat.
Sziasztok!
Íme az alkony/pirkadat kapcsolóm. Sötétedéskor az esti világítást kapcsolja föl a kertben, nappal a tó vízforgatóját látja el árammal.
Igen, valóban a Te nyákterved, ezúton is köszönöm!
![]() Elképzelhető, hogy nem a TO264-es változatot nyomtattam ki, egyszer régen letöltöttem a terveket amiről írták, hogy működőképes és azóta nem követtem figyelemmel a további verziókat sajnos... (ezért van az is, hogy a B5-höz tervezett táp-védelem panelekkel mai napig szívok, mert mindig elfelejtem a nagyobb pufferekhez módosított nyáktervet használni, és így új pozíciókat kell találjak a kondiknak, mert az eredeti helyre nem férnek be egymástól... )A tranzisztorok melegedésével nincs probléma, inkább a védelem panelen, és a végfok panelen melegszik pár ellenállás, ami hosszú távon egész szépen felfűti az komplett erősítőt... Ez, a viszonylag magas tápfesztől van gondolom, valószínűleg +-45V-nál nem lenne ilyen probléma...
Tibor szerintem meg jó nyákot nyomtattál .
Bővebben: Link Gratulálok szépen összehoztad az erősítőt !
Köszönöm!
Bár most, hogy nézem, tényleg elég közel kerültek egymáshoz azok a végtranyók, eddig fel sem tűnt... No sebaj, ez már így marad...
A nyák jó, csak egy másik tokozású tranzisztorhoz, készült. Az idő közbeni változások nem "alapvetőek", sokkal inkább a tokozások méret/alak miatti követéséről szólnak, illetve "kényelmesebbek" lettek a nyákok.
Ezen a képen látszik az "ide való" terv (ezen már a spécizett IC tápszűrés és a pozitív oldali 0,063R kikerülése is meg van oldva.)
Sziasztok!
Működésre bírtam a hőmérőmet. Érdekessége, hogy egy régi Ericsson GA628 kíjelző a megjelenítője. Egy PIC16F628 vezérli, és az adatokat pedig egy ds1820 adja.
Szia
Gondolom telefonnal készültek a képek. Egyébként nagyon tetszik, tényleg jó sok lehet a fűtésszámla, vagy csak jól szigetelt a lakás Nagyítóval fókuszálva a telefon kamerájának képét, szépen ki lehet csalni szebb képeket, és nem lesznek homályosak Bővebben: Link A hsz-omban lévő képeket is telefonnal készítettem (Nokia 5130 Xpress.), csak kicsit csaltam a nagyítóval (abból a hsz-ból egyedül a 157-es kép nem nagyítóval lett fókuszálva)Üdv.Tomi
Kerestem infót erről a lámpáról, de választ nem kaptam.
Mivel szükségem volt rá, így átalakítottam. Egy barát jóvoltából sikerült Li-Po cellákhoz jutnom, így az akkukérdés megoldva, csak egy pici töltésvezérlőt kellett még hozzá gyártani. Az ic tudna 500mA töltőáramot, de ezt korlátoztam a lámpához adott töltő áramát figyelembe véve 300mA-ra. A cella ennél sokkal nagyobb árammal is tölthető lenne, de igazából nincs szükség rá, és így is fullra tölthető két használat közt. Nem utolsósorban biztonságos, a cella nem melegszik, és a töltési végfeszültség is hajszálpontosan 4.2V.
Ügyi nagyon jól néz ki!
És elég erős fénye van?
Én a lustaságot ötvöztem a találékonysággal. Nyák maratásnál ugye lötyögteni kell az edényt, hogy az hatékonyabban marjom. Egy akksitoltő és egy autóablaktörlőmotor valamint egy magasra helyezett libikókából csináltam egy automata lötyögtetőt.
Video is készült róla itt: http://www.youtube.com/watch?v=bYGH6ksuRls
2mm-es nyáklapból építettem egy előlap-utánzatot hogy a PIC-es vezérlőmodulom a fejlesztés idejére is fizikailag egy darabban legyen (az áramkör, az LCD kijelző, a rotációs enkóder meg a LED-ek). Így nem fityegnek össze-vissza és könnyebb az egészet szállítani ha a munkahelyemen is folytatni akarom a programozást.
Az enkóderre vettem a HEStore-ban egy tekerőgombot, volt vagy 700Ft de megérte... szuper! A Lomexes Bourns enkóderrel párosítva nagyon minőségi érzést kelt.A képek kivételesen telefonnal készültek.
Ha ilyen "vacak képet" készít a telefonod, akkor milyen lehet a fényképező géped??
Gratula a nyákhoz is, nekem nagyon tettszik! (A tekerő gombból én is vetten 3db-ot, rögtön megjelenése után. )
Itt tartok az új órámmal (mi mással?)
Sziasztok kész az eddigi legnagyobb projektem.Közel sem tökéletes és szerintem ki is nyírtam egy részét mivel 9v váltóáramot kapott
de ha csúnya is a hangja legalább van!!! a tesztelés hevében kiégettem az lm317 es fesz szabályzómat ami ledekhez készült így nem volt hűtve.Ezért aztán a következő projekt egy egyenirányító/szabályzó áramkör lesz.Képek: Picasaweb
Hali!
Saját program hajtja? Szép kis kompakt. :yes:
Jé, egy óra.
Tényleg szépek. Mostmár tényleg, nekem is egy óra lesz a következő project, persze saját tervezés, ráadásul olyan IC-vel, amilyennel valószínűleg még senki sem csinált órát, pedig RTC.
Szép biza! A dátum majd valahogy így fog kinézni. (Bocs a minőségért, de nagyon nehéz jó képet lőni...)
(Ami még szép benne, hogy a PIC a belső oszcijáról 32MHz-en ketyereg... )
A változatosság kedvéért ez most egy óra... Hajrá vic mester!
A leghidegebb szobában mértem a hőmérsékletet...
![]() Nem saját a progi, max talán annyiban, hogy beletúrtam. Egy két igazítás itt ott benne. Na meg 16F84-re volt. Itt egy videó a működésről. Na meg a hogy mért 27 fok van éppen.
Valóban szép ez a cső, és a munkádhoz is gratulálok!
![]() Nekem is van valami hasonló csövem, bár az nem 7 szegmenses formában jelez ki, hanem minden számjegy mint egy nixie csőben, úgy van megoldva... Valamint a cső mindkét végén vannak csatlakozások. Nem tudom mi legyen belőle, egyelőre az erősítő építés vonz jobban, de egyszer majdcsak felhasználom... (csakúgy mint a nixie, és a mini-nixie csöveket)
IV27M? De lehet belőle erősítőre kivezérlés-jelzőt építeni
Sziasztok!
Íme két remekművem.Egyik ismerősömmel csináltam. Az egyik 1 hete készült el, a fehér pedig tavaly márciusba. Még kis finomítások lesznek az egyiken. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Igyekeztem nem túlbonyolítani a dolgokat. Szerencsém volt, hogy sikerült találjak ilyen bordát, így talán még kicsit hasonlít is az eredeti készülékre...
Bevallom, valahol titkon én is büszke vagyok magamra, hogy második munkám gyanánt sikerült egy ilyet összehozni... 

)
No sebaj, ez már így marad... 

(abból a hsz-ból egyedül a 157-es kép nem nagyítóval lett fókuszálva)

Tényleg szépek.