Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   726 / 2557
(#) pacal76 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Köszönöm.
Jelenleg 2x72v De a két panel kemény terhelése alatt le esik néha 2x66v is.
A nyugalmi áram 93mA.

100_2653.jpg

(#) pacal76 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

A nyák csináltatva lett egy helyi nyákkészítővel.
A végfetek pedig Irfp450, oldalanként 6db.

Nmos.jpg

(#) Bassmester válasza pacal76 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Oké, köszi.
A 93 mA nyugalmit hol és hogyan mérted? A tápágakban? Feteket összeválogattad úgy ahogy az N-Mos leírásában olvasható?
(#) djgombi hozzászólása Feb 1, 2011 /

Ehhez a végfokhoz van valakinek leírása?
(#) annonymus90 hozzászólása Feb 1, 2011 /

Sziasztok!
irfz44-hez keresek erősítő kapcsolást? Van ilyen valakinek?
köszi

A 93mA biztosíték helyén mértem viszont a táp ágba be szoktam tenni ilyenkor egy egy 100w izzót. Mivel egy hiba és meg van a katasztrófa. Nekem elsőre minden gond nélkül indult, se gerjedés se semmi.
A feteket pedig egyáltalán nem válogattam és még ráadásul használtak is voltak.
Most pedig itthon kínzom műteherrel mert féltem a reflexeimet.
Jelenleg a kimeneten 40v 4.3A 7Ω 63hz
Tudna többet is de a pc-ből nem jön ki több jelecske.
(#) koncsik03 hozzászólása Feb 1, 2011 /

Hali!

Itt ez a kapcsolás.Ezt így építsem meg vagy valaki tud adni hozzá egy nyáktervet?És még ha rá akarok kötni egy potit azt hogy csináljam?
(#) Gyozo92 válasza pacal76 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Szia!
Szép, igényes munka! Én is nagyon nézegettem azt a paneltervet és beültetésit, amit feltettél a ki, mit építettbe. Talán még meg is próbálom, csak először trafót kéne szereznem. A reflexből füstöt csalogatni nem kis dolog. Ez az új hangszóróknál azért van, mert még kicsit lágy a csévetestre ragasztott huzal bevonata/ragasztása, amivel kezelik. Ez idővel/használattal megkeményedik, és akkor már lehet neki küldeni Ha már ez megkeményedett, akkor is füstölhet, de ahhoz eléggé túl kell terhelni.

A 40V-ot a szkópon mérted?
Az kb 30V (eff) tehát 130W-ig hajtottad a végfokot, amennyiben pontos a 7 Ohm-os terhelésed. Kiváncsi vagyok hogy mennyit ad le teljesen kihajtva, tiszta (alakhű) szinusz jellel.
Én is nagyon rá voltam készülve az n-mos megépítésére, de sosem voltam eléggé bátor hozzá, mert nem kaptam hozzá másoktól elegendő, meggyőző sikerélmény beszámolót, de most lehet hogy újra napirendre tűzöm a megépítését.
(#) Bassmester válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Az Eminence Beta 10A-m is füstölt egy icipicit az első nagyobb terheléskor, de azóta sem érzékeltem hasonlót nála, tökéletesen működik. Talán nem hiába javasolják a gyártók a visszafogott bejáratást
(#) Gyozo92 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Pontosan. Ezek a tekercsek rá vannak ragasztva csévetestre, és hajtáskor eléggé melegszik. A huzal bírja, de ez a ragasztás meg amivel bevonják tudja fene mi az, füstöl. De ha be van járatva, ez keményre szilárdul, és már jó.
(#) pacal76 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Annyira nem ujj mert matuzsálem. De ha le ég megtekerem ujjból. (Unalmamba hangszóró tekeréssel is foglalatoskodom.) Az s90 meg nem merem felkötni mert azonnal szétcsapná őket. A hétvégi diszkót már nagyon várom!
(#) djgombi válasza pacal76 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Ez reklám?

Sajnos én se kaptam senkitől semmi infót róla és sokáig tanakodtam rajta hogy meg építsem vagy sem.
Nem bántam meg! Persze sokat nézegettem a külföldi oldalakat is, és ott csupa jókat írtak róla.
Jó lesz az 40v eff 172W, és itt még tökéletes a jelalak viszont a pc ből nem jön több kakaó. Talán előszedek egy keverőt és meg küldöm azzal.
A műteher tuti pontos 7Ω 4mm vastag cekász, tehát a melegedés, langyosodás nem áll fenn.
(#) agressiv válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

70V körüli tápfesszel 8Ohm-on kb 40V eff.-ig lehet elmenni egy erősítővel, ha hagyományos a táp megoldása. Kapcsolóüzemű táp esetén amikor nem esik olyan sokat a tápfesz és van is végtranzisztor rendesen akkor ez persze lehet több is.
Íme néhány jellegzetes tápfesz/kimenő teljesítmény érték a "hány wattos??" kérdések elkerülésére.

Hagyományos táp esetén 8Ohm terheléssel, a tápfeszültségek a nyugalmi állapotban lévő értékek.

+-70V 200W
+-63V 150W
+-55V 100W
+-50V 80W
+-38V 50W

Jellegzetes még házimozi erősítőkben a +-42V amivel 60W érhető el.

40V-on 228W-ot adna le 7 Ohm-ra, 5,71A mellett.
Azért kérdeztem rá, mert az ampermérődön 4,15A olvasható. Ebből az következik, hogy 9 Ohm feletti a műterhelésed. (szerintem)

Nos a feszültség teljes terhelés alatt nem esik +- 66V alá üresjáratban pedig +- 72v
A kép pedig csak illusztráció volt. Ha megnézed a szkópon is kevesebb a feszkó.
A műteher tuti pontos ha gondolod lefotózom.

Cekasz.jpg

Oké rendben, ne fáradj a fotózással
Tetszik a cucc, szerintem én is összedobok majd egy hasonlót. Anno terveztem is hozzá saját nyákot, rövidzár védelemmel kiegészítve.
Mostanában az UCD-n is gondolkodtam, de nem túl meggyőzőek az utánépítők beszámolói.
(#) gida hozzászólása Feb 1, 2011 /

Sziasztok
Van ' Fisher ca-915 erösitöm
Az a bajom vele hogy valamiért nem szolal meg
van benne 4 biztositék és sajna mind a 4 rossz
hiába cserélrm ki mindig kicsapja
Segitsetek hogy merre keressem a hibát
Igy került hozzám nem tudok semmit az eddigi használatárol.

Minek az a védelem csak belepofázik teljes kivezérléskor. Továbbá ha jó a hangfal kábeled nem (toldott foldott vagy egér rágta) és nem alul méretezett hangfalat használsz hozzá akkor tök felesleges a zárlatvédelem.
De ez az én magán véleményem, nem kell ezért le hurrogni.

Igen, lehet érvelni a védelem mellett is és ellene is, van igazság mindkét álláspontban. Én azért akarok mindenképpen rakni bele, hogyha más is használja, akkor se kelljen paráznom hogy elrontják a végfokomat. A speakon csatik is növelik majd a zárlatbiztonságot, de ha nem vagyok éppen ott amikor használatban van, akkor megóvni se tudnám egy esetleges hülyeségtől

Ebben igazad van.
(#) Ati79 hozzászólása Feb 1, 2011 1 /

sziasztok.nekem a tv-hez kelene,szeretnék 2db hangfalat bekőtni plszba.hogyan lehetne ezt elérnem?van egy felesleges számitogép hagszoro párosom abol lehet esetleg?
(#) pacal76 válasza gida hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Ic-és vagy tranyós? Esetleg képek a belsejéről?
(#) Bassmester válasza gida hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Ezer baja lehet, ezt nem fogjuk tudni távsegítséggel megoldani. Keress hozzá kapcsolási rajzot pl az Elektrotanyán és fogjál hozzá a hibakereséshez.
(#) Moderátor hozzászólása Ati79 hozzászólására (») Feb 1, 2011

Ati!
Először egy kicsit kéne figyelni a helyesírásra. Utána olvasni, olvasni, olvasni...
(#) Ati79 hozzászólása Feb 1, 2011 /

ez egy 72cm képátméröjű thomson tv és nincs rajta fülhallgató kimenet.2008-ban vettem nem régi.
(#) reloop válasza storm hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Jártam már így, semmilyen ésszerű módszer nem segített. Tettem egy LC szűrőt a hangszín elé, sokkal jobb lett.
(#) Doncso válasza gida hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Jajaj, csúcs erősítő, G-osztály, ritkaság, és óriási eszmei értéke van, ne barmolj bele, könyörgök, inkább vidd el szervízbe. Puszta jóindulat szól belőlem, annak az erősítőnek lelke van, azokat még összerakták, az egy kuriózum, csak gondos hozzáértő kezek nyúlhatnak bele, ne azon tanulj. G-osztályt nem egyszerű javítani, ha nem ismered a kapcsolást.
(#) HA3GX hozzászólása Feb 1, 2011 /

Sziasztok!

Mentem az utcán, és az árokban találtam egy autórádiót. Olyat, aminek az elejét le lehet venni. Természetesen nem is volt rajta, de örömömre egy TDA7384 figyelt a hűtőborda alatt. Megnéztem az adatlapját, 4x35W-ot tud. Ha a lábak kiosztását el nem nézem, nem lehet elrontani. Találtam egy rajzot hozzá, véleményt szeretnék kérni. Érdemes -e megépíteni? Weboldal
Jó, ingyen volt de talán működik.

Köszönöm.
Következő: »»   726 / 2557
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem