Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   725 / 2557
(#) Robi85 hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok.

Egy analóg bemenet választó IC mitől mehet tönkre? Egy Fina Arts v12 erősitőben van a tipusa LC7821. Ez már egy uj IC mert az első a javitásokból itélve tulságosan nagy tápfeszt kapott, mert a fesszabályzó IC-ket is cserélték, és sérült a fólia is, de ez javitva van. Az uj IC sem müködik, pedig a fő vezérlő IC tuti, hogy jó, mert váltogatja a bemenetet mert vannak visszajelző ledek is és a relé is kapcsolgat ha nyomkodom. tápfeszültség rendben, bemenetek rendben, csak épp az IC nem akarja kapcoslni őket az erősitőre. Ha veszek bele egy ujat (igaz csak LC7821N van a HQ-nál) vajon az müködni fog? Feleslegesen nem akarom kidobni a pénzt.
(#) Gyozo92 hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sokan kérdezték a véleményem a TDA2030 hídkapcsolásáról. Mivel kezdőként mindenkinek elég csábító az egyszerűsége miatt. Nálam viszont valahogy ez kimaradt, úgyhogy most pótoltam az elmaradásomat
Ma reggel úgyis marattam a sub szűrőm nyákját, és mivel volt itthon két új 2030as IC-m, ezért marattam neki is egyet. Elnézést a ferde nyákért és az elcsúszott furatokért, de van mentségem Maradék nyák és akkus fúró felhasználásával készült, azért
Gyönyörködjetek benne, este beültetem. Maradék alkatrészek és bontott...
(#) agressiv válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Elnézést valóban nem volt egyértelmű, hogy mi is ez. Ez az erősítőnek a zaja. A bemenetén néma csend és ullaszag és a kimenetet monitorozza az RMAA.
ARTA-val is tudnék csinálni ilyesmit, de ahoz nincs mentésem a régi verzióról.

Amúgy a kártya eredményei Itt vannak.
(#) monarovauxhal hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok
Volna egy kérdésem, elkezdtem papíron nyákot tervezni egy TEA 2025B-hez, de elakadtam. Adatlap alapján csináltam, de nem értek valamit. A 3. oldalon ott van a kapcsolás a sztereó verzióhoz, a 14 és 15.ös láb találkozik egy pontban. Az ott egy helyre megy csak van közöttük egy 100 mikrós kondi vagy külön vannak csak a rajzon mennek el egymáson?
(#) agressiv válasza monarovauxhal hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Látszik a rajzon, hgy ott van a pont szóval azok ugyanarra a pontra mennek. A kimenet van visszacsatolva 100µF os kondival a boot lábra akármi is legyen az.
(#) monarovauxhal válasza agressiv hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Értem, köszönöm.
(#) Gyozo92 hozzászólása Jan 30, 2011 /

Elkészültem a sub szűrőmmel, és nagyon brutális! 300 watton megküldtem és egyszerűen kegyetlen! Igazi szomszédgyilkoló! Ráadásul semmi alapzaj. Igaz 2 1000 µF-es kondenzátor robbanását kellet kibírnom érte, ráadásul szétégette a lábamat, de megérte
(#) David 3g hozzászólása Jan 30, 2011 /

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy egy TIP35C -el és egy Tip36C -el mit lehetne kezdeni ? Na és ha valamit is lehetne akkor milyen meghajtó tranyó kell hozzá?
(#) djgombi válasza David 3g hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

(#) Jaksi hozzászólása Jan 31, 2011 /

Köbzoli ne szurj le h ide írok de a másik fórum halott és igazábol ez erősítőhoz kapcsolódó téma. Na elkészült a nyáktervem innen dolgoztam, mivel ilyen VU meterem van.:
http://cgi.ebay.com/2-pcs-new-VU-meter-attractive-warm-back-light-/...f41151
Csak valaki kukkantson rá a LAY-re, hogy ez így jó lesz e mert most csináltam ilyet először.
Másik kérdésem: a VU meter elött mi az a W 500 az ellenállásnál? A 104 és a 223-as kondi jelölésnél az milyen kondenzátort takar?
(#) szamóca válasza Jaksi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

A W 500 a kalibrációs potiknál, valószínű hogy az adott kapcsolás 500W teljesítményre kell beállítani.
104= 100nF-os kondi
223=22nF-os kondi
(#) Jaksi válasza szamóca hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Köszönöm. Még 2 kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.: Milyen ellenállás értékű potméterek kellenek ide?
Ezt az áramkört az erősítőn a hangerő szabályzó potméter után kell bekötnöm ugye?

Az is elképzelhető, hogy azok 500Ohm- os trimmerek, és a W a Watt kalibrálási beállítást jelenti.
A bekötésnél van High-magas jelszint, végfok kimenetről, és Low= alacsony (max2V)jelszintről.
(#) pacal76 hozzászólása Jan 31, 2011 /

Ha már erősítős topik akkor megosztom veletek a legutolsó munkámat. Nmos350

Ha jól értem akkor ha LOW-ra csinálom meg akkor az erősítő bemenetéhez kell bekötni ha HIGH-ra akkor kimenethez.
A kapcsolási rajzon van egy 510-es jelü ellenállás. Az hány Ohm-os, mert nekem nem egyértelmű.

Igen jól értelmezed. Ha nem jelölik külön az értéket, akkor Ohm-ban értendő Tehát jelen esetben 510 Ohm.

A potikat jól rajzoltam be? Nem tenném rá a nyakam.
Átnéznéd első kapcsolási rajzomat...

vu_meter.LAY

(#) szcsi hozzászólása Jan 31, 2011 /

Erről az erősítő kit-ről mi a véleményetek? Próbáltam túrni valamit a TPA3122-ről, datasheet alapján nem tűnik rossznak, és nem is túl drága (a posta 4-5$). Az általuk gyártott panelok (rendeltem már 1-2 dolgot innen) minősége olyan mint ami a képeken is látszik, tehát nem kispályáznak...

2x15w class D amplifier
(#) agressiv válasza szcsi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Valószínüleg nem egy rossz cucc és nem is olyan drága.
Amúgy a nyékot tényleg szépen megcsinálják.
(#) Swedhart válasza szcsi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Hali bocsi a hozzászolásért elöre is ,de ***

Apróba vele ..
(#) Doncso válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Nekem nagyon tetszik, gratulálok. Milyen tapasztalataid vannak vele? Érzékenysége mekkora? Próbáltad mérni a kimenő teljesítményt műszerrel? Hangra milyennek hallod?
(#) Gyozo92 válasza szcsi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Olyan 3000 Ft körül van kb, tényleg nem sok. Ráadásul ha tényleg olyan dobozban küldik ki... Igaz ez még a jó hangzást nem garantálja...
(#) Zoomyx hozzászólása Jan 31, 2011 /

Sziasztok! Lenne egy DENON pmaa-860-as Erősitőm,gyári! melegszik az egyenirányitó benne és mindig kivágja a biztit,de semmi nem reagál rajta mi lehet a baj szeritetek???Segitsetek
(#) agressiv válasza Zoomyx hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Nálam volt ilyen denon erősítő és a puffer volt zárlatos benne, amin nem csodálkoztam, mert ránézésre is gagyi volt. Persze a legvalószínűbb, hogy a végtranyók mentek zárlatba benne. El kell kezdeni méregetni.
(#) pacal76 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Hangminőség téren azt kell mondanom hogy sokkal jobb mint gpa300 (mj15003) és még a QUAD405 nél is. Pedig undorom volt a fetesektől de ez a véleményem kezd megváltozni.
(#) Zoomyx hozzászólása Feb 1, 2011 /

köszi a segitséged valamit megpróbálok még majd vele csinálni mert nem egy olcsó fajta erősítő és nem akarom hogy a kukába végezze
(#) Doncso válasza pacal76 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Klassz nagyon. Mérések akkor nem történtek?
(#) pacal76 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Mérni nem mértem idáig, de egy 250w REFLEX ládából már sikerült füstöt csalogatni, itthon a lakásba.
Viszont műterhelésre holnap kötöm fel mivel most tudtam szerezni komolyabb cekászt.

Cekász.jpg

(#) Bassmester válasza pacal76 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Hali!
Nagyon igényes, precíz munka. Grat
Nyákot is Te csináltad? Milyen végfeteket raktál bele?
(#) djgombi válasza pacal76 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Szia! Grat hozzá! Többünk álmát valósítottad most meg
Hány voltról megy? Mekkora a nyugalmi áram beállításod?
Következő: »»   725 / 2557
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem