Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm.
Jelenleg 2x72v De a két panel kemény terhelése alatt le esik néha 2x66v is. A nyugalmi áram 93mA.
A nyák csináltatva lett egy helyi nyákkészítővel.
A végfetek pedig Irfp450, oldalanként 6db.
Oké, köszi.
A 93 mA nyugalmit hol és hogyan mérted? A tápágakban? Feteket összeválogattad úgy ahogy az N-Mos leírásában olvasható?
A 93mA biztosíték helyén mértem viszont a táp ágba be szoktam tenni ilyenkor egy egy 100w izzót. Mivel egy hiba és meg van a katasztrófa. Nekem elsőre minden gond nélkül indult, se gerjedés se semmi.
A feteket pedig egyáltalán nem válogattam és még ráadásul használtak is voltak. Most pedig itthon kínzom műteherrel mert féltem a reflexeimet. Jelenleg a kimeneten 40v 4.3A 7Ω 63hz Tudna többet is de a pc-ből nem jön ki több jelecske.
Hali!
Itt ez a kapcsolás.Ezt így építsem meg vagy valaki tud adni hozzá egy nyáktervet?És még ha rá akarok kötni egy potit azt hogy csináljam?
Szia!
Szép, igényes munka! Én is nagyon nézegettem azt a paneltervet és beültetésit, amit feltettél a ki, mit építettbe. Talán még meg is próbálom, csak először trafót kéne szereznem. A reflexből füstöt csalogatni nem kis dolog. Ez az új hangszóróknál azért van, mert még kicsit lágy a csévetestre ragasztott huzal bevonata/ragasztása, amivel kezelik. Ez idővel/használattal megkeményedik, és akkor már lehet neki küldeni ![]()
A 40V-ot a szkópon mérted?
Az kb 30V (eff) tehát 130W-ig hajtottad a végfokot, amennyiben pontos a 7 Ohm-os terhelésed. Kiváncsi vagyok hogy mennyit ad le teljesen kihajtva, tiszta (alakhű) szinusz jellel. Én is nagyon rá voltam készülve az n-mos megépítésére, de sosem voltam eléggé bátor hozzá, mert nem kaptam hozzá másoktól elegendő, meggyőző sikerélmény beszámolót, de most lehet hogy újra napirendre tűzöm a megépítését. ![]()
Az Eminence Beta 10A-m is füstölt egy icipicit az első nagyobb terheléskor, de azóta sem érzékeltem hasonlót nála, tökéletesen működik. Talán nem hiába javasolják a gyártók a visszafogott bejáratást
![]()
Pontosan. Ezek a tekercsek rá vannak ragasztva csévetestre, és hajtáskor eléggé melegszik. A huzal bírja, de ez a ragasztás meg amivel bevonják tudja fene mi az, füstöl. De ha be van járatva, ez keményre szilárdul, és már jó.
Annyira nem ujj mert matuzsálem. De ha le ég megtekerem ujjból. (Unalmamba hangszóró tekeréssel is foglalatoskodom.)
![]() ![]()
Sajnos én se kaptam senkitől semmi infót róla és sokáig tanakodtam rajta hogy meg építsem vagy sem.
Nem bántam meg! Persze sokat nézegettem a külföldi oldalakat is, és ott csupa jókat írtak róla. Jó lesz az 40v eff 172W, és itt még tökéletes a jelalak viszont a pc ből nem jön több kakaó. Talán előszedek egy keverőt és meg küldöm azzal. A műteher tuti pontos 7Ω 4mm vastag cekász, tehát a melegedés, langyosodás nem áll fenn.
70V körüli tápfesszel 8Ohm-on kb 40V eff.-ig lehet elmenni egy erősítővel, ha hagyományos a táp megoldása. Kapcsolóüzemű táp esetén amikor nem esik olyan sokat a tápfesz és van is végtranzisztor rendesen akkor ez persze lehet több is.
Íme néhány jellegzetes tápfesz/kimenő teljesítmény érték a "hány wattos??" kérdések elkerülésére. Hagyományos táp esetén 8Ohm terheléssel, a tápfeszültségek a nyugalmi állapotban lévő értékek. +-70V 200W +-63V 150W +-55V 100W +-50V 80W +-38V 50W Jellegzetes még házimozi erősítőkben a +-42V amivel 60W érhető el.
40V-on 228W-ot adna le 7 Ohm-ra, 5,71A mellett.
Azért kérdeztem rá, mert az ampermérődön 4,15A olvasható. Ebből az következik, hogy 9 Ohm feletti a műterhelésed. (szerintem)
Nos a feszültség teljes terhelés alatt nem esik +- 66V alá üresjáratban pedig +- 72v
A kép pedig csak illusztráció volt. Ha megnézed a szkópon is kevesebb a feszkó. A műteher tuti pontos ha gondolod lefotózom.
Oké rendben, ne fáradj a fotózással
![]() Tetszik a cucc, szerintem én is összedobok majd egy hasonlót. Anno terveztem is hozzá saját nyákot, rövidzár védelemmel kiegészítve. Mostanában az UCD-n is gondolkodtam, de nem túl meggyőzőek az utánépítők beszámolói.
Sziasztok
Van ' Fisher ca-915 erösitöm Az a bajom vele hogy valamiért nem szolal meg van benne 4 biztositék és sajna mind a 4 rossz hiába cserélrm ki mindig kicsapja Segitsetek hogy merre keressem a hibát Igy került hozzám nem tudok semmit az eddigi használatárol.
Minek az a védelem csak belepofázik teljes kivezérléskor. Továbbá ha jó a hangfal kábeled nem (toldott foldott vagy egér rágta) és nem alul méretezett hangfalat használsz hozzá akkor tök felesleges a zárlatvédelem.
De ez az én magán véleményem, nem kell ezért le hurrogni.
Igen, lehet érvelni a védelem mellett is és ellene is, van igazság mindkét álláspontban. Én azért akarok mindenképpen rakni bele, hogyha más is használja, akkor se kelljen paráznom hogy elrontják a végfokomat. A speakon csatik is növelik majd a zárlatbiztonságot, de ha nem vagyok éppen ott amikor használatban van, akkor megóvni se tudnám egy esetleges hülyeségtől
![]()
Ebben igazad van.
![]()
sziasztok.nekem a tv-hez kelene,szeretnék 2db hangfalat bekőtni plszba.hogyan lehetne ezt elérnem?van egy felesleges számitogép hagszoro párosom abol lehet esetleg?
Ic-és vagy tranyós? Esetleg képek a belsejéről?
Ezer baja lehet, ezt nem fogjuk tudni távsegítséggel megoldani. Keress hozzá kapcsolási rajzot pl az Elektrotanyán és fogjál hozzá a hibakereséshez.
Ati!
Először egy kicsit kéne figyelni a helyesírásra. Utána olvasni, olvasni, olvasni... ![]()
ez egy 72cm képátméröjű thomson tv és nincs rajta fülhallgató kimenet.2008-ban vettem nem régi.
Jártam már így, semmilyen ésszerű módszer nem segített. Tettem egy LC szűrőt a hangszín elé, sokkal jobb lett.
Jajaj, csúcs erősítő, G-osztály, ritkaság, és óriási eszmei értéke van, ne barmolj bele, könyörgök, inkább vidd el szervízbe. Puszta jóindulat szól belőlem, annak az erősítőnek lelke van, azokat még összerakták, az egy kuriózum, csak gondos hozzáértő kezek nyúlhatnak bele, ne azon tanulj. G-osztályt nem egyszerű javítani, ha nem ismered a kapcsolást.
Sziasztok!
Mentem az utcán, és az árokban találtam egy autórádiót. Olyat, aminek az elejét le lehet venni. Természetesen nem is volt rajta, de örömömre egy TDA7384 figyelt a hűtőborda alatt. Megnéztem az adatlapját, 4x35W-ot tud. Ha a lábak kiosztását el nem nézem, nem lehet elrontani. Találtam egy rajzot hozzá, véleményt szeretnék kérni. Érdemes -e megépíteni? Weboldal Jó, ingyen volt de talán működik. Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |